Waar overnachten aan de Côte d'Opale? Van goedkoop tot luxe (2024) - Hotels + B&B's

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten aan de Côte d'Opale? Van goedkoop tot luxe (2024) - Hotels + B&B's

1 januari 2022 in Côte d'Opale2 reacties

Tijdens je bezoek aan de Opaalkust heb je natuurlijk ook een aangenaam hotel, hostel of verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels, hostels en enkele leuke alternatieven aan de Côte d'Opale.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Chateau De Montreuil (Montreuil-sur-Mer)

In een charmant authentiek huis uit de jaren 30, is het Chateau De Montreuil gevestigd. Dit voormalige landhuis heeft maar liefst vier sterren en biedt mooie kamers met een elegante inrichting. Elke kamer heeft een andere maar charmante stijl en een adembenemend uitzicht op het park van het huis of op de citadel van Montreuil.

's Ochtends geniet je van een heerlijk ontbijt in het restaurant en bij mooi weer kan je lekker vertoeven op het buitenterras, omgeven door bloembedden, veelkleurige perken en mooi bijgesneden struiken, een waar stukje paradijs! Meer info en boeken.

  1. Maison 76 (Montreuil-sur-Mer)

Maison 76 is gevestigd in een onlangs gerenoveerd 18e-eeuws herenhuis binnen de oude muren van Montreuil-sur-Mer. Alle kamers zijn ruim ingericht en sommige kamers hebben een prachtig uitzicht over de ommuurde tuin.

De Bed & Breakfast serveert dagelijks een ontbijt met heerlijke verse croissants, baguettes, ontbijtgranen, vleeswaren en kazen, opgefleurd met zelfgemaakte yoghurt, jam, marmelade.. In warmere periodes kan je altijd ontspannen in de prachtige ommuurde tuin, met een geplaveide binnenplaats en zwembad. Meer info en boeken.

  1. Hôtel Barrière Le Westminster (Le Touquet-Paris-Plage)

Een schitterende Art Deco gevel, discrete luxe en een gezellige sfeer. Het recent volledig gerenoveerde Hôtel Barrière Le Westminster Le Touquet combineert geschiedenis en moderniteit in het hart van de Parel van de Opaalkust, een echt juweeltje van Le Touquet. De kamers en suites met airconditioning van het Westminster, zijn bij de renovatie volledig opnieuw ingericht door Bruno Borrione en overstijgen daarmee de elegantie aan de Opaalkust. Daarbovenop geniet je kamer van een prachtig uitzicht op het bos en de vuurtoren.

Na een heerlijk dagje vertoeven in Le Touquet kan je je culinair laten verwennen door de gastronomische keuken. Meer info en boeken.

  1. Le Grand Hôtel (Le Touquet-Paris-Plage)

Le Grand Hôtel Le Touquet-Paris-Plage ligt in Le Touquet tegenover de Baai van Canche. Hier overnacht je in een van de stijlvolle kamers die voorzien zijn van alle nodige comfort. Voor een heerlijk ontbijt, lunch of diner kan je terecht in restaurant Baya. Na je dinertje kan je nog even nagenieten aan de bar van een kopje koffie.

Als gast van het hotel heb je ook gratis toegang tot de ware oase van welzijn: 300 m2 gewijd aan ontspanning met een verwarmd zwembad, hamam, sauna, infrarood sauna en fitnessruimte. Het hotel ligt op 5 minuten wandelen van het strand en op 10 minuten van het centrum van Le Touquet. Meer info en boeken.

  1. Novotel Thalassa Le Touquet (Le Touquet-Paris-Plage)

Het elegante Novotel Thalassa Le Touquet is gelegen aan het strand op 1 km van het centrum van Le Touquet-Paris-Plage. Het viersterrenhotel biedt naast modern ingerichte kamers met uitzicht op zee en de duinen, ook een zoutwaterzwembad, gratis WiFi en een aangenaam terras.

In het sfeervolle restaurant worden Franse gerechten, waaronder visgerechten, geserveerd voor een heerlijke lunch en diner. Iedere ochtend wordt hier ook een continentaal ontbijt of een ontbijtbuffet verzorgd. Meer info en boeken.

