De 77 x leukste hotspots in Gent 2024: de hipste adresjes om te eten, drinken en shoppen

Volledige reisgids kopen voor € 8,5

De 77 x leukste hotspots in Gent 2024: de hipste adresjes om te eten, drinken en shoppen

18 februari 2024 in Gent1 reactie

Handig overzicht me 77 leuke hotspots in Gent en de Hipste adresjes om te eten, drinken en shoppen

Wat zijn de hotspots in Gent waar je moet zijn om te ontbijten, brunchen, lunchen of dineren? Een overzicht met leuke restaurants en unieke plekjes in Gent.

Tussendoor eerst even shoppen in een trendy winkel of boetiek? We hebben een selectie van hippe adresjes voor een bijzonder bezoek aan Gent. Instagram proof, al mag je je smartphone ook gewoon op zak houden en geniet van het gezelschap, enjoy!

Zelf suggesties of opmerkingen op de lijst? Laat het ons weten in de comments.

Inhoud artikel

Kaart met alle hotspots in Gent

Ontbijt/brunch/lunch adressen in Gent

  • Gust – Papegaaistraat 55
    Dé brunchbar van het moment: Gust! Hier maken ze gebruik van verse, lokale producten en gebruiken dit ook echt als hun uitgangsbord. Een uitgebalanceerde, smaakvolle en pittig gekruide brunch zoals Gust zelf aangeeft.
  • Cozette – Hofbouwlaan 6
    Een eet- en koffiehuis nabij het Citadelpark dat wordt uitgebaat door moeder en dochter. Jong en oud is welkom om te smullen van de herkenbare en eenvoudige gerechtjes.
  • Norma – Bennesteeg 20
    Van ontbijt tot lunch, plaatselijk op te eten maar ook gemakkelijk mee te nemen.
    Bovendien is hun kaart aangepast aan de natuur, wanneer de seizoenen wisselen, hun kaart ook!
  • Jacqueline – Jakobijnenstraat 12
    Hier kan je niet enkel terecht voor een enig ontbijt, maar ook voor lunches van croque tot quiche! Fijn om te vertoeven in hun bohemien interieur.
  • GIRI – Jan Breydelstraat 18
    In het weekend kan je hier ook terecht voor een brunch of lunch. Bij de brunch vind je vijf verschillende menus maar à la carte is ook mogelijk.
  • Simon Says – Sluizeken 8
    Deze kleurrijke koffiebar vlakbij de Sleepstraat. Wie wil kan boven de koffiebar blijven slapen in een van de gezellig ingerichte kamers.
  • WOEST – Drongensesteenweg 41
    Hier denken ze bewust goed na over elk product dat ze gebruiken gecombineerd met duurzame accenten. Hun geheime ingrediënt in hun gerechten? Liefde!
  • Luv L'oeuf– Nederkouter 30
    Eieren, wafels en Bloody Mary’s is waar ze bij Luv L’oeuf aan denken in de ochtend. Een hartig ontbijt combineren met heerlijke cocktails om de dag goed te starten. Grotere fan van alcoholvrij? Keuze genoeg uit de verse sapjes, limonade of koffie.
  • FranzGustave – Ham 163
    Buiten het centrum genieten van een heerlijk ontbijt? En dit met een vleugje Berlijn? Dan ben je bij FranzGustav aan het juiste adres!

