Dit zijn de 13 x mooiste stranden van Corsica: even weg van de massa

Volledige reisgids kopen voor € 10

Dit zijn de 13 x mooiste stranden van Corsica: even weg van de massa

18 maart 2024 in Corsica4 reacties

Overzichtje met de mooiste stranden in Corsica + tips

Heel wat toeristen trekken naar Corsica vanwege de mooie landschappen en om in te bergen te gaan wandelen. Toch heeft het eiland veel meer te bieden dan dit alleen. Het eiland heeft een kustlijn van maar liefst 1000 kilometer.

Over deze lange kustlijn liggen meer dan 200 stranden. Om het wat eenvoudiger te maken voor jou hebben wij alvast een overzicht gemaakt van de mooiste stranden van Corsica.

Boek je tours en excursies voor je vakantie op Corsica

Zelf op uitstap op Corsica of wil je liever mee met een georganiseerde tour of gids? Tours komen je ophalen bij je hotel of verblijf. Bekijk alle tours en excursies op Corsica online.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen door GetYourGuide, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie.

Bekijk hieronder alvast enkele populaire tours & excursies op Corsica

Inhoud artikel

  1. Plage de Palombaggia, favoriet strand van UNESCO

Plage de Palombaggia werd door UNESCO uitgeroepen tot één van de mooiste stranden. Hierbij gaat het niet alleen over Corsica, maar over de hele wereld. Vanop dit strand, met zijn zuivere witte zanden, kijk je uit over het sprankelende water van de zee met de onbewoonde Cerbicale Eilanden als uitzichtpunt. Dankzij het helder blauwe water, waan je je soms wel in de Malediven. Zoals te verwachten kan het hier in het hoogseizoen druk zijn, maar zelfs dat doet niets af aan de natuurlijke schoonheid van deze plek.

  • Het strandje ligt dichtbij Porto-Vecchio.
  • Er is gratis parking voorzien nabij het strand (bekijk ligging). Vanaf de parking is het nog een 10 minuutjes wandelen naar het strand.
  • Er zijn verschillende restaurantjes en bars gevestigd.
  • Naast het nemen van een verfrissende duik kan je er ook surfboarden en duikles volgen.
  1. Zon, strand en lekker eten aan Plage de Santa Giulia

Plage de Santa Giulia is een adembenemend strand en een van de meest populaire baaien op Corsica. Het strand, een parel langs de kust, wordt vaak omschreven als één van de mooiste op het eiland. Plage de Santa Giulia is gelegen langs een smalle strook schiereiland die de zee scheidt van een zoetwater lagune. Het strand wordt omringd met duinen en naaldbomen en beschikt over zacht, wit zand. Wil je naast het genieten van het strand ook iets eten? Dan kan je terecht in de lekkere restaurants waar je wat kan eten terwijl je geniet van het zeezicht.

  • Het strand ligt op zo'n 15 minuten rijden van Porto-Vecchio.
  • Het is een erg populair strand, vooral in de zomer.
  • Er zijn ook verschillende watersporten die je hier kan ondernemen waaronder surfen, zeilen en kanoën.
  • Er is betalende parking voorzien. Voor een hele dag betaal je 5€.

RONDREIS: Wil je graag nog meer zien van het eiland? Bekijk dan zeker eens onze 10-daagse rondreis Corsica en ontdek de verborgen pareltjes.

  1. Koeien op het strand van Ostriconi

Het strand van Ostriconi is één van onze favoriete stranden op Corsica. Dit schitterende zachte zandstrand wordt omgeven door ongerepte natuur en is in elk geval een zalige plek om te vertoeven. Of je nu gekomen bent om snel even door de branding te lopen, te picknicken of om enkele uurtjes te genieten van de zon. Je kan er soms het gezelschap krijgen van koeien op het strand, wat het nog net iets specialer maakt. Wel opletten, dit zijn "wilde" dieren, kom niet te dicht in de buurt en laat ze zeker niet schrikken.

  • Dit mooie, unieke zandstrand ligt in Palasca, op een paar minuten rijden van L'Ile Rousse.
  • Je kan je auto parkeren bij Ostriconi Beach Car Park op wandelafstand van het strand (bekijk ligging).
  1. Het strand van Chiuni

Het gezellige zandstrand van Chiuni (nabij Cargèse) wordt afgelijnd door mastiekbomen en straalt rust uit, ondanks het toeristische dorp dat er net achter ligt. Hier kan je ontspannen en van de zon genieten, of jezelf verwennen met een iets actievere watersport-activiteit. Dit is de perfecte plaats om een dag door te brengen tijdens een rondreis op Corsica.

  1. Ontsnap de drukte van Calvi

Calvi is een populaire badplaats op Corsica en het zandstrand van Calvi Plage is vooral in trek bij families en vakantiegangers, in het bijzonder tijdens de zomermaanden. Hoewel Calvi Plage dus redelijk druk kan zijn, behoudt het toch zijn ontspannen en vriendelijke sfeer en is het een gezellige plek om zowel van zee als zon te genieten. Geniet van de uitzichten over Calvi en de Middellandse Zee.

