Dé 20 leukste Instagramwaardige plekjes in Nederland - Instagramproof locaties

Volledige gids kopen voor € 10

Dé 20 leukste Instagramwaardige plekjes in Nederland - Instagramproof locaties

25 januari 2024 in Nederland0 reacties

Je zou het misschien niet durven denken maar Nederland is echt wel een fotogeniek land. De Waalse heuvellandschappen, de cultuurhistorische rijkdom van de Vlaamse steden en de prachtige architectuur, alles is de moeite waard om vast te leggen met je camera!

Wij hebben alvast de meest fotogenieke plekken van Nederland uitgekozen. Bezoek de leukste plekken en maak er prachtige foto’s om je Instagram account mee te verfraaien!

Inhoud artikel

Tickets en tours voor je bezoek aan Nederland

Nederland bezoeken met een georganiseerde tour of gids? Bekijk de daguitstappen en tours in Nederland.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

  1. Museum Voorlinden in Amsterdam

Net buiten Den Haag, bevindt zicht Museum Voorlinden. Hier loop je door een wereld van illusies. Ieder kunstwerk is wel een Insta-foto waard. Meer nog, het museum is misschien wel het meest instawaardige museum van Nederland! Je kan er je Insta-feed dus zeker en vast mee opblinken. Bovendien is het ook gewoon een leuke ervaring. Je ervaart er onder meer hoe het is om droog in een zwembad te blijven, je bekijkt er een hyperrealistisch maar uitvergroot ouder stel op het strand en je stapt er in een levensgrote installatie met spiegels en lampen waardoor het lijkt alsof je in een caleidoscoop zit.

Amsterdam is trouwens dé plek bij uitstek voor kunstliefhebbers. Doorheen de stad kan je namelijk heel wat musea vinden. Een overzichtje van de belangrijkste musea in Amsterdam.

  1. Maak een boottocht door de Amsterdamse grachten

Een boottocht maken door de Amsterdamse grachten is leuk voor jong en oud. Je hebt nergens zo een mooi uitzicht over de stad als vanaf het water. Boek een boottocht met een gids of ga voor de pizza boot. De pizza boot vaart in 90 minuten door de grachten van Amsterdam. In deze 90 minuten kun je genieten van een heerlijke pizza en een lekker drankje. Een boottocht in Amsterdam is nog nooit zo leuk geweest en je maakt er de meest unieke foto's mee! Ideaal voor op je Insta-feed!

TIP: Wil je er zeker van zijn dat je de mooiste Instagram plekjes bezoekt in Amsterdam? Ga mee met een Instagram tour.
  1. A'dam Look Out

Amsterdam heeft een hele hippe hotspot: De A'dam Look Out. Deze hotspot is voor de echte daredevils die geen last hebben van hoogtevrees. Het is namelijk een schommel op een hoogte van bijna 100 meter boven de grond. Je swingt zo over de stad heen en zult genieten van een oogverblindend uitzicht.

Wil je graag een instawaardige selfie maken maar ben je bang dat je je telefoon laat vallen? No worries. Bij de entreeprijs van een premium ticket zit ook een digitale foto inbegrepen die gemaakt zal worden terwijl jij heerlijk aan het schommelen bent.

  1. NDSM-Werf in Amsterdam

De NDSM-werf in Amsterdam is een verlaten scheepswerf die omgetoverd is tot een hippe underground omgeving. Op deze culturele hotspot wemelt het van de kunstenaars en hippe bedrijven. Het bijzondere karakter, de postindustriële gebouwen en de creatieve sfeer van de kunstenaars vormen het ideale decor voor even te ontspannen en ontsnappen aan de drukte van de stad.

Verder vind je hier festivals, restaurants, cafés en tal van leuke evenementen. Omgeven door mooie, kleurrijke muren met graffiti is dit zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Zowel overdag als s'avonds is het decor van deze hippe plek om een originele foto te maken.

Nog op zoek naar een verblijf tijdens je bezoek aan Amsterdam? Bekijk hier onze favoriete hotels en B&B's in Amsterdam. Liever budget overnachten? Bekijk dan ook ons overzichtje met de leukste hostels en jeugdherbergen.

