Wie is de Mol 2021 in Duitsland: Overzicht van alle locaties uit de reeks

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wie is de Mol 2021 in Duitsland: Overzicht van alle locaties uit de reeks

28 maart 2024 in Duitsland8 reacties

Het is eindelijk zo ver, zondag 21 maart 2021 is het gloednieuwe seizoen van De Mol van start gegaan. Samen met presentator Gilles De Coster vertrokken 10 deelnemers op avontuur en dat in prachtige gebieden langs de Moezel en de Rijn. Ze gingen dwars door de adembenemende natuurpracht van de Beierse Alpen tot in het bruisende Berlijn.

In dit artikel kom je per aflevering te weten, op welke locaties de kandidaten geweest zijn en wat je daar allemaal kan zien en doen bij je volgend bezoek! Ga jij ze ook achterna?

Inhoud artikel

Korte inleiding over De Mol 2021

Voor diegene die nog niet helemaal mee zijn met dit hippe programma, ‘De Mol’ is een Belgisch spelprogramma dat nu zijn negende seizoen in gaat. Sinds 2016 wordt het uitgezonden op Play 4 en gepresenteerd door Gilles De Coster.

In het programma draait alles om een spel waarbij kandidaten één gezamenlijk doel hebben: alle opdrachten doen slagen en zo veel mogelijk geld verdienen voor de groepspot.

Maar... één van hen is De Mol, diegene die het spel in het geheim moet proberen saboteren. De winnaar? Diegene die De Mol raadt en de uiteindelijke pot mee naar huis krijgt!

Het concept is reeds aan 50 landen verkocht, en werd meerdere malen bekroond voor televisieprijzen. Een echte aanrader voor je zondagavond!

De Mol in coronatijden

Dit jaar heeft men meer dan 30.000 inzendingen toegestuurd gekregen, maar slechts 10 mensen zijn geselecteerd. Het werd alleszins een uitdaging om deze reeks zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Door de pandemie hebben ze ongelofelijk veel maatregelen moeten nemen. Zo was Duitsland bijvoorbeeld niet de oorspronkelijke bestemming!

Nieuw sinds 2021: het oranje scherm

  • Uit een korte teaser op sociale media, konden we afleiden dat er dit jaar een opvallend nieuw scherm toegevoegd werd aan het programma. Zo introduceren de makers een oranje scherm, naast het bekende groene en rode scherm.
  • De dag van vandaag weten we uiteraard wat dit betekent: de oranje schermen moet de onzekerheid van de kandidaten voorstellen. Zo zal de finale selectie van de kandidaten pas tijdens de 1e aflevering gemaakt worden. Er zullen tien andere potentiële deelnemers strijden om vrijgekomen plekken over te nemen.

Aflevering 1: Sankt Goar en Alf

Van het mooie, zonnige Griekenland naar het regenachtige Liedekerke. Je zou denken dat de spannende eerste aflevering elders gefilmd werd maar de openingsopdracht van De Mol speelt zich wel degelijk af in een groot maïsveld te Liedekerke en dat gaf spectaculaire beelden.

Het wondermooie Duitsland

Een uur voor vertrek naar de wondermooie plekken in Duitsland, kon men hier nog 5000 euro verdienen. Dit jaar zou niemand zeker zijn van zijn plek in De Mol. 10 aanvallers zouden er alles aan doen om alsnog een felbegeerde plaats in de groep in te pikken tijdens dit spel.

Zo werd er eentje vervangen door een jonge student en konden de kandidaten uiteindelijk samen vertrekken op avontuur. Een avontuur in het mooie Duisland, een onbekende doch sexy bestemming!

Sankt Goar

De eerste Duitse halte is Sankt Goar, in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Een gezellig stadje dat beschikt over enkele sfeervolle winkeltjes zoals het lokale winkeltje met talloze koekoeksklokken.

Het is ook hier dat de kandidaten hun eerste ochtend ontwaken, in het prachtige Midden-Rijndal, dat door zijn adembenemende uitzichten en talloze middeleeuwse burchten en kastelen ook wel de Romantische Rijn wordt genoemd. Deze mooie plek wordt dan ook hun decor voor hun eerste dag.

