Welke citypass Milaan kopen? Bespaar geld en tijd met de stadspassen Milaan

Welke citypass Milaan kopen? Bespaar geld en tijd met de stadspassen Milaan

21 februari 2024 in Milaan0 reacties

Overzicht met de verschillende citypassen Milaan en stadspassen + waar kopen?

Sommige steden hebben heel wat stadspassen waaruit je kan kiezen, in Milaan is het iets minder ingewikkeld. Je hebt de keuze uit de stadspas van de stad zelf, de Milan Pass, enerzijds en de Milaan City Card, uitgegeven door Tiqets, anderzijds.

Welke stadspas past het beste bij jouw reis? En is een stadspas zijn geld waard? We vertellen je het in deze uitgebreide blog.

Inhoud artikel

  1. Milan Pass

De Milan Pass is de officiële stadspas van Milaan

Deze stadspas is 48 uur geldig en er zit heel wat bij inbegrepen. Je krijgt toegang tot de bekendste musea, kortingen bij bedrijven en je kan kiezen tussen een 48 uurs-pasje voor het openbaar vervoer of de hop-on-hop-off-bussen.

Met de Milan Pass krijg je gratis toegang tot stadsattracties zoals:

  • De Duomo en de dakterrassen (met de lift)
  • La Scala Museum en Theater
  • Pinacoteca Ambrosiana
  • Highline Galleria
  • Museum voor Wetenschap en Technologie
  • Triënnale Design Museum
  • Casa Milaan – Mondo Milaan Museum
  • Leonardo 3 – interactief museum over Da Vinci
  • Vigna di Leonardo - Leonardo's wijngaard
  • Museum Bagatti Valsecchi
  • Museo d'Arte e Scienza

Bestel je Milan Pass hier

Kies voor het openbaar vervoer of de hop-on-hop-off-bussen

Daarnaast kan je kiezen tussen een pasje voor het openbaar vervoer of de hop-on-hop-off-bussen. Met een pas van 48 uur voor het openbaar vervoer kan je het hele metronetwerk gebruiken. Dat is heel erg handig. Het metronetwerk is uitgebreid, de metro’s rijden erg frequent en het is de snelste manier om je door de stad te verplaatsen.

De hop-on-hop-off-bussen zijn dubbeldekkers die door de stad rijden en halt houden bij de bekendste bezienswaardigheden. Ook handig, want je krijgt onderweg uitleg over de bezienswaardigheden. Reis je met kinderen? Dan zullen ze het open dak ongetwijfeld fantastisch vinden.

In de zomer zit ook een ritje op de kanalen van Milaan inbegrepen bij de Milan Pass. Daarnaast krijg je ook korting bij tal van bedrijven en je ontvangt een kaartje van Milaan.

Belangrijk: Boek de Milan Pass vooraf online. Vervolgens moet je deze voucher inwisselen bij het Zani Viaggi Bezoekerscentrum Milaan (Largo Cairoli / Via Cusani), vlakbij het Castello Sforzesco. Het ophaalpunt is makkelijk te bereiken met metrolijn 1 (halte Cairoli). Je pas is geldig vanaf het moment dat je hem ophaalt. Om de Milan Pass te kunnen gebruiken moet je de bijhorende app downloaden.
  1. Milaan City Card

Een goedkopere stadskaart in Milaan is de Milaan City Card

Deze stadspas wordt uitgegeven door Tiqets, een website waarop je allerhande toegangstickets kan kopen voor bezienswaardigheden. De Milaan City Card is beperkter dan de Milan Pass. Je krijgt toegang tot de drie bekendste bezienswaardigheden van Milaan. Ook een stadswandeling is inbegrepen en je krijgt korting op toegangskaartjes voor andere attracties.

