5 x beste campings in Luxemburg: waar kamperen in Luxemburg? + tips

Volledige reisgids kopen voor € 12

5 x beste campings in Luxemburg: waar kamperen in Luxemburg? + tips

Geen zin in een verblijf in een of ander luxehotel? Liever overnachten middenin de natuur op een camping? Gelijk heb je. In Luxemburg zijn tal van leuke campings te vinden. De ene camping is een waar luxe-oord met zwembad, de andere brengt je dan weer dichter bij de natuur. Alleszins zal het een vakantie zijn dat je nooit zal vergeten!

Wij hebben alvast een overzichtje gemaakt van de beste campings in Luxemburg.

Inhoud artikel

  1. Kamperen in Luxemburg

Een kampeertrip naar Luxemburg zal je je niet beklagen. Het leukste van al: er is echt voor elk wat wils. Je kan gerust ergens een tentje opzetten of met een caravan reizen, maar er zijn ook heel wat campings die een houten hutje verhuren of een toffe chalet. En dat allemaal in een prachtige omgeving, naast een rivier, bij een bos of aan een meertje. Heel wat campings zijn goed uitgerust en bieden zwembaden, sportgelegenheden, winkeltjes, restaurants... waardoor je zonder zorgen kan genieten van je verblijf in de natuur!

  1. Camping Martbusch (Berdorf)

Een camping die we kunnen aanraden is Camping Martbusch. Deze camping heeft alles voor een onvergetelijke vakantie te beleven. Camping Martbusch is een familiecamping gelegen in het bosrijk gebied van Berdorf. Je hebt hier ook meteen toegang tot de lokale rondwandelingen en de route van de Mullerthal Trail 2. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Martbusch allemaal te bieden?

  • Je kan kamperen op het autovrije tentveld, of je kan je vouwwagen, camper of caravan parkeren op het voorziene kampeerterrein.
  • Je kan ook een van de bijzondere glamping accommodaties afhuren.
  • Speel een potje minigolf, voetbal of (beach)volleybal en daag elkaar uit! Daarnaast is er ook een animatieprogramma voorzien. Op regenachtige dagen kan je ook gebruikmaken van de gezelschapsspelletjes.
  • Wil je liever de omgeving van de camping verkennen? Huur dan een paar fietsen bij de receptie.
  • Boek je verblijf op Camping Martbusch.
  1. Camping Kautenbach (Kiischpelt)

Camping Kautenbach is de ideale camping voor een ontspannen (gezins)vakantie in een bosrijke omgeving. De camping is gelegen aan de oevers van de Clerve rivier, middenin de sprookjesachtige bossen van de Luxemburgse Ardennen. Je geniet hier van de heerlijke rust in een idyllische omgeving. Zo zijn de verscheidene voorzieningen en de schitterende natuur dé ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie op deze camping. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Kautenbach te bieden?

  • De camping biedt kampeer- en staanplaatsen voor je eigen camper of je kan ook zelf een van de vaste accommodaties huren.
  • Camping Kautenbach is een echte gezinscamping. Kinderen zullen zich zeker niet vervelen. Er zijn speeltuinen, springkussen, speeltoestellen, volleybalvelden en je kan er een potje pingpong- en tafelvoetbal spelen. Of ze kunnen ook een dammetje bouwen over de rivier. In het hoogseizoen is e ook kinderanimatie voorzien.
  • Ook voor de actievelingen onder ons is het een aanrader: er zijn tal van avontuurlijke wandel- en mountainbiketochten in de omgeving uitgestippeld.
  • Er is een gezellig restaurant, snackbar en kleinschalige winkel aanwezig voor je dagelijkse boodschappen.
  • Huisdieren zijn ook toegestaan op deze camping.
  • Boek je verblijf op Camping Kautenbach.
  1. Hu Birkelt Village (Larochette)

Hu Birkelt Village is een vijfsterrencamping gelegen op de schilderachtige heuvels van Larochette. De camping biedt vlakke staanplaatsen en dankzij de bomen zijn er voldoende schaduwrijke plekken aan de kampeerplaatsen. Je kan hier ook je eigen mobilhome huren. Meer info en boeken.

