Beste hotels onderweg naar Kroatië: 10 hotels langs de snelweg naar Kroatië

Volledige reisgids kopen voor € 10

Beste hotels onderweg naar Kroatië: 10 hotels langs de snelweg naar Kroatië

25 februari 2024 in Kroatië1 reactie

Overzicht met de beste hotels onderweg naar Kroatië

Reis je met de wagen naar Kroatië en wil je deze afstand niet in één keer afleggen? Dan kan het best handig zijn om op voorhand een verblijfplaats voor onderweg te boeken. Het is een ideale tussenstop en het zorgt ervoor dat jij ontspannen en zonder stress op je eindbestemming aankomt.

Hieronder vind je een handig overzicht met de beste hotels op je route naar Kroatië.

Inhoud artikel

  1. Met de auto naar Kroatië: wat is de beste route?

De precieze route die je best neemt, hangt natuurlijk in eerste instantie af van je begin- en eindbestemming. Om naar Kroatië te rijden moet je in ieder geval door Duitsland, Oostenrijk en Slovenië rijden.

Route richting Istrië

Wanneer je vanuit Nederland of België naar de toeristische regio Istrië reist, gaat de snelste en meest gebruikte route via Keulen, Frankfurt, München, Salzburg en Ljubljana. Vanuit België is het ook mogelijk om via Luxemburg en Stuttgart naar München te rijden en vanaf daar via Salzburg naar Ljubljana te rijden.

TIP RONDREIS: Nog op zoek naar inspiratie voor een rondreis door deze toeristische regio? Bekijk dan zeker onze mooie rondreis door Istrië én de Dalmatische Kust!

Route richting Zagreb

Wanneer je naar de hoofdstad Zagreb op vakantie wil, ga je vanaf Nürnberg niet richting München, maar richting Passau. Daar steek je de grens met Oostenrijk over en ga je via Graz en het Sloveense Maribor naar Zagreb.

Route richting Split

Voor Split kan je beide bovenstaande routes volgen. Bij de eerste route sla je bij Ljubljana af naar Novo mesto en Karlovac en bij de tweede rijd je vanuit Zagreb door naar Karlovac. Vanuit Karlovac kan je de borden volgen naar Split.

Kaartje met een overzicht over de verschillende autoroutes

  1. Waar overnachten in Duitsland onderweg naar Kroatië?

Afhankelijk van je eindbestemming, zal je een van bovenstaande routes kiezen. Hoe dan ook zal je Duitsland, Oostenrijk en Slovenië moeten doorkruisen. Het is dan ook aangeraden om even te pauzeren in (de nabije omgeving van) München, Salzburg, Graz, Ljubljana of Maribor. Dan ben je de drukste verkeersknelpunten voorbij en kan je de dag nadien zonder zorgen vertrekken. Hieronder vind je alvast enkele hotels in Duitsland niet ver verwijderd van de snelweg.

Hotel zum Maximilian (nabij München)

Bij München kan je verblijven in het Hotel zum Maximilian. Het driesterrenhotel ligt vlak naast de A8. Omdat je al zo’n 7 tot 8 uren gereden hebt, moet je de volgende dag nog slechts 5 uren rijden. Huisdieren zijn toegelaten, parkeren kan bij het hotel en er is gratis wifi aanwezig. 's Ochtends kan je nog snel een ontbijtje meepikken vooraleer je terug de baan op gaat. Meer info en boeken.

B&B Hotel Erlangen (Erlangen nabij Nürnberg)

B&B Hotel Erlangen is een gezinsvriendelijke hotel in Erlangen vlakbij de A3. Dit hotel beschikt over moderne comfortkamers die voorzien zijn gratis draadloos internet. Dit hotel is ideaal voor een tussenstop wanneer je op doorreis bent en ligt op 20 minuten rijden van het centrum van Neurenberg. Tegen betaling kan je in de ochtend nog genieten van een ontbijtbuffet. Verder kan je ook gratis parkeren bij het B&B Hotel Nürnberg-Erlangen. Meer info en boeken.

Hotel Roomreich (Ingolstadt, tussen Nürnberg en München)

Een uurtje van Nürnberg rijden, bereik je het Hotel Roomreich. Het hotel is gelegen in Ingolstadt aan de A9 en wordt erg goed beoordeeld. Het hotel is heel modern ingericht biedt ruime kamers voorzien van alle comfort. Er is ook parkeerplaats en gratis wifi voorzien. Meer info en boeken.

