30 x mooiste bezienswaardigheden in Lissabon: info, tips + hidden spots

Volledige reisgids kopen voor € 10

30 x mooiste bezienswaardigheden in Lissabon: info, tips + hidden spots

8 juni 2023 in Lissabon32 reacties

De top bezienswaardigheden in Lissabon + verblijftips

De Portugese hoofdstad is een heel diverse stad, elke wijk heeft zijn eigen karakter. Er zijn heel wat bezienswaardigheden die in het centrum van Lissabon verspreid liggen en veel bezoekers bezoeken enkel die highlights.

Natuurlijk moet je ook zeker het oude Hiëronymietenklooster bezoeken, maar wat dacht je van het Carmoklooster of het Azulejosmuseum? Lees mijn tips + hoe geld te besparen.

Praktische info, verblijven & tickets voor je bezoek aan Lissabon

Duur1 - 5 dagen ()
Vliegtickets3 uur vliegen op Lissabon (Portela) - richtprijs € 49 vanuit Eindhoven. Vergelijk bij Transavia en Cheaptickets
Shuttle serviceTaxi van de luchthaven Lissabon naar het centrum, boek je ticket hier online
VerblijvenOnze favoriete verblijven in Lissabon zijn:
BespaartipGratis openbaar vervoer + toegang tot 25 musea in 1 kaart: Koop een Lisbon Card hier online € 22 Bestel hier je Lisbon Card € 22 online
HuurautoWil meer van Portugal verkennen, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
PakketreizenWil je graag deze reis als pakketreis boeken? Kijk bij Euroreizen (vanaf € 179) of bij TUI (vanaf € 189)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Het Hiëronymietenklooster

Het Mosteiro dos Jerónimos, ofwel het Hiëronymietenklooster, is één van de bekendste bouwwerken in Lissabon. Het prachtige klooster is gebouwd in de Portugese manuelino-stijl, een laatgotische stijl die alleen terug te vinden is in Portugal. Het unieke gebouw is daarom opgenomen in de UNESCO-Werelderfgoedlijst.

In de Santa-Mariakerk van het klooster hebben bovendien veel grote namen uit de Portugese geschiedenis hun laatste rustplaats gevonden. Je kan er de graven van onder andere koning Manuel I en zijn vrouw Maria van Aragon vinden, maar ook het graf van de ontdekkingsreiziger Vasco de Gama. Daarnaast kan je door de mooie kloostertuinen lopen en de ontelbare standbeelden en waterspuwers bewonderen. Voor meer info en tips om het Mosteiro dos Jerónimos te bezoeken kan je ons blogartikel over het bijzondere gebouw lezen.

Onze tip: koop een Lisbon Card online. Wissel je ticket in in één van de kantoortjes en krijg niet alleen gratis toegang tot de belangrijkste monumenten, maar je mag ook de wachtrijen overslaan.

Aangezien wachtrijen aan het Mosteiro dos Jerónimos erg lang kunnen zijn en er geen schaduw is, is het een slimme zet om de Lisbon Card te kopen. Je kan ook een bundel kopen voor het Jerónimos-klooster + Toren van Belém zo sla je de wachtrij bij deze bezienswaardigheden over.

  1. Torre de Belém

In de buurt van het klooster ligt de Torre de Belém, eveneens opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze toren is, net als het Hiëronymietenklooster, gebouwd in de manuelino-stijl. De toren ligt aan de kade van de Taag en werd gebouwd als verdedigingstoren ten tijde van de ontdekkingsreizen. Tegelijkertijd deed het dienst als ceremoniële toegangspoort voor terugkerende schepen en was het een symbool van de voorspoed en macht van Portugal. Wil je meer te weten komen over deze toren? Lees onze tips en meer info om de Torre de Belém te bezoeken.

De toren van Belem bezoeken met een Nederlandstalige gids? Boek je tickets online

Dichtbij de Torre de Belém, recht tegenover de tramhalte Belém, vind je de bakkerij Confeitaria de Belém. Het is de geboorteplek van de beroemde gebakjes pasteis de nata. Je kan Lissabon niet bezoeken zonder er eentje te proeven. Het kan er erg druk zijn, maar het wachten gaat snel en de gebakjes zijn het zeker waard!
Lees ook onze tips hoe Belém te bezoeken vanuit Lissabon.

