Waar overnachten in Chania? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Chania? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

9 februari 2023 in Griekenland0 reacties

Tijdens je bezoek aan Chania heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Chania.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Hotel Off

Hotel Off, is een uniek gebouwencomplex met een unieke binnenplaats. Het hotel ligt in de wijk Topanas en is gevestigd in een Venetiaans, 13-eeuws gebouw met elegante kamers. Toen het eiland Kreta in handen kwam van het Ottomaanse Rijk, huisvestte het gebouw een grote adellijke familie. Gedurende deze periode werden er grote veranderingen doorgevoerd aan de binnen- en buitenkant maar er zijn de dag van vandaag nog heel wat elementen behouden.

Op de gezellige binnenplaats kan je genieten van een uitgebreid ontbijt met lokale lekkernijen. Meer info en boeken.

  1. Appartementen Toxo

Op zoek naar een gezellig, ruime appartement? Dan is zijn de Appartementen Toxo een aanrader. De accommodatie is rustig gelegen en je wandelt zo naar het gezellige centrum van Platanias en het zandstrand. Je hoeft niet helemaal tot het strand te wandelen, je kan ook bij het zwembad genieten van het Griekse zonnetje. Nadien kan je in de poolbar genieten van een cocktail en lekkere gerechten. Wil je toch liever zelf kokerellen? Geen probleem. Alle appartementen beschikken namelijk over een volledig uitgeruste kitchenette. Meer info en boeken.

  1. Acrothea Villa Heated Pool

Acrothea Villa Heated Pool bevindt zich in Chania en biedt accommodatie voor max. 10 personen in een prachtige villa met uitzicht op de prachtige groene omgeving. Er zijn 3 slaapkamers, 3 badkamers en een volledig uitgeruste keuken waar je gezellig samen kan koken. Vanaf je balkon geniet je van het zicht op het zwembad waar je enkele baantjes kan trekken.

Wil je graag de omgeving verkennen? Laat je auto achter en huur je fiets bij de accommodatie. Verder beschikt de villa over een barbecue, privéparkeergelegenheid en (tegen een toeslag) pendeldienst van en naar de luchthaven. Meer info en boeken.

  1. Belmondo Hotel

Het Belmondo Hotel bevindt zich op een prachtige locatie aan de kust in Chania. Dit hotel in Venetiaanse stijl weerspiegelt de historische sfeer van de Kretenzische stad. De accommodatie biedt stijlvol ingerichte kamers met airconditioning en voorzien van moderne gemakken. Vanaf je hotel heb je een spectaculair uitzicht op de schilderachtige Venetiaanse haven.

Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een lekker ontbijtje dat geserveerd wordt op je kamer. Verder vind je in de omgeving diverse restaurants en bars en er is ook gratis openbare parkeergelegenheid op minder dan 500 m afstand. Meer info en boeken.

  1. TUI BLUE Atlantica Creta Paradise

Of verblijf in het TUI BLUE Atlantica Creta Paradise. Het resort ligt direct aan het zandstrand en straalt charme van een traditioneel Kretenzisch dorp uit. Verblijf in één van de gezellig ingerichte bungalows en maak er kennis met de typisch Griekse gastvrijheid. Chania ligt op 15 minuten rijden. Meer info en boeken.

  1. Casa Dei Miracoli

Casa Dei Miracoli is ook een absolute aanrader. De appartementen beschikken over ruime, modern ingerichte kamers, voorzien van een terrasje en uitzicht op zee. De accommodatie ligt in het hart van de oude Venetiaanse haven en op wandelafstand van de gezellige straatjes. Meer info en boeken.

  1. Kriti Hotel

Hotel Kriti is gelegen in het hart van het centrum van Chania, nabij de oude Venetiaanse haven en het commerciële centrum van de stad. Het hotel biedt elegante kamers met airconditioning en een eigen balkon. Je kan er genieten van heerlijke maaltijden in de snackbar of het buffet in de ontbijtzaal. Vermaak je in het zwembad of blaas wat stoom af in het fitnesscentrum. Vanaf het hotel geniet je tevens van een prachtige uitzicht over de stad, het strand Koum Kapi en de Witte Bergen. Meer info en boeken.

  1. Michalis Stonehouse

Dit charmante vakantiehuis Michalis Stonehouse in Chania biedt moderne accommodatie op wandelafstand van het strand en populaire bezienswaardigheden als het Fort Firkas. Het vakantiehuis is geschikt voor 6 personen en beschikt over een gezellige woonkamer, een volledig uitgeruste keuken, twee slaapkamers en een terras en gratis privéparkeergelegenheid. Meer info en boeken.

  1. Daphnis Villas

Daphnis Villas bevindt zich in Platanias, op 20 minuten rijden van het stadscentrum van Chania. Deze charmante accommodatie beschikt over vier moderne villa's voorzien van alle comfort en luxe dat je kan wensen. Iedere villa heeft ook zijn eigen parkeerplaats en tegen een toeslag kan je ook genieten van een sauna.

De villa’s omringen het zwembad en je hebt er een prachtig uitzicht over de bergen en de zee. Bij het zwembad kan je van het bubbelbad genieten en voor de kids is er een kinderzwembad. Verder heeft Daphnis Villas een grote tuin met een kinderspeeltuintje en een tafeltennistafel. Meer info en boeken.

  1. Domes Zeen Chania

Mag het al eens wat luxueuzer zijn? Dan is het luxe 5-sterren hotel Domes Zeen Chania misschien wel iets voor jou. Het luxehotel in Wabi Sabi stijl biedt elegante kamers en suites voorzien van alle moderne gemakken. Iedere kamer beschikt ofwel over een terras of een balkonnetje waar je even lekker kan bekomen van de vermoeiden, maar leuke dag!

Geniet van een verfrissende duik in het zwembad dat verscholen ligt tussen het mooie groen of leef je uit in het fitnesscentrum. Voor de kinderen is er een animatieteam voorzien zodat de ouders zorgeloos kunnen genieten van een welverdiende massage of een yogalesje. 's Avonds kan je heerlijk dineren in het gezellige restaurant. Meer info en boeken.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf op Kreta?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op Kreta? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop je reisgids Kreta met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Kreta.

Kreta rondreis

Gratis reisgids Kreta downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?