Hotel-Restaurant Kreuzhuber (nabij Passau, dichtbij de grensovergang met Oostenrijk)

Hotel-Restaurant Kreuzhuber is gelegen in Neuburg am Inn op 4 km van de A3, en op 10 minuutjes rijden van Passau. Het hotel wordt door een familie beheerd en biedt naast eenvoudig ingerichte kamers ook een sauna, een ontbijtbuffet, een Beiers restaurant en een traditionele biertuin. Meer info en boeken.

  1. Waar overnachten in Oostenrijk onderweg naar Kroatië?

Wil je liever al een groot stuk achter de rug hebben? Dan overnacht je best in Oostenrijk nabij Wels, Graz, Flachau of Villach. Hieronder vind je alvast enkele hotels in Oostenrijk niet ver verwijderd van de snelweg.

Hotel Kremsmünsterhof (Wels)

In Oostenrijk kan je in het historische plekje Wels verblijven in het Hotel Kremsmünstererhof. Het hotel ligt vlak naast het historische stadsplein in het centrum van Wels en er is parkeergelegenheid en gratis wifi voorzien. Ook hier zijn huisdieren toegelaten. Meer info en boeken.

Center Rooms Villach (Villach, dichtbij de grens met Slovenië)

Center Rooms Villach biedt moderne accommodatie in het centrum van Villach. Je verblijft in een van de comfortkamers of familiekamers die beschikken over een flatscreen-tv en gratis wifi. Verder is er ook gratis parkeergelegenheid. Meer info en boeken.

Hotel Greenrooms (Puntigam, Graz)

Greenrooms is een modern hotel in het zuidelijke deel van Graz, nabij de snelwegen A2 en A9. Je verblijft in een van de moderne comfortkamers voorzien van een eigen badkamer, een flatscreen-tv en gratis privéparkeergelegenheid. Iedere dag is er een groot ontbijtbuffet beschikbaar van 06:00 tot 10:00 uur en in het weekend van 07:00 tot 11:00 uur. Meer info en boeken.

Hotel Das Essigmanngut (Anif, nabij Salzburg)

Hotel Das Essigmanngut is een boetiekhotel dat beheerd wordt door een familie. Het hotel is gelegen in Anif, op slechts 5 km van het centrum van Salzburg en pal naast de afrit Salzburg-Süd van de snelweg A10. Je verblijft in een van de moderne kamers of appartementen die voorzien zijn van alle comfort: een flatscreen-tv met kabel- en gratis Sky-kanalen en thee- en koffiefaciliteiten. Verder beschikt het hotel ook over privéparkeergelegenheid. Meer info en boeken.

  1. Waar overnachten in Slovenië onderweg naar Kroatië?

Het grootste voordeel van overnachten in Slovenië, is dat je het grootste deel van je route al hebt afgelegd. Wanneer je overnacht in Slovenië kan je met een fris hoofd beginnen aan de dag en op 2 à 3 uurtjes rijden ben je al in Kroatië (afhankelijk van je eindbestemming). We raden je aan om te overnachten (in de buurt van) het meer van Bled, Ljubljana of Maribor. Hieronder vind je alvast enkele hotels in Slovenië niet ver verwijderd van de snelweg.

Rikli Balance Hotel (Bled)

We raden je aan om een tussenstop te maken bij het meer van Bled. Overnacht in het Rikli Balance Hotel in het hart van Bled met uitzicht op het meer van Bled en de Julische Alpen. Het hotel ligt op een kleine 10 minuten rijden van de afrit van Lesce en biedt naast modern ingerichte kamers ook een wellnesscentrum en een sfeervol restaurant waar je lekker kan eten. Na een vermoeiende rit, kan je even gaan wandelen langs het Meer van Bled, de ideale ontspanning. Meer info en boeken.

Ljubljana Resort Hotel & Camping (Ljubljana)

Maak een tussenstop in de Sloveense hoofdstad Ljubljana en verblijf in het Ljubljana Resort Hotel & Camping. Het Ljubljana Resort is gemakkelijk bereikbaar vanaf de ringweg rondom de stad (1 km ervan verwijderd). Het biedt ruime (familie)kamers voorzien van alle comfort dat je kan wensen. Meer info en boeken.