  • Het water is kristalhelder en redelijk ondiep, ideaal voor kinderen.
  • Op het strand heb je de mogelijkheid om strandbedjes en parasols te huren.
  • Er zijn ook gezellige bars en restaurants gevestigd.

VERBLIJFTIP: Graag in Calvi overnachten? Met uitzicht op de stad, gelegen op de top van een heuvel, is het Hotel Le Mariana een echte aanrader. Je verblijft in moderne, ruime kamers die elk hun charme hebben. Verder kan je de ochtend beginnen met een frisse duik in het seizoensgebonden buitenzwembad met een panoramisch uitzicht op de zee en de bergen. Er zijn ook een hot tub, een sauna en een fitnessruimte aanwezig! Meer info en boeken.

  1. De stranden nabij Les Calanches de Piana

Plage d'Arone

Plage d'Arone is een rustig zandstrandje met allerhande voorzieningen zoals een restaurant en een bar. Het is de ideale plek om na je hike door de beroemde Calanches de Piana, even uit te rusten en misschien te genieten van een gezellige picknick op het zachte zand. Je bereikt het strandje makkelijk en ook de rit er naartoe is veelbelovend. Je geniet continue van een adembenemend uitzicht op de helderblauwe zee.

Plage de Ficaghjola

Een ander strand in de buurt van les calanches, is Plage de Ficaghjola. Wanneer je dit strand bezoekt, let dan zeker op je snelheid. De weg naar dit strand is namelijk erg smal en bochtig. Vanaf de paring is het nog een 5 à 10 minuten wandelen naar het strand. Het strand zelf wordt omringd door prachtige rotsen en helderblauw water.

  • Er zijn maar een beperkt aantal parkeerplaatsen voorzien. Je komt dus best heel vroeg of heel laat op de dag.

EXCURSIE: Graag een excursie maken naar Les Calanches de Piana? Er worden verschillende daguitstappen en excursies georganiseerd. Bekijk hier het volledige aanbod.

  1. Overnachten aan Plage de Abbartello

Heb je graag een hotel dichtbij het strand? Dan is Hotel Abbartello echt iets voor jou. Dit gezellige 3* hotel ligt namelijk aan een verborgen klein baaitje. Het is hier echt genieten op het prachtig witte zandstrand dat omringd wordt door ruwe rotsen en de helderblauwe zee. Na een verfrissende duik in het water kan je proeven van de typische mediterrane gerechten in het Restaurant Paillotte Abbartello op het panoramische terras met uitzicht op de Golf van Valinco.

  • Het is niet de meest geschikte plek om te komen zwemmen met kinderen. De golven kunnen best hoog komen en het water wordt al snel diep.
  • Niet zo ver van dit strandje ligt het grotere Plage de Tenutella.
  • Wil je graag overnachten in Hotel Abbartello? Boek je verblijf hier.
  1. Plage Tamaricciu, chillen op het strand

Plage Tamaricciu (Porto-Vecchio) is een beetje meer zuidwaarts gelegen dan Plage de Palombaggia. Het is wat minder bekend maar daarom niet minder mooi. Om een rustig plekje voor jezelf te vinden kan je best vanaf de parking van Tamaricciu naar het uiterste einde van dit lange strand wandelen. Er zijn genoeg gelegenheden voor een drankje of een hapje, met zicht op zee.

  1. Parelwitte Plage de Saleccia

Plage de Saleccia is een erg rustig zandstrand dat vooral geliefd is bij rustzoekers en natuurliefhebbers. De baai ligt dan ook in een beschermd natuurgebied dat omgeven wordt door een onbewoond landschap. Je geniet er van een fijn wit zandstrand en zich op de azuurblauwe zee.

  • Het strand is niet zo eenvoudig te bereiken. Je kan het strand enkel bereiken via een 11 km lang onverhard pad. We raden je aan om hier naartoe te rijden met een 4x4.
  • In het hoogseizoen kan je eventueel een uitstap maken naar het strand met een boot die vertrekt vanuit Saint Florent en Île-Rousse.

REISGIDS: Mis niets tijdens je verblijf en download je reisgids Corsica.

  1. Plage de Rondinara, een waar paradijs

Een van onze persoonlijke favoriete stranden in Corsica is het Plage de Rondinara. Het strand werd ook meerdere malen verkozen tot mooiste strand van Frankrijk of Europa. Het is gelegen in een schelpvormige baai en is makkelijk te bereiken. Met haar azuurblauw water en wit zacht zandstrand, is het hier een waar paradijs. De zee is vrij ondiep en er is nauwelijks stroming, ideaal voor als je met kinderen op stap bent. Plof je handdoek neer en geniet van het prachtige uitzicht op de omgeving. Niet ver van het strand, op 10 minuten wandelen, kan je de oude Bunker de la Rondinara bezoeken.

