Waar overnachten aan de Bodensee 2024? 10 x hotels en vakantiehuizen van goedkoop tot luxe

Koop de volledige reisgids voor € 10

Waar overnachten aan de Bodensee 2024? 10 x hotels en vakantiehuizen van goedkoop tot luxe

29 juni 2022 in Duitsland0 reacties

Overzicht van onze favoriete verblijven aan de Bodensee

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf voor je vakantie aan het Bodenmeer in Duitsland? Ontdek hier alvast onze favoriete verblijven aan de Bodensee en in de nabije omgeving. Van knusse vakantiehuisjes en gezellige campings tot sprookjesachtige kastelen en boetiekhotels.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Schloss Wartegg

Ben je op zoek naar een originele overnachting? Hotel Schloss Wartegg is gelegen op een idyllische plek, middenin een natuurpark en is gevestigd in een eeuwenoud kasteel. Niet enkel de buitenkant van het gebouw, maar ook het prachtige interieur zal je omverblazen! Zo vind je in het hotel onder andere een indrukwekkend luxueus Turquoise bad, ruime kamers met warme parketvloeren en verschillende authentieke elementen terug.

Het hotel ligt vlakbij de Bodensee en vanuit de kamers kan je dan ook genieten van een wondermooi uitzicht op het meer, het park en de bergen. Na een lange vermoeiende dag kan je proeven van lokale gerechten in het restaurant of op het terras, opwarmen met een drankje in de theehoek of tot rust komen in de leeszaal. Meer info en boeken.

  1. Campingplatz Iriswiese am Bodensee

Tijdens een verblijf bij Campingplatz Iriswiese overnacht je op een gezellige camping aan de oevers van de Bodensee, één van de grootste meren van Europa! De kampeerplaatsen zijn dan ook gevestigd middenin de natuur en vlakbij verschillende gezellige steden en dorpjes.

Dankzij deze uitstekende ligging vormt de camping een ideale verblijfplaats voor zowel cultuurliefhebbers als sport- en natuurliefhebbers. Je kan er overnachten op ruime staanplaatsen in een eigen tent, caravan of camper en aan de camping grenst een kiezelstrand waardoor je er makkelijk kan pootjebaden in de Bodensee. Meer info en boeken.

  1. Ferien-Apartment Seewiesen mit Privatstrand

In Ferien-Apartment Seewiesen mit Privatstrand kan je overnachten met 3 personen. Het appartement bestaat uit een slaapkamer, een moderne badkamer en een perfect uitgeruste keuken. Op het balkon kan je bovendien genieten van een mooi uitzicht op de tuin.

Kinderen kunnen er hun energie kwijtraken op de kinderspeelplaats en aan het privéstrand kan je heerlijk genieten van de wondermooie natuur. Dankzij de geweldige ligging van het appartement kan je in de omgeving toffe wandelingen maken richting het Zeppelin Museum, de Bodensee en de veerhaven van Friedrichshafen. Meer info en boeken.

  1. Gasthaus Krone Speicher Boutique-Hotel

Het 4* Gasthaus Krone Speicher Boutique-Hotel straalt enorm veel klasse uit. Het hotel is gevestigd in een historisch gebouw maar dankzij de recente renovatie kan je er gebruik maken van moderne faciliteiten. De kamers van het hotel zijn elegant ingericht met warme parketvloeren en heldere pastelkleuren. Elke kamer heeft een eigen badkamer en een eigen zithoek.

Wie de dag stevig wilt beginnen kan er dagelijks proeven van een overheerlijk ontbijt en voor lunch of diner kan je er terecht in het à-la-carterestaurant. Meer info en boeken.

  1. Hotel Rad

Hotel Rad staat al jarenlang bekend om zijn gastvrijheid en charme. In het eeuwenoude gerestaureerde historische pand worden al meer dan 500 jaar hotelgasten ontvangen. Je kan er kamers boeken met een eigen badkamer, stijlvol donker interieur, designdetails en gezellige zithoek. Wie echt volledig wilt ontspannen kan tegen een toeslag gebruik maken van de sauna in het hotel. Bovendien kan je er proeven van lokale specialiteiten in het restaurant. Meer info en boeken.