  1. Madame Tussauds Amsterdam

Je Madame Tussauds voorstellen hoeft waarschijnlijk niet. In Amsterdam munten ze uit door hun ideale locatie op de Dam, de meest centrale plaats in de stad. Ook is de vestiging één van de beste van Madame Tussauds. Uiteraard kan je er bekende sterren zien alsof ze in levende lijve naast je staan. Zo kan je met Anne Frank, Van Gogh of James Bond op de foto. Maar Madame Tussauds staat ook voor een unieke belevenis die jaarlijks een grondige wijziging ondergaat. Boek je tickets op voorhand.

Onze tip: Wil je het wassen beelden museum Madame Tussauds bezoeken? Sla de wachtrijen over en bestel je tickets online, en bespaar alvast wat geld uit.
  1. De Zaanse Schans

  • De Zaanse Schans, gelegen in Zaandam, een regio ten noorden van Amsterdam brengt je terug naar de 17de en 18de eeuw. De regio bestaat uit molens, historische gebouwen en musea die een kijkje geven in het leven van de jaren 1600-1700. Of beter gezegd, de geschiedenis komt hier terug tot leven in de Zaanse Schans.
  • We hebben ook een leuke route met de auto langs de Zaanse Schans.

Wil je graag overnachten in Zaandam? Probeer dan zeker eens het 4-sterren hotel Inntel Hotels Amsterdam Zaandam. Het hotel heeft een zeer opvallend design. De gevel is geschilderd in 4 kleuren Zaans Groen en bestaat uit een opeenstappeling van typische Zaanse huisjes. De moderne kamers zijn ingericht met een typisch Zaans design. Meer info en prijzen.

  1. Natuurgebied de Hoge Veluwe

Liever een leuke foto op een bijzonder plek in de natuur? Trek dan zeker even naar het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Wil je echt gaan voor unieke foto's? Ga dan vooral in de herfst. Dan is deze omgeving nog zoveel mooier dankzij de verkleurende en vallende bladeren, de paars kleurende hei en het burlen van de herten. Niet alleen een magisch gebied om in te wandelen of te fietsen maar zeker ook voor foto's te maken! Ook kan je prachtige foto's in de mooie kasteeltuinen bij het Paleis het Loo.

Ontdek de regio met onze reisgids Gelderland: Download hier je gratis preview reisgids Gelderland.
  1. Keukenhof in Lisse

Bijna iedere Instagrammer moet wel eens geposeerd hebben tussen de bloemenvelden bij De Keukenhof. De Keukenhof is een bloemenpark nabij Lisse in Zuid-Holland. Meer dan een miljoen bezoekers komen er jaarlijks de bloemenpracht bewonderen. Het is de grootste publieke tuin ter wereld. Je vindt er uitgestrekte velden vol kleurrijke bloemen zoals tulpen, hyacinten, krokussen en narcissen. En er is ook een openlucht bloemenshow te bezichtigen! Ideaal voor enkele prachtige foto's.

TIP: Wil je graag tickets bestellen voor Keukenhof en de wachtrij overslaan? Boek je Skip The Line ticket voor Keukenhof hier online.
  1. Knalgele muren van Luchtsingel

Aan het Delftsplein in Rotterdam, zal je aandacht ongetwijfeld naar de knalgele muren gaan. Loop even door de grote opvallende toegangspoort en laat je via een smalle gang leiden tot de binnenkoer. De gebouwen rondom je bevatten verschillende murals of grafitti, zelfs de vloer bleef niet onbeschreven. De ideale omgeving voor wat leuke foto's!

Blijf je de gele beschildering volgen? Dan kom je aan een houten voetgangersbrug van 390 meter die Rotterdam Noord en het centrum met elkaar verbindt: de Luchtsingel. Ook hier is het echte moeite waard om enkele foto's te maken.

TIP: Ontdek de leukste plekjes van Rotterdam met een tour, boek je tickets hier online.

