Waar overnachten in de Franse Alpen? 10 x van goedkoop tot luxe

Koop de volledige reisgids voor € 10

Waar overnachten in de Franse Alpen? 10 x van goedkoop tot luxe

19 oktober 2021 in Frankrijk0 reacties

Tijdens je bezoek aan de Franse Alpen, heb je natuurlijk ook een aangenaam verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in de Franse Alpen.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Hôtel L'Arboisie

Hôtel L’Arboisie is een hotel in chalet-stijl in de regio Rhône-Alpes en biedt panoramisch zicht op het bergdorp Megève en het dal. Het hotel biedt naast kamers en suites ook nog verwarmde binnen- en buitenbaden, een sauna en een hamam zodat je optimaal kan ontspannen. Verder geniet je iedere ochtend van een lekker ontbijtje en kan je altijd terecht in de gezellige bar Cellier. Meer info en boeken.

  1. Hotel du Palais de l'Isle

Hôtel du Palais de l'Isle is gelegen in het hart van Annency, op een steenworp afstand van het kasteel. Het driesterrenhotel biedt individueel modern ingerichte kamers met uitzicht op de grachten, het middeleeuwse kasteel of de stad. Iedere ochtend geniet je van een heerlijk ontbijtbuffet en na je wandeling in het centrum van Annecy kan je ontspannen met een drankje in de bar. Meer info en boeken.

  1. Appart L'avant Scene Tresums

Appart L'avant Scene Tresums is gelegen in het hart van Annecy op 600 m van Palais de l'Ile. Dit appartement biedt moderne accommodatie en een schitterend uitzicht op de bergen. Het appartement is volledig auitgerust voorzien van een keuken, balkon, ruime zithoek en eigen badkamer. Verder is er ook nog een gezellige tuin en terras. Meer info en boeken.

  1. Hôtel Le Refuge des Aiglons

Hôtel Le Refuge des Aiglons is gelegen op 10 minuutjes wandelen van het centrum van Chamonix en biedt uitzicht op de Mont Blanc. Het hotel biedt modern ingerichte kamers waarvan sommige beschikken over een balkon met uitzicht op de bergen.

Na het ontbijt kan je nog even een duik nemen in het verwarmd buitenbad (28°C) of even ontspannen in het wellnesscentrum met sauna, stoomcabine, massages en schoonheidsbehandelingen. Nadien kan je nog even nagenieten in de knusse loungebar of op het terras bij het zwembad met uitzicht op de Mont Blanc. Graag de omgeving verkennen? Je kan bij de accommodatie een fiets huren en op 200 meter bevindt zich de kabelbaan Aiguille du Midi. Meer info en boeken.

  1. Coeur de Megève

In het centrum van skigebied Megève ligt het 4-sterrenhotel Coeur de Megève. Dit hotel biedt warm ingerichte kamers met gratis WiFi. Je geniet van een lekker drankje op het terras of bij de open haard in de loungeruimte. En nadien kan je terecht in het gezellige restaurant waar traditionele gerechten worden geserveerd. Verder heb je toegang tot een wellnesscentrum met een sauna, een belevenisdouche, behandelkamers en een nagelstudio. Meer info en boeken.

  1. Hotel Club Le Crêt

Hotel Club Le Crêt ligt in het hart van het skiresort Les Portes du Soleil. De Super Lorzine Telecabin bevindt zich op wandelafstand van de accommodatie en biedt gemakkelijke toegang tot Avoriaz en het skiresort Portes du Soleil.

Je verblijft in een van de elegant ingerichte kamers die voorzien zijn van een eigen badkamer en een balkon met uitzicht op de bergen. Voor een lekker dinertje kan je terecht in een van de twee restaurants, waar alpine-gerechten en een buffetmaaltijden geserveerd worden. Nadien kan je nog even ontspannen in de bar en de lounge van het hotel met open haard. Meer info en boeken.

  1. Chalet-Hôtel Hermitage

Chalet-Hôtel Hermitage is een andere topper in Chamonix-Mont-Blanc, op een steenworp afstand van het treinstation en het stadscentrum. Het charmante hotel biedt uitzicht op Brevent en de Mont Blanc en beschikt over een ontspannende alpinetuin met 3 buitensauna's, een vijver en een bubbelbad.

Je verblijft in een van de kamers die voorzien zijn van geluidsisolatie, een moderne badkamer en een eigen balkon met uitzicht op de bergen. Graag een namiddagje gaan skiën? Er is een skiberging in het hotel en de bus naar de skipistes stopt op 100 meter afstand. Meer info en boeken.

  1. Chalet Rose-Marie

Ook deze Chalet Rose-Marie in Morzine is een aangename accommodatie. De chalet biedt uitzicht op de bergen en beschikt over vier slaapkamers, een badkamer met een hot tub en een gezellig terras. Verder biedt de accommodatie toegang tot het balkon met uitzicht op de omgeving, gratis privéparkeergelegenheid en gratis WiFi. Je kan tijdens je verblijf ook gebruikmaken van de spa- en wellnessfaciliteiten, waaronder een hot tub en een sauna. Chalet Rose-Marie heeft ook een verkooppunt voor skipassen en een skiopslag, en je kan in de omgeving skiën. Meer info en boeken.

  1. Alpen Lounge

De Alpen Lounge is een typisch alpine houten chalet genesteld in het bergdorp Servoz met een prachtig uitzicht op de Franse Alpen en de Mont-Blanc. De chalet is ingericht met stijl en charme en biedt drie ruime slaapkamers en twee badkamers. Verder heb je ook nog een aangename tuin en een open haard.

Het wandelpad dat net achter de chalet ligt, is het begin van vele mooie wandelingen of mountainbiketochten. Zin in een uitstapje naar Chamonix? Het centrum van de stad ligt op slechts 15 minuten rijden en de dichtstbijzijnde skigebieden van Les Houches op zo'n 7 km afstand. Meer info en boeken.

  1. Chalets du Koh-I Nor

Of verblijf in de Chalets du Koh-I Nor! Deze accommodatie geniet van een unieke ligging in het populaire skigebied Val Thorens. Geniet van een panoramisch uitzicht over de adembenemende omgeving. Wanneer je de chalet binnenwandelt, voel je meteen de harmonie en gezelligheid.

Iedere chalet is voorzien van ruime slaapkamers, badkamer, een gezellige zithoek en een balkonnetje met uitzicht over de besneeuwde bergtoppen. Kruip lekker knus bij elkaar aan de open haard en geniet! Val Thorens behoort tot het gebied van de 3 valleien en biedt toegang tot het grootste skigebied ter wereld: Val Thorens, Méribel en Courchevel. Vervelen zal je hier dus zeker niet! Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je verblijf in De Franse Alpen met onze reisgids

Wil je niets missen tijdens je vakantie in de Franse Alpen? Dan hebben we goed nieuws, want wij deden al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Franse Alpen met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids Franse Alpen.

Franse Alpen

Gratis reisgids Frans Alpen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?