Dé 5 x mooiste duikplekken in Egypte + kaartje

Dé 5 x mooiste duikplekken in Egypte + kaartje

16 december 2022 in Egypte0 reacties

Waar snorkelen en duiken in Egypte

Ga jij binnenkort op vakantie naar Egypte en wil je graag gaan duiken? Egypte is een van de meest populaire landen om te duiken en dat is niet voor niets. Het land heeft een aantal prachtige duikplekken waar je als duikliefhebber zeker een keer moet zijn geweest. In Egypte kun je het hele jaar door duiken en genieten van de prachtige onderwaterwereld.

Het land is vrij goedkoop en heeft vele geschikte accommodaties dichtbij gerenommeerde duikscholen. Hieronder vind je een aantal duikplekken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens een vakantie in Egypte!

Inhoud artikel

  1. Kaartje duiklocaties in Egypte

  1. Marsa Alam

De bekendste en meest populaire plek om te duiken is Marsa Alam (zie locatie op de kaart). Deze plek is pas sinds een paar jaar geleden ontdekt door duikers en daarom vind je er prachtige riffen die nog niet erg geteisterd zijn door het toerisme. In de kleurrijke koraalriffen kun je prachtige kleurrijke vissen spotten, maar ook grotere soorten zoals schildpadden, haaien, roggen en zelfs een zeekoe.

Je kunt er al duiken en snorkelen vanaf het strand, maar je kunt ook een tour boeken waar je met de boot naar een koraalrif gaat wat verder op in de zee. Je merkt het al, bij de plek Marsa Alam zijn genoeg duikmogelijkheden voor iedereen!

  1. Giftun Island

Giftun Island (zie locatie op kaart) is een wat meer afgelegen plek en een prachtig paradijselijk eiland waar je goed kan duiken en snorkelen. Dit eiland kun je bereiken met de boot vanuit plaatsen zoals Makadi Bay en Hurghada. De boottocht duurt ongeveer een uur en eenmaal aangekomen krijg je echt het onbewoonde eilandgevoel.

  • Kijk je ogen uit over de prachtige ondiepe lagunes, de spierwitte stranden en het helderblauwe zeewater.
  • In het water zijn er vele kleurrijke koraalriffen waar je veel verschillende soorten vissen kan spotten.
  • Rondom het eiland worden vaak dolfijnen gespot, wat natuurlijk erg bijzonder is om te zien.
  • Een duiktour naar Giftun Island is zeker aan te raden voor elke duikliefhebber!
LEESTIP: Ga jij ook op vakantie naar Egypte, download dan zeker onze gratis reisgids Egypte met alle top bezienswaardigheden van het land in een handige digitale reisgids.

De leukste tours naar Giftun Island in Egypte

  1. Safaga

Voor duikliefhebbers die niet zo van toeristische plekken houden, is het stadje Safaga een aanrader om naartoe te gaan. Deze stad (zie locatie op de kaart) is niet erg toeristisch en heeft ook niet zulke mooie stranden als de steden Hurghada en Sharm el Sheik. Maar de onderwaterwereld is er zeker erg mooi en divers.

  • Je kunt er genieten van het duiken in grote kleurrijke koraalriffen met duizenden kleurrijke vissen.
  • De kustlijnen van het stadje zijn erg ruig en indrukwekkend om te zien.
  • Deze plek is ideaal voor als je op je gemak wilt kunnen duiken, zonder dat er vele boten met toeristen naast elkaar op zee zijn.
  • Zo heb je de onderwaterwereld veel meer voor jezelf en kun je alle tijd nemen om ervan te genieten!
  • Zeker een aanrader voor mensen die op zoek zijn naar een rustige plek om te duiken.
  1. Sharm el Sheik

Sharm el Sheik is een zeer toeristische en populaire plek onder zowel duikliefhebbers als gewone toeristen. Deze plek ligt aan de Rode Zee en is een van de mooiste plekken om te duiken en snorkelen. Sharm el Sheik (zie locatie op de kaart) heeft veel gerenommeerde duikcentra waar je terecht kunt voor duiklessen of om gewoon lekker te duiken.

De plek heeft veel prachtige resorts en hotels waar je kunt genieten van prachtige stranden en natuurlijke kleurrijke koraalriffen. Ook kun je er een boottocht boeken om in riffen verder op in de zee te kunnen duiken. De plek is wel erg toeristisch, dus als je van rust houd is deze plek niet erg geschikt om naartoe te gaan. Als je juist wel van drukte en gezelligheid houd, is dit een perfecte plek voor jou!

Met al deze inspiratie voor mooie duikplekken zit er vast en zeker een duikplek tussen waar je heerlijk naartoe op vakantie kunt gaan!

  1. Dahab

Zo'n 85 km ten noorden van Sharm el Sheikh ligt Dahab, de ideale locatie voor wie op zoek is naar wat meer rust en vrij van toeristen. Voor veel rugzaktoeristen staat Dahab (zie locatie op de kaart) op hun lijstje als laid back duik- en snorkellocatie. Wat alternatiever en minder gecommercialiseerd is dit de ideale plek om te duiken naar koralen maar ook wie het iets uitdagender dives doet kan hier terecht. Ga duiken in de onderwater canyons en kom er oog in oog met prachtige veelkleurige vissen, schildpadden en misschien wel een haai.

  1. Mis niets tijdens je vakantie in Egypte met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Egypte? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Download je gratis Egypte reisgids vol met toeristische info over Egypte, de Farao's en de bezienswaardigheden rond de Nijl en de Rode Zee (+ GPS coördinaten).

Egypte

Gratis reisgids Egypte downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?