Maribor INN Hotel (Maribor)

Het Maribor INN Hotel ligt vlak naast de afrit van Maribor centrum op de A1. Het driesterrenhotel biedt moderne accommodatie met gratis WiFi in de hele accommodatie. De ruime kamers zijn uitgerust met kabel-tv en een badkamer. 's Ochtends geniet je nog van een heerlijk ontbijtje vooraleer je je reis verder zet. Er is ook voldoende gratis privéparkeergelegenheid voorzien. Meer info en boeken.

  1. Bijzondere tussenstops onderweg naar Kroatië

Je kan natuurlijk ook altijd een meerdaagse tussenstop inlassen en een bezoekje brengen aan mooie steden of plekken in de omgeving. Er zijn tal van mooie plekjes die een omweg of een tussenstop meer dan waard zijn. Zo kan je op je route naar Kroatië halt houden bij volgende bestemmingen:

München

München is een prachtige stad in Duitsland en zeker ook een leuke stad om even halt te houden onderweg naar Slovenië. De stad staat vooral bekend om het Oktoberfest, maar je kan er het hele jaar door het historische centrum verkennen. Wandel rond op de Marienplatz, bezoek het Rathaus of ga binnen in de Frauenkirche. Download onze gratis stadswandeling door München en ontdek de mooiste plekjes van de stad.

Salzburg

In Oostenrijk kan je even pauzeren in de prachtige stad Salzburg. Het oude centrum staat vol bijzondere gebouwen en je kan er uren rondstruinen. In Salzburg en de bergen rond de stad werd de musical Sound of Music opgenomen in de jaren zestig. Je kan er nog steeds de plaatsen bezoeken waar Sound of Music opgenomen werd.

Bled

Bled is waarschijnlijk één van de bekendste en drukstbezochte steden in Slovenië. Bij deze stad vind je dan ook een groot meer, waar centraal gelegen een eilandje terug te vinden is met een pittoresk kerkje. Je kan mooi rondom het Meer van Bled wandelen naar 1 van de uitzichtpunten, of een boottochtje over het meer maken.

Lees ook onze uitgebreide blogpost met de mooiste bezienswaardigheden rond het Meer van Bled.
  1. Tips: Hoe voorbereiden op een rondreis door Kroatië?

  • Vooraleer je op rondreis vertrekt, laat je best nog even een check-up doen van je auto of camper.
  • Nog op zoek naar dé beste route naar Kroatië? Lees onze uitgebreide blogpost met de beste route naar Kroatië + handige tips.
  • Je hebt een vignet nodig voor Oostenrijk of Slovenië. Deze kan je vooraf online aankopen . Nederlanders kunnen hun vignetten ook vooraf bestellen bij de ANWB, maar dan betaal je nog extra administratie- en verzendingskosten. Lees meer over tolwegen en tolvignetten in Kroatië.
  • Bewaar na de aankoop van je vignet het kasticket, want wanneer je aangehouden wordt door politie kunnen zij ernaar vragen.
  • Gebruik zeker onze kant-en-klare rondreis door Kroatië en ontdek de mooiste plekjes van het land.
  • Op rondreis met kinderen? Download ons spelletjesboek voor onderweg met meer dan 40 leuke spelletjes, puzzels en raadsels voor onderweg en in de auto.
  1. Inspiratieblogs en tips voor je rondreis Kroatië

Haal inspiratie en tips uit onderstaande blogpost voor je vakantie in Kroatië

TIP: Download ook zeker onze reisgids Kroatië. Deze reisgids bevat namelijk tal van informatie en tips over de mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Slovenië.

  1. Waar overnachten in Kroatië? Onze favorieten

Voor je vakantie in Kroatië, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Kroatië online bekijken.

Onderstaande blogartikels kunnen ook alvast als inspiratie dienen:

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Kroatië?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Kroatië? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Kroatië met een volledige uitgestippelde rondreis van Kroatië, en meer dan 155 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis reisgids Kroatië.

Kroatië

Gratis reisgids Kroatië downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 8 februari 2024 - Elly

Heel duidelijk en handig

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?