Waar bijzonder overnachten op Texel? 15 x van goedkoop tot luxe (2024)

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Waar bijzonder overnachten op Texel? 15 x van goedkoop tot luxe (2024)

7 februari 2023 in Nederland0 reacties

Tijdens je bezoek of rondreis door Texel heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Texel!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Pipowagen in het groen

De pipowagen is vlakbij de mooiste Texelse natuurgebieden en het strand gelegen, alles op slechts een kleine afstand. Het natuurhuisje ligt op de perfecte locatie voor een heerlijke vakantie op het Waddeneiland Texel. De pipowagen ligt verscholen tussen het groen en is omringt door een grote tuin met terras. Hij is vrolijk ingericht en heeft een bedstee waar je heerlijk zult slapen! Meer info en boeken.

  1. B&B Smederij Texel

Een voormalige smederij, omgetoverd tot de B&B Smederij Texel, biedt je een Ijzersterke gastvrijheid! In de gastenverblijven werd dan ook de sfeer van vroeger behouden, met een vleugje luxe en humor er aan toegevoegd! Elk gastenverblijf is voorzien van alles wat je maar nodig hebt en in de ruime tuin met oude boomgaard kan je heerlijk wegdromen van alle dingen die even niet belangrijk zijn. En in de ochtend kan je genieten van het heerlijke ontbijt dat geserveerd wordt in een leuke picknickmand! Meer info en boeken.

  1. Landal Villapark Vogelmient

Slechts een kleine bosrand scheidt het huisje aan zee waar je in verblijft van de Texelse kust op het Landal Villapark Vogelmient. Aan de andere kant van het vakantiepark wandel je het gezellige dorpje De Koog in. Bovendien is de omgeving ideaal voor een gezellige wandel- of fietstocht. Nadien kan je nog even nagenieten van de rustige omgeving in je vrijstaande verblijf, voorzien van alle comfort. Heb je een trouwe viervoeter? Ook die mag mee! Meer info en boeken.

  1. Vakantielodge Belvilla Texel

Deze vakantielodge van Belvilla heeft een prachtig houtsnijwerk en een statige houten rieten kap: het geeft u al meteen een goed idee van het Texelse landleven. De woning beschikt over een 100m2 grote weide en de dijk met uitzicht is op 10 minuten te bereiken. De unieke locatie met zicht op de dijk maakt dit vakantieverblijf extra bijzonder.

De lodge is voorzien van een compleet ingerichte keuken die het kloppend hart is van de woning. De woning heeft veel authentieke details, zoals de slaapkamers met stalraampjes ter hoogte van je voeten. Achter de openslaande deuren bevinden zich de 2 m hoge staldeuren en het knusse privéterras! En bovendien zijn je huisdieren ook altijd welkom tijdens je verblijf! Meer info en boeken.

  1. B&B Wijngaard de Kroon van Texel

Wil je graag eens middenin een wijngaard slapen en 's morgens jouw ontbijt nuttigen met prachtig uitzicht op een wijngaard? Dan ben je hier zonder enige twijfel aan het juiste adres! Aan de rand van het bos, dichtbij de duinen en het strand ligt de B&B Wijngaard de Kroon van Texel. De wijngaard is gelegen in een rustig gebied en vanuit de wijngaard fiets of wandel je zo het bos in richting het strand. Ontdek Texel op een speciale manier en word wakker met uitzicht over de enige wijngaard van de Wadden. Meer info en boeken.

  1. Landal Sluftervallei

Droom weg bij een vakantie midden in de natuur. Landal Sluftervallei is een vakantiepark met verschillende types accommodaties van comfort stacaravans tot en met luxe bungalows, aan jou de keuze! Lekker ontspannen in de natuur, een dagje cultuur of juist sportief bezig zijn: het kan allemaal. Hier geniet je van een onbezorgde vakantie! Meer info en boeken.

  1. TexelThuis

Kom thuis in een gezellige vakantiewoning met modern ingerichte kamers en een woonkamer met open haard. Bij TexelThuis geniet je na een vakantiedag op het mooie eiland Texel van de ruime faciliteiten en de rust. De bungalow staat op het vakantiepark De Krim en is zeer goed gelegen. Restaurants, speeltuin, zwembad, supermarkt etc. zijn allemaal op loopafstand. Je kan natuurlijk ook altijd wat tijd doorbrengen in het vakantiepark De Krim dat een fantastisch binnen- en buitenzwembad, indoor speelparadijs, een klim-park, fietsverhuur,, bowlingbanen, lasergame en nog veel meer aanbiedt. Vervelen zal je zeker niet! Meer info en boeken.

  1. De Museumkamer in de Museum Galerie RAT

Kunstliefhebbers moeten zeker een nachtje boeken in de Museumkamer in de Museum Galerie RAT in het historische centrum van Den Burg op Texel. De ramen van de accommodatie kijken uit op de kunstwerken van het museum. Er is gratis WiFi beschikbaar.

