De 13 x bezienswaardigheden op Zakynthos: wat zien en doen tijdens je verblijf?

De 13 x bezienswaardigheden op Zakynthos: wat zien en doen tijdens je verblijf?

26 maart 2023 in Griekenland9 reacties

De mooiste highlights en bezienswaardigheden op Zakynthos + waar overnachten

Griekenland heeft ontzettend veel prachtige eilanden, wat het soms lastig maakt om er één uit te kiezen. Het eiland Zakynthos, ook wel bekend als Zante, is één van de Ionische eilanden, gelegen ten westen van het vasteland van Griekenland, en wordt ook wel de Parel van de Ionische Zee genoemd.

Het eiland biedt prachtige groene natuur in het binnenland, gouden zandstranden aan de kust met bijzondere baaien en prachtige rotsformaties in de helderblauwe zee. Benieuwd naar wat je mag verwachten op het schildpaddeneiland? Ontdek hier mooiste bezienswaardigheden op Zakynthos.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan het eiland Zakynthos

Duur5 - 10 dagen ()
Bereikbaarheid
PakketreizenWil je graag deze reis als pakketreis boeken?
VerblijvenAan te raden verblijven op Zakynthos zijn:
Tickets en activiteiten
HuurautoEen auto huren in Zakynthos? Boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)

Inhoud artikel

 1. Kaartje met bezienswaardigheden op Zakynthos

Iedereen kent waarschijnlijk wel het beeld van een klein zandstrand dat aan 3 kanten omgeven wordt door hoge kliffen en aan één kant met het azuurblauwe water van de Ionische Zee, met op dat strand het wrak van een schip. Navagio Beach, zoals dit strand heet, is met voorsprong de bekendste bezienswaardigheid van het eiland en je mag dit strand bij een bezoek dan ook niet missen.

Weet dat Navagio Beach een kiezelstrand is, dus hou er rekeningen meer dat op blote voeten rondlopen niet altijd even aangenaam is, waterschoenen kunnen hier handig zijn.

Scheepswrak op het strand: een echte eyecatcher

Het scheepswrak dat op het strand te vinden is liep in 1980 hier aan de grond. Mogelijk gebeurde dit per ongeluk, maar het ondiepe water, rotsen in de zee en heftige golven kunnen hier zeker aan meegeholpen hebben. De boot geladen met illegale sigaretten en drank zou door de lokale bevolking geplunderd zijn waarna ze genoten van deze producten.

Daarna bleef het scheepswrak voor verlaten achter, het zou teveel geld en tijd kosten om het wrak te bergen. De bijzondere attractie op het strand kreeg veel aandacht in internationale media en vormt nu al 40 jaar een populaire trekpleister op het eiland. Het is immers niet ondenkbaar dat het scheepswrak, dat in slechte staat verkeert, over een paar jaar niet meer te zien zal zijn.

EXCURSIE: Wil je dit Scheepswrak graag zelf zien? Boek je dagtour naar het Navagio Scheepswrak en bewonder de prachtige kusthoogtepunten van Zakynthos. Bij de excursie is ophaalservice bij je verblijf inbegrepen.

Navagio Beach

Navagio Beach is als must-see van het eiland dan ook zeer toeristisch en dagelijks gaan er meerdere bootexcursies naar het afgelegen strand. Het is aan te raden om met een excursie vroeg op de dag mee te gaan. Bekijk hier aanbevolen tours met GetYourGuide.

Bij de excursies van GetYourGuide zijn steeds ophaalservice bij je verblijf inbegrepen, handig dan hoef je zelf niet te zoeken naar een afspreekpunt. + je kan annuleren tot 24u voor vertrek. Boek hier je tour € 25

Met een beetje geluk kan je onderweg naar het strand zelfs dolfijnen spotten, een bezoek brengen aan de Blue Caves, of gewoon een verfrissende duik nemen in het water.

Navagio beach Viewpoint

Heb je het strand al bezocht of wil je Navagio Beach van een ander punt observeren, ga dan zeker ook nog naar het Navagio beach Viewpoint. Hier vind je een uitkijkplatform op een hoogte van 300 meter vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het strand. Op het platform kunnen echter maar 15 mensen staan, dus wees er vroeg bij voor de perfecte foto (zie ligging hier).