Wat heeft Birkelt Village te bieden?

  • Birkelt Village beschikt over een openlucht- en overdekt zwembad, drie eigen paarden waarmee (onder begeleiding) een tochtje gemaakt kan worden, een voetbal- en volleybalveld en enkele tennisbanen.
  • Er worden ook verschillende mountainbiketochten georganiseerd in de omgeving.
  • Bij mooi weer is er op het terrein ook een openluchtbioscoop te vinden.
  • De camping biedt uitzicht op een kasteel is een ideaal uitgangspunt om de omliggende regio’s Müllerthal, Ardennen, Moezel en stad Luxemburg of Trier te ontdekken. Zoek je het liever iets dichterbij? Het historische dorpje Larochette ligt op wandelafstand van de camping.
  • Boek je verblijf in Birkelt Village.
  1. Camping Wies Neu (Beaufort)

Camping Wies Neu is een kleine, rustieke camping middenin de prachtige Luxemburgse natuur. De camping is direct gelegen aan de rivier de Sûre, waar je heerlijk kan zonnebaden en vissen in het ondiepe water. Je zal er ook regelmatig wat kano’s en kajakken zien passeren. De camping verhuurt ook zelf kano's en mountainbikes. Bovendien is deze plek ook het startpunt van mooie fiets- en wandelroutes door Müllerthal. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Wies Neu te bieden?

  • Je kampeert hier op ruime en afgebakende staanplaatsen met een tent, caravan, vouwwagen of camper. Je geniet van uitzicht over de rivier of op de beboste heuvels.
  • Voor de kinderen is er een speeltuin en kinderanimatie voorzien.
  • Het is de ideale uitvalbasis voor wanneer je het wonderschone landschap van Klein Zwitserland graag wilt ontdekken.
  • Op de camping zijn er verder nog twee sanitair gebouwen, een wasserette, gratis wifi en een kleine kruidenierswinkel aanwezig. In deze winkel kan je terecht voor kleine boodschappen. Voor grote boodschappen rijd je best naar Beaufort (10 minuten rijden).
  • Boek je verblijf op Camping Wies Neu.
  1. Europacamping Nommerlayen (Nommern)

Europacamping Nommerlayen is een kindvriendelijke camping in de bosrijke omgeving van Nommern. Deze camping is geschikt voor zowel de rustzoekers als de actievelingen onder ons. Europacamping Nommerlayen heeft een prachtige ligging en is het ideale vertrekpunt om de pittoreske dorpjes Larochette, Echternach en Vianden te bezoeken. Meer info en boeken.

Wat heeft Europacamping Nommerlayen allemaal te bieden?

  • De staanplaatsen van deze camping bevinden zich merendeels op terrassen. Wie een plekje weet te bemachtigen op de hoger gelegen plaatsen geniet van een weids uitzicht over de omgeving. Het is ook mogelijk om privésanitair bij te boeken.
  • Aan entertainment ook geen gebrek op deze camping. Er is een (overdekt) verwarmd zwembad, een ondergrondse disco en een bowlingbaan. Er worden ook heel wat activiteiten georganiseerd zoals een leuke spooktocht of een filmavond.
  • Vanaf het terrein starten diverse wandel- en mountainbikeroutes. Heb je geen fiets of mountainbike bij je? Geen probleem. Je kan deze en eventueel ook gps genavigeerde wandelingen huren bij de receptie.
  • Wil je graag even lekker ontspannen na een actieve dag? Trek dan even terug in het wellnesscentrum met whirlpool, sauna en Turks stoombad.
  • Boek je verblijf op Europacamping Nommerlayen.
  1. Wil jij ook niets missen tijdens jouw verblijf in Luxemburg?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Luxemburg? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Luxemburg met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Luxemburg.

Groothertogdom Luxemburg

Gratis reisgids Luxemburg downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

Reisroutes in de buurt

Stadswandeling Diekirch

Groothertogdom Luxemburg

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?