  1. Pantheon van Lisboa

Lissabon heeft, net als Parijs en Rome, een pantheon. Veel grote namen uit de Portugese geschiedenis, waaronder nationale helden en geleerden, liggen hier begraven. De gigantische koepel en de bijzondere vloeren zijn getuigen van de rijkdom en het belang van Lissabon in de tijd van de ontdekkingsreizen. Beklim ook vooral de trappen naar het dakterras. Je hebt er een mooi overzicht van de binnenkant van het gebouw en een prachtig uitzicht over de stad.

  1. Castelo de São Jorge

Het kasteel van Sint-Joris is te vinden op de hoogste van de zeven heuvels van de stad. De eerste delen van het kasteel stonden er al in de eerste eeuwen voor Christus, maar doorheen de geschiedenis werd het kasteel verschillende keren belegerd en veroverd en daarbij ook steeds verbouwd en uitgebreid. Rond 1940 besloot men om het kasteel helemaal te renoveren en het nieuw leven in te blazen.

Vandaag is het kasteel een museum, maar het is vooral het prachtige uitzicht over de stad dat het kasteel een bezoekje waard maakt. Bezoek het kasteel met onze gratis stadswandeling door Lissabon.

Onze tip: bezoek het kasteel bij zonsondergang om de zon over de Taag te zien ondergaan.
  1. Ponte 25 de Abril

In Lissabon staat een brug die erg lijkt op de Golden Gate Bridge in San Francisco. De brug in Lissabon werd dan ook door hetzelfde bedrijf gebouwd. De brug dateert al uit 1966 en kreeg in eerste instantie de naam Salazarbrug, vernoemd werd naar de Portugese dictator die toen aan de macht was. Tijdens de Anjerrevolutie op 25 april 1974 herdoopten revolutionairen de naam van de brug tot de Ponte 25 de Abril.

  1. Torre Vasco da Gama

De toren Vasco da Gama is een recent bouwwerk dat voor de wereldtentoonstelling van 1998 in het Parque das Nações gebouwd werd. De 145-meter hoge toren ligt een beetje uit het stadscentrum en werd in eerste instantie gebouwd als een soort uitkijktoren om van het uitzicht van de omgeving te kunnen genieten. Tegenwoordig doet het gebouw dienst als hotel (boek hier je kamer). Je kan wel nog steeds van het uitzicht genieten in de kabeltram die van de toren naar het Oceanarium gaat.

  1. Het Carmoklooster en de Santa Justa lift

In Lissabon vind je naast het Hiëronymietenklooster ook nog het Carmoklooster. Dit klooster werd tijdens een heftige aardbeving in 1755 grotendeels verwoest. Daardoor zijn er alleen nog ruïnes overgebleven van de gotische kerk, maar dat maakt een bezoekje niet minder bijzonder. Het ingevallen dak geeft de kerk een ietwat griezelig uiterlijk.

In het klooster vind je ook een archeologisch museum met een heel diverse collectie opgegraven voorwerpen uit alle perioden van de Portugese geschiedenis. Je kan er onder andere sarcofagen en prehistorische werktuigen bekijken.

Gebruik de bijzondere Elevador de Santa Justa

De leukste manier om bij het klooster te geraken is de Elevador de Santa Justa. Het is een lift die de laaggelegen straat Rua Santa Justa met het hooggelegen Campoplein verbindt. De lift werd in 1902 gebouwd en is helemaal uit ijzer en glas gemaakt. De lift is deel van het openbaar vervoer van de stad, je kan erop met hetzelfde kaartje dat je voor de tram en metro koopt of ter plekke een ticketje kopen.

  1. De wijk Baixa Pombalina

Baixa Pombalina is de laaggelegen wijk in het centrum van Lissabon. Via de Rua Augusta leidt de triomfboog of Arco do Triunfo je binnen in het centrale plein Praça do Comércio, één van de bijzonderste delen van de stad.

De grote aardbeving en tsunami uit 1755 hadden deze wijk in Lissabon helemaal verwoest. Het plein Praça do Comércio en de Arco do Triunfo werden na de aardbeving gebouwd op de verwoeste plek in de stad. Lissabon kent wel vaker grote aardbevingen die soms hele delen van de stad verwoesten. Daarom werd ervoor gekozen om Baixa Pombalina helemaal op te trekken uit gebouwen die tegen aardbevingen bestand zouden zijn.