 1. De Blue Caves (blauwe grotten)

Navagio Beach is niet de enige trekpleister op Zakynthos die enkel met de boot te bereiken is. Ook de blauwe grotten bij Kaap Skinar zijn niet met de auto of te voet te bereiken maar een niet te missen bezienswaardigheid.

De Blue Caves zijn een aantal grotten aan de noordoostelijke kant van het eiland, nabij de plaatsen Agios Nikolaos en Cape Skinari, ook bij het strand Praia Xigia zijn bijzondere grotten te vinden.

De blauwe kleur van het water wordt gereflecteerd op het oppervlak van de grotten, waardoor alles er blauw lijkt te kleuren. Het water is hier ontzettend helder waardoor het nog geen meter diep lijkt te zijn maar toch ligt de zeebodem hier enkele meters onder het wateroppervlak.

Bekijk hieronder alvast de mooiste tours naar de blauwe grotten van Zakynthos

Hoe naar de Blue Caves?

 • Ook naar de Blue Caves trekken veel excursies, sommige zelfs in combinatie met een bezoek aan Navagio Beach. Bekijk hier een tour vanaf € 25
 • Daarnaast is het mogelijk om zelf een bootje te huren en zelfstandig een tocht te maken naar de grotten.
 • De grotten beginnen even voorbij Agios Nikolaos en lopen door tot vlak voor Skinari Cap op het noordelijkste puntje van het eiland.
 • Spring bij de grotten uit de boot en ga een stukje zwemmen, of neem je snorkelset mee en ga hier snorkelen!
 1. Turtle Island (Marathonisi)

In Zakynthos komen de Caretta Caretta schildpadden (een soort zeeschildpadden), aan land om op de stranden hun eieren te leggen. De schilpadden zijn vooral gekend voor hun grote kop en worden daarom ook wel eens dikkopschildpadden genoemd. Maar liefst 50% van alle zeeschildpadden die in Griekenland nestelen doen dit op de stranden van Zakynthos, vooral in het zuiden op de stranden van Gerakas en Kalamaki zijn ze te vinden.

Na het leggen van hun eieren trekken de schildpadden trekken deze naar het eilandje voor de kust van Zakynthos, Marathonisi. Dit eiland staat daardoor ook wel bekend als Turtle Island.

Turtle Island is onderdeel van het Nationale Marine Park van Zakynthos dat de zeeschildpadden en hun leefomgeving beschermt. Het eiland is onbewoond, op de schildpadden na. Er zijn dan ook geen toeristische faciliteiten te vinden, maar het is wel mogelijk om met een excursie Marathonisi te verkennen.

Een deel van het zandstrand is te bezoeken en je kan hier je handdoek uitleggen en genieten van het mediterrane klimaat, het grootste deel is echter afgebakend voor de schildpadden.

De Caretta Caretta schildpadden

 • De Caretta Caretta schildpadden kunnen ruim 1 meter lang worden en maar liefst 160 kg wegen.
 • De schildpadden zijn met hun geelbruine kleur en puntige bek zeer herkenbaar.
 • De dieren zijn bedreigd maar hun aantal lijken de laatste jaren terug aan te groeien.
 • De dieren nestelen tijdens het hoogseizoen, tussen mei en oktober, en zijn dan ook volop te zien in de wateren rondom Zakynthos.

EXCURSIE: Wil je graag de Caretta Caretta schildpadden van dichtbij bewonderen? Boek je boottocht naar Marathonsi eiland en maak vanop korte afstand unieke foto's van schildpadden terwijl je met een glazen boot door het kristalheldere water van de kust van Zakynthos vaart.

Nog meer schildpadden spotten

Niet alleen op Marathonisi eiland zijn de dieren te zien, ook op de stranden van Kalamki, Dafni en Laganas kan je de schildpadden spotten. Turtle Island ligt in de baai van Laganas en je kan vanaf Laganas Beach snorkelen met de kans onderweg een schildpad tegen te komen. Ook kun je de dieren regelmatig in de havens zien zwemmen, waar ze op zoek zijn naar de restjes vis die de vissers hier achterlaten.