"Ben jij ook zo benieuwd naar al dat moois dat de Romantische Rijn te bieden heeft? Ontdek het met onze 3-daagse autoroute Romantische Rijn, van Köln tot Rüdesheim!"

Zo krijg je een prachtig zicht op de omgeving van het dorp en het bekende Burcht Katz. Hier krijgen de kandidaten meteen ook hun eerste echte proef als groep: een kennismakingsproef. Nadien rijden ze door naar een ander dorpje Alf. Het charmante wijndorpje Alf aan de Moezel ligt aan de voet van de historische Marienburg en Burg Arras waar ze zullen overnachten. Bovendien vormt het kasteel van het dorpje Alf, ook nog eens het decor van de afsluitende eliminatietest.

Ook jij kan overnachten in Burg Arras! Burg Arras is een prachtige historische burcht in de buurt van het wijndorp Alf. Een ideale plek om te verblijven als je de romantische stadjes van het Rijnland bezoekt.

Aflevering 2: Sankt Goar en Bremmer Calmont

Snelcursus piano en Duitse klassiekers!

De deelnemers ontwaken na een fijne eliminatie in het mooie Burg Arras. De eerste opdracht vandaag stond in het teken van muziek. Zo werden er 4 kandidaten gekozen die zich waagden aan klassieke muziek waarbij ze met snelcursus piano zich voorbereiden op een concert in het kerkje van Sankt Goar.

De 6 anderen kregen als opdracht 'Carpool Karaoke', en dat mag je letterlijk nemen. Zo moesten de kandidaten 4 Duitse klassiekers zingen, achterin een bestelwagen terwijl ze in een opgeblazen minizwembadje zitten. Ondertussen moesten ze ook enkele woorden uit het liedje uitbeelden dat de 2 andere kandidaten moesten raden, alleen dan kregen ze het geld voor de groepspot. Telkens wanneer de kandidaten aan de piano een noot fout speelden, stopt de bestelwagen vrij bruusk waardoor het karaoke zingen niet zonder slag of stoot verloopt. Neem dat ook maar letterlijk!

Een uitdagend parcours langs de steilste wijnranken van Europa

Vandaag gebeurt alles op de beroemde Bremmer-Calmont. De heimat van de beroemde rieslingdruif. Hier worden dan ook dé beste rieslings ter wereld gemaakt. Alleen al voor het uitzicht over de prachtige wijngaarden zou je hier komen!

Beneden in het dal aan de Moezel, ligt het klooster van Bremm waar men een kleine receptie houdt. De kandidaten zullen zorgen voor de wijn. Hoe meer glazen er beneden vol toekomen, hoe meer geld ze in de pot krijgen. Maar ook dit, is geen makkelijke opdracht. Want met zijn 68 graden is dit de steilste wijnrank van Europa. Alle horeca-ervaring is dus meer dan welkom!

De kandidaten dalen de berg af via de Calmont-Klettersteig, een avontuurlijk wandelpad waar je moet klimmen en klauteren over smalle rotspaden. Onderweg moeten ze gevulde wijnglazen oppikken, en heelhuids naar het klooster brengen. Het laatste stuk naar beneden, doen de overgebleven kandidaten zoals echte wijnboeren, met een tandradwagen. Dat gebruiken de boeren om kilo's druiven naar beneden te krijgen. Alleszins niet de meest ideale manier om wijnglazen te vervoeren maar wel een leuk ritje!

Wil jij ook graag Moezelwijn proeven? De Moezelstreek is één van de bekendste Duitse wijnregio's, hier kan je dus heerlijke wijnen proeven. Maar ook de wijngaarden die de oevers van de Moezel sieren, zijn al een bezienswaardigheid op zichzelf!

