Onze 14 favoriete tours & daguitstappen vanuit Reykjavík: alle info voor excursies + tickets

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onze 14 favoriete tours & daguitstappen vanuit Reykjavík: alle info voor excursies + tickets

27 januari 2023 in IJsland1 reactie

Je wil graag een daguitstap of tour vanuit Reykjavik doen? Ontdek hier de mooiste excursies

Reykjavík is een kleine, hippe stad waar heel wat te beleven en zien valt. Maar er is natuurlijk nog zoveel meer te zijn in IJsland, een overzicht van de leukste tours die je op max. 3 uur vanaf Reykjavik kan bezoeken.

Benieuwd? Lees verder en ontdek alvast de leukste en mooiste daguitstappen vanuit Reykjavik.

Georganiseerde tours en daguitstappen vanuit Reykjavik

Graag een georganiseerde tour boeken vanuit vanuit Reykjavik, ideaal als niet over een eigen huurwagen beschikt, of gewoon als je het jezelf graag gemakkelijk maakt! Ga mee met een lokale gids of boek een spectaculaire tour in Reykjavik hier online.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Ontdek hier de mooiste tours en excursies vanuit Reykjavik en haal het beste uit je vakantie!

Inhoud artikel

  1. Daguitstap langs de Golden Circle

De Golden Circle is een buitengewone route van 300 km lang die begint en eindigt in Reykjavik. Langs deze route krijg je heel wat te zien en maak je kennis met de diversiteit van IJsland. Heb je een huurauto in IJsland dan kan je zelf de Golden Circle rijden. Deze brengt je op 1 dag onder meer langs Geysir, Thingvellir en Gullfoss watervallen en je kan ook bij Kerið vulkaankrater en Reykjadalur warmwaterbron passeren. Lees zeker ook onze volledige planning voor een Golden Circle tour.

Onze tip: Heb je geen vervoer op IJsland of heb je geen zin om alles zelf uit te zoeken? Je kan de Golden Circle ontdekken tijdens een begeleide tour vanuit Reykjavik vanaf € 49 zo kom je langs alle top bezienswaardigheden.

  1. Ga het Noorderlicht spotten vanaf Reykjavik

Voor heel wat mensen is het zien van het adembenemende noorderlicht dé reden voor een bezoek aan IJsland, vooral in de winter. Het seizoen, met zuivere en frisse lucht, biedt namelijk de beste omstandigheden voor het zien van de prachtige sterren en ook de mogelijkheid tot het frequent waarnemen van de aurora borealis of noorderlicht.

Je kan het Noorderlicht zelf op zoeken met je huurauto in IJsland maar we raden je toch aan dit te doen met een georganiseerde tour. Tijdens je tour vanuit Reykjavik word je begeleid door een aantal ervaren gidsen die je meer vertellen over dit oogverblindende spektakel. Deze uitstap is onvergetelijk!

Dit unieke natuurfenomeen is erg spectaculair om te zien Vanuit Reykjavik kan je een georganiseerde Noorderlicht tour boeken vanaf € 38 die je meeneemt naar de beste plek om het noorderlicht te zien. Maak je keuze uit een breed scala van tours, zoals een nachtexcursie per boot, een privé tour, een groepstour met bus. Overzicht excursies vanuit Reykjavik & meer info.

  1. Relaxen in de Blue Lagoon

Nog een daguitstap die we heel erg de moeite vinden, is er eentje naar de Blue Lagoon. Je zal deze bekende hotspring misschien wel herkennen van op foto's. De Blue Lagoon is de bekendste warmwaterbron van IJsland en ook één van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden rondom Reykjavik.

Het warme en helderblauwe water zorgt voor een ware wellnesservaring en dat nog eens allemaal in de open lucht. Het water heeft naar het schijnt een helende werking. Een dagje ontspannen in het water van dit prachtige bad in een idyllische omgeving is zeker aan te raden!

Tip: plan je bezoek aan de Blue Lagoon aan het begin of einde van je reis, want het ligt op slechts een kwartiertje rijden van het internationale vliegveld van Reykjavik. Vanuit Reykjavik is het zo'n 45 minuten rijden, maar je kan ook online vervoer boeken vanuit Reykjavik, handig als je zelf geen huurauto hebt.

