Waar overnachten in Bolzano? 10 x hotels, B&B's en appartementen van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Bolzano? 10 x hotels, B&B's en appartementen van goedkoop tot luxe

14 oktober 2022 in Dolomieten0 reacties

Tijdens je vakantie in Bolzano/Bozen natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Bolzano/Bozen. Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. B&B Goldenstern Townhouse

B&B Goldenstern Townhouse is gelegen in het centrum van de oude binnenstad van Bolzano. Achter de zorgvuldige, gerestaureerde historische gevel zit een 4* bed and breakfast met een unieke flair. De B&B biedt elegante kamers, voorzien van moderne faciliteiten. 's Ochtends geniet je van een heerlijk Italiaans ontbijt alvorens je de stad verkent. Meer info en boeken.

  1. Hotel Eggentaler

Hotel Eggentaler is een 3-sterrenhotel op ongeveer 3 km verwijderd van Bolzano. Het hedendaagse hotel is voorzien van ruime kamers in alpine stijl en een balkon vanwaar je kan genieten van een prachtig uitzicht op de tuin of de bergen.

In het restaurant kan je genieten van alpine- en mediterrane gerechten, inclusief op houtskool gegrilde steaks en zelfgemaakte pasta. Verder biedt het hotel ook een buitenbad, een aangenaam zonneterras, tuin en een gratis skiopslag. Op verzoek kan je ook gebruik maken van een sauna en een hot tub die geschikt is voor 6 personen. In de zomermaanden kan je gratis fietsen lenen. Meer info en boeken.

  1. Art & Design Hotel Napura

In het Art & Design Hotel Napura is gevestigd aan de rand van Bolzano, op een rustige locatie en op 10 minuten rijden van het stadscentrum. Het 4* hotel combineert luxe met de onafhankelijkheid van accommodatie met eigen kookgelegenheid. Je overnacht in een van de elegante suites, ingericht in de traditionele stijl van Zuid-Tirol, met houten vloeren en elegante meubels. Iedere suite is uitgerust met verschillende moderne voorzieningen en hebben allemaal een balkon of terras. Sommige suites beschikken zelfs over een eigen tuintje met romantische verlichting.

In de zomer kan je ontspannen op het dakterras van het hotel dat een skybar heeft met 3 hot tubs en een panoramisch uitzicht op de bergen. Nadien kan je lekker eten in de bistro van het hotel en genieten van een ontspannende avond in de Napura Sky Wellness. Meer info en boeken.

  1. B&B Il Battente 1862

Il Battente 1862 Bed&Breakfast - For exclusive use is gehuisvest in een 18e-eeuws gebouw, voormalige residentie van de Duitse Orde, onder bescherming van de Schone Kunsten. De charmante B&B biedt accommodatie op wandelafstand van het centrum van Bolzano (250 meter).

Je verblijft in een van de ruime kamers voorzien van alle luxe en comfort of in de suite van Battente 1862 met gezellige zithoek met balkenplafonds en antieke meubels. 's Ochtends wordt er ook dagelijks een ontbijt met lokale producten geserveerd. Meer info en boeken.

  1. Hotel Magdalener Hof

Hotel Magdalener Hof is gelegen in een rustige omgeving aan de rand van Bolzano. De kamers zijn modern ingericht en bieden uitzicht op de tuin, de binnenplaats of de straat waar het hotel gelegen is. In het restaurant kan je genieten van een mix van heerlijke gerechten uit Italië en Zuid-Tirol. Verder kan je op mooie zomerdagen genieten van het zonnetje op het terras of een verfrissende duik nemen in het zwembad. Voor wie graag wat stoom afblaast, kan dan weer terecht in de fitness. Meer info en boeken.

  1. Parkhotel Laurin

Parkhotel Laurin bevindt zich in het hart van Bolzano, op een steenworp van de kathedraal. Het hotel is gebouwd in art-nouveaustijl en dateert uit 1910. Je overnacht in een van de ruime kamers, ingericht met designmeubels en originele kunstwerken van hedendaagse kunstenaars.