Na een gezellige avond vertrekken de kandidaten, moe maar voldaan. De kandidaten hebben geen idee waar de GPS hun naartoe leidt, maar het kan wel eens van groot belang zijn met wie ze net in de auto gestapt zijn. De twee schijnbaar garageboxen vormen de toegang tot een onwaarschijnlijk restant vanuit de Koude Oorlog. De Regeringsbunker, een geheime atoombunker die dateert uit de jaren 60.

Hier lopen de kandidaten door een netwerk van verschillende verdiepen vol gangen en kamers. Jarenlang had niemand in de omgeving het idee dat hier een bunker verscholen lag. Een bunker die de regering in het geval van een nucleaire oorlog moest beschermen tegen een atoombom.

TIP: Wie het Dokumentationsstätte Regierungsbunker wil bezoeken kan via deze link alle info vinden.

Een bikkelharde eliminatie

Elk team krijg te horen dat er 3000 euro verdiend kan worden voor de groepspot als ze de komende 45 minuten nergens op duwen. De kandidaten staan hierbij voor een simpele, maar harde keuze. Als niemand op de rode knop duwt, gaat er 3000 euro naar de groepspot en moet er van elke groep één iemand het spel verlaten.

Maar, als een groep wel op de rode knop duwt, is het geld verloren en moeten er twee kandidaten uit de andere groep vertrekken. Bij sommigen was de keuze al snel gemaakt. Uiteindelijk beslissen beide teams om op de rode knop te duwen. Zo verlaten Kevin en Dami vandaag jammer genoeg het spel.

Aflevering 3: München

Vandaag (dag 7) brengen de deelnemers hun dag door in München. München is niet alleen de hoofdstad van Beieren, maar tevens ook de tweede belangrijkste stad van Duitsland. Bovendien lokt deze gezellige stad talloze toeristen aan dankzij de talrijke musea, zijn biercultuur en levendige stadscentrum. De ideale plek dus als locatie voor De Mol!

Nog op zoek naar een aangenaam verblijf? Bekijk onze favoriete hotels en B&B's in München en haal het beste uit je vakantie!

Honden uitlaten in het Olympia Park

Terwijl 3 kandidaten zich laten overnemen door een hypnotiseur in het Rationaltheater, gaan de anderen hun tijd nuttig besteden in het Olympia Park. Het Olympia Park werd speciaal aangelegd voor de Olympische Zomerspelen in 1972 in München. Hier zullen twee kandidaten mensen spotten terwijl de anderen gaan voor een walk in the park. Maar dat doen ze niet alleen. 10 schattige viervoeters staan hun op te wachten. Met deze tien honden wandelen ze een parcours af terwijl ze onderweg twee opdrachten moeten uitvoeren. Elk van deze opdrachten kunnen hun €1000 opleveren.

Terwijl de kandidaten met de honden wandelen, lopen de andere twee kandidaten in de nabijgelegen voormalige Olympische site. Zij moeten op deze plek het baasje spotten en een foto nemen. Per baasje dat ze juist hebben, levert hen dat nog eens €100 op. In totaal verzamelden ze 1100 euro.. én een extra reisgezel!

Ga jij ook op reis naar Beieren? Download onze gratis reisgids Beieren en ontdek de mooiste plekjes van de regio.

Een nieuwe reisgezel

De enige hond zonder baasje blijft bij de groep en zal gedurende de hele reis bij hen blijven. Maar, het zou De Mol niet zijn, moest deze hond niet heel belangrijk zijn voor het spel. Ze moeten Isidoor (de kleine viervoeter) aanleren op een rode knop drukken want dat zou wel eens van pas kunnen komen. Maar wanneer dit van pas zal komen, blijft een mysterie! We raden je dus aan, om net zoals ons te blijven kijken..

Wil je graag een daguitstap maken in München? Bekijk het volledige aanbod tours en excursies in München!

Aflevering 4: München en Pfronten

Dag 9! De overgebleven kandidaten worden wakker in een huisje in de buitenwijk van München. Ze zijn nog met zeven kandidaten waarvan één mol. Heb jij al kunnen ontrafelen wie De Mol is? Misschien kom je steeds dichter en dichter. Alleszins is het De Mol zijn dag, het is namelijk Werelddierendag! Op deze dag maken ze kennis met voetbal, de prachtige Beierse Alpen en elkaars tolerantie voor een pikant Duits stoofpotje en een sterke Schnaps!

