Arena di Verona bezoeken? Woon een operavoorstelling bij in het antiek Romeins amfitheater + tickets

Volledige reisgids kopen voor € 10

Arena di Verona bezoeken? Woon een operavoorstelling bij in het antiek Romeins amfitheater + tickets

3 juli 2023 in Italië0 reacties

Praktische info voor je bezoek aan de Arena van Verona + koop je tickets

Een van de bekendste bouwwerken in Verona is ongetwijfeld de Arena. Een bezoekje aan het Romeinse Amfitheater mag dan ook niet ontbreken tijdens je verblijf in Verona. Vroeger werd deze site gebruikt voor gladiatorengevechten en dergelijke. De dag van vandaag worden er indrukwekkende operavoorstellingen gegeven. Er heerst hier dan ook een geweldige akoestiek!

Ontdek hier alles over je bezoek én bestel je tickets voor de Arena van Verona op voorhand.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Verona

Reisgids
Vliegtickets1u35 vliegen naar Verona, richtprijs € 40 vergelijk prijzen bij Cheaptickets of Transavia (vanaf Amsterdam)
Met de autoDe afstand tot Verona is 1200 km vanuit Utrecht / Brussel. Reken op 13 rijden. Aan te raden is om te overnachten onderweg naar Italië. Vignet nodig in Oostenrijk of Zwitserland, koop dit hier.

Liever een auto huren? Boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Bespaartip
Verblijven
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij TUI (vanaf € 159) of Euroreizen (vanaf € 395)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Korte geschiedenis Arena van Verona

  • Men bouwde de arena op de voormalige stadsmuren van Verona en voltooide deze werken 30 jaar na Christus.
  • Het indrukwekkende bouwwerk was bedoeld om de bevolking van Verona te entertainen. De Romeinen organiseerde er dan ook gladiatorengevechten en gevechten tussen dieren.
  • Bij het begin kon het amfitheater zo’n 30 000 toeschouwers ontvangen maar na een aardbeving in 1117, die de gehele bovenste verdieping verwoeste, kon men maar plaats bieden aan 22 000 toeschouwers.
  • Na de aardbeving werd de arena gebruikt als steengroeve waar men bouwmateriaal voor andere bouwwerken kon verwerven.
  • Enkele eeuwen later (tijdens de Renaissance), kon de arena dienst doen als theater. Zo kan je sinds 1913 operavoorstellingen bijwonen in deze arena.
  • De dag van vandaag kan je de arena bezoeken of in een operavoorstelling of ander concert bijwonen.
  1. Arena van Verona bezoeken?

De Arena van Verona is gelegen in het midden van het stadscentrum. Wat je mag nu juist verwachten van je bezoek aan deze arena? Dat is afhankelijk van wat je hier komt doen. Je kan namelijk een rondleiding volgen door het Romeinse amfitheater of je kan ook een operavoorstelling meevolgen.

Kies je ervoor om de arena te bezoeken zonder dat je een opera bijwoont? Dan kan je tickets voorde Arena van Verona aankopen en genieten van een rondleiding met een ervaren gids door het bouwwerk. Zo kan je op eigen tempo zien hoe groot en indrukwekkend het bouwwerk is aan de binnenzijde.

TIP: Ook met de Verona Card heb je de mogelijkheid om de Arena van Verona te bezoeken zonder aan te schuiven bij de kassa. Wil je graag zoveel mogelijk zien van de stad? Dan is deze kortingskaart een absolute aanrader. Bestel je Verona Card hier.

  1. Operavoorstelling bijwonen in de Arena van Verona

Wil je toch ook graag eens een operavoorstelling bijwonen? Dan bezoek je de Arena di Verona het best in de maanden juni tot en met september. Je kan ervoor kiezen om een zitplaats te reserveren of je kan gewoon ter plekke op de stenen trappen zitten. Een zitplaats op de trappen zijn nog redelijk van prijs maar de prijzen van een gereserveerde ticket kunnen flink oplopen. De prijs is afhankelijk van de voorstelling of het concert dat gegeven wordt.

