Wie is de Mol 2021 in Duitsland: Overzicht van alle locaties uit de reeks

Wie is de Mol 2021 in Duitsland: Overzicht van alle locaties uit de reeks

20 april 2021 in Duitsland6 reacties

Het is eindelijk zo ver, zondag 21 maart 2021 is het gloednieuwe seizoen van De Mol van start gegaan. Samen met presentator Gilles De Coster vertrokken 10 deelnemers op avontuur en dat in prachtige gebieden langs de Moezel en de Rijn. Ze gingen dwars door de adembenemende natuurpracht van de Beierse Alpen tot in het bruisende Berlijn.

In dit artikel kom je per aflevering te weten, op welke locaties de kandidaten geweest zijn en wat je daar allemaal kan zien en doen bij je volgend bezoek! Ga jij ze ook achterna?

Inhoud artikel

Korte inleiding over De Mol

Voor diegene die nog niet helemaal mee zijn met dit hippe programma, ‘De Mol’ is een Belgisch spelprogramma dat nu zijn negende seizoen in gaat. Sinds 2016 wordt het uitgezonden op Play 4 en gepresenteerd door Gilles De Coster.

In het programma draait alles om een spel waarbij kandidaten één gezamenlijk doel hebben: alle opdrachten doen slagen en zo veel mogelijk geld verdienen voor de groepspot.

Maar... één van hen is De Mol, diegene die het spel in het geheim moet proberen saboteren. De winnaar? Diegene die De Mol raadt en de uiteindelijke pot mee naar huis krijgt!

Het concept is reeds aan 50 landen verkocht, en werd meerdere malen bekroond voor televisieprijzen. Een echte aanrader voor je zondagavond!

De Mol in coronatijden

Dit jaar heeft men meer dan 30.000 inzendingen toegestuurd gekregen, maar slechts 10 mensen zijn geselecteerd. Het werd alleszins een uitdaging om deze reeks zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Door de pandemie hebben ze ongelofelijk veel maatregelen moeten nemen. Zo was Duitsland bijvoorbeeld niet de oorspronkelijke bestemming!

Nieuw sinds 2021: het oranje scherm

  • Uit een korte teaser op sociale media, konden we afleiden dat er dit jaar een opvallend nieuw scherm toegevoegd werd aan het programma. Zo introduceren de makers een oranje scherm, naast het bekende groene en rode scherm.
  • De dag van vandaag weten we uiteraard wat dit betekent: de oranje schermen moet de onzekerheid van de kandidaten voorstellen. Zo zal de finale selectie van de kandidaten pas tijdens de 1e aflevering gemaakt worden. Er zullen tien andere potentiële deelnemers strijden om vrijgekomen plekken over te nemen.

Aflevering 1: Sankt Goar en Alf

Van het mooie, zonnige Griekenland naar het regenachtige Liedekerke. Je zou denken dat de spannende eerste aflevering elders gefilmd werd maar de openingsopdracht van De Mol speelt zich wel degelijk af in een groot maïsveld te Liedekerke en dat gaf spectaculaire beelden.

Het wondermooie Duitsland

Een uur voor vertrek naar de wondermooie plekken in Duitsland, kon men hier nog 5000 euro verdienen. Dit jaar zou niemand zeker zijn van zijn plek in De Mol. 10 aanvallers zouden er alles aan doen om alsnog een felbegeerde plaats in de groep in te pikken tijdens dit spel.

Zo werd er eentje vervangen door een jonge student en konden de kandidaten uiteindelijk samen vertrekken op avontuur. Een avontuur in het mooie Duisland, een onbekende doch sexy bestemming!

Sankt Goar

De eerste Duitse halte is Sankt Goar, in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Een gezellig stadje dat beschikt over enkele sfeervolle winkeltjes zoals het lokale winkeltje met talloze koekoeksklokken.

Het is ook hier dat de kandidaten hun eerste ochtend ontwaken, in het prachtige Midden-Rijndal, dat door zijn adembenemende uitzichten en talloze middeleeuwse burchten en kastelen ook wel de Romantische Rijn wordt genoemd. Deze mooie plek wordt dan ook hun decor voor hun eerste dag.