Coronaproof bubbelvoetbal

Voor de eerste opdracht blijven ze nog even in München. In het Olympiastadion, de plek waar onze eigen Jean-Marie Pfaff als keeper bij Bayern München een nationale held werd, wordt het decor voor het eerste spel. De kandidaten worden verdeeld onder vier voetballers en drie keepers. Maar omdat er ook het coronavirus in Duitsland rondwaart, wordt er een spelletje coronaproof bubbelvoetbal gespeeld met Duitse amateurvoetballers!

De kandidaten die tegen een 'stootje' kunnen, kruipen in een plastic bubbel en spelen een lachwekkend spel. Maar... er staat 4000 euro op het spel. Van dat cijfer wordt 1000 euro afgetrokken per bal die in de netten vliegt bij de keepers. Maar de keepers worden geholpen door hun medespelers. Wanneer deze een vraag juist beantwoorden, weten ze namelijk in welke richting de Duitsers zullen trappen. Jammer genoeg, wordt er voor deze opdracht geen geld verdiend voor de groepspot.

TIP: Wie graag het heilige gras in het stadion van Bayeren München ziet en voelt, boek je rondleiding door het stadion hier online.

Beierse Alpen

De kandidaten vertrekken voor een lange autorit. Ze reizen verder richting een van de mooiste regio's van het land: de Beierse Alpen. Na een uurtje rijden, komen de eerste bergen al in zicht. Hun eindbestemming is het dorpje Pfronten, aan de grens met Oostenrijk. Ze overnachten in het gezellige Gasthof Fallmühle, een typische Beierse herberg.

Wil jij ook graag overnachten in deze sfeervolle herberg net als onze kandidaten? Gasthof Fallmühle biedt je een onvergetelijk verblijf. Of bekijk onze favoriete verblijven in de Beierse Alpen.

Tijdens de tweede opdracht moeten twee bingewatchers antwoorden vinden op vier vragen over bekende series. Hiervoor moeten ze afleveringen kijken op de tv. Ze weten natuurlijk niet uit welke afleveringen de vragen komen want er zijn maar liefst 421 afleveringen. Om die zoektocht vlotter te doen verlopen, gaan de anderen, de bikers en hikers hen helpen.

Dat doen ze door voor de webcams van de Herfstbeelden tips te tonen. Wie van de hikers of bikers uiteindelijk als eerste boven was, kreeg de kans om de inzet te verdubbelen door de nacht door te brengen tegen de rotswand op 70 meter hoogte.

Pasvragen of geld?

In de laatste opdracht gaan de kandidaten naar een afgelegen schuur waar ze de commando’s van Gilles moeten opvolgen. Ieder van hen moet plaatsnemen op een stoel, waarbij twee deelnemers op een stoel met het ontstekingsmechanisme van een bom zitten. Als die twee kandidaten tegelijk rechtstaan, ontploft de bom.

  • Tijdens de opdracht moeten 5 kandidaten weggestemd worden, waardoor er nog maar 2 overblijven. Als deze overblijvende kandidaten de bom kunnen ontmantelen, komt er 5000 euro in de pot. Of misschien ook niet.. Want de overblijvers kunnen ook kiezen voor pasvragen.
  • Om te achterhalen wie er op een bomstoel zat, moest de groep uitvinden wie er een pikant Duits stoofpotje moest eten, sterkedrank dronk of Apfelstrudel met wormen kreeg.
  • Uiteindelijk kozen Annelotte en Sven voor de pasvragen en niet voor de 5000 euro.

Aflevering 5: Pfronten en Schliersee

Niets fijner dan de cultuur en gewoonten op te snuiven in het land waar je op bezoek bent. Ook onze kandidaten van De Mol kunnen hiervan genieten. Vandaag (dag 12) staan er namelijk Duitse tradities op de agenda! In Beieren zijn ze - terecht - trots op hun vele tradities. Zo mogen ze figureren in het nieuwste clipje van één van de beroemde Japans-Duitse jodelzanger: Takeo Ischi.