Leuke restaurants in Gent

  • Publiek – Ham 39
    Een restaurant met een Michelin ster nabij de Dampoort. Ze serveren hier verrassende smaakcombinaties gecombineerd met biologische wijnen. Geen stijf gedoe hier, maar een gezonde portie rock ’n roll.
  • Mémé Gusta – Burgstraat 19
    Terug naar grootmoeders tijd met een traditionele Vlaamse keuken. Het restaurant kwam er ooit via het VTM-programma ‘Mijn pop-up restaurant’, ondertussen een vaste waarde in Gent.
  • Bistro Een Twee Vijf – Molenaarsstraat 125
    Bistro Een, Twee, Vijf op nummer 125, hier kan je bijzondere bordjes proeven tegen uiterst scherpe prijzen, aan het Rabot, niet ver van het AZ Sint-Lucas. Zowel, vlees, vis al vegetarisch.
  • Chapeluur – Kortemunt 3
    Een aanbeveling voor elke krokettenfan, want hier heb je maar liefst 20 verschillende soorten kroketten. Terug te vinden in het hartje van Gent!
  • Aroy Aroy – Lange Steenstraat 10
    Fans van de Thaise keuken kunnen bij deze twee broers terecht. Hier maken ze Thais eten op hun eigen manier, gecombineerd met unieke bieren en natuurwijnen. Verliefd geworden op deze Thaise gerechten? In het restaurant is hun eigen kookboek te koop!
  • Restaurant Vrijmoed – Vlaanderenstraat 22
    'Enjoying good food is enjoying life’ staat op hun website vermeldt. Ze hebben maar liefst 2 Michelinsterren en een score van 17,5/20 bij Gault&Millau! Eens niet-alledaags gaan eten doe je bij chef Michaël Vrijmoed.
  • Beiruti – Voldersstraat 13
    Kan je al eens genieten van de buitenlandse keuken? Bij Beiruti kan je genieten van de Libanese keuken. Plat- en spuitwater is van het huis want deze dranken laten steeds alle smaken tot zijn recht komen.
  • Elders – Edmond Van Beverenplein 16
    Elders op het (beruchte) Van Beverenplein is een bijzonder stek waar je zowel à la carte als het menu kan bestellen tegen scherpe prijzen. Zin om 'anders' te gaan lunchen? Spring dan eens binnen op zondag ...
  • Pakhuis – Schuurkenstraat 4
    In deze karaktervolle brasserie kan je terecht voor een hedendaagse Frans-Italiaanse keuken. Bovendien vind je een volledig gekoelde etalage waar al hun producten te zien zijn.
  • Osteria Delicati – Drabstraat 17
    Een authentieke Italiaanse keuken die topkwaliteit aanbieden in hun gerechten. Hierbij zetten ze de klassieke Italiaanse keuken op de kaart in het hartje van Gent.
  • Kin Khao - Thai Eatery – Donkersteeg 21/23
    Een aanbod van Thais betaalbaar streetfood tot de beste gerechten uit Thailand. Bovendien is Kin Khao in 2020 bekroond door Gault&Millau voor ‘The Best Thai’ België/Luxemburg.
  • De Stokerij – Tichelrei 2A
    Een restaurant dat gebruik maakt van producten van Biofresh en fairtrade producten. Een gerestaureerd pand waar je in de zomer ook terecht kan op een gezellig terras!
  • Hal 16 – RØK en Dok Brewing Company
    Dok Brewing Company is een innovatieve microbrouwerij met gezellige brewpub in Hal 16, Dok Noord. Wie een hongertje heeft kan tercht in RØK. Low en slow barbeque concept, waarbij verschillende ingrediënten gerookt worden in de Texaanse smoker. De grill in het restaurant laat zien dat onze koks vuur als geen ander kunnen beheersen. Traag en laag gegaarde stukken vlees op vuur en verscheidene vers gedraaide hamburgers.
  • Otomat Gent – Kleine Vismarkt 3
    Geen klassiek pizzarestaurant, maar pizza heruitgevonden met een leuke Belgische twist, ze gebruiken namelijk Duvelgist in de pizzadeeg. Bovendien bieden ze zelf 3 plant-based pizza’s aan.
  • Tapasbar La Malcontenta – Haringsteeg 7
    Tapasconcept gebaseerd op smaken uit La Palma. De kaart wordt bovendien regelmatig aangepast om te kunnen werken met seizoensgebonden producten en zo steeds nieuwe smaken te kunnen aanbieden.
  • Ganzerik – Druifstraat 29
    Eenvoudige gerechten met een twist, een Ganzerik twist! Ze bieden ook een vegan gerecht aan, leuke plek, weg van de toeristische drukte en hotspots.
  • SUPERKELLY – Drongesesteenweg 2
    Op zoek naar meer keuze uit vegan en veggie dan vlees stop dan zeker eens bij Superkelly, ligt niet in het historische centrum van Gent maar een ideale stop als je ook andere plekjes wil ontdekken van Gent.
  • Oak – Hoogstraat 167/001
    Restaurant van Braziliaanse chef-kok met Italiaanse roots Marcelo Ballardin. In z'n restaurant OAK kan je terug voor een eigentijdse keuken met invloeden van over de hele wereld. Wie liever iets meer budgetbewust wil gaan eten kan een beetje verder in de Hoogstraat terecht in Door 73, tevens van Marcelo Ballardin.
  • Bar Bask – Edward Pynaertkaai 115
    Wil je graag Spaans Baskische keuken proeven in Gent. Op de asador (Baskische grill) worden kwalitatieve producten met passie bereid door de chefs. De focus ligt bij Bar Bask op vis en kiezen doe je uit de uitgebreide koeltoog vol kraakverse vis en schaaldieren zoals langoustines, inktvis, kreeft en tarbot.
  • De Gekroonde Hoofden – Burgstraat 4
    Sparerib-restaurant nabij het Gravensteen in een gebouw dat dateert uit 1560. Staat bekend als een van de beste plekken om ribbetjes à volonté te eten in Gent, hoeveel latten kan jij verorberen?
  • Souvenir – Brabantdam 134
    Hier kan je een moderne Europese keuken vinden met accenten legt op vis en groenten. Kom er lekker eten aan tafel of aan de bar. Bekroont met een Michelinster.
  • Babú - Sint-Pietersnieuwstraat 9
    Babú (samentrekking voor baked bun) is een concept van sterrenchef Gert De Mangeleer, hier vind je hamburgers met een twist op niveau genaamd bunners. Er zijn bunners met diverse exotische toppings, zoals The Bangkok, The Beirut of The Bilbao. In het trendy interieur in de Sint-Pietersnieuwstraat kan je kiezen uit 8 verschillende bunners, lekker super salads en een uitgebreid drank- en hapjesassortiment zoals homemade churros.