Er zijn verschillende excursies te boeken die zich focussen op het spotten van de dieren en waarbij het mogelijk is om te zwemmen tussen de schildpadden (zie hier voor meer info of hier voor een daguitstap). Hou er rekening mee dat de Caretta Caretta bedreigd is en dat ze snel gestrest of gewond kunnen raken. Respecteer de dieren, hou voldoende afstand van ze en blijf weg uit de afgebakende delen van de stranden.

Een hotel op Zakynthos boeken? Rond de stad Zakynthos en in het zuiden van het eiland heb je het grootste aanbod aan verblijven. Overzicht van alle hotels en appartementen met korting.
 1. Cameo Eiland

Een eiland ontstaan in de in de 17de-eeuw

 • Voor de kust bij het dorpje Agios Sostis en de populaire badplaats Laganas ligt het kleine eilandje Cameo Island.
 • Het eiland ontstond na een zware aardbeving in de 17de-eeuw. Tegenwoordig is dit kleine eilandje is privéterrein maar staat open voor het publiek.
 • Voor een kleine prijs (€5) kan je de houten brug oversteken om bij het eilandje te komen en hier genieten van een drankje bij de beach club van Cameo.
 • Het eilandje heeft prachtige gouden stranden waar je heerlijk kan relaxen, een duik in het water kan nemen of kan gaan snorkelen.

Wanneer je een drankje of wat te eten wilt klim je naar het midden van het eiland waar je de bar kan vinden, of blijf je op het strand voor een bezoek aan de tweede bar. ’s Avonds wordt er live muziek gemaakt en wordt het eiland verlicht in verschillende kleuren spotlights.

Cameo Island is een populaire plek om van de zon, de zee en het strand te genieten, maar het eiland kan ook afgehuurd worden. Zo worden er regelmatig bruiloften gehouden op het eiland. Het wordt ook wel eens het huwelijkseiland genoemd!

TIP: Download onze gratis reisgids Griekse Eilanden met alle top bezienswaardigheden en tips

 1. Zante, Zakynthos-Stad

Wanneer je de cultuur op wilt zoeken op de Griekse eilanden zou je misschien eerder aan eilanden zoals Kreta, Rhodos en Kos denken, maar ook op Zakynthos is geen gebrek aan cultuur. De gelijknamige hoofdstad van het eiland, Zakynthos-stad ook wel gekend als Zante, is ondanks het kleine formaat zeer leuk om een middag doorheen te wandelen en de verschillende bezienswaardigheden en musea te bezoeken.

 • In 1953 schrikte een heftige aardbeving het hele eiland op, waarbij in de hoofdstad maar liefst 90 procent van de gebouwen werd verwoest.
 • Tijdens de herbouw van de stad werden de meeste gebouwen volgens de oude bouwplannen weer opgebouwd.
 • In de haven van Zakynthos-stad liggen vele vissersschepen die hier de thuishaven hebben, maar daarnaast zijn hier ook verschillende veerdiensten te vinden naar andere delen van Griekenland en zelfs Italië.

Breng een bezoekje aan Zakynthos-stad

Zakynthos-stad is een aangename stad om even rond te kuieren in het centrum van de stad. Je wandelt door de gezellige straten met typische Griekse gebouwen en leuke (souvenir)winkeltjes. Verder kan je even uitrusten op een van de sfeervolle terrasjes en genieten van een hapje en een drankje. Hieronder vind je alvast enkele must-see plekjes en bezienswaardigheden in Zakynthos-stad:

 • Winkelen voor hebbedingetjes en souvenirs doe je vooral in winkelstraat Alexandrou Roma.
 • Bezoek echter vooral de prachtige pleinen Dionysos Solomos en Agios Markos. Deze twee pleinen zijn het hart van de stad en worden door een voetgangersgebied met elkaar verbonden.
 • Wandel langs het gemeentehuis, de openbare bibliotheek en het gerechtshof, en breng een bezoek aan het Byzantijnse museum of het Solomos museum.
 • In het Byzantijnse museum kan je een mooie collectie schilderijen van de Byzantijnse periode tot aan de 19de eeuw bewonderen, evenals lokale kunst van het eiland.
 • In het Solomos museum vind je de graven van twee lokale dichters, Dionysios Solomos en Andreas Kalvos.
 • In de kerk van Sint-Dionysiuskerk liggen de stoffelijke overschotten van Dionysios van Zakynthos, beschermheilige van het eiland Zakynthos. Hij werd heilig verklaard en wordt nu hij elke jaar op 24 augustus herdacht met een feest waarbij z'n kist door de stad wordt gedragen.