Bekijk hier Takeo Ischi in een videoclip

Terwijl de jodelaar zijn nieuwste liedje 'Der Maulwurf' opneemt, moeten de kandidaten zoveel mogelijk Duitse tradities juist uitvoeren. De 6 Beierse tradities: Shuhplattler, bier serveren, boom zagen, worsten draaien, op een alpenhoorn spelen en een acrobatisch slotact doen.

Übung macht den Meister

Oefening baart kunst! Onder leiding van regisseur Sven lopen 4 van de 6 tradities goed waardoor de kandidaten 2000€ verdienen. Om dit te vieren, dineren ze in het gezellige Alpenhotel Martin. Maar, het vieren is van korte duur want Gilles neemt hun onverwachts mee. Gelukkig, lijkt het allemaal veel spannender dan het eigenlijk is, want er wacht de kandidaten een gezellige bubbeldate met hun geliefde. Een mooie afsluiter van een leuke dag.

SUP'en op de Schliersee

De kandidaten zetten hun reis verder, met als volgende bestemming: de Schliersee. Bovenop een heuveltje krijg je een prachtig zicht over de Schliersee. In de tweede opdracht moet de groep een puzzel maken en dit wel sneller dan de Mol. Omdat ze in de groep met zes zijn en de Mol alleen, krijgen ze natuurlijk enkele extra hindernissen.

De puzzelstukjes liggen verspreidt over de Schliersee, bij drie boeien waar hen telkens een opdracht te wachten staat. Deze bereiken ze met een paddleboard terwijl ze de puzzel aan het maken zijn. Na heel wat inspanning, plezier en nattigheid zijn ze toch niet sneller met het maken van de puzzel dan de Mol en verdienen de kandidaten helaas niets.

Wil jij ook graag genieten van de prachtige omgeving rondom de Schliersee? Boek je verblijf alvast op voorhand! Bekijk het aanbod mooiste hotels langs de Schliersee online!

Jammer genoeg volgt na deze leuke groepsopdrachten ook de eliminatie. Zo verlaat enthousiaste kandidate Samina dit keer het spel. Na de eliminatie zetten de vijf overgebleven kandidaten hun reis verder richting Berlijn. De hippe, bruisende hoofdstad van Duitsland.

Aflevering 6: Berlijn

Een beetje geschiedenis

Na de Tweede Wereldoorlog werd Duitsland in twee gedeeld door de geallieerden. Enerzijds had je de Bundesrepublik of West-Duitsland, anderzijds had je de DDR of Oost-Duitsland. De grens tussen deze twee delen was ook de grens tussen het kapitalistische westen en het communistische oosten. Langs deze grens lagen mijnvelden, tankgrachten, grensposten en veel prikkeldraad vandaar ook wel de bijnaam Het Ijzeren Gordijn.

Vandaag (dag 15) zullen de kandidaten hun dag doorbrengen in de voormalige DDR. Tot amper 30 jaar geleden was het één van de meest beruchte grenzen ter wereld. Hier leefden men met beperkingen en heel veel regels. Ook de kandidaten kregen 1 regel opgelegd: gedurende de hele aflevering niets noteren in hun molboekjes, wat hen 4000 euro zal opleveren.

Onze tip: Wil je je graag verdiepen in de restanten van voormalige DDR en Oost-Berlijn? Wij maakten een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden langs de Berlijnse Muur.

Berlijn, een hippe kunststad

Na een lange rit komen de vijf overgebleven kandidaten toe in het hippe Berlijn, een stad die wereldwijd bekend staat om zijn street-art. Er zijn dan ook verschillende street art locaties in en rond het centrum te vinden die je te voet of per fiets kan ontdekken. Ook de kandidaten kunnen even genieten van enkele kunstwerken. Ze moeten namelijk 7 van de bekendste street-art fotograferen. Nadien trekken ze naar verlaten hangars waar diezelfde werken ophangen. Er is echter in elk werk een kleine wijziging aangebracht, en dat verschil moeten de kandidaten vinden.