Het is ook mogelijk om de triomfboog te beklimmen. Vanaf hier heb je een bijzonder uitzicht over het plein en de Taag. Tickets om de Arco do Triunfo te beklimmen kan je makkelijk online kopen.
  1. De talloze miradouros

Lissabon is gebouwd op zeven heuvels waardoor er heel wat uitkijkpunten in de stad zijn vanwaar je verschillende bezienswaardigheden van de stad kan spotten. De Miradouro São Pedro de Alcântara is zo’n punt. Vanaf hier kan je zowel de Baixa-wijk als het kasteel van Sint Joris zien.

Ook hier is het aan te raden om later op de dag te gaan en om tot zonsondergang te blijven zodat je het kasteel mooi verlicht kan zien. Ook de Miradoura da Graça, de Miradouro de Nossa Senhora do Monte en de Miradouro das Portas do Sol zijn mooie uitkijkpunten.

  1. De gele Tram 28

Het iconische gele trammetje dat door de stijle straten van Lissabon rijdt is een symbool van de stad geworden. Het kleine trammetje rijdt in zo’n driekwartier door de oudere delen van de stad, van Prazeres naar het plein Martin Moniz. Op tram 28 passeer je door de wijken Bairro Alto, Baixa en Alfama en langs heel wat bezienswaardigheden van de stad. Aan het einde kom je bij de Cemitério dos Prazeres, waar je niet alleen heel wat bijzondere grafzerken kan bekijken, maar vanwaar je ook een prachtig uitzicht op de hangbrug hebt.

Onze tip: de kleine trammetjes zitten wel vaak propvol toeristen. Het is daarom aan te raden om in de hete zomers de trammetjes te vermijden of op te stappen langs een van de eerste haltes, voor het trammetje zich een weg door de wijk Baixa baant.

  1. Parque Eduardo VII

Wil je tussen alle monumenten en musea door even tot rust komen? Dan kan je het beste naar het Parque Eduardo VII gaan. Dit stadspark is één langgerekte strook groen met beelden en perfect geknipte hagen. Geniet hier even van de rust en de mooie uitzichten of neem een picknick mee en ga hier tussen het groen lunchen.

  1. Een diner met fadomuziek

Fado is de traditionele muziek van Portugal. De stijl ontstond in de arme wijken van Lissabon en is tot vandaag populair en kreeg ook een plekje op de UNESCO-lijst van immaterieel erfgoed. De beste manier om de muziek te leren kennen is tijdens een diner in een traditioneel restaurant, zo kan je niet alleen van de muziek, maar ook van de Portugeze lekkernijen genieten. Proef dan ook zeker de lokale ginjinha, een sterke kersenlikeur die erg populair is bij de inwoners van Lissabon. Bekijk het filmpje en zie een voorsmaakje ...

Onze tip: Wil je graag de Fado live horen? Tickets voor een diner met fadomuziek kan je online kopen.

  1. Avenida da Liberdade

Grote steden hebben vaak één grote straat waar je de grote en dure winkelketens terug kan vinden, denk bijvoorbeeld aan de Champs-Elysées in Parijs. Lissabon heeft ook zo’n straat, de Avenida da Liberdade. De straat is ruim één kilometer lang en loopt vanaf het Rossio-plein tot aan het stadspark Eduardo VII. In de straat vind je vooral winkels als Prada, Dolce & Gabbana, Armani en Louis Vuitton, met daartussen wat kleinere winkels en cafeetjes.

  1. Oceanário de Lisboa

Het Oceanarium van Lissabon is het grootste overdekt aquarium van Europa. Het pronkstuk is een aquarium van 5 miljoen liter met tropische koraalriffen en kleurrijke vissen. Er is daarnaast ook een aquarium met verschillende soorten haaien en bovenaan het complex vind je ook dieren die zowel in als uit het water leven zoals pinguïns en papegaaiduikers.

