5 x leukste jeugdherbergen en hostels in Milaan: waar verblijven? Alle info en prijzen

5 x leukste jeugdherbergen en hostels in Milaan: waar verblijven? Alle info en prijzen

20 augustus 2022 in Milaan0 reacties

Overzicht met de leukste jeugdherbergen en hostels in Milaan

Jeugdherbergen en hostels in Milaan zijn ideaal voor reizigers met een strikt budget en jonge mensen die nieuwe vrienden willen maken. In Milaan heb je de keuze uit heel wat uitstekende hostels. Wij zetten onze favorieten hieronder op een rijtje.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Waarom kiezen voor een hostel in Milaan?

Het concept van een hostel is eenvoudig: je reserveert een bed in een gedeelde kamer. Zo bespaar je flink op hotelkosten en je leert vooral veel nieuwe mensen kennen.

Hostels en jeugdherbergen zijn dan ook uitstekend voor (jonge) reizigers die graag nieuwe vrienden maken onderweg. Ook voor wie wil reizen met een scherp budget, zijn hostels precies wat je zoekt. Je betaalt veel minder dan voor een hotelkamer en je kan ook vaak de keuken gebruiken om zo je eigen potje te koken.

Reis je alleen? Dan zijn hostels en jeugdherbergen in Milaan extra interessant. Je vindt gegarandeerd andere soloreizigers die je maar al te graag gezelschap houden. Zo kan je samen de Dom van Milaan bezoeken en de beste restaurants in Milaan uitproberen. Wie weet maak je wel vrienden voor het leven!

Elk hostel biedt ook privékamers aan. Zijn slaapzalen niets voor jou? Dan kan je genieten van het sociale karakter dat hostels typeert zonder te hoeven inboeten op je privacy.

  1. Babila Hostel & Bistrot

Babila Hostel & Bistrot bevindt zich in een prachtig pand en is heel erg mooi ingericht. Je vindt het hostel op 750 meter van het metrostation San Babila. Op 10 minuten wandelen ligt de Duomo. Er is airconditioning (een must tijdens de hete Italiaanse zomers) en er wordt een ontbijtbuffet geserveerd.

Je kan kiezen voor een bed in een gemengde slaapzaal met 6 bedden of voor een slaapzaal die enkel bestemd is voor vrouwen. De ingang van het hostel is een bezienswaardigheid op zich en in de slaapzalen herken je de oude gewelven van het pand. Er is een bar-restaurant en een gezellig terras. Een aanrader! Meer info en boeken.

  1. Combo Milano

Combo Milano Hostel beschikt over 3 slaapzalen: 2 van 6 bedden en 1 van 4 bedden. Het trein- en metrostation Milano Porta Genova ligt op 10 minuten wandelen van de accommodatie.

Dit leuke hostel in Milaan heeft ook een eigen bar-restaurant, extra handig om snel nieuwe vrienden te maken. Combo Milano is ook iets duurder, maar is wel erg modern ingericht en heel erg proper. Er worden af en toe ook kleine evenementen georganiseerd voor de hostelgasten. Het zonnige terras is ongetwijfeld het hoogtepunt. Ook het ontbijt is dik in orde. Meer info en boeken.

  1. Ostelzzz Milano Hostel

Ostelzzz Milano Hostel ligt niet ver van het centraal station van Milaan en is dus uitstekend te bereiken. Het is het perfecte hostel voor wie wil besparen op accommodatie, maar toch niet aan privacy wil inboeten. Je slaapt hier namelijk in een soort capsule mét gordijntje waardoor je eigenlijk in een minikamer slaapt.

Het interieur is modern en de kamers zijn proper. Er wordt ook hier een Italiaans ontbijtje geserveerd. Het is een behoorlijk groot hostel waar je heel snel nieuwe mensen leert kennen. Aan de biljarttafel bijvoorbeeld of gewoon aan de bar. Meer info en boeken.

  1. Gogol'Ostello & Caffè Letterario

In Gogol'Ostello & Caffè Letterario kan je goedkoop overnachten. Ideaal voor reizigers met een klein budget. Het hostel is kleinschalig. Er zijn slechts twee slaapzalen; een met 4 bedden en een met 6 bedden. Het bevindt zich op 550 meter van de metrohalte Domodossola, niet ver van het Parco Sempione.

Het hele hostel heeft een thema: literatuur. Je komt her en der boeken tegen van bekende en minder bekende schrijvers. Er is een handige gezamenlijke ruimte waar je ook wat laptopwerk kan verrichten. Het ontbijt is eenvoudig. Meer info en boeken.

  1. Hostel Ostello Bello Grande

Ostello Bello Grande ligt vlak naast het trein- en metrostation Milano Centrale en is dus makkelijk bereikbaar. Vanaf dat metrostation kan je snel door de hele stad reizen. Je staat ook na een half uurtje wandelen al bij de Duomo en in de buurt vind je heerlijke restaurantjes.

Het hostel is modern ingericht, maar je herkent er ook een typisch Italiaans karakter. Er zijn zes slaapzalen. Telkens twee van 6, 5 en 4 bedden. De helft van de slaapzalen is enkel voor dames. Het hostel is iets duurder, maar je krijgt er wel een gratis ontbijt bij en je slaapt in ruime, nette kamers. Meer info en boeken.

  1. Download ook je gratis stadswandeling Milaan

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Milaan en ga op pad! Ideaal om Milaan volledig te verkennen op eigen tempo. Download onze gratis reisgids Milaan, dé ideale start voor je bezoek aan Milaan.

Milaan

Gratis reisgids Milaan downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?