Lees ook onze blogpost met nog meer alternatieve plaatsen in Berlijn.

Maar zó simpel is het natuurlijk niet. Ze worden tijdens hun zoektocht tegengewerkt door enkele chasers, die over de daken springen. Als het de kandidaten lukt om de fout te vinden en zich kunnen verdedigen met hun paintballgeweer, verdienen ze per kunstwerk 100 euro. Wat hen een totaalbedrag oplevert van 3000 euro.

De East Side Gallery in Berlijn is de grootste openlucht galerij ter wereld en wat deze galerij nog eens extra bijzonder maakt, is dat het gebouwd is op een overgebleven stuk van de Berlijnse muur. Wil je ook graag de street-art van Berlijn ontdekken? Het is aangeraden om street art tours op voorhand te boeken, ze zijn namelijk snel uitverkocht. Het is een heel andere manier om Berlijn te leren kennen, maar het is zeker de moeite waard. Boek je street-art tour in Berlijn online.

Verraad werd in de DDR steevast beloond

Op dag 16, krijgen ze hun tweede opdracht in Berlijn. Otto Lillienthal was ooit een van de grootste luchtvaartpioniers, al werden zijn vliegexperimenten jammer genoeg ook zijn dood. Om de man te eren, zullen de kandidaten vandaag van de grond gaan, althans twee van hen. Zo vliegen Jasmien en Lennart van Berlijn naar Brussel, weliswaar met een vluchtsimulator en blijven de andere drie achter in een verlaten hangar waar ze de piloten moeten helpen veilig in Brussel te landen.

Tip: Wil jij graag Berlijn verkennen aan de hand van een stadswandeling? Bekijk onze 5 uitgestippelde wandelingen door Berlijn. Ontdek alle hoogtepunten langs de Berlijnse muur en verken zowel het futuristische als alternatieve van de stad.

Jammer genoeg liep het op zo'n 500 meter van Brussel mis en stortte ze neer in de bossen. Hierdoor wordt er geen geld verdient. Na de opdracht komen ze samen met Gilles waar hij de kandidaten meedeelt dat de eerder beloofde 4000 euro weg is. Er waren namelijk enkele kandidaten die toch iets in hun molboekje hebben neergeschreven uit de aantrekkelijke dossiers die hen de avond ervoor werden aangeboden.

Zo verliezen ze nogmaals geld voor de groepspot. Na deze grote teleurstelling bij de kandidaten, is Jasmien degene die het spel moet verlaten tijdens de eliminaties.

Aflevering 7: Friedrichswalde en Berlijn

Het einde is in zicht en het wordt steeds spannender en spannender. Zo is de voorlaatste aflevering alvast geëindigd met een absolute primeur. Zo bleek dat de drie overgebleven finalisten dezelfde medekandidaat verdachten, maar die werd helaas naar huis gestuurd. De laatste twee afleveringen zullen dus jammer genoeg zonder de enthousiaste Philip zijn. Maar... Niemand weet wie de mol is, behalve de mol zelf, natuurlijk.

Sprookjesproeven

Vandaag staat alles in het teken van de sprookjeswereld. Jacob Ludwig Karl Grimm en Wilhelm Karl Grimm, de gebroeders die sprookjes uit hun mouw toverden, brachten merendeels van hun leven in Berlijn door. Zo trekken Lennart en Annelotte het Friedrichswalde in om een eerbetoon te brengen aan de gebroeders Grimm terwijl Sven en Philip sprookjesverhalen voorlezen aan vier Duitse kinderen, in het Duits natuurlijk.

Lennart en Annelotte trekken als het ware als Hans en Grietje door het sprookjesbos en laten enkele kiezelsteentjes achter terwijl ze richting een villa diep in het bos trekken. Onderweg kunnen ze aan de hand van sprookjesgerelateerde opdrachten nog wat geld bijverdienen voor de pot. Door de kiezelsteentjes die Lennart en Annelotte achter lieten, kunnen Sven en Philip later de weg naar de Villa terugvinden.