  1. Kubuswoningen

Nog een ander icoon van Rotterdam zijn de kubuswoningen. De woningen springen meteen in het oog door zowel hun vierkante vorm als fel gele kleur. De woningen zijn door architect Piet Blom ontworpen als onderdeel van de opbouw van Rotterdam na de oorlog.

Het is mogelijk om met een rondleiding de woningen van binnen te bekijken, of duik de speciaal hiervoor ingerichte Kijk-Kubus in. Voor maar €3 kan je elke dag tussen 10u en 18u de kijkwoning bezoeken. Het huis is grotendeels bemeubeld, zodat je een idee krijgt hoe de mensen er in kunnen leven! Hier kan je dan ook leuke foto's maken!

  1. Trajectum Lumen

Trajectum Lumen is een lichtkunstroute door het hart van Utrecht. Uiteraard kan je deze route alleen maar zien als het donker is. De mooiste plekjes zijn onder andere de Sint-Janskerk en de verlichte bomen, de Kromme Nieuwegracht en de Domkerk. Vergeet dus zeker je camera niet op te laden!

Wil je Utrecht graag ontdekken aan de hand van deze lichtkunstroute? Meer info vind je op de website.

  1. Waddeneilanden

Ook de Waddeneilanden kunnen zorgen voor mooie foto's. Op deze eilanden kan je genieten van de zalige zeelucht, het uitwaaien tijdens een strandwandeling, en het continue veranderende landschap. Het wordt dan ook vaak gezien als het mooiste natuurgebied van Nederland, dus zeker de moeite waard om een foto of twee te maken. Maar welk eiland moet je bezoeken? Lees meer over de verschillende Waddeneilanden.


  1. Oude grachten van Utrecht

Niet alleen de grachten van Amsterdam, maar ook de oude grachten van Utrecht zijn geweldige spotjes! Utrecht is trouwens één van de leukste studentensteden van Nederland dat gekenmerkt wordt door de schattige grachtjes en straatjes. Aan de Oudegracht vind je tal van restaurantjes en terrasjes waar je in de warme zomermaanden heerlijk kan neerploffen. De sfeervolle lichtjes van de terrasjes zorgen voor een prachtig decor.

Onze tip: Wil je echt een unieke foto? Maak er dan best eentje wanneer de zon net onder gaat. Dat zorgt namelijk voor een verrassend effect. Wil je nog meer tips bij het maken van originele foto's? Download onze smartphone fotografiegids met 75 tips om de beste foto's te maken met je telefoon!

  1. Kasteel de Haar Utrecht

In Haarzuilens, dichtbij Utrecht, vind je het monumentale negentiende-eeuwse kasteel De Haar. Het is het grootste kasteel van Nederland. Het neogotische bouwwerk werd ontworpen door de befaamde Nederlandse architect PJH Cuypers en is een reconstructie van het middeleeuwse huis De Haar. Het werd gebouwd op de ruïne van een ouder kasteel.

Je krijgt als bezoeker een mooi beeld van hoe het leven in die tijd eruit zag. Je ziet er diverse luxegoederen en kostbaarheden. Niet enkel het kasteel zelf is imposant, ook het park eromheen is de moeite waard. In de prachtige tuin staat onder meer een kapel en zijn er verschillende bijgebouwen te ontdekken. Zowel het kasteel als het park zijn dagelijks geopend voor publiek. Een prachtige omgeving om vast te leggen op je smartphone!

Onze tip: Download onze wandeling in Utrecht, en ontdek de mooiste plekjes van de stad.

  1. Sprookjesachtige Giethoorn

Giethoorn wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd en dat is niet onterecht. Het indrukwekkende kanalenstelsel en de meer dan 170 bruggen geven dit dorpje een magisch karakter. De huizen hebben er rieten daken, inwoners vervoeren dingen met handkarren of kruiwagens en de garages dienen voor boten in plaats van auto’s. Giethoorn is zonder twijfel Nederlands vreemde eend in de bijt en een ideale plek voor prachtige foto's.

RONDVAART: Sluit je avontuur af met een mooie rondvaart in Giethoorn, stap aan boord van de elektrische boot en vaar door het labyrint van het grachtenstelsel. Luister naar de boeiende verhalen van je lokale schipper en bewonder het idyllische landschap.

