Wat is de beste route naar Hongarije? Tol, etappehotels + tips

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wat is de beste route naar Hongarije? Tol, etappehotels + tips

22 februari 2024 in Hongarije1 reactie

Wat is de beste en snelste route naar Hongarije met de wagen of camper?

Ben je van plan om met je eigen wagen naar Hongarije te reizen? Dan is het handig om te weten wat de beste route is om Hongarije zo snel mogelijk te bereiken.

Welke route de beste is, hangt natuurlijk af van je start- en eindpunt, maar ook van wat je onderweg wil zien of doen. Wij hebben voor de beste route, de leukste etappehotels en de mooiste stopplaatsen onderweg voor jou verzameld in één handige blogpost.

Inhoud artikel

  1. Hoelang is het rijden naar Hongarije?

Hongarije kan je prima bereiken met de wagen. De afstand tussen Brussel en de Hongaarse hoofdstad Boedapest is circa 1400 km. Je bent ongeveer 14 à 15 uur onderweg zonder enige file of tussenstop. Daarnaast is de reisduur ook afhankelijk van het verkeer en de periode waarin je vertrekt.

Wil je graag een rustige, comfortabele reis tegemoet gaan? Dan is het aangeraden om de route af te leggen in twee dagen. Om vanuit België en Nederland naar Hongarije te reizen, doorkruis je Duitsland en Oostenrijk langs tal van interessante steden waar je een tussenstop kan houden.

Mis niets van je verblijf in Hongarije met onze reisgids Hongarije inclusief tips, weetjes en talloze bezienswaardigheden.
  1. Wat is de beste route met de auto naar Hongarije?

Vertrek je binnenkort op autovakantie naar Hongarije? Dan kan je best je route ernaartoe op voorhand al wat voorbereiden. Zo kan je eventueel ook een tussenstop en/of overnachting plannen.

  • De snelste en beste route naar Hongarije loopt via Frankfurt, Würzburg, Nürnberg, Regensburg en Passau in Duitsland.
  • Bij Passau kom je bij de Duits-Oostenrijkse grens en rijd je via de A8 naar Linz en volg je de A1 naar Wenen.
  • In de omgeving van Wenen zal je al enkele bordjes zien staan die de route naar Boedapest aangeven.
  • Vanuit Wenen rijd je richting Nickelsdorf bij de Oostenrijkse-Hongaarse grens en kan je de route naar jouw eindbestemming verder zetten.
  • Vanaf de grens bij (Nickelsdorf) is het nog zo’n 2 uur rijden naar Boedapest.
  • Als je in de richting van het Balatonmeer of naar West-Hongarije reist, rijd je vanaf de grens bij Nickelsdorf naar Győr, richting Balatonfüred.
  • Een alternatieve route is via Duitsland, Tsjechië, en Slowakije. Je rijdt via Frankfurt en Nürnberg naar de grens met Tsjechië. Via Pilzen rijd je naar de hoofdstad Praag zo naar Brno waarna je verder richting Bratislava rijdt. Hier steek je de grens over naar Hongarije.

  1. Tolwegen en tolvignet in Hongarije

Niet alleen heb je een tolvignet nodig in Oostenrijk, ook in Hongarije dien je tol te betalen om gebruik te maken van de snelwegen (aangegeven door de letter "M"). We raden je aan om het verplichte eco-vignet online aan te kopen alvorens je naar Hongarije vertrekt. Zo ben je goed voorbereid. Vergeet je het vignet op voorhand te kopen? Dan kan je deze nog altijd aanschaffen bij de tankstations bij de grens en/of grote postkantoren.

Het vignet is geen papieren sticker die je op je voorruit dient te plakken. Het is namelijk een elektronisch vignet dat men registreert op basis van jouw kenteken. Ook de geldigheid van het vignet zal worden opgeslagen in de database van Hongarije zodat de autoriteiten deze kunnen raadplegen. Meer info over tolvignetten in Hongarije.

Rijd je zonder vignet in Hongarije? Dan kan je je verwachten aan een fixe boete.

  1. Beste etappehotels op je route naar Hongarije

B&B Hotel Erlangen (nabij Nürnberg)

B&B Hotel Erlangen is een gezinsvriendelijk hotel in Erlangen vlakbij de A3. Dit hotel beschikt over moderne comfortkamers die voorzien zijn gratis draadloos internet. Dit hotel is ideaal voor een tussenstop wanneer je op doorreis bent. Tegen betaling kan je in de ochtend nog genieten van een ontbijtbuffet. Verder kan je ook gratis parkeren bij het B&B Hotel Nürnberg-Erlangen. Meer info en boeken.

Gutshofhotel Winkler Bräu (tussen Nürnberg en Regensburg)

Gutshofhotel Winkler Bräu is een hotel gevestigd in een oude brouwerij. Bierbrouwen is hier een 570 jaar oude traditie. Het hotel is gelegen tussen Nürnberg en Regensburg en is de ideale aanrader als je op zoek bent naar een tussenstop en wat ontspanning. Je verblijft in gezellige kamers met internet en je kan er genieten van verfijnde Beierse gerechten. Meer info en boeken.