  • Het operaseizoen loopt gedurende de zomermaanden: van begin juni tot begin september.
  • Je kan het volledige programma van de operavoorstelling in Arena di Verona online raadplegen.
  • Meer info op de website.

Enkele bekende artiesten die hier ooit opgetreden hebben

In deze arena hebben reeds artiesten van over de hele wereld een optreden gegeven. Denk maar bekenede operazangers als Carmen van Georges Bizet, Aida en Nabucco van Giuseppe Verdi enzoverder. Maar de dag van vandaag vinden er ook regelmatig concerten plaats van hedendaagse pop- en rockbands en soloartiesten. Zo hebben Kiss, Evanescence, Pink Floyd, Måneskin hier ook ooit opgetreden. Dus niet enkel operaliefhebbers kunnen hier hun hartje ophalen.

Bestel je tickets voor een operavoorstelling

  1. Waar je tickets voor de Arena van Verona kopen?

Je kan je tickets voor de arena van Verona zowel aan de kassa of online op voorhand kopen. Ben je zeker dat je de arena wilt bezoeken? Dan raden we aan om je tickets op voorhand te boeken. Zo ben je zeker van een plekje en kan je de lange wachtrijen vermijden.

TIP: Of kies voor de Verona Card en geniet van nog meer bezienswaardigheden in Verona. Je hebt niet alleen toegang tot de Arena van Verona maar ook tot La Casa di Giulietta (huis van Julia met balkon), heel wat musea en kerken én je kan de top van de Torre dei Lamberti beklimmen. Bestel je Verona Card hier.

  1. Praktische info voor je bezoek aan de Arena van Verona

  • De Arena di Verona is gelegen aan het Piazza Bra, op wandelafstand van het huis van Julia.
  • Openingsuren: je kan de arena bezoeken van dinsdag tot zondag, van 9u tot 19u ’s avonds.
  • Tijdens de zomermaanden kan de Arena vroeger sluiten omwille van de voorstellingen die er plaatsvinden.
  • Raadpleeg voor actuele info de website.
  1. Wat is de ligging van de Arena van Verona op de kaart?

  1. Waar overnachten in Verona?

Voor je bezoek aan de Stad van de Liefde, Verona, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Verona online bekijken.

Pension Arena Suite

Arena Suite is gunstig gelegen in de historische binnenstad van Verona, op wandelafstand van de Castelvecchio-brug. De ruime kamers zijn voorzien van alle luxe en comfort en hebben een eigen koffiemachine zodat je de dag goed kan beginnen. Na een heerlijke nachtrust kan je de stad verkennen. Meer info en boeken.

Aurelia Luxury - Piazza delle Erbe

Aurelia Luxury biedt moderne accommodatie op een toplocatie in Verona, met uitzicht op het Piazza delle Erbe en op slechts een steenworp afstand van de Via Mazzini. Alle kamers in het pension zijn elegant ingericht en zijn uitgerust met een waterkoker en een flatscreen-tv. Sommige accommodaties van Aurelia Luxury hebben ook een eigen balkon. Meer info en boeken.

  1. Filmpje: Sfeerbeelden van de Arena van Verona

Ben je benieuwd naar wat je mag verwachten van je bezoek aan de Arena van Verona? In onderstaand filmpje kan je al een voorproefje bekijken. Als je zelf alles met geuren en kleuren wil ontdekken zal je natuurlijk moeten afreizen naar Verona!

  1. Mis niets: download onze reisgids Emilia-Romagna

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Emilia-Romagna? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Emilia-Romagna met 110 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Download je gratis preview reisgids Emilia-Romagna en Gardameer.

Emilia-Romagna en Gardameer

Gratis reisgids Emilia Romagna downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?