Liever naar de frituur?

  • De Frietketel – Papegaaistraat 89
    Verkozen tot beste frituur van Gent! Dit komt door de grote porties en het ruime aanbod aan vlees, er zijn ook lekkere alternatieven voor vegetariërs en veganisten.

Of toch liever een veggie of vegan restaurant?

  • Lekker Gec – Koningin Maria Hendrikaplein 6
    Wat maakt hun uniek? Ze hebben een vegan bio- buffet. Bovendien doen ze aan sociale tewerkstelling waardoor er een mix is van jongeren en volwassenen met diverse achtergronden die er werken. Te vinden recht tegenover Gent-Sint-Pietersstation.
  • Knol&Kool – Heilige-Geeststraat 30
    In deze bistro kan je terecht voor vegan comfortfood! Alsook hebben ze een superette waar heel wat vegan producten verkocht worden om er zelf mee te kunnen koken.
  • Epiphany’s Kitchen – Burgstraat 10
    Een concept waarbij de gehele kaart vegan is, plant-based is hier belangrijk. Maar ook de optie is er om een stuk vlees of vis erbij te bestellen. Hiermee hebben ze van Be Vegan vzw de winnende award gekregen voor Belgian Vegan Awards 2021.
  • Mie Vie – Serpentenstraat 28
    Een vegan lunchzaak waar je terecht kan voor een ruime keuze aan broodjes, panini’s, slaatjes en nog meer. Alsook geven ze workshops om vegan te koken! Te vinden vlakbij de Vrijdagsmarkt.