"Ben jij ook zo benieuwd naar al dat moois dat de Romantische Rijn te bieden heeft? Ontdek het met onze 3-daagse autoroute Romantische Rijn, van Köln tot Rüdesheim!"

Zo krijg je een prachtig zicht op de omgeving van het dorp en het bekende Burcht Katz. Hier krijgen de kandidaten meteen ook hun eerste echte proef als groep: een kennismakingsproef. Nadien rijden ze door naar een ander dorpje Alf. Het charmante wijndorpje Alf aan de Moezel ligt aan de voet van de historische Marienburg en Burg Arras waar ze zullen overnachten. Bovendien vormt het kasteel van het dorpje Alf, ook nog eens het decor van de afsluitende eliminatietest.

Ook jij kan overnachten in Burg Arras! Burg Arras is een prachtige historische burcht in de buurt van het wijndorp Alf. Een ideale plek om te verblijven als je de romantische stadjes van het Rijnland bezoekt.

Aflevering 2: Sankt Goar en Bremmer Calmont

Snelcursus piano en Duitse klassiekers!

De deelnemers ontwaken na een fijne eliminatie in het mooie Burg Arras. De eerste opdracht vandaag stond in het teken van muziek. Zo werden er 4 kandidaten gekozen die zich waagden aan klassieke muziek waarbij ze met snelcursus piano zich voorbereiden op een concert in het kerkje van Sankt Goar.

De 6 anderen kregen als opdracht 'Carpool Karaoke', en dat mag je letterlijk nemen. Zo moesten de kandidaten 4 Duitse klassiekers zingen, achterin een bestelwagen terwijl ze in een opgeblazen minizwembadje zitten. Ondertussen moesten ze ook enkele woorden uit het liedje uitbeelden dat de 2 andere kandidaten moesten raden, alleen dan kregen ze het geld voor de groepspot. Telkens wanneer de kandidaten aan de piano een noot fout speelden, stopt de bestelwagen vrij bruusk waardoor het karaoke zingen niet zonder slag of stoot verloopt. Neem dat ook maar letterlijk!

Een uitdagend parcours langs de steilste wijnranken van Europa

Vandaag gebeurt alles op de beroemde Bremmer-Calmont. De heimat van de beroemde rieslingdruif. Hier worden dan ook dé beste rieslings ter wereld gemaakt. Alleen al voor het uitzicht over de prachtige wijngaarden zou je hier komen!

Beneden in het dal aan de Moezel, ligt het klooster van Bremm waar men een kleine receptie houdt. De kandidaten zullen zorgen voor de wijn. Hoe meer glazen er beneden vol toekomen, hoe meer geld ze in de pot krijgen. Maar ook dit, is geen makkelijke opdracht. Want met zijn 68 graden is dit de steilste wijnrank van Europa. Alle horeca-ervaring is dus meer dan welkom!

De kandidaten dalen de berg af via de Calmont-Klettersteig, een avontuurlijk wandelpad waar je moet klimmen en klauteren over smalle rotspaden. Onderweg moeten ze gevulde wijnglazen oppikken, en heelhuids naar het klooster brengen. Het laatste stuk naar beneden, doen de overgebleven kandidaten zoals echte wijnboeren, met een tandradwagen. Dat gebruiken de boeren om kilo's druiven naar beneden te krijgen. Alleszins niet de meest ideale manier om wijnglazen te vervoeren maar wel een leuk ritje!

Wil jij ook graag Moezelwijn proeven? De Moezelstreek is één van de bekendste Duitse wijnregio's, hier kan je dus heerlijke wijnen proeven. Maar ook de wijngaarden die de oevers van de Moezel sieren, zijn al een bezienswaardigheid op zichzelf!

Na een gezellige avond vertrekken de kandidaten, moe maar voldaan. De kandidaten hebben geen idee waar de GPS hun naartoe leidt, maar het kan wel eens van groot belang zijn met wie ze net in de auto gestapt zijn. De twee schijnbaar garageboxen vormen de toegang tot een onwaarschijnlijk restant vanuit de Koude Oorlog. De Regeringsbunker, een geheime atoombunker die dateert uit de jaren 60.