  • Het strand ligt tussen Porto-Vecchio en Bonifacio in. De ideale tussenstop als je deze twee steden wil bezoeken.
  • De rit naar de baai van Rondinara is schilderachtig. Je rijdt langs een kronkelende en soms smalle bergweg.
  • Na een gezellige dag aan het strand kan je nagenieten of afkoelen bij de strandtent De la Plage chez Ange.
  • Er is ook betalende parking voorzien bij het strand (bekijk ligging).
  1. Het zwarte zandstrand Plage de Nonza

Graag eens een zwart zandstrand bezoeken? Dan is Plage de Nonza misschien iets voor jou. Plage de Nonza, ook wel simpelweg het Plage de Noir genoemd, is een zwart kiezelstrand. Je kan het strand makkelijk bereiken via het kustdorpje Nonza en na het beklimmen van meer dan 500 trappen! Nadien word je beloond met een schitterend zicht op het strand en de omgeving. Het strand wordt ook niet overrompeld met een massa toeristen, je kan hier dus heerlijk op jezelf ontspannen. Vergeet ook best je zonnecrème niet mee te nemen, het kan hier namelijk erg warm worden door de zwarte kleur van het strand.

De naam van het strand wordt verklaard door de aanwezigheid van een voormalige asbestextractie-installatie in Canari, ongeveer 15 km verderop.
  1. Plage de Saint-Cyprien is ideaal strand voor kinderen

Plage de Saint-Cyprien (Porto-Vecchio) is nog zo’n uitgestrekt stukje zandstrand dat voor velen het paradijs betekent. Dit strand grenst aan de Étang d’Arasu met zijn Genuese wachttoren. Vele historische restanten werden bij de monding van de Osu gevonden. Door de beschutte ligging en de langzame overgang van diep naar ondiep, is dit strand heel geschikt voor families met jonge kinderen.

  1. Plage de Roccapina aan de zuidwestkust van Corsica

Tussen Propriano en Bonifacio in vind je het pittoreske Plage de Roccapina. Het parelwitte strand met turquoise blauw water wordt omringd door metershoge rotsen en prachtige natuur. Plof je handdoek neer, neem een verfrissende duik in het water, ga met je kinderen op zoek naar mooie visjes of ga lekker snorkelen.

  • Het strand is gelegen in een mooie ondiepe baai aan de zuidwestkust van Corsica en is niet zo eenvoudig te bereiken.
  • De hobbelige weg is bezaaid met obstakels, namelijk overal verschillende gaten en boomtakken. Idealiter rijd je hier met een 4×4 naartoe.
  • Er is gratis parking voorzien bij het strand (bekijk ligging).
  1. Waar overnachten op Corsica?

Voor je bezoek aan het charmante Corsica, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. In de steden zoals Ajaccio en Bastia is er geen gebrek aan hotels voor elk budget - van backpacker tot luxueus. Ga je meer naar het binnenland dan is het aanbod aanzienlijk kleiner. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Corsica online bekijken.

Mercure Ajaccio

Mercure Ajaccio ligt naast Port de Plaisance in het hart van de stad Ajaccio. Het viersterrenhotel beschikt over een groot aantal elegante kamers met uitzicht over de jachthaven en bieden alle comfort dat je maar kan wensen. Vanop het panoramisch dakterras kan je van een heerlijk ontbijt genieten met een prachtig uitzicht over de zee en de haven. Meer info en boeken.

B&B A Chjusellina in Corte

Verblijf in de gezellige B&B A Chjusellina dat gevestigd is op een sfeervolle boerderij in Corte. De Bed & Breakfast beschikt over aangename kamers die voorzien zijn van alle comfort. Verder kan je vertoeven in het seizoensgebonden buitenbad met een leuk uitzicht op de bergen. Eventjes de dorst lessen? Dan kan je altijd voor een drankje terecht in de eigen bar! Meer info en boeken.

U Capu Biancu in Bonifacio

Hotel U Capu Biancu is gelegen op 15 minuten rijden van Bonifacio en ligt vlak aan de kust. Met een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee en twee privéstranden is dit het ideale hotel om tot rust te komen. Verder ontspannen kan je in het zwembad van het hotel of in het wellnesscentrum. Voor lekker eten kan je altijd terecht in de restaurants. Op de privéparking van het hotel zijn er ook oplaadpunten voorzien voor elektrische wagens zodat je makkelijk jouw weg kan verder zetten vanuit het hotel. Meer info en prijzen.

  1. Mis niets tijdens je vakantie op Corsica met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Corsica? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Corsica met een volledige uitgestippelde rondreis van Corsica, en meer dan 65 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Corsica.

Corsica

Gratis reisgids Corsica downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 3 augustus 2021 - Katja

Heel bruikbare informatie! Overzichtelijk, gestructureerd en to-the-point. We hebben hier echt wel veel aan gehad bij de voorbereiding van onze reis!

- 9 juni 2021 - Melania

prima!

- 30 januari 2019 - Suzanne

Strand Canella aan de oostkust is prachtig en redelijk rustig!

- 7 juni 2018 - Els Thorrée

Zeer bruikbaar bij de voorbereiding van onze reis!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?