10 x mooiste glampings in Duitsland? Onze 10 favorieten van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

10 x mooiste glampings in Duitsland? Onze 10 favorieten van goedkoop tot luxe

27 maart 2024 in Duitsland0 reacties

Zin om middenin de natuur te slapen, maar dan wel met de nodige luxe die je gewoon bent? Dan is glamping iets voor jou!

Glamping, dat is het vrije gevoel van kamperen met de luxe en het comfort van een hotelkamer of een vakantiehuisje. En ook in Duitsland zijn er verschillende plekken waar je kan overnachten in een unieke glamping.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor glamping in Duitsland? Wij zetten alvast onze favoriete, mooiste glampings op een rijtje.

Inhoud artikel

  1. Jurte Herbsleben

Jurte Herbsleben ligt in Herbsleben biedt accommodatie voor zes personen in een modern ingerichte yurt. Verder is de yurt voorzien van wand- en plafondisolatie van zuivere schapenwol en een polyester hoes zorgt voor absolute bescherming tegen alle weersinvloeden. De dubbelwandige glazen koepel biedt ook een prachtig uitzicht op de sterrenhemel. Bij mooi weer kan je gebruikmaken van de barbecue faciliteiten. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Bad Oeynhausen

Op deze luxeglamping, middenin de natuur in Bad Oeynhausen heb je het rijk helemaal voor jezelf. Hier overnacht je in een ruime tipi tent op een landgoed van zo’n 800 vierkante meter. De tent is sfeervol ingericht in warme kleuren met groot comfortabel bed waar je ondergedompeld wordt in de vele kussens, donzige dekens en tapijtjes.

Buiten de tipi tent hangen er ook nog enkele sfeerlampjes en zorgen de fakkels en het kaarslicht voor extra gezelligheid. Verder vind je op het terrein nog een hot tub en romantische zithoek met barbecue. Daarnaast is er ook een keukentje voorzien waar je uitgebreid kan koken. Ohja, wat ook leuk is: je krijgt hier iedere ochtend verse eitjes uit het kippenhok! Meer info en boeken.

  1. George Glamp Resorts

Ook de tipitenten van George Glamp Resorts zijn een absolute aanrader! De tipitenten zijn voorzien van alle luxe en comfort. Een comfortabel bed, een zithoek en een eigen koffiemachine zodat je de dag goed kan beginnen. Verder is er een aangename tuin. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Bäbelin

Heb je altijd al in een echte yurt willen slapen? Dan is dit natuurhuisje in Bäbelin, gelegen tussen de Oostzee en het Sternberg-meergebied, echt iets voor jou! Dit bijzondere natuurhuisje is gemaakt van het fijnste hout, wijnrood canvas en Bretonse schapenwol als isolatie, hier werd geen enkele spijker gebruikt!

Verder vind je hier een rustieke open haard, een handgemaakt bed - en door de glazen koepel in het dak kan je's nachts de sterrenhemel kijken. De yurt staat op een weelderige weide op ongeveer 100 meter van het hoofdgebouw, aan de voet van de grootste katapult van Noord-Europa. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Neustadt am Kulm

Slapen onder de sterren, in een gezellig warm bed? Een droom die uitkomt in het Natuurhuisje in Neustadt am Kulm (Beieren)! Door de beglazing van het dak geniet je van het bijzondere uitzicht op de sterren. Je kan het vergelijken met slapen in de open lucht, alleen word je hier beschermd tegen wind en regen in een warm bed!

Verder kan je in de gemeenschappelijke ruimte genieten aan de open haard en een hangmat die uitnodigen tot ontspanning. Graag wat actie ondernemen? In het rotsachtige landschap kan je uitstekend klimmen, kajakken en hiken. Meer info en boeken.

  1. Chalets am Nationalpark Eifel

Op 20 minuten rijden van Monschau kun je overnachten in een eigen chalet. De chalets liggen aan de rand van het Nationaal Park Eifel en hebben een uitzicht op de Dreiborner hoogvlakte. Een unieke ervaring in het midden van de natuur. Een chalet boek je vanaf €178/ 3 nachten. Meer info en boeken.

  1. Landal Warsberg Vakantiepark

Of verblijf in het Landal Warsberg Vakantiepark. De ruime safaritenten liggen op een rustige locatie boven het stadje Saarburg, op een mooie plek tussen de weilanden en wijngaarden. Zo heb je steeds een prachtig uitzicht over de mooie omgeving. Je geniet hier in alle rust van een luxe glampingvakantie, met de voorzieningen van een vakantiepark op wandelafstand.

In de omgeving van het park kan je eindeloos wandelen en fietsen langs mooie landschappen en er zijn bovendien ook tal van mogelijkheden voor sportieve activiteiten in de natuur. De favoriet bij kinderen is echter de rodelbaan in de buurt en ook de stoeltjeslift die garant staat voor een mooi avontuur. Of blijf een dagje in het park en geniet van het overdekt zwembad, diverse speeltuinen, een dierenweide en een pannenkoekenrestaurant. Meer info en boeken.

  1. Bubble Tent Bonndorf

Altijd al eens willen overnachten in een doorzichtige koepel? Verblijf dan eens in Bubble Tent Bonndorf. Je geniet hier overdag van een panoramisch uitzicht op de natuur en 's nachts van de sterren met de sterrenkijker. Verder staan er in de koepel ook nog twee zitzakken en is er een tuintje aanwezig waar je 's avonds kan genieten onder een lekker warm dekentje. Meer info en boeken.

  1. Moselglamping

Moselglamping is gelegen in Traben-Trarbach. De luxe safaritent beschermt je tegen zon, regen en ongewenste dieren in het wild, terwijl je toch een zachte bries en de natuur om je heen voelt. Verder beschikt het tentenkamp over een kinderspeelplaats, een tuin met een barbecue en in de omgeving kan je heerlijk wandelen en fietsen. Geniet van een adembenemend uitzicht over de rivier de Moezel. Meer info en boeken.

  1. Glamping Camp am Gräbendorfer See

Glamping Camp am Gräbendorfer See mit Lodges & Komfortzelten am Wasser biedt accommodatie met prachtig uitzicht op de tuin, midden in de natuur. De tenten zijn voorzien van alle luxe en comfort dat je maar kan wensen. Op de camping kan je eventueel een namiddagje darten of ga lekker fietsen in de mooie omgeving. Meer info en boeken.

  1. Download onze gratis reisgidsen Duitsland

Wil jij ook graag Duitsland zo goed mogelijk verkennen? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen en mis niets van je verblijf!

BeierenBerlijnDuitse AlpenstrasseEifelHarzMecklenburg-VorpommernMoezelstreekNedersaksenRijnlandRomantische StrasseRuhrgebied en UrbananaSaarlandSprookjesroute DuitslandZwarte Woud
Reisgids BeierenReisgids BerlijnReisgids Duitse AlpenstrasseReisgids EifelReisgids HarzReisgids Mecklenburg-VorpommernReisgids MoezelReisgids NedersaksenReisgids RijnlandReisgids Romantische StrasseReisgids Ruhrgebied en UrbananaReisgids SaarlandReisgids Sprookjesroute DuitslandReisgids Zwarte Woud

Op reis naar Duitsland? Nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in Duitsland.

Eifel

Gratis reisgids Eifel downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?