Hier lopen de kandidaten door een netwerk van verschillende verdiepen vol gangen en kamers. Jarenlang had niemand in de omgeving het idee dat hier een bunker verscholen lag. Een bunker die de regering in het geval van een nucleaire oorlog moest beschermen tegen een atoombom.

TIP: Wie het Dokumentationsstätte Regierungsbunker wil bezoeken kan via deze link alle info vinden.

Een bikkelharde eliminatie

Elk team krijg te horen dat er 3000 euro verdiend kan worden voor de groepspot als ze de komende 45 minuten nergens op duwen. De kandidaten staan hierbij voor een simpele, maar harde keuze. Als niemand op de rode knop duwt, gaat er 3000 euro naar de groepspot en moet er van elke groep één iemand het spel verlaten.

Maar, als een groep wel op de rode knop duwt, is het geld verloren en moeten er twee kandidaten uit de andere groep vertrekken. Bij sommigen was de keuze al snel gemaakt. Uiteindelijk beslissen beide teams om op de rode knop te duwen. Zo verlaten Kevin en Dami vandaag jammer genoeg het spel.

Aflevering 3: München

Vandaag (dag 7) brengen de deelnemers hun dag door in München. München is niet alleen de hoofdstad van Beieren, maar tevens ook de tweede belangrijkste stad van Duitsland. Bovendien lokt deze gezellige stad talloze toeristen aan dankzij de talrijke musea, zijn biercultuur en levendige stadscentrum. De ideale plek dus als locatie voor De Mol!

Nog op zoek naar een aangenaam verblijf? Bekijk onze favoriete hotels en B&B's in München en haal het beste uit je vakantie!

Honden uitlaten in het Olympia Park

Terwijl 3 kandidaten zich laten overnemen door een hypnotiseur in het Rationaltheater, gaan de anderen hun tijd nuttig besteden in het Olympia Park. Het Olympia Park werd speciaal aangelegd voor de Olympische Zomerspelen in 1972 in München. Hier zullen twee kandidaten mensen spotten terwijl de anderen gaan voor een walk in the park. Maar dat doen ze niet alleen. 10 schattige viervoeters staan hun op te wachten. Met deze tien honden wandelen ze een parcours af terwijl ze onderweg twee opdrachten moeten uitvoeren. Elk van deze opdrachten kunnen hun €1000 opleveren.

Terwijl de kandidaten met de honden wandelen, lopen de andere twee kandidaten in de nabijgelegen voormalige Olympische site. Zij moeten op deze plek het baasje spotten en een foto nemen. Per baasje dat ze juist hebben, levert hen dat nog eens €100 op. In totaal verzamelden ze 1100 euro.. én een extra reisgezel!

Ga jij ook op reis naar Beieren? Download onze gratis reisgids Beieren en ontdek de mooiste plekjes van de regio.

Een nieuwe reisgezel

De enige hond zonder baasje blijft bij de groep en zal gedurende de hele reis bij hen blijven. Maar, het zou De Mol niet zijn, moest deze hond niet heel belangrijk zijn voor het spel. Ze moeten Isidoor (de kleine viervoeter) aanleren op een rode knop drukken want dat zou wel eens van pas kunnen komen. Maar wanneer dit van pas zal komen, blijft een mysterie! We raden je dus aan, om net zoals ons te blijven kijken..

Wil je graag een daguitstap maken in München? Bekijk het volledige aanbod tours en excursies in München!

Aflevering 4: München en Pfronten

Dag 9! De overgebleven kandidaten worden wakker in een huisje in de buitenwijk van München. Ze zijn nog met zeven kandidaten waarvan één mol. Heb jij al kunnen ontrafelen wie De Mol is? Misschien kom je steeds dichter en dichter. Alleszins is het De Mol zijn dag, het is namelijk Werelddierendag! Op deze dag maken ze kennis met voetbal, de prachtige Beierse Alpen en elkaars tolerantie voor een pikant Duits stoofpotje en een sterke Schnaps!