Prachtig uitzicht vanaf het Venetiaanse Kastro Kasteel

Wandel ook zeker eens door de wijk Bohali, waar je op de heuvel Strani het Venetiaanse Kastro kan vinden. Dit kasteel is door de aardbeving grotendeels ingestort maar je vindt er nog steeds een indrukwekkende kijk in de lokale geschiedenis. Daarnaast heb je een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving vanuit het kasteel.

OVERNACHTEN: Verblijf tijdens je bezoek aan Zakynthos-stad in het Iniohos Hotel Zante. Het hotel ligt tussen de pijnbomen, op wandelafstand van het strand van Argassi op Zakynthos. Meer info en boeken.

 1. Bergdorpje Gyri

Wil je graag het traditionele Zakynthos ontdekken dan is een bezoek aan het hoogstgelegen bergdorp Gyri zeker een aanrader. De traditionele huizen en gebouwen hebben gelukkig de aardbeving van 1953 overleefd. Hier kan je een wandeling maken door de smalle straatjes met traditionele oude stenen huizen, maak een stop om iets te drinken of te eten in de lokale taverne.

Gyri ligt op een heuveltop en wordt omringd door dichte bossen. Wanneer je terug het dorp verlaat kan je genieten van het unieke uitzicht dat zich uitstrekt tot aan de zee, de rit op zich is al een avontuur. Andere bergdorpjes die je kan combineren met je bezoek aan Gyri zijn Loucha en Agia Marina.

 1. Bergdorpje Kampi

Langs de westkust van Zakynthos vind je het gezellige bergdorpje Kampi. Dit dorpje bestaat uit een gedeelte in het binnenland en een gedeelte aan de kust, vanwaar je een prachtig zicht hebt over de kustlijn van hoge kliffen en helderblauw water.

 • Bezoek zeker eens de Myceense begraafplaats, waar graven van ruim 4000 jaar oud te zien zijn.
 • Ook vind je verderop, op de berg Schiza, een groot stenen kruis, wat geplaatst is ter herinnering van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de Griekse burgeroorlog.
 • In Kampi ben je verder echter snel uitgekeken, maar het is van harte aan te raden om hier tegen het vallen van de avond in één van de vele restaurantjes neer te strijken. Zorg dat je hierbij uitkijkt over de kustlijn, zodat je de prachtige zonsondergang mee kan maken.
 • Samen met Keri heeft Kampi de mooiste zonsondergang van het eiland.
 1. Bergdorp Keri met kiezelstrand

Keri is een charmant dorpje in het zuiden van Zakynthos met zo’n 500 inwoners. Het dorpje bestaat uit smalle straatjes omringd door stenen huizen die versierd zijn met planten en bloemen, hierdoor wordt Keri ook wel het bloemendorp genoemd. Het dorpje ziet er nog authentiek uit, mede doordat de grote aardbeving van 1953 in Keri niet veel schade veroorzaakte en de meeste gebouwen makkelijk gerenoveerd konden worden.

Wat zien en doen in en rond Keri?

 • In Keri kan je een bezoek brengen aan de Panagi Keriotissas kerk uit 1745, die bekend staat om haar mooie klokkentoren.
 • Net buiten het dorpje vind je de vuurtoren van Keri, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de zee zo’n 300 m lager en de omringende kliffen. Deze locatie wordt vooral ’s avonds druk bezocht, doordat je hier één van de mooiste zonsondergangen van Zakynthos kan bewonderen.
 • Ook vanuit het dorpje Keri kan je van de zonsondergang genieten genieten bij een heerlijke maaltijd of drankje.
 • Het prachtige viewpoint op de Mizithres rotsen en de turquoise zee (zie ligging hier)

Maak een boottocht naar de grotten en rotsen

Bij Keri kan je langs de kustlijn ook verschillende indrukwekkende grotten en rotsformaties vinden. Ga met een boottocht mee of huur zelf een bootje om zo langs de verschillende spelonken, rotspilaren en indrukwekkende kliffen te varen.

