Waar overnachten in Salamanca? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024)

Koop de volledige reisgids voor € 10

Waar overnachten in Salamanca? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024)

31 augustus 2021 in Castilla y León0 reacties

Tijdens je bezoek aan de charmante stad Salamanca heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Salamanca!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Apartamentos Boutique Salamanca

Midden in het centrum van Salamanca, op zo'n 100 meter van het Plaza Mayor, vind je de appartementen van Apartamentos Boutique Salamanca. De accommodaties zijn ruim en hebben een balkon met uitzicht op de stad, een volledig uitgeruste keuken en een eigen badkamer met een douche. Hier kan je zelf gaan en staan wanneer je maar wilt en dat maakt je vakantie ongetwijfeld zorgeloos! Meer info en boeken.

  1. Hospes Palacio de San Esteban

Hospes Palacio de San Esteban is gevestigd in een gerenoveerd klooster dat een tijdloze charme uitstraalt. Dit stijlvolle, moderne vijfsterrenhotel wordt omringd door de monumenten van het historische Salamanca. Het hotel is centraal gelegen, op de ideale locatie voor een bezoek aan deze prestigieuze universiteitsstad. Daarnaast kan je u ook ontspannen in de tuinen of in het seizoensgebonden zwembad dat uitzicht biedt op de kathedraal en het klooster van San Esteban. De 2 kathedralen van de stad en het beroemde Casa de la Concha liggen op korte wandelafstand. Naast de vele charmante bezienswaardigheden van deze oude Castiliaanse stad vindt u ook veel entertainment in de omliggende straten. Meer info en boeken.

  1. Hostal Plaza Mayor

In het hart van Salamanca, op een steenworp van de Plaza Mayor, is het Hostal Plaza Mayor gevestigd. Het is het ideale verblijf om uit te rusten en te ontspannen in een onvergelijkbare omgeving. Alle comfortkamers van het hotel zijn ingericht in een traditionele stijl en voorzien van een kleine koelkast, verwarming, airconditioning en een flatscreen-tv. Sommige kamers hebben ook een terras. Meer info en boeken.

  1. Rua Suites Boutique

Luxe suites in het oude centrum van Salamanca, naast de oude en nieuwe kathedraal en op twee minuten wandelen van de platereske gevel van de universiteit. De Rua Suites Boutique zijn gevestigd in een statig gebouw dat eind 19e eeuw is gebouwd, onder invloed van de art nouveau-stijl. Een romantische marmeren trap loopt door dit prachtige gebouw met de charme van unieke architectonische elementen, die klassieke en moderne details combineren. Onlangs gerestaureerd, combineren de suites de smaak en charme van de 19e eeuw met het comfort van de moderne faciliteiten. Meer info en boeken.


  1. Hotel Rector

Dit charmante, rustige hotel is door Condé Nast Johansens uitgeroepen tot beste Europese stadshotel. In Hotel Rector overnacht je in stijlvolle kamers in een voormalig aristocratisch Neorenaissancistisch huis, tegenover de oude muren en kathedralen. Een ingetogen luxe boetiekhotel in het centrum van Salamanca met kamers die ingericht zijn met mahoniehouten meubelen en marmeren baden. Meer info en boeken.

  1. Ikonik Plaza Mercado

Ikonik Plaza Mercado is een charmant stadshotel met een elegante gevel van Villamayor-steen met originele, architectonische elementen die de geschiedenis van Salamanca uitbeelden. Dit boetiekhotel combineert design en traditie in het hart van Salamanca, elke kamer is uniek en is ontworpen met respect voor de originele architectonische elementen van het gebouw: grote ramen met houten luiken, gewelfde daken met balken en andere originele details die voor extra karakter zorgen. En je kan elke dag goed beginnen met een heerlijk ontbijtbuffet in de eetzaal! Meer info en boeken.

  1. Pension Salamanca Luxury Plaza

Het elegante pension Salamanca Luxury Plaza ligt aan het Plaza Mayor in Salamanca, op 700 m van de Universiteit van Salamanca. Alle accommodaties in het pension bieden een mooi uitzicht op de straten van de stad en elke kamer beschikt over alles wat je maar nodig hebt tijdens je verblijf. Sommige kamers beschikken ook over een balkon waar je 's morgens kan genieten van een heerlijk tas koffie. Meer info en boeken.

  1. Sercotel Las Torres


In Sercotel Las Torres word je elke ochtend wakker met een fantastisch uitzicht over de gouden steen en de prachtige barokke stijl van het centrum. Dit boetiekhotel ligt in het hart van Salamanca en biedt minimalistische gerenoveerde kamers die zijn uitgerust met alle comfortfaciliteiten. In het restaurant van het hotel kan je elke ochtend genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. En in de avond kan je altijd de stad in duiken op zoek naar de gezellige cafeetjes en restaurants. Meer info en boeken.

  1. Hostal Barcelona

Hostal Barcelona is gelegen naast het Universitair Ziekenhuis en dichtbij het historische centrum van de stad. Het hostel heeft onlangs al zijn kamers gerenoveerd en biedt moderne en volledig uitgeruste kamers en elke kamer heeft dan ook zijn eigen identiteit. Ontbijten kan je in het café van Hostal Barcelona naast het pension. Meer info en boeken.

  1. Abba Fonseca

Het eigentijdse hotel Abba Fonseca heeft een opvallende oude stenen gevel en is gevestigd in het historische centrum van Salamanca. Je overnacht hier in een van de ruime, gezellige kamers. Het Abba Fonseca kijkt uit op de prachtige kathedraal van Salamanca, en is de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van deze historische stad. In de fitnessruimte van het hotel kan je uw conditie op peil houden en na wat beweging kan je heerlijk ontspannen in de kleine spa, in een Turks bad en een hot tub. Wanneer je 's avonds terugkeert in het hotel kan je genieten van een verrukkelijk 3-gangenmaaltijd. Meer info en boeken.

  1. Download onze gratis stadswandeling Salamanca

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Salamanca. Die hebben we voor jou uitgestippeld zodat je zeker niets mist van de stad. De wandeling brengt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden en geeft je wat meer uitleg over de plekken waarlangs je passeert in Salamanca.

Castilla y León

Gratis wandeling downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?