  1. Walvissen spotten vanuit Reykjavik

Eén van de populairste uitstappen vanuit Reykjavik, is een walvissafari. Rondom IJsland wonen er meer dan twintig verschillende soorten walvissen die je kan bewonderen vanop je bootje. Vanuit de oude haven van Reykjavik vertrekken het hele jaar door walvistochten. Zo kan je hier vandaan bruinvissen, dwergvinvissen en dolfijnen spotten, maar ook bultruggen worden vaak gespot in het water voor Reykjavik. De gids die met je mee is, is vaak een ware expert die ze altijd weet te vinden. Bovendien krijg je nog wat uitleg over de magnifieke omgeving en het type walvis.

Afhankelijk van de periode dat je deze safari doet, zal je andere walvissen te zien krijgen. Graag een walvistour vanuit de haven van Reykjavik doen? Je gaat op walvissafari vanaf € 79 per persoon. Onze tip? Boek je walvissentour wanneer de middernachtzon boven IJsland staat, zo kan je de walvissen spotten onder het noorderlicht. Een adembenemend decor!

  1. Thingvellir Nationaal Park

Thingvellir Nationaal Park, is één van de drie nationale parken van IJsland en ligt in het zuidwesten van het IJland. Het park is onderdeel van de Golden Circle en is hierdoor ook één van de meest toeristische bestemmingen van het eiland. Thingvellir Nationaal Park is de belangrijkste historische locatie van het land bevat enkele zeer bijzonder geologisch bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden in het Thingvellir Nationaal Park

  • Zo kan je er de 20 meter hoge Öxarárfoss waterval bezoeken, ideaal tijdens een wandeling door de Almannagjá kloof naar de Thingvallakirkja.
  • De Almannagjá of alle-mensen-kloof ligt aan de rand van de Amerikaanse plaat. De kloof wordt omringd door een imponerende rotsmuur die symbool staat voor de scheiding tussen de twee continenten.
  • Het Thingvallakirkja een prachtig wit kerkje verscholen tijdens de naaldbomen.
  • Silfra: ga duiken of snorkelen tussen de continenten, een zeer bijzondere ervaring! Boek je tour hiervoor zeker online. (lees ook onze blogpost over snorkelen in Silfra)
  1. Vatnajökull National Park

Vatnajökull National Park is het op één na grootste nationale park van IJsland. Je kan er onder andere de beroemde Svartifoss waterval, de vallei Mörsárdalur en de gletsjer Skaftafellsjökull bezoeken. Dankzij het milde klimaat in de regio is het één van de weinige plaatsen op IJsland waar je een natuurlijk bos kan vinden. Je kan het park bezoeken vanaf de ruime parking en het informatiecentrum.

Er zijn meerdere wandelroutes en trektochten beschikbaar. Als je de tijd hebt, moet je zeker eens een wandeling over de gletsjer maken. In het bezoekerscentrum is er ook een film te zien over de uitbarsting van de Bárðarbunga vulkaan in 1996.

Ooit al eens door een ijsgrot willen wandelen?

Aan de zuidkant van de Vatnajökull zijn er verschillende, spectaculaire en fotogenieke ijsgrotten, die je begeleid kan bezoeken. Je moet op voorhand reserveren. Omdat het uit veiligheidsoverwegingen moet vriezen, is deze activiteit enkel te doen tijdens de wintermaanden, van oktober tot maart. Breng een paar goede laarzen of wandelschoenen mee; je krijgt immers stijgijzers aangemeten, essentieel om je veilig in de ijsgrot te kunnen bewegen. Vergeet ook niet om warme kleding te dragen. Lees hier meer over ons bezoek aan de ijsgrotten op IJsland.

IJsgrotten bezoeken met een georganiseerde tour of gids? Bekijk de daguitstappen en tours naar de IJsgrotten.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

  1. Ga op zoek naar papegaaiduikers

Altijd al eens papegaaiduikers (puffins) willen spotten? Dan zit je hier zeker goed! Niet zo ver van Reykjavik, op de naburige kleine eilanden Lundey en Akurey, kan je namelijk terecht voor een leuke excursies papegaaiduikers spotten! Stap aan boord van de Puffin Express en beleef een onvergetelijk avontuur op zoek naar deze schattige vogeltjes.