Met de Milaan City Card kan je:

  • Het beroemdste bouwwerk van Milaan bezoeken: de Duomo di Milano. Je krijgt ook toegang tot het bijhorende museum en het dakterras.
  • Een gegidst bezoek aan het Teatro alla Scala, een van Europa's grootste operagebouwen.
  • Een fast track voor het Museum Wetenschap en Technologie Leonardo da Vinci, het grootste museum in zijn soort in Italië. Je kan er Da Vinci’s beroemde ontwerpen zien.
  • Een zelfgegidste stadswandeling door Milaan met een audiogids via een app.
  • Een korting van 10% op andere bekende toeristische trekpleisters.

TICKETS: Het handige aan deze stadskaart is dat je tijdens de reserveringen de bezoekmomenten vastlegt. Je hoeft de stadskaart niet meer in te wisselen en krijgt alle toegangstickets rechtstreeks naar je inbox toegestuurd. Bestel de Milaan City Card hier eenvoudig online en bespaar.

  1. Waarom kiezen voor een stadspas in Milaan?

Een stadspas is een goed idee wanneer je van plan bent om veel te bezoeken en ondertussen wat geld wil besparen. De stadspas is steeds voordeliger dan wanneer je alle tickets afzonderlijk zou aankopen.

Nog een voordeel is dat je niet langer in de wachtrij hoeft aan te schuiven, wat extra handig is tijdens het hoogseizoen. Omdat je al een toegangsticket hebt, hoef je geen kaartje meer te kopen en mag je de wachtrijen dus gewoon overslaan. Een stadspas Milaan bespaart je dus niet alleen geld, maar ook een pak tijd.

Of bestel je tickets voor topbezienswaardigheden en excursies in Milaan op voorhand online

  1. Wat is nu de beste stadspas en kortingskaart in Milaan?

Ben je van plan om veel te bezoeken in Milaan en zijn kunstmusea je ding? Dan kan je geld besparen met de Milan Pass. Je hebt ook toegang tot het openbaar vervoer (indien je voor die optie kiest) en dat is een grote plus. Het nadeel van deze stadspas is dat je eerst een voucher opgestuurd krijgt die je daarna nog moet gaan inwisselen voor een echte stadspas.

De Milaan City Card is een goed idee wanneer je enkel en alleen de highlights van Milaan wil bezoeken en daarnaast vooral wil genieten van de zon, terrasjes en de vele winkels die Milaan te bieden heeft. Je legt de bezoekmomenten vooraf vast en de rest van je tijd in Milaan vul je in zoals je zelf wil. Ideaal voor tijdens een stedentrip.

  1. Waar overnachten in Milaan?

Ben je nog op zoek naar een aangename verblijfplaats? Wij hebben alvast onze favoriete verblijven voor je opgelijst. Of bekijk meteen het volledige aanbod hotels, B&B's appartementen in Milaan.

  • Liever wat minder uitgeven tijdens je verblijf in Milaan? Het Babila Hostel bevindt zich in de wijk ‘Porta Monforte’ en ligt in het centrum van de stad. Het hostel is gevestigd in een gerenoveerd historisch gebouw, waar gasten kunnen overnachten in een slaapzaal of privékamer. Meer info en boeken.
  • Maison Borella ligt op anderhalve kilometer van het centrum van Milaan in een hippe buurt vol bars en restaurants. Het viersterrenhotel is prachtig afgewerkt en heeft een gezellig binnenplein met terras. Sommige kamers hebben een balkon met uitzicht op het water. Meer info en boeken.
  • Hotel Magville is een 4*hotel in de ‘Zona Risorgimento’ in het centrum van Milaan. Deze accommodatie heeft een bar, een lounge en een gezellige tuin voor alle gasten. De tramhalte ‘P.za Tricolore’ ligt op 5 minuten wandelen en is je verbinding met de rest van de stad. Meer info en boeken.
  1. Download ook je gratis stadswandeling Milaan

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Milaan en ga op pad! Ideaal om Milaan volledig te verkennen op eigen tempo. Download onze gratis reisgids Milaan, dé ideale start voor je bezoek aan Milaan.

Milaan

Gratis reisgids Milaan downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?