Onze tip: tickets voor het Oceanário de Lisboa kan je makkelijk online kopen, zo hoef je niet te wachten in de wachtrijen.
  1. Het Nationaal Paleis Ajuda

Een minder bekende, maar zeker niet minder indrukwekkende plek van de Portugese hoofdstad is het Nationaal Paleis Ajuda. De kans is dan ook groot dat je hier als één van de enige bezoekers rondloopt! Tijdens je bezoek volg je de rode loper langs rijkelijk versierde kamers van de koninklijke familie van Portugal en kom je langs prachtige standbeelden, bijzonder gouden servies en gigantische hemelbedden.

  1. Het Azulejosmuseum

Overal in Lissabon, en ook elders in Portugal, vind je de typische gekleurde tegeltjes op de gevels. Vaak zijn ze wit met blauw, maar soms worden ook andere kleuren gebruikt voor de tegeltjes. De porseleinen tegeltjes staan bekend als azulejos, een product waar de Portugezen trots op zijn en ze overal in het land gebruiken om gebouwen te versieren.

De azulejos geven een uniek Portugees tintje aan de gevels in de stad. In het Museo Nacional do Azulejo in Lissabon kan je meer leren over deze tegeltjes en enkele van de mooiste exemplaren bewonderen. Je komt bij een bezoek aan het museum ook in de kerk Madre Deus terecht. Daar steken de blauw-witte tegeltjes mooi af tegen het gouden plafond.

Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een dagactiviteit waarbij je niet alleen het museum bezoekt, maar ook zelf je eigen traditionele azulejotegeltje kan maken.

Wil je graag een workshop doen? Tickets om zelf je azulejo te maken kan je online kopen. Je brengt de dag door in het atelier van een vakman en zal alles te weten komen over de tegeltjes.
  1. Mercado da Ribeira

Eén van de leukste verstopte bezienswaardigheden van Lissabon is waarschijnlijk de Mercado da Ribeira. Deze overdekte markplaats bestaat uit lekkere restaurantjes aan de ene kant en een versmarkt aan de andere kant met stalletjes die verse groenten, fruit, vis, vlees en andere producten verkopen.

Je kan hier heel wat Portugese lekkernijen proeven zoals de bekende pasteis de nata, zoete gebakjes die extra lekker zijn met wat kanaal. Het is zeker aan te raden om hier te komen voor lunch of om er een lekker gebakje te eten met een kopje koffie.

  1. Het grote beeld van Cristo Rei

Je kent waarschijnlijk het Christus-beeld van Rio de Janeiro wel, het grote beeld van Christus de Verlosser die uitkijkt boven de stad. In Portugal werd er ook voor gekozen om een soortgelijk monument te plaatsen. Dit beeld is 28 meter hoog en is heel imposant, ook al is het beduidend minder groot dan het beeld in Rio. Nu staat het beeld eigenlijk niet in Lissabon zelf, maar in de randgemeente Almada, op zo’n twintig minuten van het centrum van Lissabon.

  1. Monument van de ontdekkingen

Ter ere van Hendrik de Zeevaarder die al ruim 500 jaar geleden overleden is, werd het Monument van de Ontdekkingen gebouwd, oftewel Padrão dos Descobrimentos. Dit is een wit stenen monument met vooraan een beeld van Hendrik zelf, omringd door onder meer Vasco da Gama en een hoop andere beroemde Portugezen.

De enige vrouw in het monument is Felipe van Lancaster, de moeder van Hendrik en het grote brein achter de Portugese ontdekkingsreizen. Je vindt dit mooie bouwwerk vlakbij de Torre de Belém en het klooster. Je kan de toren ook beklimmen met trappen of een lift waardoor je een prachtig uitzicht krijgt.

  1. Slenteren door Alfama

Veel mensen vinden Alfama de mooiste wijk van Lissabon en wij begrijpen waarom. Allereerst is dit de oudste wijk van de stad, wat het op zich al een bezienswaardigheid maakt, zeker omdat de aardbeving hier niet veel verwoestte en er dus nog veel historische gebouwen terug te vinden zijn. De wijk is gelegen tussen het kasteel van São Jorge en de Taag. Neem je tijd om rustig door te wijk te slenteren en laat je Google Maps achterwege. Verken de winkeltjes, terrasjes, kronkelige steegjes en straatjes puur op gevoel. Je zal niet teleurgesteld zijn!