  1. ibis Styles Boulogne sur Mer Centre Cathédrale

ibis-hotel Boulogne sur Mer Centre Cathédrale ligt tegenover de oude stadsmuren en de kathedraal van Boulogne-sur-Mer. De ligging van het hotel is ideaal en vlak bij de toeristische attracties zoals het aquarium Nausicaa, de stranden, het casino en de vissershaven. Buiten een ideale ligging biedt het hotel stijlvolle comfortkamers aan die voorzien zijn van alle nodige comfort.

Er wordt elke dag een ontbijtbuffet geserveerd met zowel zoete als hartige gerechten, zoals eieren, heerlijke verse fruitsalade, yoghurt en vruchtensappen. Zoete deegwaren die ter plaats worden gebakken en verse Franse madeleines worden ook aangeboden, evenals een warme drank en een stuk fruit om eventueel mee te nemen. Meer info en boeken.

  1. Hôtel Métropole (Boulogne-sur-Mer)

Hotel Metropole Boulogne, volledig gerenoveerd, ligt op een bevoorrechte locatie in het stadscentrum van Boulogne-sur-Mer. De accommodatie beschikt over elegante, ruime kamers. En wanneer je de kamer beu gezien bent, kan je altijd even ontspannen in de tuin of in de bar. Graag de omgeving verkennen? Bij de receptie kan je altijd terecht voor tips over vervoer en wat er in de omgeving te doen is. Meer info en boeken.

  1. Opal'Inn (Boulogne-sur-Mer)

Het volledig gerenoveerde hotel Opal'inn ligt op een bevoorrechte locatie tegenover het strand van Boulogne-sur-Mer, op een steenworp afstand van het Nausicaa Sea Center en op minder dan 15 minuten lopen van het stadscentrum. De kamers van Opal'Inn zijn ruim ingericht en elk voorzien van een flatscreen-tv en badkamer. Sommige kamers bieden ook een prachtig uitzicht op zee. Meer info en boeken.

  1. Hôtel de la Baie de Wissant (Wissant)

Hôtel de la Baie de Wissant Sauna Hammam ligt aan zee en op 5 minuten lopen van het centrum van de stad Wissant. Het hotel biedt ruime en moderne accommodatie met uitzicht op zee en iedere ochtend wacht je een heerlijk ontbijtbuffet op. Wanneer je even wil ontsnappen aan de drukte, kan je altijd even vertoeven met een goed boek op het buitenterras of ontspannen in het wellnesscentrum met sauna en Turkse hammam. Meer info en boeken.

  1. Hotel Régina & Spa (Berck-sur-Mer)

Hotel Régina & Spa bevindt zich in een rustige woonwijk in Berck-sur-Mer. Het Régina is gevestigd in een karaktervol gebouw in roze en witte tinten uit de jaren 1900 en biedt moderne accommodatie aan. Ontdek de charme, elegantie en comfort van de verschillende categorieën kamers waar traditie en eigentijdse geest hand in hand gaan.

Na de tal van mooie uitstapjes aan de Opaalkust kan je u ontspannen in het overdekte zwembad, de sauna, de hamam of het bubbelbad. Geniet van een gastronomisch moment in de kleurrijke setting van het restaurant of van momenten van ontspanning aan de bar, een echte plaats van gezelligheid. Meer info en boeken.

  1. The Originals Boutique, Hôtel Neptune (Berck-sur-Mer)

The Originals Boutique, Hôtel Neptune in Berck-sur-Mer is gelegen aan het strand, op wandelafstand van het centrum. Het hotel biedt ruime kamers en appartementen voorzien van alle luxe en comfort. De kamers hebben een traditionele kust-designinrichting, een eigen badkamer en sommige bieden een panoramisch uitzicht op zee.

Verder kan je genieten van een heerlijk ontbijtje en in de avond kan je terecht in het restaurant voor traditionele gerechten en visspecialiteiten. Nadien kan je nog even nagenieten in de gezellige bar en het terras op de boulevard. Meer info en boeken.

