Vakantie in Kroatië met kinderen? Onze 11 leuke tips & ideetjes

Volledige reisgids kopen voor € 10

Vakantie in Kroatië met kinderen? Onze 11 leuke tips & ideetjes

22 december 2023 in Kroatië1 reactie

Op reis naar Kroatië met de kinderen? Lees hier dé leukste daguitstappen voor je vakantie in Kroatië

De daguitstappen die we voor je uitgekozen hebben zullen zowel kinderen als ouderen beamen! Laat je verbeelding de vrije loop, waan je terug in de tijd van de Romeinen of ga aan boord van een piratenschip de baai van Dubrovnik onveilig maken. Ga zwemmen in de natuur of in het heldere water bij een leuke strand waar je rustig, veilig en in alle privacy kan genieten.

Benieuwd naar de mooiste uitstappen met kinderen in Kroatië? Lees dan zeker verder!

Inhoud artikel

  1. De Zonnegroet van Zadar

Een niet te missen bezienswaardigheid tijdens je bezoek of citytrip Zadar is de Zonnegroet. De Zonnegroet is een grote cirkel met zonnepanelen die overdag oplaadt en 's avonds gekleurd licht geeft. Het werd ontworpen door Architect Nikola Bašić. Deze lichtshow vormt een mooie aanvulling op de natuurlijke omgeving en de muziek, afkomstig van het Zeeorgel. De lichteffecten zijn op zo’n manier met het zeeorgel verbonden, dat de twee installaties met elkaar en met de natuur interageren.

VERBLIJFTIP: Overnacht in het Riva Palace - design rooms, een charmant pension op wandelafstand van de bezienswaardigheden in Zadar. De kamers kregen een elegante inrichting met stenen muren en uitzicht over de omgeving. Meer info en boeken.

  1. De Pula Arena

De Pula Arena is het enige amfitheater ter wereld waarvan nog steeds vier zijtorens en alle 3 de niveaus van de originele constructie overeind staan. Het samen met het Colosseum in Rome één van de 6 grootste, overblijvende, Romeinse arena’s ter wereld én het best bewaarde, antieke monument van heel Kroatië.

De arena werd gebouwd tussen 27 voor en 68 na Christus onder keizer Vespasianus. Het is dankzij haar haast perfecte staat, een fantastisch voorbeeld van Romeinse bouwkunst. De ovaalvormige arena is zo'n 130 meter lang en 100 meter breed. Vroeger werd het amfitheater gebruikt als arena voor gladiatorenwedstrijden. Deze wedstrijden lokten tot wel 20.000 toeschouwers. Vandaag de dag is de Arena van Pula nog steeds in gebruik voor onder meer concerten of andere festivals. Het amfitheater is dagelijks geopend voor een bezoekje.

TIP TICKETS: Bestel je tickets voor de Pula Arena online op voorhand en vermijd lange wachtrijen. Met dit ticket betreed je de oude gladiatorenarena van Pula en ontdek 2000 jaar geschiedenis van het amfitheater en een van de populairste bezienswaardigheden in Kroatië.

  1. Een ritje op de kabelbaan van Dubrovnik

Al sinds 1969 kun je in Dubrovnik met de kabelbaan naar de top van de heuvel van Srđ. Het uitzicht is adembenemend, op een heldere dag zie je tot 60 km ver! Boven op de heuvel kan je er ook nog een klein museum over Dubrovnik tijdens de Kroatische Onafhankelijkheidsoorlog (1991-1995) bezoeken. De kabelwagen gaat elke dag van 9u tot 22u. Je kan tickets voor de kabelbaan in Dubrovnik online kopen (en de wachtrij vermijden!)

Onderstaande tickets zijn interessant voor een ritje op de kabelbaan:

  1. Watervallen en lavendel in Krka Nationaal Park

Het moeilijk uitspreekbare Krka Nationaal Park is een must voor elke natuurliefhebber. Je vindt er onder meer de grootste concentratie lavendel per vierkante km in Europa (verrassend genoeg!), er zijn watervallen en er leven ontzettend veel vogelsoorten. Je kan er heerlijk wandelen.

Je optimaal voorbereiden voor je bezoek aan dit bijzonder mooie natuurpark? Lees dan zeker onze uitgebreide blogpost met allerlei tips en weetjes over ons bezoek aan het Krka Nationaal Park.

Het park beschikt over meerdere ingangen. Wil je de meest bijzondere plekjes van het park zien? Dan volg je best het pad van Skradinski Buk, dat je naar een kristalheldere vijver met watervallen leidt!

GEORGANISEERDE EXCURSIES: Kan je haast niet wachten om een daguitstap te maken naar dit bijzonder mooie natuurpark? Bestel je tickets voor het Krka Nationaal Park online en geniet ten volle van je bezoek!

  1. Dubrovnik ontdekken vanop het water

Waarom Dubrovnik eens niet verkennen vanuit een andere hoek, zoals vanaf het water? Via een begeleide zeekajak tour vaar je langs kustlijn rond de oude binnenstad van Dubrovnik, Lokrum Island en verborgen grotten. Ideaal ook voor kinderen, want er is geen ervaring vereist.

Als het wat meer luxe mag zijn, kan je een dagcruise maken langs de 3 Elaphiti eilanden aan boord van een bijzonder schip, terwijl je geniet van een heerlijk lunchbuffet vol Dalmatische specialiteiten.