Hierbij moet je zeker de Marathia boog bezoeken. Deze natuurlijke rotsboog is het meest herkenbare punt van dit deel van de kustlijn van Zakynthos. Bekijk hier de mogelijkheden en tours.

 1. Tsilivi

De badplaats Tsilivi is gelegen aan de westkust van Zakynthos en heeft een 2 km lang zandstrand met verschillende eet- en drinkgelegenheden.

Verder kan je hier ook tal van wateractiviteiten ondernemen zoals snorkelen in de helderblauwe zee. Ook natuurliefhebbers zullen het hier zeker naar hun zin hebben. Je kan namelijk talloze mooie fietstochten of wandelingen maken door het natuurpark Tragaki. Trek je wandelschoenen aan en geniet van de prachtige natuur.

OVERNACHTEN: Verblijf tijdens je bezoek aan Tsilivi in het Zante Calinica Hotel. Deze accommodatie ligt op wandelafstand van het strand van Tsilivi en beschikt over een buitenbad en een seizoensgebonden buitenzwembad. Meer info en boeken.

 1. Typische windmolens

Een leuke vakantiefoto maken op Zakynthos? Dan mag een traditionele windmolen zeker niet ontbreken. Je kan ze vinden op het ganse eiland, sommige zijn zelf omgebouwd tot een taverne zoals Potamitis Windmill in het noorden.

 1. De stranden van Zakynthos

Graag een namiddagje niets doen en lekker zonnebaden? Zakynthos heeft een lange kustlijn vol met prachtige stranden waar je heerlijk kan genieten van de zon, kan gaan snorkelen in het water of ’s avonds kan genieten van een beachparty. Met je huurauto kan je op zoek gaan naar de mooiste stranden op Zakynthos.

Laganas Beach

 • Laganas Beach is één van de populairste stranden voor activiteiten, hierdoor trekt dit strand veel jongeren door het rijke uitgaansleven. Dit is dan ook de place-to-be voor een geweldige beachparty.
 • Voor wat meer rust kan je naar het naastgelegen Agios Sostis Beach.

Gerakas beach

 • In het zuidoostkant van het eiland vind je dit groot zandstrand, het is een idyllisch plek met prachtige duinen en helderblauw water. Het is hier dat in het broedseizoen veel zeeschildpadden komen nesten.
 • Het zandstrand loopt zeer geleidelijk af in diepte, dus ideaal voor kinderen.
 • Op het uiterste punt van het strand vind je ook een zone voor naaktbaden.

Banana Beach

 • Een favoriet toeristen strand is Banana Beach. Dit is het langste strand van Zakynthos, gelegen bij de de meest oostelijke punt van het eiland op het schiereiland Vasilikos.
 • Het strand heeft ontzettend veel faciliteiten zoals ligbedden, parasols, beach bars en clubs en verschillende watersportmogelijkheden.
 • Dit strand is dan ook erg populair en trekt veel bezoekers, die hier genieten van de lounge muziek van de beach clubs of het water in trekken op een opblaasbanaan achter een boot.
 • Ben je op zoek naar veel entertainment dan is dit de place to be, reken hier niet op authenticiteit.

Porto Limnionas Beach

 • Voor meer rust trek je naar Porto Limnionas Beach. Dit strand ligt verborgen en is ook enkel via een off-road weggetje te vinden.
 • Vervolgens dien je met een trap af te dalen naar de baai, waar je een klein kiezelstrand vindt aan prachtig azuurblauw water.
 • Achter de rotsen liggen enkele vissersbootjes verscholen en langs de kustlijn kan je enkele grotten bezoeken.
 • Hier vertrekken ook de boten naar Navagio beach

Porto Roxa

 • Iets verderop langs de kust vind je nog een leuk strandje, Porto Roxa, waar je vanaf de kliffen of van een houten springplank het water in kan springen, of kan relaxen op de bedekte schommelbedden.

Xigia Sulfur Beach

Xigia Beach is geen strand zoals de andere stranden op Zakynthos, maar is meer zoals een natuurlijke spa. Het is niet het mooiste strand van het eiland, maar doordat het water hier vol met collageen en zwavel zit heeft het een positieve werking op je huid en werkt het voor sommigen zelfs helend.