Ook in de villa staan hen nog enkele opdrachten te wachten. Sven en Philip denken alleen in het huis te zijn, echter proberen Lennart en Annelotte nog wat geld bij te verdienen door allerlei dingen van plaats veranderen zonder dat hun medekandidaten iets of hun opmerken. Gelukkig kunnen ze lang genoeg onopgemerkt blijven en in totaal 3000 euro verdienen voor de pot.

Wil jij ook graag in deze villa overnachten net zoals de Mol-kandidaten? Dat kan! Deze charmante bakstenen Villa Landidyll beim Grimnitzsee bestaat uit ingerichte vakantiewoningen, een botenhuis en een koetshuis waarin zich nog 2 andere vakantieappartementen bevinden. Je kan op het ruime terrein heerlijk barbecueën bij mooi weer of je eigen kampvuur maken om je vakantie compleet te maken. Meer info en boeken!

Na een goede nachtrust, trekken de kandidaten richting de Alexanderplatz waar het allerhoogste hotel van Berlijn staat, het Park Inn by Radisson Berlin. Ook kan je van hieruit de bekende Fernsehturm bewonderen, een van de bekendste gebouwen wat ooit een uitzendtoren uit de Koude Oorlog.

De opdrachten die hier plaatsvinden, kunnen hen maar liefst 6000 euro én een pasvraag per kandidaat kan opleveren. Zo moet er telkens 1 kandidaat voor een verdieping van het hotel hangen, terwijl een andere kandidaat een opdracht uitvoert. Nadien moest de opdracht navertelt worden aan de overgebleven kandidaten die deze opdracht moeten raden. In totaal leverde het 1500 euro in de groepspot op en pasvragen voor Sven, Annelotte en Lennart.

Van één ding zijn we na deze aflevering zeker, het belooft namelijk nog een spannende finale te worden. Denk jij te weten wie De Mol is of was je er even overtuigd van dat het de enthousiaste Philip was?

Wil je graag nog meer ontdekken over wat Berlijn allemaal te bieden heeft? Met onze gratis preview reisgids Berlijn kom je meer te weten over de must-see's van de Duitse hoofdstad. Ideaal om Berlijn volledig te verkennen op eigen tempo

Aflevering 8: Casekow en Berlijn

Mediteren in Schloss Wartin

De finale is in zicht, maar eerst moeten de kandidaten die historisch lage groepspot naar boven krijgen. Het trio kreeg de kans om nog wat geld bij te verdienen maar veel extra centjes brachten die niet in het laatje. Aan het begin van de aflevering ondergingen ze elk afzonderlijk een kleine meditatie. Een zen-momentje dat geld kan opleveren.

Hierbij moesten ze zo rustig mogelijk blijven, terwijl een toestel hun hersenactiviteit opnam. De overige twee kandidaten moesten verschillende stoorzenders zoals een rock-gitarist, de ingrediënten van een slagroomtaart en een kip) zien in te bedwingen. Voor deze opdracht haalden ze maar een magere 1240 euro binnen.

Schloss Wartin is een van de vele mooie kastelen in Duitsland. Ben jij ook een echte kasteelliefhebber? Lees dan zeker ons blogartikel met de mooiste kastelen van Duitsland.

Isidoor bevrijden in het verlaten Beelitz-Heilstätten

Na de meditatie opdracht, kregen de kandidaten nog even de tijd om elkaar eens goed op de rooster te leggen, want ... wie is nu eigenlijk De Mol? En oh ja, wat met Isidoor? In de loop van de nacht, in een prachtig kasteel in de Duitse gemeente Casekow, gebeurde het onvermijdelijke: Isidoor werd namelijk ontvoerd. Eens de kandidaten wakker worden, is het aan hun om het hondje te bevrijden uit een verlaten hospitaal, een opdracht die maar liefst 10.000 euro kan opleveren..