Coronaproof bubbelvoetbal

Voor de eerste opdracht blijven ze nog even in München. In het Olympiastadion, de plek waar onze eigen Jean-Marie Pfaff als keeper bij Bayern München een nationale held werd, wordt het decor voor het eerste spel. De kandidaten worden verdeeld onder vier voetballers en drie keepers. Maar omdat er ook het coronavirus in Duitsland rondwaart, wordt er een spelletje coronaproof bubbelvoetbal gespeeld met Duitse amateurvoetballers!

De kandidaten die tegen een 'stootje' kunnen, kruipen in een plastic bubbel en spelen een lachwekkend spel. Maar... er staat 4 000 euro op het spel. Van dat cijfer wordt 1 000 euro afgetrokken per bal die in de netten vliegt bij de keepers. Maar de keepers worden geholpen door hun medespelers. Wanneer deze een vraag juist beantwoorden, weten ze namelijk in welke richting de Duitsers zullen trappen. Jammer genoeg, wordt er voor deze opdracht geen geld verdiend voor de groepspot.

TIP: Wie graag het heilige gras in het stadion van Bayeren München ziet en voelt, boek je rondleiding door het stadion hier online.

Beierse Alpen

De kandidaten vertrekken voor een lange autorit. Ze reizen verder richting een van de mooiste regio's van het land: de Beierse Alpen. Na een uurtje rijden, komen de eerste bergen al in zicht. Hun eindbestemming is het dorpje Pfronten, aan de grens met Oostenrijk. Ze overnachten in het gezellige Gasthof Fallmühle, een typische Beierse herberg.

Wil jij ook graag overnachten in deze sfeervolle herberg net als onze kandidaten? Gasthof Fallmühle bied je een onvergetelijk verblijf. Of bekijk onze favoriete verblijven in de Beierse Alpen.

Tijdens de tweede opdracht moeten twee bingewatchers antwoorden vinden op vier vragen over bekende series. Hiervoor moeten ze afleveringen kijken op de tv. Ze weten natuurlijk niet uit welke afleveringen de vragen komen want er zijn maar liefst 421 afleveringen. Om die zoektocht vlotter te doen verlopen, gaan de anderen, de bikers en hikers hen helpen.

Dat doen ze door voor de webcams van de Herfstbeelden tips te tonen. Wie van de hikers of bikers uiteindelijk als eerste boven was, kreeg de kans om de inzet te verdubbelen door de nacht door te brengen tegen de rotswand op 70 meter hoogte.

Pasvragen of geld?

In de laatste opdracht gaan de kandidaten naar een afgelegen schuur waar ze de commando’s van Gilles moeten opvolgen. Ieder van hen moet plaatsnemen op een stoel, waarbij twee deelnemers op een stoel met het ontstekingsmechanisme van een bom zitten. Als die twee kandidaten tegelijk rechtstaan, ontploft de bom.

  • Tijdens de opdracht moeten 5 kandidaten weggestemd worden, waardoor er nog maar 2 overblijven. Als deze overblijvende kandidaten de bom kunnen ontmantelen, komt er 5000 euro in de pot. Of misschien ook niet.. Want de overblijvers kunnen ook kiezen voor pasvragen.
  • Om te achterhalen wie er op een bomstoel zat, moest de groep uitvinden wie er een pikant Duits stoofpotje moest eten, sterkedrank dronk of Apfelstrudel met wormen kreeg.
  • Uiteindelijk kozen Annelotte en Sven voor de pasvragen en niet voor de 5000 euro.

Aflevering 5: Pfronten en Schliersee

Niets fijner dan de cultuur en gewoonten op te snuiven in het land waar je op bezoek bent. Ook onze kandidaten van De Mol kunnen hiervan genieten. Vandaag (dag 12) staan er namelijk Duitse tradities op de agenda! In Beieren zijn ze - terecht - trots op hun vele tradities. Zo mogen ze figureren in het nieuwste clipje van één van de beroemde Japans-Duitse jodelzanger: Takeo Ischi.

Bekijk hier Takeo Ischi in een videoclip

Terwijl de jodelaar zijn nieuwste liedje 'Der Maulwurf' opneemt, moeten de kandidaten zoveel mogelijk Duitse tradities juist uitvoeren. De 6 Beierse tradities: Shuhplattler, bier serveren, boom zagen, worsten draaien, op een alpenhoorn spelen en een acrobatisch slotact doen.