  1. Het levendige Bairro Alto

Bairro Alto is de perfecte spot om een avondje uit te gaan. Overdag is het hier vrij rustig, maar vergis je niet, 's avonds komt deze wijk helemaal tot leven. Je vindt hier super toffe restaurantjes, wijnbars, cafétjes... perfect om een zomeravond te aperitieven (en al dan niet te blijven plakken). Je vertoeft hier in een fijne, levendige sfeer in smalle straatjes en op gezellige pleinen. Maak kennis met het uitgaansleven van Lissabon!

  1. Winkel er op los in Chiado

In de wijk Chiado, gelegen tussen Bairro Alto en Baixe, kan je heel goed winkelen. Hier zal je geen smalle, gezellige straatjes vinden, maar wel de klassieke winkelstraat met grote pleinen. Er zijn natuurlijk ook een aantal toffe cafétjes waar je wat kan uitrusten. Ook kunstliefhebbers zijn hier aan het goede adres: je vindt er verschillende kunstwinkels en een theaters. Tip: vanaf de Santa Justa lift krijg je een prachtig uitzicht.

  1. Ontdek de hotspot wijk Cais Do Sodre

Cais do Sodre onderging de laatste jaren een heuse metamorfose. Tot voor kort was Cais do Sodre een achterstandswijk waar niet zoveel te beleven viel, maar tegenwoordig vind je op deze plek heel wat toffe hotspots en is het een bezoek waard. Ontdek de overdekte foodhal Time Out Market en ga een hapje eten in een van de toffe horecazaakjes die er gevestigd zijn. Of verken de straatjes en neem plaats in een van de vele restaurantjes of bars. Ga zeker ook op zoek naar het roze straatje! Tip: vanaf Mirador de Santa Catarina kan je mooie uitzichten meepikken.

  1. Het authentieke Graça: te voet of met de tram

Graça kan je ontdekken tijdens een ritje met tramlijn 28, maar het is natuurlijk het best (en leukst) om de wijk ook te voet te ontdekken. Hoewel Graça niet zo heel drukbezocht is, vinden wij het wel een heel leuke wijk. Dat maakt het ook de ideale plaats om te verblijven. Graça behoort tot de oudste stadsdelen van Lissabon, waardoor de sfeer een stuk authentieker is. Daardoor heb je ook wel minder trendy eetgelegeheden of hippe barretjes, maar dankzij tramlijn 28 kan je je eenvoudig verplaatsen naar de andere toffe plekken in de stad. In Graça kan je heel wat mooie straatjes en uitzichtpunten ontdekken, zoals viewpoint Graça, Nossa Senhora do Monte en Monte Agudo.

  1. Het mooiste uitzicht over Lissabon vanuit Cacilhas

Cacilhas is een buitenwijk van Lissabon en behoort dus eigenlijk niet tot de stad, maar het is een super toffe bestemming voor een daguitstap. Ten eerste heb je vanuit Cacilhas een prachtig uitzicht op de skyline van Lissabon. Houd die camera maar bij de hand! Ten tweede zijn de straten hier vaak versierd met graffiti en street-art. Verken de kleurrijke straten terwijl je op zoek gaat naar een leuk restaurantje pal aan het water met uitzicht over Lissabon. Om Cacilhas te bereiken, kan je vanaf Cais do Sodre in tien minuutjes naar de overkant varen.

  1. Proef de Pastel de Bacalhau bij Casa Portuguesa

Wanneer je graag de lokale specialiteiten proeft tijdens je citytrip in Lissabon, dan mag je Casa Portuguesa do Pastel de Bacalhau zeker niet overslaan. Hier kan je proeven van de beste bacalhau pasteitjes ooit. Dit Portugese hapje is gemaakt van stokvis en kaas en is kortom eigenlijk een soort viskroket. De Bacalhau pasteitjes van Casa Portuguesa zijn héél smaakvol en gevuld met speciale kaas uit Serra da Estrela, een Portugees gebergte. Je kan ook kiezen voor een bordje met een kroket en een glaasje witte porto erbij: match made in heaven! Dit zaakje viel ons op doordat er heel veel volk was, maar laat je hierdoor niet afschrikken, want zelfs de locals staan ervoor in de rij!

