9 x mooiste bezienswaardigheden Chersonissos: wat zien & doen tijdens je verblijf?

Volledige reisgids kopen voor € 10

9 x mooiste bezienswaardigheden Chersonissos: wat zien & doen tijdens je verblijf?

14 april 2024 in Griekenland0 reacties

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Chersonissos + verblijftips

Chersonissos is een gezellige badplaats aan de noordkust van Kreta, op 25 kilometer ten oosten van de hoofdstad Heraklion. De badplaats is vooral gekend omwille van het bruisende nachtleven en zijn prachtige zandstranden, maar het is er ook aangenaam wandelen in het oude centrum met de Griekse souvenirwinkeltjes en over de boulevard langs de zee.

Ontdek in deze blogpost alvast de mooiste plekjes is Chersonissos.

Inhoud artikel

Wat is de ligging van Chersonissos op de kaart?

Chersonissos (ook wel Hersonissos genoemd) is de bekendste badplaats van Kreta en thé place to be voor feestgangers. Het is naast Agios Nikolaos en Rethymnon een van de meest bezochte badplaatsen van Kreta. De populaire vakantiebestemming ligt op ongeveer 25 kilometer van de hoofdstad Heraklion, waar ook het vliegveld gevestigd is. Vanaf de luchthaven in Heraklion kan je eenvoudig de bus of taxi nemen die je op een half uurtje naar Chersonissos brengt.

Mis niets tijdens je verblijf met onze reisgids Kreta, inclusief tips en weetjes en een prachtige rondreis langs mooiste bezienswaardigheden.

Ligging van Chersonissos op de kaart

  1. Het oude centrum van Chersonissos

Een van de weinige culturele bezienswaardigheden is het oude centrum. Hier proef je nog de sfeer van het oude en authentieke Griekse vissersdorpje dat het ooit was. Het is er heerlijk wandelen door de gezellige steegjes met hier en daar een Grieks restaurantje, souvenirwinkeltje en pleintje. Wanneer je buiten het stadscentrum gaat, vind je heel wat toeristische resorts en drukke strandjes.

  1. Haven van Chersonissos

De haven van Chersonissos is tegenwoordig een populair toeristenoord. Het was een belangrijke zeehaven van het klassieke Griekenland tot de Byzantijnse tijd, die de stad Lyttos met de buitenwereld verbond. De hedendaagse plezierhaven werd gebouwd bovenop de resten van de oude haven. Sporen van die oude havenconstructies, die zich voor het merendeel onder water bevinden, zijn op sommige plaatsen nog zichtbaar. Vandaag de dag is de pittoreske haven een populaire plek om te vissen, varen en genieten van het mooie uitzicht op de kleurrijke boten.

RONDREIS: Ontdek nog meer van het prachtige eiland Kreta met onze rondreis Kreta.

  1. Wandelpromenade van Chersonissos

Een wandeling over de 7 kilometer lange boulevard naar de haven is een absolute aanrader. De promenade is de place to be voor uitgaan- en eetgelegenheden. Van lokale eettentjes tot luxe restaurants en gezellige bars met prachtig uitzicht over de zee. Verder vind je er ook het ene souvenirwinkeltje na het andere waar je een leuk aandenken kan scoren voor thuis.

  1. Lychnostatis Open Air Museum

Een van de must-see musea in de stad, is het Lychnostatis Open Air Museum. Bij een bezoek aan dit boeiende museum, stap je als het ware terug in de tijd. Het museum geeft je de kans om je te verdiepen in de levens van de eerste Kretenzer eilandbewoners en de lokale tradities. Dit doen ze onder andere door middel van een gedetailleerde recreatie van een ouderwets Kretenzer dorp met windmolens. Meer info op de website.

Bestel je tickets voor het museum hier

  1. Star Beach

Als er één plek in Chersonissos is dat je toch wel gezien moet hebben, is het legendarische Star Beach. Star Beach is een populair hotel met een leuk waterpark vol glijbanen, verschillende bars en restaurants. Je vindt er ook het bekendste 'strand' waar je de hele dag door kan feesten met bekende dj's en artiesten (denk maar aan schuimparty's) en verschillende watersporten kan ondernemen. Verder kan je er ook bungeejumpen en karten.

OVERNACHTEN: Maak je verblijf compleet en overnacht in het Star Beach Hotel. Het resort heeft modern ingerichte kamers met ruime terrassen of balkons en spectaculair uitzicht op de zee. Meer info en boeken.