Hotel Residenz Passau (vlakbij de Oostenrijkse grens)

Op je route naar Hongarije steek je de grens over bij Passau in Duitsland. Hier kan je verblijven in het Hotel Residenz Passau. Dit 4-sterrenhotel ligt op 10 km van de A9, in het hart van het historisch centrum aan de oevers van de Donau en is gevestigd in een 15e-eeuws gebouw. Meer info en boeken.

SLEEEP HOTEL Ansfelden (bij Linz)

SLEEEP HOTEL Ansfelden ligt in Linz en biedt moderne accommodatie met gratis WiFi en gratis privéparkeergelegenheid. Na een heerlijke nachtrust, kan je nog even genieten van een ontbijtbuffet of een continentaal ontbijtje voor je de reis verder zet. Meer info en boeken.

Hotel Rainers21 (net buiten het centrum van Wenen)

Wil je graag een tussenstop maken in Wenen? Op je route kan je overnachten in het Hotel Rainers21 in Brunn am Gebirge, op een halfuurtje rijden van het centrum van Wenen. Het hotel biedt modern ingerichte kamers voorzien van alle luxe en comfort, een ontbijtbuffet, restaurant en bar en een terras. Er is ook de mogelijkheid om je auto te parkeren bij het hotel. Meer info en boeken.

  1. Tips bij een autovakantie naar Hongarije

  • Boek je een hotel in Duitsland? Bekijk dan op voorhand even of het hotel zich in een milieuzone bevindt. Meer info over milieustickers in Duitsand.
  • Ook voor het autorijden in Oostenrijk heb je een Autobahnvignet nodig. Lees meer over de vignetten in Oostenrijk.
  • De snelwegen en hoofdwegen in Hongarije zijn over het algemeen goed onderhouden.
  • Pech onderweg? Het telefoonnummer van de Hongaarse automobielclub (Magyar Autóklub) voor assistentie langs de weg is 188, dat 24 uur per dag bereikbaar is.
  • De meeste tankstations zijn geopend van 6u tot 20u. Langs de autosnelwegen en in grote steden zijn ze meestal 24 uur geopend.
  • Raadpleeg de actuele tankprijzen hier.
  • Op rondreis met kinderen? Download ons spelletjesboek voor onderweg met meer dan 40 leuke spelletjes, puzzels en raadsels voor onderweg en in de auto.

RONDREIS: Gebruik onze uitgestippelde rondreis door Hongarije en mis niets tijdens je verblijf.

  1. Leukste tussenstops op weg naar Hongarije

Op elke route naar Hongarije passeer je enkele interessante steden waar je even de benen kan strekken.

Keulen

Keulen is de eerste, grote stad op je route naar Hongarije is Keulen. Het is de vierde grootste stad van Duitsland en heeft een schitterende ligging aan de Rijn. De Tweede Wereldoorlog heeft hier heel wat schade achtergelaten, maar toch beschikt de stad over een divers aanbod aan bezienswaardigheden. Tijdens je bezoek aan Keulen zie je een mooie synergie tussen oud en nieuw. Breng er zeker een bezoekje aan de Dom van Keulen, het mooie stadhuis, de hippe wijk Ehrenfeld met prachtige street-art en geniet van het uitzicht vanaf de Keulen Triangle.

Frankfurt am Main

Frankfurt am Main is een moderne stad vol contrasten. Tijdens onze stadswandeling door Frankfurt loop je alvast tussen de betonnen, glazen en stalen wolkenkrabbers maar je geniet ook van het culturele aanbod in deze traditionele, sfeervolle stad. Van boeiende musea tot het bruisende nachtleven. Frankfurt kent voor ieder wat wils.

Wenen

Wenen is dé muziekstad van Europa, maar naast de bekendheid die Strauss, Mozart, Haydn en Beethoven naar de stad brachten, zijn er daarnaast ook tal van prachtige bezienswaardigheden te bezoeken. Ga zeker eens langs Schloß Schönbrunn! De grandeur van paleis Schönbrunn is goed te vergelijken met het paleis van Versailles in Frankrijk. Best een bezoekje op je route naar Hongarije waard, toch?

Bratislava

Vanaf Wenen is het zo'n uurtje rijden naar Bratislava. Heb je de tijd dan kan je eventueel een bezoekje brengen aan deze Slowaakse hoofdstad. Het prachtige historische centrum van Bratislava wordt gedomineerd door een kasteel dat uitkijkt over de uitstekend bewaarde 18e-eeuwse stad vol gezellige cafés, bars en restaurants. De rivier de Donau kronkelt zich door Bratislava en geeft de stad een romantische touch. Bratislava heeft veel te bieden, zowel op vlak van architectuur, als cultuur en geschiedenis. Ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden met onze stadswandeling Bratislava.

  1. Filmpje: Ontdek alvast de schoonheid van Hongarije

Benieuwd naar wat het bijzondere Hongarije te bieden heeft? In dit filmpje kan je alvast een eerste indruk opdoen, maar als je zelf de ervaring van deze plek wilt meemaken zal je natuurlijk moeten afreizen naar Hongarije!

  1. Mis niets tijdens je rondreis door Hongarije

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je rondreis door Hongarije? Geen zorgen! Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Hongarije met een volledige uitgestippelde rondreis langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Hongarije.

Hongarije

Gratis reisgids Hongarije downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 28 juni 2023 - danny

Toffe gids, goed opgemaakt, zullen er gebruik van maken

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?