  1. Smullen van Pastéis de Nata

Nog zo’n typische Portugese lekkernij is natuurlijk de Pastéis de Nata. Deze heerlijke zoetigheid wordt vertaald in taartje (pastéis) met room (nata), dus kortom roomtaartjes. De bodem van deze kleine taartjes bestaat meestal uit bladerdeeg of filodeeg en de room binnenin lijkt een beetje op de banketbakkersroom die wij kennen uit onze patisserie.

Het is alleszins heerlijk en je moet er zeker eens eentje geproefd hebben! Pastéis de Belém is de meest bekende zaak waar je ze kan kopen en deze zaak maakte de Pastéis de nata ook bekend. Een andere hotspot is Manteigaria, ook erg populair voor hun roomtaartjes.

  1. Doe een street-art tour in Lissabon

Zie de typische gekleurde tegeltjes op de gevels als street-art avant la lettre. Ga mee en ontdek met een street-art tour de kleurrijke straten van Lissabon. Ga op zoek naar urban-straatartiesten van dit moment, van graffiti tot verfijnde muurschilderingen.

Je ziet kunstwerken zoals 'Boy Crying' van Uber: een contrast met de rijkdom van het omliggende gebied. Je bekijkt kleine meesterwerken, weggestopt in de verborgen steegjes van de oude stad, en grootschalige installaties in open gebieden. In deze tour ga je op stap met een echt street-art artist.

Onze tip: Wil je graag de (soms verborgen) street-art van Lissabon ontdekken? Boek je tour online.
  1. Daguitstap naar Sintra + paleis van Pena

Sintra is een stadje op zo’n 30 kilometer van Lissabon waar je makkelijk met de trein of auto heen kan voor een leuke daguitstap. Je vindt in deze sprookjesachtige en kleurrijke stad de mooiste paleizen, prachtige tuinen, oude forten en een super gezellig authentiek stadscentrum. Kortom: je zal er ongetwijfeld je ogen uitkijken! Het is dan ook niet voor niets dat Sintra op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Wil je meer weten over het bekende Paleis van Pena (Sintra) dat je zeker niet mag missen? Lees dan onze blogpost met alle info over het kleurrijk kasteel.

  1. Daguitstap naar Cascais

Heb je eventjes nood aan een strandje of andere omgeving? Dan is een uitstap naar Cascais een goed idee. Je kan je daguitstap naar Sintra combineren met Cascais of de twee natuurlijk opsplitsen. Vanaf Lissabon naar Cascais ben je ongeveer een halfuurtje onderweg en kan je intussen genieten van de vele mooie uitzichten waarop je getrakteerd wordt.

In Cascais kan je gerust een dagje doorbrengen. Je kiest ofwel voor een ontspannen stranddagje, of je kan ook het knusse stadje verkennen, een fiets huren of wat rondwandelen in het centrum. De keuze is aan jou!

Geen zin om zelf je daguitstap te regelen? Wel dan is er goed nieuws, want met GetYourGuide kan je eenvoudig, snel en voordelig op daguitstap naar Cascais of Sintra vanaf € 50. Bekijk de tours online

  1. Waar overnachten in Lissabon

Op zoek naar een slaapplaats tijdens jouw verblijf in Lissabon? Bekijk hier de aanbiedingen en promoties.

Booking.com

  1. Download je gratis stadswandeling Lissabon

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Lissabon. Ideaal om Lissabon volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer zien? Koop onze reisgids Portugal met 4 stadswandelingen + een complete rondreis met meer dan 89 bezienswaardigheden en heel wat leuke adresjes. Eerst uitproberen? Download onze gratis reisgids Portugal en ga op pad!

Portugal

Gratis preview reisgids Portugal downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 9 maart 2024 - Marc Vyncke

Een echte aanrader om alles te weten over stadsbezoek. Veel info en tips.

- 9 februari 2024 - patsy

Perfecte en interresante informatie, topinfo

- 5 februari 2024 - Marie Devleeschouwer

Heel nuttig. Zullen wij zeker gebruiken tijdens onze reis naar Portugal volgende week. Bedankt

- 17 januari 2024 - Guy Verreydt

Goed overzicht van wat je kan doen in Portugal. Deze gids heeft me goed op weg geholpen voor ons uitje naar Lissabon.

- 28 december 2023 - Van Kemenade

Leuke tips en uitstappen! Altijd goed om wat ervaring vooraf op te doen en je in te lezen over de stad/geschiedenis en cultuur. Raad het zeker aan!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?