De boot vertrekt iedere dag vanuit de haven van Reykjavik naar het eiland. Na ongeveer een uurtje varen, bereik je het eiland en kan je op zoek gaan naar de fascinerende papegaaiduikers. Tijdens je tour is er een gids die je begeleidt naar de omliggende Faxaflói-baai. Hier kan je de schattige papegaaien een tijdlang bewonderen en observeren. Bestel je tickets voor je tour hier.

Nog meer papegaaiduikers bewonderen? Lees ons uitgebreid blogartikel met waar papegaaiduikers spotten in IJsland.

  1. Ontdek het schiereiland Snæfellsnes

Snæfellsnes staat ook wel bekend als “IJsland in het klein”, omdat je er vrijwel alle natuurfenomenen van IJsland kan vinden op een kleinere oppervlakte. Van watervallen tot gletsjers en zwarte zandstranden. Op het schiereiland kan je enkele charmante vissendorpjes zoals Grundarfjordur, Arnarstapi en Hellnar bezoeken. Daarnaast kan je hier ook de indrukwekkende Kirkjufell-berg spotten. Deze berg staat bekend als de meest gefotografeerde mastodont van heel het land.

Hieronder vind je alvast een paar daguitstappen naar Snæfellsnes die de moeite waard zijn

  1. Jökulsárlón, het grootste en bekendste gletsjermeer van IJsland

Een daguitstap naar het Jökulsárlón ijsmeer mag zeker niet ontbreken! Het is hét grootste en bekendste gletsjermeer van IJsland en één van de grootse natuurwonderen van het eiland. Het ijsmeer is gelegen naast het Skaftafell Nationaal Park in het zuidoosten van IJsland en ligt vlak aan de Atlantische Oceaan. Het meer is bezaaid met kleine en grote ijsschotsen die in het water liggen te drijven. Het ijsmeer is adembenemend mooi en zorgt voor bijzonder geslaagde foto’s.

Weetje: De commerciële boottochten over het ijsmeer Jökulsárlón begonnen pas in 1985, nadat het meer de setting was geweest voor de James-Bondfilm A View to a Kill en veel toeristen op zoek gingen naar het meer.

Wil je ook graag op zoek gaan naar dit prachtige ijsmeer waar James Bond ooit speelde? Boek je tours vanuit Reykjavik naar het Jökulsárlón gletsjermeer online.

  1. Bezoek de kunstmatige ijsgrot van de Langjökull-gletsjer

Of maak een ijsgrottentocht bij de gletsjer Langjökull, de op de Vatnajökull na grootste gletsjer van IJsland, en ontdek wat er onder het ijs schuilt tijdens dit unieke avontuur. Met deze dagexcursie vanuit Reykjavik naar Langjökull daal je af naar de ijskoude onderwereld van de gletsjer en verken je de lavavelden en watervallen van Hraunfossar.

Met een speciaal omgebouwd voertuig met 8-wielaandrijving reis je naar deze bijzondere ijsgrot. Ontdek de uitgehouwen ijstunnel en luister naar de uitleg van je ervaren gids die wat meer verteld over wat de gevolgen van de opwarming van de aarde zijn voor de omgeving van de gletsjer. Nadien wandel je door de ondergrondse gangen van de ijsgrotten en beleef je een onvergetelijk avontuur!

Wil jij ook graag deze tour boeken? Bestel je tickets voor een ijsgrottentocht bij de gletsjer Langjökull vanuit Reykjavik nu online op voorhand! Zo voorkom je wachtrijen en ben je zeker van je uitstap.

  1. Boek een dagtour naar het zuiden van IJsland

Het met sneeuw-bedekte noorden is natuurlijk heel populair maar wat dacht je er van om het zuiden eens te verkennen? In het zuiden van IJsland vind je namelijk prachtige, dramatische landschappen die je altijd zullen bij blijven dankzij de adembenemende watervallen en pikzwarte zandstranden. Met deze excursie naar het zuiden van IJsland vanuit Reykjavik, kijk je gegarandeerd je ogen uit!

