Waar overnachten in Dortmund? Van goedkoop tot luxe (2024) - Hotels + B&B's

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Dortmund? Van goedkoop tot luxe (2024) - Hotels + B&B's

8 december 2023 in Dortmund0 reacties

Waar overnachten in Dortmund? Onze favoriete verblijven in Dortmund

Tijdens je bezoek aan de charmante stad Dortmund heb je natuurlijk ook een aangenaam hotel, hostel of verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels, hostels en enkele leuke alternatieven in Dortmund.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Hotel Königshof Hauptbahnhof Superior

Het superieure Hotel Königshof ligt op slechts 200 meter van het treinstation van Dortmund, aan het begin van het belangrijkste voetgangersgebied. Het biedt moderne, stijlvolle kamers voorzien van alle comfort dat je maar kan wensen. 's Ochtends kan je de dag beginnen met een heerlijk ontbijtbuffet. Meer info en boeken.

  1. Coffee Fellows Hotel Dortmund

Dacht je dat je bij Coffee Fellows alleen heerlijke koffie en verse bagels zou krijgen? Je kan er ook overnachten! Op enkele meters van het Dortmund Theater ligt het Coffee Fellows Hotel. Het hotel biedt trendy kamers met moderne voorzieningen. Uiteraard begin je hier de dag met een heerlijk kopje koffie in de coffeeshop van het hotel en een uitgebreid ontbijtbuffet. Meer info en boeken.

  1. Hotel Esplanade

Hotel Esplanade werd onlangs gerenoveerd en biedt moderne accommodaties in het hart van Dortmund, op 300 meter van de voetgangerszone in het oude centrum en op een steenworp afstand van het centrale treinstation. De ruime kamers van het Esplanade Hotel zijn smaakvol ingericht in een moderne stijl en voorzien van gratis WiFi. De meeste kamers kijken uit op de rustige binnenplaats.

Als gast van het hotel kan je lekker ontspannen in de Finse sauna en in de ontspanningsruimte. Of je kan je conditie op peil houden in de kleine fitnessruimte. Meer info en boeken.

  1. Leonardo Hotel Dortmund

Het Leonardo Hotel Dortmund ligt op enkele meters van het Museum für Kunst und Kulturgeschichte. Het viersterrenhotel biedt moderne, ruime kamers die voorzien zijn van alle comfort. 's Ochtends kan je ontbijten in het restaurant en na een stevig ontbijt kan je je even begeven naar de fitnessruimte. Wil je graag de buurt verkennen met de fiets? Dan kan je deze altijd huren bij de receptie. Meer info en boeken.

  1. Home Hotel

Home Hotel is een klein, charmant driesterrenhotel met ruime en moderne hotelkamers. In het Home Hotel krijg je een gevoel van thuiskomen en kan je alle zorgen achterwegen laten. 's Morgens kan je genieten van een ontbijtje en daarna kan je de stad ontdekken, met het openbaar vervoer aangezien het hotel op één minuut van het metrostation gelegen is. Graag een avondje uit? Ga dan lekker bowlen in het bowlingcentrum naast het hotel! Meer info en boeken.

  1. Boutique 102 Dortmund City

Het Boutique 102 Dortmund City hotel is een viersterrenhotel in de regio Noord-Rijnland-Westfalen, op 700 meter van de Dortmund U-toren. De kamers van het hotel zijn ruim en modern en voorzien van alle nodige faciliteiten. Tijdens je verblijf geniet je hier van een heerlijk ontbijtbuffet en je kan na een hevig dagje even vertoeven op het terras van een gezellig boek met een heerlijk kopje koffie. Meer info en boeken.

  1. Parkhotel Wittekindshof

Net buiten het centrum van Dortmund (5km) vind je het Parkhotel Wittekindshof, gebouwd in de stijl van een traditioneel landgoed. Het viersterrenhotel biedt ruime comfortkamers die smaakvol zijn ingericht en na een goede nachtrust kan je de dag goed beginnen met een uitgebreid ontbijtbuffet. Tijdens de lunch en 's avonds verwennen het restaurant WIDU en de Wittekindstube u met een breed scala aan lekkernijen.

Voor een avondje amusement kan je altijd een potje bowlen op de bowlingbaan van het hotel! Meer info en boeken.

  1. l'Arrivée Hotel & Spa

Op een rustige locatie in het zuiden van Dortmund, vind je het L'Arrivée Hotel & Spa. Je hebt hier een weids uitzicht op het bos en je verblijft in lichte, moderne kamers die elk hun eigen charme bieden. Elke dag staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar en kan je zien hoe jouw omelet bereid wordt. In het restaurant Vivre kan je genieten van de seizoensgebonden gerechten en daarna kan je even lekker vertoeven in de spa van 1000 m² dat beschikt over een zwembad en een unieke sauna met een panoramisch uitzicht op het omliggende landschap.

Geniet van de verkwikkende rust van het l'Arrivée Hotel & Spa aan het hart van het Ruhrgebied! Meer en boeken.

  1. Limehome Dortmund Südwall

Kies je liever zelf waar en wanneer je gaat en staat? Dan is dit aparthotel echt iets voor jou! Limehotel Dortmund Südwall biedt volledig ingerichte appartementen. De suites combineren de kwaliteit van een hotel met de gezelligheid en comfort van een eigen appartement. Wanneer je graag eens een avondje binnenblijft, kan je zelf iets lekkers koken in de uitgeruste keuken en een gezellige avond tegemoet gaan.

Populaire bezienswaardigheden in de buurt van het aparthotel zijn het Museum Ostwall, het winkel- en voetgangersgebied en de kerk van St. Reinoldi. Meer info en boeken.

  1. Radisson Blu Hotel Dortmund

Het Radisson Blu Hotel, Dortmund staat op een schilderachtige plek naast het Westfalenpark, een van de grootste stadsparken van Europa. Vanaf deze locatie heb je snel en gemakkelijk toegang tot de metro, de luchthaven en het stadscentrum. De kamers van het hotel zijn stijlvol en modern ingericht en voorzien van alle comfort.

Tijdens je verblijf kan je profiteren van het 24-uursfitnesscentrum, sauna, stoombad, buitenterras en het grootste verwarmde binnenzwembad van Dortmund. Je kan er tevens ook terecht voor spa- en schoonheidsbehandelingen. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan het Ruhrgebied met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je rondreis door het Ruhrgebied? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. Koop onze reisgids Ruhrgebied en Urbanana en laat je verbazen met onze uitgestippelde rondreis langs de mooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden in deze regio in Noordrijn-Westfalen (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis reisgids Ruhrgebied en Urbanana hier.

Dortmund

Gratis reisgids Dortmund downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?