  • De Museumkamer is een dubbele kamer met slaapgedeelte en douche en een bibliotheek/huiskamer met boeken en zitgedeelte in de kleine zijvleugel van het museum. Er is gratis WiFi beschikbaar. De uitbaters willen op deze manier hun passie delen met hun gasten.
  • De kamer biedt uitzicht op de kerk en het centrale park van Den Burg, een eigen douche en koffie- en theefaciliteiten. De accommodatie is ingericht met kunstvoorwerpen die gemaakt zijn met materialen van het strand. Meer info, prijzen & boeken
  1. B&B Pastorie Stella Marie

De prachtige B&B Pastorie Stella Marie ligt in het dorpje Oudeschild, de thuishaven van de Texelse vissersvloot. De sfeervolle gastenkamers zijn ruim en comfortabel, liefdevol ingericht en met een aangename badkamer. Vanuit de kamers kijk je uit op de Hoge Berg of over de zilveren vlakte van de Waddenzee. Het ontbijt wordt geserveerd in de tuinkamer en bij mooi weer kan je ontbijten in de knusse binnentuin. Meer info en boeken.

  1. LARGO Villa Texel

Vlakbij de mooie badplaats de Koog liggen de luxe, ruime villa's van Largo Villa Texel. Lekker uitrusten met een drankje op het terras in een ongestoorde omgeving en 's avonds genieten van een goede film in de ruime woonkamer. Zin om uitgebreid te koken? Ga aan de slag in de keuken met moderne apparatuur. En de volgende dag kan je een gezellige fietstocht maken met het hele gezin of wandelen in de mooie natuur. Meer info en boeken.

  1. Studio's De Vlijt Texel

Het driesterrenhotel Studio's De Vlijt Texel biedt luxe accommodatie op een van de groenste vliegvelden in Europa. De studio's zijn ruim en mooi ingericht en je wordt letterlijk wakker met uitzicht op stijgende en dalende vliegtuigen! In de buurt van de accommodatie kan je o.a paardrijden, binnen- en buitenkarten, raften, golfen en een parachutespringen maken.

De unieke ligging van dit verblijf brengt dus meer dan alleen rust en een mooi uitzicht. Meer info en boeken.

  1. Pension De Zilte Wind

Prachtig en sfeervol huisje Pension de Zilte Wind ligt op een hele mooie en rustige plek en op loopafstand van badplaats De Koog en het strand. De modern ingerichte accommodatie is geheel vrijstaand, voorzien van een luxe badkamer, een aparte woonkamer met relaxstoelen, koffie/thee faciliteiten, magnetron en een aparte slaapkamer. Graag een dagje lekker niets doen? Geniet dan van het aangename uitzicht in de tuin bij enkele glaasjes. Meer info en boeken.

  1. Roompot Kustpark Texel

Kustpark Texel ligt dichtbij duinen en strand en op loopafstand van de bruisende kustplaats De Koog. Hier verblijf je in een comfortabel chalet of klassieke villa. Op het park is het subtropische zwembad een absolute favoriet, maar er zijn ook sportfaciliteiten en een uitgebreid activiteitenprogramma. Voor ieders wat wils dus! Meer info en boeken.

  1. Oost Suites & Restaurant het Kook Atelier

Oost Suites & Restaurant het Kook Atelier ligt in Oosterend, een idyllisch plekje dat prachtig is ingericht met veel natuurlijke materialen. Na een heerlijke nachtrust word je verzorgd van een picknickmand voor de deur om te ontbijten. Nadien kan je genieten van een goed boek in de aangename tuinen. De ideale plek om eens goed te ontspannen. Meer info en boeken.

  1. Landal Beach Park

Een ander leuk vakantiepark is Landal Beach Park Texel. Dit vakantiepark bestaat uit vrijstaande huisjes aan zee. 's Ochtends kan een heerlijk ontbijtje kan je als het ware een lekkere vis vangen voor de deur, zonnen op je eigen omheinde terras en de kinderen loslaten in de speeltuin. Je villa ligt vlakbij De Koog, waar je een gezellige namiddag kan beleven. Ook zijn heerlijke stranden aan de Waddenzee en Noordzee, natuurgebieden, duinen en bos binnen handbereik en zorgen ze voor een onvergetelijk verblijf. Meer info en boeken!

Alvast enkele sfeerbeelden van vakantiepark Landal Beach Park Texel

  1. Mis niets van Texel met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op Texel? Dan is er goed nieuws, wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Texel met een volledige uitgestippelde rondreis op het eiland, 6 wandelingen + fietsroute. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Texel.

Texel

Gratis reisgids Texel downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?