Übung macht den Meister

Oefening baart kunst! Onder leiding van regisseur Sven lopen 4 van de 6 tradities goed waardoor de kandidaten 2000€ verdienen. Om dit te vieren, dineren ze in het gezellige Alpenhotel Martin. Maar, het vieren is van korte duur want Gilles neemt hun onverwachts mee. Gelukkig, lijkt het allemaal veel spannender dan het eigenlijk is, want er wacht de kandidaten een gezellige bubbeldate met hun geliefde. Een mooie afsluiter van een leuke dag.

SUP'en op de Schliersee

De kandidaten zetten hun reis verder, met als volgende bestemming: de Schliersee. Bovenop een heuveltje krijg je een prachtig zicht over de Schliersee. In de tweede opdracht moet de groep een puzzel maken en dit wel sneller dan de Mol. Omdat ze in de groep met zes zijn en de Mol alleen, krijgen ze natuurlijk enkele extra hindernissen.

De puzzelstukjes liggen verspreidt over de Schliersee, bij drie boeien waar hen telkens een opdracht te wachten staat. Deze bereiken ze met een paddleboard terwijl ze de puzzel aan het maken zijn. Na heel wat inspanning, plezier en nattigheid zijn ze toch niet sneller met het maken van de puzzel dan de Mol en verdienen de kandidaten helaas niets.

Wil jij ook graag genieten van de prachtige omgeving rondom de Schliersee? Boek je verblijf alvast op voorhand! Bekijk het aanbod mooiste hotels langs de Schliersee online!

Jammer genoeg volgt na deze leuke groepsopdrachten ook de eliminatie. Zo verlaat enthousiaste kandidate Samina dit keer het spel. Na de eliminatie zetten de vijf overgebleven kandidaten hun reis verder richting Berlijn. De hippe, bruisende hoofdstad van Duitsland.

Zelf deze route doen met onze gratis reisgidsen Duitsland

Wil jij net als de kandidaten van De Mol, de mooiste plekjes van Duitsland ontdekken? Dat kan ... download onze gratis reisgids, zo ben je zeker dat je niets mist.

MoezelRomantische StraßeBeierenBerlijn
Reisgids MoezelReisgids Romantische StraßeReisgids BeierenReisgids Berlijn
TIP: Nog meer routes in Duitsland ontdekken? Bekijk hier al onze 45 routes in Duitsland

Speel het 'Wie is De Mol' Bordspel

Ben jij een echte 'molloot'? Weet je altijd al van in het begin wie De Mol is? Dan ben jij gegarandeerd een krak in dit bordspel! In dit avontuurlijke spel van De Mol, krijgen jij en je medespelers de opdracht een geheim op te lossen. Kan jij hem vinden? Bestel het 'Wie is de Mol Bordspel' nu online en speel het dit weekend met je vrienden en familie!

Download je gratis reisgids Moezel

Verblijf je voor een langere tijd in Moezel? Ontdek dan de omgeving met onze gratis rondreis Moezel. Download zeker ook je gratis wandeling Trier langs de mooiste bezienswaardigheden, gelegen aan de Duitse Moezel en ga op pad!

Moezel panoramaroute

Gratis reisgids Moezel downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 20 april 2021 - Ilse Claessens

Prachtige routes! Kan niet wachten deze te gaan ontdekken samen met de oldtimer en de viervoeters

- 20 april 2021 - Roger Van Herck

Mooie en duidelijke vorm

- 20 april 2021 - jozef janssens

ZEEEEEEEEEER MOOIIIIIIIII ik kende de streek, maar nu heb ik toch ontdekingen gedaan, mijn dank daar voor

- 20 april 2021 - Jan

Het was geweldig we hebben de hele moezel afgereden tot Cochem. Zo via Luxemburg naar huis tot gegaan . in een woord geweldig bedank gr. uit Maastricht

- 20 april 2021 - Theo

Interessante reisgids. Leuke wandel en autoroutes

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?