Wat moet ik dragen als ik op reis ga naar Marokko?

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Wat moet ik dragen als ik op reis ga naar Marokko?

27 juni 2023 in Marokko1 reactie

Als het over reizen naar Marokko of andere Arabische landen gaat, stelt men zich al snel de vraag hoe het zit met de klederdracht. Wat Marokko betreft, zijn er eigenlijk weinig echte beperkingen. Toeristen zijn en blijven heilig voor veel Marokkanen en ze gaan je niet snel zeggen wat je moet doen, maar er zijn wel een aantal culturele restricties.

Bekijk dit niet als een manier waarop Marokkanen jou hun cultuur willen opdringen, maar zie het eerder andersom: door je schaars te kleden, beledig je hen. Je bent een gast in hun land en gedraag je daar ook naar: heb respect voor hun cultuur en hun gevoeligheden. Dit wil niet zeggen dat je jezelf helemaal moet sluieren, maar een goede keuze maken op vestimentair vlak is wel op zijn plaats.

Praktische info & tickets voor je rondreis Marokko

Duur10 - 14 dagen ()
Vliegtickets4u15 vliegen naar Agadir, 3u30 naar Casablanca en Marrakesh, richtprijs € 49 vergelijk prijzen bij Transavia of Cheaptickets
FerryMet de veerboot vanuit Frankrijk naar Marokko? Tickets vanuit Algeciras (bij de Straat van Gibraltar).
VerblijvenOvernachtingen voor deze rondreis zijn:
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Boek je pakketreis bij TUI (va. € 775)
HuurautoIn Marokko is een auto eigenlijk onmisbaar, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Kledingadvies voor vrouwen die reizen naar Marokko

Marokko is een tolerant Islamitisch land en zeker in grote toeristische steden als Marrakesh mag je in principe alles dragen wat je wil. Enkel als je topless ligt te zonnen, zal je wellicht worden gearresteerd. Anderzijds is het zo dat bepaalde kleding beter wordt gewaardeerd dan andere.

Zeker als vrouw is het respectvol om je van je schouders tot aan je knieën te bedekken. Gewoon een korte broek en een shirt met mouwen is goed. Het is niet 100% gepast, maar in de toeristische steden is men intussen al veel gewoon. Je schouders bedekken is overigens sowieso een goed idee omdat ze anders snel verbranden, zeker als je niet voldoende zonnecrème smeert.

Als vrouw moet je je dus niet van kop tot teen bedekken, maar dat is natuurlijk wel anders wanneer je heilige gebouwen betreedt. Korte mouwen kunnen dan niet door de beugel. Je zal niet altijd verplicht worden om een hoofddoek te dragen, maar het is toch aan te raden om een sjaaltje mee te nemen. Het is een teken van respect en bij een brandende zon zal je zelfs blij zijn dat je het steeds bij je hebt. Hoe dan ook blijven veel heilige gebouwen verboden terrein voor niet-moslims, mits een aantal uitzonderingen zoals de Hassan II-moskee in Casablanca. Er is ook veel andere zaken te zien en te beleven, dus je hoeft ze niet per se te bezoeken.

Ook in kleinere dorpjes is de situatie iets anders. Daar is men toeristen met blote armen en lange jurken niet zo gewoon en vindt men het snel heel beledigend. Ook dan hoef je je niet per se van kop tot teen te bedekken, maar een casual lange broek en een shirt met lange mouwen zal je toch al wat meer respect opleveren.

  1. Kledingadvies voor mannelijke reizigers in Marokko

Mannen hebben eigenlijk net dezelfde vrijheid als dames. Wel is men ten opzichte van mannelijke toeristen vaak net iets soepeler en zal men minder snel vallen over onbedekte knieën of schouders, maar overdrijf zeker niet. Met een polo shirt en een casual jeans kan je als man in principe weinig mis doen. Een pet is nuttig om je te beschermen tegen de felle zon, maar je hoeft je hoofd zeker niet te bedekken.

Bij religieuze gebouwen kan je ook als man geweigerd worden als je te weinig kleding draagt. Een korte broek of een shirt met korte mouwen kan volstaan om je de toegang tot de heilige gebouwen te weigeren. Geen zorgen: je kan onder meer bij Suitable herenkleding kopen die net iets langer is, minstens even stijlvol en tegelijkertijd voldoende ademend. In de praktijk is men bij mannen vaak iets lakser en is veel afhankelijk van wie je controleert, hoe je je gedraagt en in welk gezelschap je verkeert.

  1. Wil je niets missen tijdens je vakantie in Marokko

Wil je er ook zeker van zijn dat je geen belangrijke of mooie plekjes mist tijdens je vakantie in Marokko? Dan is er goed nieuws, want wij gingen op rondreis en deden al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Marokko voor € 7,5 en ontdek onze rondreis. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Marokko.

Marokko

Gratis reisgids Marokko downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 2 augustus 2023 - Leonie

Marocco is een.heerlijk land geniet van.alles ook de mensen.daar ik he een.heel.gezin.geadopd teer .al.3o jaar t ons alles vol liefde danke lieverds in.maroco

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?