Verder wordt het elegante hotel ook omgeven door een prachtig park waar je heerlijk kan dineren op warme zomeravonden of ontspannen bij het zwembad. Het restaurant biedt een gevarieerde mix van regionale en Italiaanse gerechten. Sluit je dag af met een pousse-café in de sfeervolle Laurin Bar waar je enkele originele art-nouveau fresco's kan bewonderen. Meer info en boeken.

  1. Stay Cooper Laubenhaus

Liever overnachten in een appartement? Dan is Stay Cooper Laubenhaus misschien wel iets voor jou. De accommodatie beschikt over ruime, moderne appartementen voorzien van een gezellige woonkamer met een flatscreen-tv en een eethoek. Sommige accommodaties hebben een terras en/of een balkon met uitzicht op de bergen. De keuken is uitgerust met een vaatwasser, een oven, een koelkast, een kookplaat en Nespresso-koffiemachine. De eigen badkamer beschikt over een douche en gratis toiletartikelen. Meer info en boeken.

  1. Stadt Hotel Città

Het Stadt Hotel Città bevindt zich aan het belangrijkste plein van Bozen, het Piazza Walther. De ruime kamers van het hotel hebben houten meubels en zijn ingericht met kleurrijke accenten. Na een heerlijke nachtrust kan je in het café van het hotel, met uitzicht op het plein, genieten van een gevarieerd ontbijtbuffet met vers fruit. 's Avonds kan je dan weer proeven van Zuid-Tiroolse gerechten en Italiaanse specialiteiten. Nood aan wat ontspanning? Dan kan je enkele uurtjes doorbrengen in de spa van het hotel met sauna, een hot tub en een Turks bad tegen een toeslag. Meer info en boeken.

  1. Cityflair Boutique Apartments

Of verblijf in de Cityflair Boutique Apartments in Bolzano net buiten het stadscentrum. De appartementen bieden moderne units met airconditioning, uitzicht op de stad en gratis WiFi. Na een heerlijk zelf klaargemaakt diner, kan je lekker gezellig samen in de woonkamer genieten van een goed filmpje. Het appartement beschikt verder ook over een terras en een skiopslag. Meer info en boeken.

  1. Gasthof Kohlern-Colle

Gasthof Kohlern-Colle bevindt zich op 1130 meter boven de zeespiegel en op wandelafstand van de kabelbaan naar de vallei van Bozen. Het hotel biedt dankzij deze unieke ligging een panoramisch uitzicht op de Dolomieten. De accommodatie is gevestigd in een gerestaureerd 19e-eeuws gebouw en biedt een zwembad, een spa en een hot tub.

Je overnacht in een van de ruime kamers voorzien van houten vloer en een eigen badkamer. Op zonnige dagen kan je genieten van een ontbijtbuffet (bestaande uit zoete en hartige producten, zelfgemaakte jams en cakes) op het gezellige terras. Na een vermoeiende dag kan je ontspannen in het welnesscentrum voorzien van een Finse sauna en een kruidenstoombad. Nadien kan je in het restaurant proeven van een specialiteiten uit Zuid-Tirol en Italiaanse gerechten.

Verder beschikt het hotel ook over een bibliotheek en een aangename tuin. Wie de omgeving van het hotel wilt verkennen, kan mountainbikes huren bij de receptie of maak gebruik van het openbaar vervoer. Meer info en boeken.

  1. Extra: download je gratis reisgids Dolomieten & Zuid-Tirol

Herkenbaar: Wil je zeker niets missen tijdens je bezoek aan de Dolomieten? Dan is er goed nieuws, wij deden al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Dolomieten & Zuid-Tirol met 50 bezienswaardigheden, 18 wandelingen (+ GPS coördinaten) en een volledig uitgestippelde rondreis en ga op pad. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Dolomieten & Zuid-Tirol om in de stemming te komen.

Dolomieten & Zuid-Tirol

Gratis reisgids Dolomieten & Zuid-Tirol downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?