  1. Hotel Des Arts (Wimereux)

Hôtel des Arts, gebouwd in 1906, is het oudste hotel in Wimereux. Het hotel werd in het voorjaar van 2018 volledig gerenoveerd en kreeg een weelderige inrichting en art-decostijl. De kamers bieden een intieme sfeer. Muurkleuren en stoffen in delicate tinten vormen een decor waar verfijning in de kleinste details zit.

Het Hôtel des Arts maakt er een erezaak van om een uitgebreid en smakelijk ontbijt aan te bieden, dat iedereen pleziert! In bar Le Mona Lisa wordt er dan ook een continentaal ontbijt geserveerd in buffetvorm. Hier kan je ook terecht voor een glaasje wijn of kopje koffie. Meer info en boeken.

  1. Hotel Atlantic (Wimereux)

Dit luxe familiehotel is gelegen aan de zee in Wimereux, een schilderachtige badplaats aan de Opaalkust.. De kamers van het Hôtel Atlantic zijn rustig en helder. Iedere kamer biedt een prachtig uitzicht over de zee. Ze zijn elegant gedecoreerd in een eigentijdse stijl en perfect uitgerust om aan uw behoefte aan comfort te voldoen. En wanneer je even wil ontspannen kan je altijd enkele uurtjes vertoeven in de sauna of hammam van het hotel.

In het La Liégeoise restaurant, dat bijna een Michelin-ster heeft, kan je terecht voor enkele klassieke Franse gerechten met tal van visgerechten en een aantal specialiteiten uit de regio. Meer info en boeken.

  1. Najeti Hôtel de la Poste (Beaune)

Dit hotel in Beaune zet de Bourgondische traditie van gastvrijheid, lekker eten en heerlijke wijnen voort. Het Najeti Hôtel de la Poste is gevestigd in een 19e-eeuwse koetshuis op slechts 2 minuten wandelen van het historische centrum van Beaune. De ruime en stijlvolle kamers zijn ingericht met antieke meubels en bijbehorende stijlvolle elementen en bieden uitzicht op de tuin of de stad.

Restaurant Le Relais serveert gastronomische gerechten, die bereid worden met verse lokale producten. In de zomer kan je van de heerlijke maaltijden genieten op het terras. De bar is ingericht in de belle epoque-stijl en biedt een gezellige omgeving voor een kopje thee, een aperitief of een ontspannen drankje laat op de avond. Meer info en boeken.

  1. Hotel de la Plage (Wissant)

Of verblijf in het charmante Hotel de la Plage in Wissant. Dit historische gebouw is gelegen in het hart van het dorp Wissant, aan de rivier en op wandelafstand van de zee, tussen Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez. Het hotel heeft nog steeds een traditionele inrichting met enkele authentieke elementen. De kamers zijn ruim en voorzien van alle luxe en comfort en bieden uitzicht op de rivier.

Je begint de dag met een heerlijk ontbijtje verzorgd door het vriendelijke personeel van het hotel. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan de Côte d'Opale

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je rondreis langs de Côte d'Opale? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. We hebben een complete 3-daagse autorondreis langs de Opaalkust uitgewerkt langs de mooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden. Download je rondreis Côte d'Opale hier. Nog meer zien van de regio Noord-Frankrijk? Koop onze complete reisgids Noord-Frankrijk langs 200 bezienswaardigheden, inclusief 7 wandelingen.

Noord-Frankrijk

Gratis reisgids Côte d'Opale downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 30 januari 2023 - De Pauw Leo

Zeer nuttig fijne informatie

- 16 januari 2022 - Vande walle martine

We verheugen ons om in juli met onze kinderen deze uitstap te doen. Hartelijk dank voor de interessante informatie, alsook de nieuwe die we met deze mail ontvingen aangezien we met ons tweeën een weekje vroeger gaan aanzetten maar daarvoor nog geen hotel geboekt hebben. Bedankt voor informatie. Ons Chateau is al geboekt met de kids en kleinkinderen 10 pers

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?