 • Het strand is gelegen aan de noordoostkust van het eiland en is te bereiken via een houten trap.
 • Het strand is opgesplitst in 2 delen, waarbij het meest noordelijke deel de beste zwavelmodder heeft.
Vanaf het kiezelstrand kan je de zwavelluchten al ruiken, en het water hier ziet er enigszins troebel uit, waardoor het strand niet erg aanlokkelijk er uit ziet, maar na een duik in het water voel je gelijk dat je huid gladder aanvoelt en dat spierpijn verlicht is.
 1. Geniet van de lokale gastronomie

Op Zakynthos zijn volop restaurantjes te vinden, zowel in de grote plaatsen als in de kleinere dorpjes. Je kan hier genieten van de heerlijke mezzes, souflaki, tzatziki, moussaka en andere heerlijke gerechten, en sla achteraf nog een glaasje ouzo achterover .

 • Bezoek bijvoorbeeld op het strand van Laganos het restaurant Balsamico, waar je niet alleen terecht kan voor een heerlijk diner maar ook voor ontbijt en lunch.
 • In Zakynthos-stad is het typisch Griekse restaurantje Rakomeladiko zeer aan te raden, waar je verschillende kleine mezzes kan bestellen en dus verschillende gerechten kan proberen.
 • Ben je op zoek naar een diner tijdens de zonsondergang, bezoek dan Cross Tavern bij Kampi, waar je van de zonsondergang kan genieten terwijl je van authentieke gerechten geniet.
 • Een ander aan te raden plekje is het Nobelos Seaside Bio Restaurant. Dit gezellige restaurant is gelegen aan het water. Neem plaats aan een van de tafeltjes vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over een klein strand met een blauwgroene baai en een visserdorpje.
 • Lees ook onze blogpost met nog meer typische Griekse gerechten
 1. Daguitstap naar Zante Water Village

Op vakantie naar Zakynthos met kinderen? Bezoek dan eens het grote waterpark van Zakynthos. Zakynthos Water Park, in het dorpje Sarakinado, biedt een breed scala aan spannende waterglijbanen en interactieve speelplekken in het water. Daag je vrienden uit en ga als eerste van de 60 meter lange glijbaan. Het is de ideale daguitstap voor zowel jong als oud. Boek je tickets voor het Zakynthos Water Park online voor €19.

 1. Ontdek Zakynthos met de auto, quad of scooter

Wanneer je op vakantie vertrekt naar Zakynthos, raden we aan om een auto, quad of scooter te huren. Zo kan je de mooiste plekjes en bezienswaardigheden op Zakynthos makkelijk op eigen houtje ontdekken.

Over het algemeen zijn taxi’s vrij duur, en betaal je voor een ritje van 15 minuten al snel €20. Daarnaast is het openbaar vervoer op het eiland ook niet zo ideaal. Dus, als je zelf zoveel mogelijk wilt zien van het eiland, huur je best een auto.

 • Toch is het zeker aan te raden om er ook een dagje zelf met de auto of scooter er op uit te trekken. Zo kan je vrij rondrijden over het eiland langs de groene cipressen en olijfgaarden in het binnenland en de afgelegen strandjes bezoeken aan de kust, waar je met de excursies minder snel naartoe gaat.
 • Ook kan je met de auto of scooter langs de verschillende kloosters op het eiland rijden, en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het klooster van Strofadia of de Panagia i Eleftherótria.
 • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
 • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat je in alle rust rond kan rijden.
 • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
 • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive reken op zo'n € 170 voor 7 dagen), TUI cars autoverhuur en EasyTerra (meestal de goedkoopste).
 • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.

TIP: Je kan je auto ook laten afleveren bij je verblijf de dag na aankomst, voordeel hiervan is dat je niet hoeft te wachten op de luchthaven. Bereken de prijs voor het huren van een auto op Zakynthos. Boek je transfer van de luchthaven naar je verblijf hier online € 50.

 1. Ontdek de eilanden met een huurboot

Je kan namelijk ook zelf een bootje of een kano huren en langs de kustlijn van het eiland de vele grotten en verborgen strandjes ontdekken. Weet dat je niet naar Navagio beach kan varen met je eigen bootje.