Hoe sneller ze Isidoor kunnen bevrijden, hoe meer geld er naar de groepspot gaat. Echter wacht er Sven, Annelotte en Lennart nog een spannend Dokter Bibber-parcours door het verlaten gebouw. Na wat moeite bij sommige obstakels, vinden ze Isidoor met nog zo’n 7.200 euro op de teller. Maar al snel bleek dat de hondentraining niet veel had opgeleverd want Isidoor negeert de rode knop volledig. Uiteindelijk beslist Sven om zelf om handmatig Isidoor op de rode knop te laten duwen met een 1.900 euro op de teller waarmee ze stranden op een eindbedrag van 18.240 euro.

Wie is De Mol?

Nadat ze Isidoor bevrijd hebben, trekken ze terug naar het kasteel om nog een rustige, laatste avond tegemoet gaan. Na een heerlijke brunch met presentator Gilles waar ze elkaar nog een laatste keer aan de tand voeren, is het zo ver en maken de kandidaten zich klaar voor de finale in de Meisterzaal van Berlijn.

"De Meistersaal", een gerenommeerde concertzaal waar onder meer U2 en REM op het podium hebben gestaan en waar tal van albums zijn opgenomen zoals het album Heroes van David Bowie. En ook hier mag straks De Mol en de winnaar schitteren op het podium.

Alles hat ein Ende

Voor het eerst in de geschiedenis van De Mol, begonnen de finalisten met heel wat twijfels aan hun finale zonder te weten wie de Mol is. Uiteindelijk was het Annelotte, die op het laatste nippertje haar gedacht veranderde van Sven naar Lennart, en die naar huis mocht met de 18.240 euro. De Mol wist zich weken lang verborgen te houden waar nog nooit eerder een mol in geslaagd was. Een geslaagd avontuur voor De Mol.

Speel het 'Wie is De Mol' Bordspel

Ben jij een echte 'molloot'? Weet je altijd al van in het begin wie De Mol is? Dan ben jij gegarandeerd een krak in dit bordspel! In dit avontuurlijke spel van De Mol, krijgen jij en je medespelers de opdracht een geheim op te lossen. Kan jij hem vinden? Bestel het 'Wie is de Mol Bordspel' nu online en speel het dit weekend met je vrienden en familie!

Download onze gratis reisgidsen Duitsland

Wil jij ook graag Duitsland zo goed mogelijk verkennen? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen en mis niets van je verblijf!

BeierenBerlijnDuitse AlpenstrasseEifelHarzMecklenburg-VorpommernMoezelstreekNedersaksenRijnlandRomantische StrasseRuhrgebied en UrbananaSaarlandSprookjesroute DuitslandZwarte Woud
Reisgids BeierenReisgids BerlijnReisgids Duitse AlpenstrasseReisgids EifelReisgids HarzReisgids Mecklenburg-VorpommernReisgids MoezelReisgids NedersaksenReisgids RijnlandReisgids Romantische StrasseReisgids Ruhrgebied en UrbananaReisgids SaarlandReisgids Sprookjesroute DuitslandReisgids Zwarte Woud

Op reis naar Duitsland? Nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in Duitsland.

Moezel

Gratis reisgids Moezel downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 10 juni 2021 - Annemieke van der Wielen

Het overzicht ziet er top uit. We willen in de zomervakantie de route gaan volgen. Hopelijk lukt dat en zijn we super benieuwd om de locaties zelf te zien. 🤩

- 22 april 2021 - PRIEM Johnny

Zeker de moeite . Komen geregeld in de streek en zal ze zeker kunnen gebruiken.

- 20 april 2021 - Ilse Claessens

Prachtige routes! Kan niet wachten deze te gaan ontdekken samen met de oldtimer en de viervoeters

- 20 april 2021 - Roger Van Herck

Mooie en duidelijke vorm

- 20 april 2021 - jozef janssens

ZEEEEEEEEEER MOOIIIIIIIII ik kende de streek, maar nu heb ik toch ontdekingen gedaan, mijn dank daar voor

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?