Hoe van Dubrovnik luchthaven naar het centrum? Alle info, tips en tickets

Volledige reisgids kopen voor € 10

Hoe van Dubrovnik luchthaven naar het centrum? Alle info, tips en tickets

30 november 2022 in Kroatië0 reacties

Wat is de beste en snelste manier om vanaf het vliegveld in het centrum van Dubrovnik te komen?

Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Dubrovnik, wil je natuurlijk zo snel mogelijk de stad intrekken of het hotel opzoeken. Waar je ook aankomt, er zijn verschillende opties om van de luchthaven naar het centrum van Dubrovnik te reizen.

Ben jij ook op zoek naar de beste manier om in het centrum te geraken? Lees hieronder meer over de mogelijkheden om van de luchthaven naar het stadscentrum van Dubrovnik te reizen.

Tickets voor je vervoer naar Dubrovnik centrum

Ben je nog op zoek naar vervoer van de luchthaven naar het centrum? Bekijk het aanbod en boek je vervoertickets naar het centrum van Dubrovnik online!

Ben je met een paar vrienden of familie op citytrip in Dubrovnik? Dan kan je beter een taxi huren, dat komt nog eens voordeliger uit! Reserveer je privé-transfer nu online.

Ontdek hieronder alvast de mogelijke vervoerstickets

Inhoud artikel

 1. Eindbestemming DBV: Zračna luka Dubrovnik airport

Dubrovnik Airport is één van de grootste luchthavens van Kroatië. Het is een relatief kleine luchthaven die momenteel maar één grote terminal heeft. Dat maakt het natuurlijk erg overzichtelijk. De meeste vluchten die naar Dubrovnik vliegen zijn charter vluchten die in de zomermaanden hun passagiers voor een vakantie naar Dubrovnik brengen. In de winter zijn er heel wat minder vluchten naar Dubrovnik.

De luchthaven van Dubrovnik ligt op ongeveer 20 kilometer afstand van het stadscentrum Dubrovnik. Binnen het half uur ben je in het centrum van de stad. Dubrovnik Airport is bovendien ideaal gelegen om ook de omgeving van Čilipi te ontdekken.

Voor dat je de luchthaven verlaat, vergeet je best niet om geld in te wisselen of te pinnen. In Kroatië wordt er namelijk betaald met de Kuna-munt en die heb je wel degelijk nodig om je taxi of bus ticket te betalen. Wisselen kan bij een van de wisselkantoren op het vliegveld of pin je eerste Kuna’s bij de OTP bankautomaat op het vliegveld.
 1. Vanaf luchthaven Dubrovnik naar het centrum met het openbaar vervoer

Naast de shuttlebus van de luchthaven kan je ook gebruikmaken van het openbaar vervoer in Dubrovnik. Het is bovendien ook de goedkoopste optie om naar het centrum van Dubrovnik te reizen vanaf de luchthaven.

 • Er vertrekken 3 buslijnen naar de stad: lijn 11, 27 en 38.
 • Een enkele busrit kost je zo'n 28 kuna (€4) en is te verkrijgen bij de buschauffeur of in de loketten op de luchthaven.
 • De reistijd naar het centrum bedraagt 40 minuten.
 • Meer informatie over de vertrektijden vind je op de website.
 • Let wel op dat deze bussen niet rijden op zon-en feestdagen.
 1. Vanaf luchthaven Dubrovnik naar het centrum met de luchthavenshuttle

De meest efficiënte en snelste manier om naar het centrum te reizen is door gebruik te maken van de luchthaventransferservice van Dubrovnik.

Autotrans Arriva en Atlas naar het centrum

 • Autotrans Arriva en Atlas rijden 9 keer per dag van de luchthaven naar de Pile gate (ingang van het oude centrum) en het busstation in Dubrovnik.
 • De vertrektijden van de bussen zijn afgestemd op de binnenkomende vluchten.
 • Een busticket voor deze shuttle kost je 40 kuna (€5,50) en kan je verkrijgen op de luchthaven bij Atlas travel agency.
 • Het loket van deze agency is te vinden aan je rechterzijde zodra je de douane gepasseerd bent.

Shuttlebus van Travel Agency Korkyra

 • Een andere shuttlebus die je kan nemen is de shuttlebus van Travel Agency Korkyra.
 • Deze bus vertrekt 3 keer per dag naar het schiereiland Peljesac en het eiland Korcula.
 • De shuttlebus houd halt bij verschillende plaatsen op de route naar deze eilanden.
 • De prijzen voor deze shuttle liggen tussen de 90 kuna (€12) en 300 kuna (€40), afhankelijk van je eindbestemming.

Op citytrip naar Dubrovnik? Verken deze prachtige stad aan de hand leuke tours en excursies. Boek je tours en dagexcursies in Dubrovnik online, zo voorkom je wachtrijen en bespaar geld.

 1. Auto huren op de luchthaven van Dubrovnik

Verblijf je voor enkele dagen of weken in Dubrovnik? En wil je graag de omgeving van deze historische stad ontdekken? Dan kan het ook handig zijn om een auto te huren. Verschillende autohuurbedrijven zijn gevestigd op de luchthaven. Wanneer je de douane gepasseerd bent, vind je maar liefst 16 autoverhuurbedrijven. De prijzen verschillen uiteraard van per type auto en per verhuurmaatschappij.

Reis je naar Dubrovnik in het hoogseizoen? Houd er dan best rekening mee dat het dan erg druk kan zijn bij autoverhuurbedrijven. Wil je graag zeker zijn? Dan reserveer je best op voorhand je wagen. Wij raden je aan een wagen te huren bij Rentalcars of Sunnycars.

Tip: Ben je van plan een auto te huren om de omgeving van Dubrovnik zo veel mogelijk te verkennen? Houd er dan wel rekening mee dat je best op zoek gaat naar een accommodatie met gratis parkeergelegenheid. In de stad kan je namelijk heel wat geld kwijt zijn om te parkeren. Zo zijn er plekken waar je zelfs tot 15€ per uur betaald.

Een auto huren op vakantie kan heel handig zijn. Je bepaalt zelf waar je gaat en staat en wanneer jij dat wilt. Je hebt ook de vrijheid om meer van de omgeving te bewonderen. Maar waarop dien je te letten bij het huren van een auto op reis? Lees onze tips bij het huren van een auto op vakantie.

 1. Vergelijk aanbieders van huurauto's

Vergelijk aanbieders huurauto's, er zijn meerdere spelers op de markt. Hieronder een overzichtje van gespecialiseerde websites. Kijk zeker altijd na welke verzekering is inbegrepen. Dat maakt meestal verschil in prijs.

 1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Dubrovnik?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Dubrovnik? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. Koop onze reisgids Kroatië met een uitgestippelde stadswandeling Dubrovnik, en meer dan 155 beschreven bezienswaardigheden. Eerst uitproberen? Download je gratis reisgids Dubrovnik.

Kroatië

Gratis reisgids Kroatië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?