Het huren van een boot kan op verschillende locaties, zoals Laganas, de haven Agios Sostis of in het noorden van het eiland bij Agios Nikolaos. Reken op zo'n € 80 voor 3 uren varen excl. benzine. We raden je wel aan dit enkel te doen als je vaarervaring hebt, het is echt niet evident om langs de rotsen en grotten te varen.

Een vaarbrevet is niet vereist waardoor het voor iedereen mogelijk is een boot te huren. Breng op eigen houtje een bezoek aan de Blue Caves.
 1. Hoe bereik je het eiland Zakynthos?

Wil je graag op vakantie naar Zakynthos dan heb je verschillende mogelijkheden om Zakynthos te bereiken, zowel met het vliegtuig als met de ferry boot vanaf het Griekse vasteland:

Pakketreis boeken

Zelf je vliegticket en verblijf boeken

Met de ferry naar Zante

 • Wil je graag eilandhoppen in Griekenland? Dan is het ook mogelijk verschillende bestemmingen te combineren:
 • Vaar van of naar het Griekse vasteland: Neem de ferry van Zante naar de haven van Kyllini duurt 1u - € 11
 1. Waar overnachten op Zakynthos?

Nog op zoek naar een aangenaam verblijf voor je vakantie op Zakynthos? Er zijn verschillende badplaatsen op Zakynthos met een groot aanbod hotels, resorts en pensions. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst.

Porto Zante Villas en Spa in Tragaki

Porto Zante Villas And Spa is gelegen in Tragaki en biedt luxe villa's met een eigen verwarmd zwembad en privé-tuinen met directe toegang naar het strand. Het resort beschikt daarnaast over een Grieks en mediterraan restaurant en een modern Aziatisch restaurant, een chill-out cocktailbar, en je kan er ook exclusieve spa-behandelingen aan het water boeken. Meer info en boeken.

Diana Hotel in Zakynthos-stad

Diana Hotel is rustig gelegen op het Agios Markos-plein in Zakynthos-stad, op drie minuten wandelen van het strand. Het hotel beschikt over een dakterras biedt smaakvol ingerichte kamers en een wellnesscentrum met een sauna en een hot tub. Meer info en boeken.

Astir Palace Hotel – Laganas

Het 4-sterrenhotel Astir Palace ligt aan het zandstrand van Laganas en beschikt over een buitenzwembad, een zonneterras met ligstoelen en een snackbar bij het zwembad. Het beschikt ook over een restaurant met uitzicht op zee, gratis WiFi en verschillende openbare ruimtes. Meer info en boeken.

 1. Filmpje: Ontdek Zakynthos

Ben je benieuwd naar wat je mag verwachten tijdens je bezoek aan Zakynthos? In onderstaand filmpje kan je de sfeer alvast een beetje opsnuiven! Als je zelf alles met geuren en kleuren wil ontdekken zal je natuurlijk moeten afreizen naar Griekenland.

 1. Mis niets tijdens je verblijf op de Griekse Eilanden!

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Griekse Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Download je gratis reisgids Griekse Eilanden (105 blz.) vol met toeristische info en bezienswaardigheden over 33 Griekse Eilanden (+ GPS coördinaten).

Griekse Eilanden

Gratis reisgids Griekse Eilanden downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 28 januari 2023 - Renée Van der Veken

Een aanbeveling voor de liefhebber van Griekse eilanden. Goede mix tussen natuur en cultuur, toeristische trekpleisters en minder gekende pareltjes.

- 13 december 2022 - Vera

Topgids. We gaan zeker en vast een paar plaatsjes bezoeken. Dankjewel 👍

- 13 oktober 2022 - ton van den broek

Fijne gids met interessante suggesties om te gaan bekijken.

- 29 januari 2022 - Bruno

Weinig over Zakyntos. Wanneer ik terug ben van daar geef ik je graag meer info ;-)

- 20 oktober 2021 - Joëlle DE GREEF

Super goeie gids om eiland te bezoeken, wij hebben het gebruiken tijdens de vakanties en is echt een aanrader om het te volgen en om plekjes te gaan bezoeken. Vooral als je de eiland zelfs wil ontdekken zonder excursies te boeken bij uw reisagentschap.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?