  1. CRETAquarium

Het CRETAquarium, dat deel uitmaakt van een grote Europese familie van aquaria, biedt zijn bezoekers de unieke kans om een duik te nemen in de Middellandse Zee zonder nat te worden. (boek je tickets alvast hier online). Het CRETAquarium werd in 2005 geopend op het terrein van het voormalige USAF Iraklion Air Station bij de stad Gournes en onderging een grote uitbreiding in de winter van 2008-9, toen er 25 nieuwe aquaria werden geïnstalleerd.

Het aquarium wordt momenteel beheerd door het Helleens Centrum voor Marien Onderzoek, een openbare onderzoeksinstelling. De exposities zijn gericht op de mariene fauna van het Middellandse Zeegebied en omvatten zeeorganismen van meer dan 250 soorten in meer dan 60 aquaria. Het is de ideale uitstap om met kinderen te doen. Meer info op de website.

TICKETS: Bespaar jezelf kostbare tijd en geld en bestel je tickets voor het aquarium in Heraklion op voorhand online. Zo kan je wachtrijen ter plekke vermijden.

  1. Ontspannen op de mooiste stranden bij Chersonissos

Chersonissos is vooral een geliefde bestemming voor een zon- zee en strandvakantie. Je handdoek neerstrijken en onverwoestbare zandkastelen maken of een mooie wandeling langs het water maken. De badplaats kan uitpakken met verschillende leuke stranden en verborgen baaitjes. Hieronder vind je alvast enkele leuke strandjes op 10 minuten rijden van het oude centrum.

  • Analipsi Beach
  • Sarantari Beach
  • Anissaras Beach
  • Malia Beach
  1. Acqua Plus Water Park

Niet ver van het centrum van Chersonissos vind je het Acqua Plus Water Park, een van de grootste waterparken op Kreta. Met meer dan 50 verschillende glijbanen, waterspelletjes en andere attracties is het de place to be voor een onvergetelijke dag. Terwijl je kinderen van de snelste glijbanen zoefen, kunnen de ouders genieten in de lazy river of bij het hydromassagebad. Meer info op de website.

TICKETS: Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je tickets voor het Acqua Plus Water Park online op voorhand.

  1. Maak een daguitstap vanuit Chersonissos

Dankzij de centrale ligging van Chersonissos, is het een ideale uitvalsbasis om nog meer van Kreta te ontdekken. Hieronder alvast enkele leuke daguitstappen die je kan maken vanuit Chersonissos.

  • Bezoek Heraklion, de hoofdstad van Kreta. Heraklion is een drukke en hectische stad die enkele mooie bezienswaardigheden in petto heeft. Verdwaal er in de sfeervolle oude steegjes en ontdek er een mooie markt, en imposante vestingwerken rond de oude stadsmuren.
  • Hike naar de Samaria kloof, een van de langste en beroemdste kloven van Europa.
  • Maak een dagexcursie naar één van de belangrijkste bezienswaardigheden op Kreta: het Paleis van Knossos. Dit is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen ter wereld.
  1. Waar overnachten in Chersonissos?

Voor je bezoek aan badplaats Chersonissos, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete verblijven voor je opgelijst. Of je kan ook meteen het volledige aanbod hotels, appartementen en resorts in Chersonissos.

  • Star Beach Village Park is het ideale verblijf voor een vakantie in Chersonissos. Het resort heeft modern ingerichte kamers met ruime terrassen of balkons en spectaculair uitzicht op de zee. Meer info en boeken.
  • Hotel Glaros Beach is een modern hotel op wandelafstand van de hoofdstraat van bruisend Chersonissos. De accommodatie biedt stijlvol en comfortabel ingerichte kamers voorzien van alle luxe en comfort. Verder is er ook een buitenzwembad en een gezellig restaurant. Meer info en boeken.
  • The Village Resort & Waterpark is een gezellig familiehotel aan de rand van Hersonissos. Het hotel beschikt over een aangename tuin, waterpark met geweldige glijbanen, en een sfeervol restaurantje. Je kan er ook tafeltennissen en minivoetballen. Meer info en boeken.
  1. Boek voordelig je vakantie naar Kreta

Wil je graag deze reis als pakketreis boeken? Vergelijk dan volgende aanbieders:

Goedkoop parkeren aan de luchthaven

Ga je met de wagen naar de luchthaven? Bekijk dan zeker ons overzicht waar en hoe je goedkoop kan parkeren:

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf op Kreta?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op Kreta? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop je reisgids Kreta met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Kreta.

Kreta rondreis

Gratis reisgids Kreta downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?