Waar overnachten in Merano? 10 x hotels, B&B's en appartementen van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Merano? 10 x hotels, B&B's en appartementen van goedkoop tot luxe

14 oktober 2022 in Dolomieten0 reacties

Tijdens je vakantie in Merano/Meran natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Merano/Meran. Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Hotel Adria

Hotel Adria ligt midden in de villawijk Obermais in Merano. Het elegante stadshotel biedt kamers in klassieke stijl met satelliet-tv en een minibar. Sommige kamers beschikken ook over een eigen balkon. Iedere ochtend geniet je van een heerlijk ontbijtbuffet en 's avonds kan je proeven van de mediterrane en lokale gerechten, vergezeld door een ruime aantal exclusieve wijnen.

In het gratis wellnesscentrum kan je heerlijk ontspannen in het Turkse bad, de hot tub of het zoute stoombad. Of je kan ook enkele baantjes trekken in het binnenzwembad of je energie loslaten in de fitnessruimte. Bij de receptie kan je eventueel ook massages en sessies in het solarium bijboeken. Meer info en boeken.

  1. Hotel Salgart

Het door een familie beheerde Hotel Salgart is een gezellige accommodatie in alpine stijl op 15 minuten wandelen van het centrum van Merano. Je verblijft in een van de ruime, moderne kamers voorzien van een eigen badkamer en balkon.

Het 3* aparthotel wordt omgeven door een mooie tuin waar je kan genieten van het zonnetje of een duik kan nemen in het verwarmde zwembad. Zin om even helemaal te ontspannen? Dan kan je enkele uurtjes terugtrekken in de Finse sauna. 's Ochtends biedt het hotel een heerlijk ontbijt dat bestaat uit een verscheidenheid aan gerechten, waaronder lokale vleeswaren, kaas en zelfgemaakt gebak. Verder beschikt het hotel ook over gratis parkeergelegenheid. Meer info en boeken.

  1. Relais & Chateaux Hotel Castel Fragsburg

Mag het al eens wat luxueuzer zijn? Ga dan voor een sterrenbehandeling en geniet van service van wereldklasse in Relais & Chateaux Hotel Castel Fragsburg. Dit 5* hotel is gehuisvest in een voormalig jachtkasteel en straalt een en al luxe uit. Castel Fragsburg biedt elegant ingerichte kamers in chateaustijl en beschikt over een grote tuin met verwarmd zwembad.

Voor wie zich graag eens laat verwennen, kan in het welnesscentrum met sauna en Turks stoombad, genieten van verschillende behandelingen en massages. In de spa heb je ook een panoramische lodge met een houten bad. De dag kan je afsluiten in het gastronomische restaurant dat traditionele en mediterrane gerechten met lokale producten serveert. Meer info en boeken

  1. Flora Hotel & Suites

Flora Hotel & Suites is een aangenaam 3*hotel in een rustige omgeving, in het hart van Merano. De accommodatie biedt cozy ingerichte kamers en suites, een heerlijk en gezond ontbijt en een grote mediterrane tuin met verwarmd buitenzwembad. Als gast van het hotel profiteer je bovendien van een korting op de thermische spa op slechts 5 minuten wandelen. Meer info en boeken.

  1. Hotel Isabella

Hotel Isabella heeft een centrale ligging, op slechts 10 minuten wandelen van de thermische spa Terme di Merano en het centrum van Merano. De accommodatie biedt ruime kamers met balkon voorzien van een klassieke inrichting. Na een heerlijke nachtrust kan je op het terras genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet met regionale producten, zoals Tiroler spek, eieren en zelfgemaakte taarten en jam.

Verder beschikt het hotel ook over een traditioneel Zuid-Tiroolse lounge en een eigen garage met gratis privéparkeergelegenheid. Meer info en boeken.