  1. Ga snorkelen, zwemmen of duiken in Prižba

Prižba is een kleine, maar toeristische plek waar een natuurlijke en ongerepte sfeer heerst. Van hieruit heb je een mooi uitzicht over een kleine eilandenarchipel. Prižba is de ideale plek om te zwemmen, snorkelen of duiken. Je kan hier ook een bootje huren om de kleine eilandjes net voor de kust te verkennen.

TIP REISGIDS KROATIË: Wil je graag nog meer zien? Download onze uitgebreide reisgids Kroatië, zo kom je langs dé mooiste plekjes en bezienswaardigheden van het land.

  1. Daguitstap naar de Drvenik Eilanden

Je kan vanuit Trogir de ferry nemen naar de Drvenik Eilanden. Probeer het echter niet al te luid rond te bazuinen. Zo kunnen we deze ongerepte eilanden nog een beetje langer geheim houden 😉. Drvenik Veli is het grootste eiland, en Drvenik Mali de kleinere buur. Beiden zijn ongerepte, natuurlijke toevluchtsoorden waar weinig te doen is – maar net dat maakt hen zo idyllisch. Ideaal om ver van alle drukte even te ontspannen.

Enkele leuke uitstappen in de buurt die de moeite waard zijn:

  1. Strand en romeinse ruïnes bij Zlatni Rad bij Bol

Op zoek naar een bijzonder strand? Zlatni Rad ("gouden kaap") bij Bol is een bijzonder strand met keien. 's Zomers zal je er jammer genoeg niet alleen zijn, en komt er heel wat volk om te zonnebaden, zwemmen of windsurfen en snorkelen. In de aangrenzende pijnboombossen liggen Romeinse ruïnes, met de prachtige Vidova Gora, het hoogste punt van de Adriatische eilanden, op de achtergrond.

  1. De meren en watervallen van Plitvice Lakes

Geen bezoek aan Kroatië is volledig zonder een bezoek aan de Plitvice Lakes (Meren) ! Deze meren vormen het grootste nationale park in Kroatië en staan ook de UNESCO Werelderfgoedlijst. In totaal beslaat het park 16 meren die onderling verbonden zijn met watervallen.

Je optimaal voorbereiden voor je bezoek aan dit bijzonder mooie natuurpark? Lees dan zeker onze uitgebreide blogpost met allerlei tips en weetjes over ons bezoek aan de Plitvice Meren.

Het gebied is al sinds 1949 beschermd als nationaal park, ter erkenning van de unieke topografie en bijzondere fauna en flora. Je vindt hier onder meer de bruine beer!

GEORGANISEERDE EXCURSIES: Kan je haast niet wachten om een daguitstap te maken naar dit bijzonder mooie natuurpark? Bestel je tickets voor het Nationaal Park Plitvice Meren online en geniet ten volle van je bezoek!

  1. Historisch pareltje Trogir

Trogir is een historisch pareltje met prachtige uitzichten. Het eiland ligt tussen het vasteland en het eiland Čiovo en is een heerlijke plek met kleine straatjes en steegjes en een mooi, centraal stadsplein. Een fijne plaats om even te ontspannen en wat vakantiegevoel op te snuiven.

  1. Stad in een stad: het paleis van Diocletianus in Split

Het Paleis van Diocletianus dateert uit de 4de eeuw, en is zonder twijfel een topbezienswaardigheid in Split. Het was en is zo groot, dat het van de de dag een groot deel van de oude stad vormt. Het lijkt bijna een stad in een stad.

Binnen in het paleis zijn er enkele tempels, een kathedraal, een mauseoluem, binnentuinen en goed bewaarde ondergrondse structuren. Lees er alles over in ons blogartikel over ons bezoek aan Split.

TIP TICKETS: Wil je graag dit bijzonder mooie paleis bezoeken? Bestel je tickets voor een bezoek aan het Paleis van Diocletianus en verdiep je in de geschiedenis van het paleis en bewonder een van de bewaarde meesterwerken van laat-antieke architectuur.

  1. Waar overnachten in Kroatië? Onze favorieten

Voor je vakantie in Kroatië, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Kroatië online bekijken.

Onderstaande blogartikels kunnen ook alvast als inspiratie dienen:

  1. Filmpje: Ontdek Kroatië met een complete rondreis

Wat mag je verwachten bij een bezoek aan het prachtige Kroatië? In dit filmpje kan je alvast kennismaken met de prachtige natuur van de omgeving. Om het echt te beleven, zal je natuurlijk zelf een bezoekje moeten brengen!

  1. Mis niets tijdens je vakantie in Kroatië met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Kroatië? Dan is er goed nieuws, wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Kroatië met een volledige uitgestippelde rondreis door Kroatië, en meer dan 155 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Kroatië.

  1. Extra: Download je gratis ebook met spelletjes en puzzels

Wil je ook onze leuke spelletjes, puzzels en raadsels voor in de wagen? Dan hebben wij het ideale e-book voor jou. Je ontvangt meer dan 25 leuke kleurplaten, raadsels en puzzels voor op de achterbank. Samen met tal van tips en bijzondere spelletjes. Download je gratis spelletjesboek voor in de wagen.

Kroatië

Preview rondreis Kroatië downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 31 januari 2023 - daniel.loudement beukelaer

Zeer goed gids , alle topics besproken. Zeer gebruiksvriendelijk , zeker voor personen die Kroatie nog niet kennen.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?