Bewonder hoe de natuur hier de hele tijd verandert en bezoek de imposante Seljalandsfoss en Skógafoss watervallen. Nadien rijd je verder door naar de zwarte zandstranden aan de zuidkust en de gletsjertong van Sólheimajökull waar je de Mýrdalsjökull mag bewonderen. De dag sluit je af in de authentieke stad Vik waar je de basalten zee-stapels van dichtbij kan bewonderen!

We kunnen deze dag alleen maar aanraden. Zo komt je langs alle prachtige plekken en het is nog niet eens zo heel duur. Kan je niet wachten? Boek je tour in het zuiden van IJsland online.

  1. De kleurrijke ryolietbergen van Landmannalaugar

Als je het zuiden van IJsland wilt verkennen, raden we je ook zeker een bezoekje aan Landmannalaugar aan. Er zijn verschillende tours vanuit Reykjavik naar Landmannalauger, in het hart van de zuidelijke hooglanden van IJsland. Deze worden ook wel eens de de mensenpoelen genoemd. De bergen en lavavelden van dit gebied zijn het resultaat van vulkaanuitbarstingen en dit gedurende duizenden jaren.

Landmannalaugar is ook vooral gekend voor z'n kleurrijke ryolietbergen. Ryoliet is een vulkanisch gesteente dat bestaat uit kwarts en silicium. Mineralen zoals ijzer en zwavel voegen extra kleur toe aan de bergen. Brennisteinsalda (ijslands voor Heuvel van zwavel), is hier een mooi voorbeeld van. Het gebied ligt aan de rand van een lavaveld en het lijkt wel alsof dit stukje niet van deze wereld is. Je hebt deze plek ongetwijfeld al eens gezien in een van de Hollywood-films.

Onze tip: We raden je aan om deze uitstap te doen met een lokale gids aan de hand van een georganiseerde tour. Het is het best dat je hier naartoe komt met iemand die de wegen en de hotspots van de omgeving kent. Boek je tour vanuit Reykjavik naar Landmannalaugar hier online vanaf € 90.

  1. Doe een Reykjavik biertour met IJslands bier

Ben jij een echte bierliefhebber? Ontdek dan zeker het IJslandse bier tijdens een Reykjavik biertour. Tijdens deze georganiseerde tour kom je meer te weten over de lokale biergeschiedenis, de beste bars in Reykjavik, microbrouwerijen... Je verkent het prachtige Reykjavik onder begeleiding van een deskundige lokale bierexpert. Oh ja het allerbelangrijkste: je kan tijdens deze tour meer dan 10 fantastische IJslandse bieren proeven!

De Reykjavik-biertour is perfect voor bierliefhebbers of reizigers die Reykjavik willen verkennen met een local of nieuwe vrienden willen maken. Meer info & prijzen biertour.

  1. Icelandic Food Tour

Wil je graag kennis maken met de heerlijke kookkunsten van de IJslanders? Dan is de beste manier om te proeven van de traditionele IJslandse gastronomie is tijdens een Icelandic Food Tour. Tijdens deze tour kan je de echte IJslandse keuken uitproberen, denk hierbij aan gerookte papegaaiduiker, lamsoep, hotdogs, gefermenteerde haai, dwergvinvis, langoustinesoep en het typische Skyr-dessert dat we natuurlijk allemaal eens willen proeven.

Tijdens deze tour worden minstens 15 verschillende IJslandse gerechten geproefd, zowel traditionele klassiekers als moderne favorieten. Je gids brengt je naar de ongetwijfeld beste plekjes! Dé perfecte tour voor foodies. Meer info & prijzen.

  1. Welke auto huren voor je rondreis?

  • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
  • Huur alvast geen té kleine auto, ga voor een comfortabele wagen.
  • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat in alle rust rond kan rijden.
  • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
  • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive), TUI cars autoverhuur en EasyTerra (meestal de goedkoopste).
  • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.
  1. Mis niets tijdens jouw verblijf op IJsland met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in IJsland? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids IJsland met 99 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids IJsland.

IJsland

Gratis reisgids IJsland downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 15 september 2023 - Trudy de Boer

heeft mij geweldig goed geholpen, heel goede informatie , Toppppppp

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?