  1. Campingpark Gitzenweiler Hof

In Lindau, vlakbij de Bodensee tref je Campingpark Gitzenweiler Hof aan. Het is een omvangrijke camping die heel wat te bieden heeft voor jong en oud. Je kan er verblijven in je eigen camper, tent of caravan. Op de camping kan je tuinieren in de bio-tuin, ponyrijlessen volgen, deelnemen aan yogasessies, tafeltennissen, biljarten en hockeyen.

Actieve reizigers kunnen er bovendien ook fietsen huren of deelnemen aan begeleide fiets- en wandeltochten om zo de prachtige omgeving te verkennen. Wie het liever wat rustiger aandoet kan er ook genieten van ontspannende massages of een boek uitlenen in de bibliotheek. Meer info en boeken.

  1. Wohlfühlloft Seekretzer mit privatem Seezugang

De unieke en knusse inrichting van Wohlfühlloft Seekretzer mit privatem Seezugang zal je onmiddellijk opvallen. Het lichtrijke stijlvolle appartement ligt aan het strand en bestaat uit 2 slaapkamers, een badkamer een eethoek, een woonkamer en een goed uitgeruste keuken. Een van de slaapkamers is gevestigd op de bovenverdieping, onder het dak, waardoor het een zeer gezellige tentachtige sfeer krijgt.

In de omgeving kan je prachtig wandelen, fietsen en vissen en bij het appartement zelf kan je watersportfaciliteiten en barbecuefaciliteiten huren. Meer info en boeken.

  1. Hotel Bad Schachen

Een ander hotel dat we kunnen aanraden is het Hotel Bad Schachen. Dit viersterrenhotel biedt elegante kamers, een spagedeelte met een oppervlakte van 1000 m² en een adembenemend uitzicht op het meer en de Alpen. 's Avonds kan je genieten van heerlijke regionale gerechten in het gezellige restaurant en 's ochtends geniet je van een uitgebreid ontbijtbuffetten. Meer info en boeken.

  1. Wirthshof Hotel & Chalets

Wil je echt volledig ontspannen? Neem dan eens een kijkje bij Wirtshof Hotel & Chalets. Het hotel beschikt over een wellnesscentrum, waar je onder andere kan genieten van zalige cosmetische behandelingen en massages. Verder verblijf je er op een betoverende plek, aan de voet van de Gehrenberg op slechts enkele kilometers van de Bodensee.

Sportievelingen kunnen zich hier uitleven op het beachvolleybalveld, deelnemen aan de aerobics of aquafitness en kinderen kunnen er deelnemen aan toffe danslessen. Wie echt volledig wilt opgaan in de natuur kan er ook voor kiezen om te overnachten in een chalet op het naastgelegen kampeerterrein. Meer info en boeken.

  1. Hotel Schöngarten Garni

Hotel Schöngarten Garni, een klein maar fijn hotel! Het hotel biedt een schilderachtige locatie in Lindau, en is gevestigd in een charmant gebouw. Naast geluiddichte kamers met moderne meubels beschikt het hotel over een grote tuin voorzien van een comfortabele zithoek met ligstoelen en kleine speeltuin.

Je begint de dag met een uitgebreid ontbijtbuffet in een ruime serre met zicht op de tuin. Voor actieve gasten, die van wandel- en fietstochten houden, is Hotel Schöngarten Garni de ideale uitvalsbasis. Het hotel ligt ook op 2 km verwijderd van de Bodensee. Benieuwd? Meer info en boeken.

  1. Mis niets en download onze gratis reisgids Duitse Alpenstrasse

Wil je niets missen tijdens je vakantie in de Duitse Alpenstraße? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Duitse Alpenstraße met meer dan 70 bezienswaardigheden + volledig uitgewerkte rondreis. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Duitse Alpenstraße en ga op pad!

Duitse Alpenstraße

Gratis reisgids Duitse Alpenstraße downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?