  1. Windsor Merano hotel & suites

Windsor Merano hotel & suites is gehuisvest in een elegant gebouw aan de oevers van de rivier de Passirio, op 5 minuten wandelen van het stadscentrum. De moderne kamers zijn ruim en voorzien van alle luxe en comfort. Sommige kamers kijken uit op de tuinen of beschikken ook over een eigen balkon.

De dag begin je met een lekker continentaal ontbijt dat bestaat uit verschillende soorten brood en lokale vleeswaren. Verder beschikt het hotel over mooi aangelegde tuinen met zonneterras, een buitenzwembad en een hot tub. Meer info en boeken.

  1. Aparthotel Villa Helvetia Vintage Suites & Breakfast

Aparthotel Villa Helvetia Vintage Suites & Breakfast is gehuisvest in een prachtige villa in art-nouveaustijl. De door een familie beheerde B&B biedt ruime appartementen waarvan sommigen beschikken over een eigen balkon.

De charmante B&B is gelegen in een prachtige tuin met terras waar je kan genieten van een goed boek in het zonnetje. Verder kan je tijdens je verblijf ook gratis gebruik maken van de buitensauna en de hot tub op het terrein. Kinderen kunnen zich vermaken op de trampoline of elkaar uitdagen voor een potje tafeltennis. Meer info en boeken.

  1. Hotel Bavaria

Hotel Bavaria zal je meteen opvallen met haar charmante gevel, maar ook door zijn pittoreske omgeving. Het hotel wordt namelijk omringd door een groene oase met indrukwekkende palmbomen, hoge naaldbomen en een ligweide.

's Avonds kan je genieten van heerlijke streekgerechten in het gezellige restaurant. Het elegante, traditionele hotel een ideale uitvalbasis. Het is centraal gelegen in een rustige wijk vlakbij het stadscentrum. Ideaal om even te ontsnappen van de drukte van de stad. Meer info en boeken.

  1. Kuntino Suites

Kuntino Suites gevestigd in een historische arcade-gebouw biedt exclusieve appartementen aan de prachtige Via Portici, in het centrum van de stad. De appartementen zijn ruim en staan voor elegantie, charme, stijl en design. Alle accommodaties zijn voorzien van een gezellige zithoek, airconditioning, een keuken met een vaatwasser en een eethoek. Sommige appartementen beschikken ook over een terras of een balkon. Meer info en boeken.

  1. Classic Hotel Meranerhof

Het 4-sterren Classic Hotel Meranerhof wordt omringd door groene Engelse tuinen en heeft een elegant interieur. De accommodatie bevindt zich op wandelafstand van de promenade en de oude binnenstad. Zo liggen de thermale baden aan de overkant van de weg. Wil je graag de omgeving verkennen? Dan kan je tegen een kleine vergoeding fietsen huren bij de receptie.

Je verblijft in een van de ruime kamers voorzien van een prachtige inrichting en kijken uit op de bergen of de tuinen van het hotel. Nood aan ontspanning? Dan kan je een namiddagje doorbrengen in het spacentrum met gratis binnenzwembad, een sauna, een hot tub, een Turks bad en een fitnessruimte. Eventueel kan je nog schoonheids- en massagebehandelingen bijboeken.

Daarnaast kan je in het restaurant genieten van gastronomische 5-gangenmaaltijden. Iedere week worden er ook speciale diners georganiseerd, en kan je regelmatig aanschuiven voor barbecues, Italiaanse buffetten en avonden met lokale specialiteiten. Wat kan je meer wensen? Meer info en boeken.

  1. Extra: download je gratis reisgids Dolomieten & Zuid-Tirol

Herkenbaar: Wil je zeker niets missen tijdens je bezoek aan de Dolomieten? Dan is er goed nieuws, wij deden al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Dolomieten & Zuid-Tirol met 50 bezienswaardigheden, 18 wandelingen (+ GPS coördinaten) en een volledig uitgestippelde rondreis en ga op pad. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Dolomieten & Zuid-Tirol om in de stemming te komen.

Dolomieten & Zuid-Tirol

Stuur me de gratis preview reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?