  1. Zevenlandenhuizen in Amsterdam

Vlak bij het Vondelpark vind je de Zevenlandenhuizen. Zoals de naam al doet vermoeden staan hier zeven verschillende huizen die de bouwstijlen van volgende landen vertegenwoordigen: Frankrijk, Spanje, Rusland, Duitsland, Italië, Engeland én Nederland. Zo wordt Nederland weergegeven door een grachtenpand met een trappetje en is Engeland gebouwd als een typisch Brits huis. Ook het huis in Spaanse bouwstijl zal je onmiddellijk opmerken. Hoe leuk zal dit staan op jouw Instagram feed?

Kom langs de zevenlandenhuizen met onze uitgestippelde wandeling langs de musea van Amsterdam.
  1. Moerputten in Den Bosch

De Moerputten in het zuiden van Den Bosch is een wonderlijke plek! Ooit reed hier een trein, maar dit oude spoorlijn is nu een wandelpad. Inclusief de beroemde brug over de Moerputten. Naast het maken van instagrammable foto's moet je ook zeker het omliggende moerasbos en de graslanden ontdekken.

  1. Natuurgebied de Biesbosch

Net zoals je niet naar Afrika moet voor een safari te doen, hoef je niet perse naar Suriname voor een jungle-ervaring. In het Noord-Brabantse natuurgebied de Biesbosch ga je namelijk op avontuur. Natuurgebied Park De Biesbosch is een beschermd natuurgebied en het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Het park vormt een doolhof van rivieren, eilandjes met wilgen en kreken en glashelder water.

Wil je er graag een avontuurlijke uitstap van maken? Maak er dan een dagje kanovaren van! In een kano beleef je de Biesbosch van heel dichtbij. Je waant je in een jungle met smalle bochtige bochtjes en overhangende takken. Met onze reisgids door Noord-Brabant breng je een bezoek aan de Biesbosch.

  1. De windmolens in Kinderdijk, Zuid-Holland

Het iconische molencomplex van Kinderdijk bestaat uit 19 molens in het noordwesten van de streek Alblasserwaard. Achttien molens behoren tot het dorpje Kinderdijk, één molen, de ‘Blokker’, ligt net daarbuiten in de gemeente Alblasserdam. De molens van Kinderdijk werden gebouwd met als doel het water uit de laaggelegen polders omhoog te pompen en zijn zo een typisch voorbeeld van het Nederlands waterbeheer. De molens zijn de bakermat van het Nederlandse Watermanagement en staan sinds 1997 op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Het gebied staat ook geklasseerd als beschermd dorpsgezicht. De huidige poldermolens dateren allen uit de eerste helft van de achttiende eeuw. Je kan de twee molengangen enkel te voet of per fiets bezichtigen. Slechts twee molens zijn ook open voor het publiek. De molengangen bieden een feeëriek zicht op de polders en op het aangrenzende natuurgebied. Prachtige panorama's om vast te leggen op je camera.

  1. Gouda en haar kaasmarkt

Gouda is een kleine stad maar toch is er heel wat te zien. Zoals je waarschijnlijk wel weet staat deze stad onder meer bekend voor de heerlijke kaas. Deze is dan ook overal terug te vinden! Breng zeker een bezoekje aan de Goudse Kaasmarkt die vanaf april tot en met september iedere week op donderdagochtend plaats op het Marktplein in Gouda. Men is op de markt in traditioneel kledij gekleed en er wordt gebruik gemaakt van brikken om de kazen te vervoeren. Dat is zeker een fotootje waard op jouw insta-feed.

WANDELTIP: Verken zelf Gouda met onze stadswandeling langs alle top bezienswaardigheden van de stad.

  1. Maak mooiere foto's met onze smartphone gids

Wil jij ook originele foto's maken met je smartphone? Download onze smartphone fotografie gids. 75 tips om de beste foto's te maken met je telefoon. Een overzicht van de beste foto Apps, inspiratie, instellingen, het achteraf bewerken en back-ups maken,... het staat allemaal in deze handige gids.

Smartphone fotografie

Gratis gids Smartphone fotografie downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?