Café's en bars in Gent

  • Limonada – Heilige-Geeststraat 7
    Een trendy cocktailbar met neonverlichting. Hier bieden ze cocktails aan in vele vormen waaronder in een bloedzak, met een suikerspin, in spuiten, in formulebuizen… kortom voor ieder wat wils en een belevenis op zich!
  • Ray – Klein Turkije 20
    Een unieke locatie door zijn transparante structuur naast de Sint-Niklaaskerk met als pluspunt een speeltuintje voor de kleinste bezoekers!
  • Dulle Griet – Vrijdagsmarkt 50
    Een bruin Vlaams cafeetje dat maar liefst 500 verschillende bieren aanbiedt! Ze hebben ook hun eigen bier ‘Max van ’t huis’ waarbij je een schoen moet inleveren voor je het glas krijgt!
  • Fugazi – Vlaanderenstraat 51
    Een woow interieur waarmee ze je alvast in de juiste mood brengen. De internationale cocktail ervaring van de barman zorgt voor torenhoge verwachtingen, en het moet gezegd worden, ze worden ingelost.
  • Kaffee De Plank – Ter Platen 10A
    In de zomer genieten op het dek van een schip en in de winter in de boot? Hier kan dit! Tussen hun 200 verschillende bieren geen keuze kunnen maken? Proef dan zeker hun huisbier ‘Planckske’.
  • Charlatan – Vlasmarkt 6
    Gekend tot ver buiten Gent op de Vlasmarkt. Een café met een seizoensgebonden terras en ’s avonds met live-muziek. De afsluiter tijdens de Gentse Feesten.

Hippe winkels in Gent

  • A'pril – Burgstraat 27
    Een indrukwekkende cadeauwinkel met een groot assortiment aan verschillende producten van fairtrade tot opvrolijking van interieur.
  • Bookz&Booze – Hoogpoort 35
    Een originele boekenwinkel waar bij elk boek gecombineerd wordt met een unieke drank. Zo ga je niet enkel naar huis met een nieuwe roman, maar samen met een heerlijke gin.
  • BILLIEROSE – Brabantdam 135
    Hier bieden ze kleren aan van jonge ontwerpers en lokale makers, dit gecombineerd met een leuk cafeetje. Leuke combinatie om je hier helemaal op je gemak te voelen.
  • La fille d’O – Burgstraat 21
    Een lingeriewinkel met een eigen label. Hier streven ze naar een ecologische productie, de stoffen die gebruikt worden wordt bewerkt in België.
  • Atelier Content, Brabantdam 56
    De flagshipstore van Atelier Content. Stijlvolle damesschoenen ontworpen door Belgische ontwerpster Nele content die met de hand gemaakt worden in De Marken, Italië. Prachtige schoenen waar je echt content van wordt.
  • Piet home – Sint-Pietersnieuwstraat 94
    Een interieurwinkel waar je verscheidene artikelen vindt om je interieur op te frissen van decoratie-items tot meubels. Je kan er ook terecht voor cadeautjes met net dat ietsje meer!
  • Helen b & vrienden – Vrijdagmarkt 28
    Hier kan je terecht voor unieke objecten waarvan zoveel mogelijk handgemaakt is. Deze objecten worden grotendeels in een sociale werkplaats gemaakt. Het object gebruiken met een glimlach daar streven ze naar!
  • Louise & Madeleine – Kraanlei 61
    Warme cadeauwinkel met leuke vintage-items, als stukken van eigen ontwerp als van andere ontwerpers. Zo vind je hier juwelen, vintage en nieuw, maar ook interieurstukken als een collectie voor kinderen.
  • Vandekerckhove & Bar – Brabantdam 55
    De plek waar koffie gebrand wordt in Gent. Voor, tijdens of na je de koffie koopt, kan je hem in de bar ook eerst even proeven. De ideale stop tijdens het shoppen op de Brabantdam.
  • De Poort – Nederkouter 137
    Dit is geen klassieke boekenwinkel maar een ware striptempel, sinds jaren onze favoriete stripboekwinkel in Gent. Stripfans kunnen hier uren snuisteren in een heel ruim aanbod strips (zowel Nederlandstalige als anderstalige).

Waar overnachten in Gent?

Op zoek naar een slaapplaats tijdens jouw verblijf in Gent? We maakten we een overzicht van de leukste plekjes, van goedkoop tot luxe, zodat je zeker iets vindt dat past bij jouw citytrip!

Mis niets tijdens je bezoek aan Gent met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip Gent? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. Koop onze reisgids Gent met 5 uitgestippelde stadswandeling door Gent, en meer dan 113 beschreven bezienswaardigheden. Eerst uitproberen? Download je gratis reisgids Gent.

Gent

Gratis reisgids Gent downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 20 september 2023 - koenraad vanseveren

Nieuwe hippe wijnbar in onderbergen. Chubbycheeks.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?