9 x top bezienswaardigheden Ávila: wat zeker zien tijdens je bezoek?

Koop de volledige reisgids voor € 10

9 x top bezienswaardigheden Ávila: wat zeker zien tijdens je bezoek?

3 september 2021 in Castilla y León0 reacties

De voormalige koningsstad Ávila in Castilla y León, wordt volledig omringd door monumentale stadsmuren met torens en poorten. Het stadje prijkt niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Slenter door de historische binnenstad en bewonder de prachtige historische gebouwen. We raden je aan om hier voldoende tijd te spenderen om te kunnen genieten van alles wat Ávila te bieden heeft!

Ben je benieuwd naar wat je mag verwachten van een bezoekje aan Ávila? Wij zetten alvast de mooiste bezienswaardigheden van Ávila op een rijtje!

Tours en dagexcursies boeken in Ávila

De mooiste bezienswaardigheden en plekjes in Ávila bezoeken met een georganiseerde tour of gids? Ga mee met een gids en tour en geniet van de omgeving. Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Ontdek hier de mooiste tours en excursies in Ávila en haal het beste uit je vakantie!

Inhoud artikel

  1. Historische centrum van Ávila

Niets gezelliger dan even rondslenteren in het historische centrum van deze ommuurde stad. De historische binnenstad van Ávila, wordt ook wel Casco Historico genoemd. Hier dwaal je door sfeervolle, smalle straatjes met historische kerken, kloosters en andere monumentale gebouwen.

Bezoek zeker eens het Plaza de Santa Teresa, een mooi plein met gezellige winkeltjes en terrasjes maar ook het charmante Plaza Mayor, met het stadhuis en de San Juan Buatista kerk is ook een must-see tijdens je bezoek.

Waar ligt Ávila op de kaart?

  1. Wandel over de stadsmuren van Ávila

Zoals eerder vermeld wordt Ávila volledig ommuurd door een ruim 2500 meter lange middeleeuwse stadsmuur. Men startte de bouw van deze muur in 1090 in opdracht van Alfons VI van León ter bescherming van de stad. Diverse delen werden in de 12e eeuw herbouwd en vandaag de dag kan je deze nog steeds bewonderen.

Het is mogelijk om langs een deel van de stadsmuren en stadspoorten te wandelen, zelfs een stukje bovenop de muur. Vanop de stadsmuren heb je namelijk een prachtig uitzicht op de stad Deze historische stadsmuur is een van de best bewaarde stadswallen van Europa en dus zeker een bezoekje waard!

Nog op zoek naar een aangenaam verblijf voor tijdens je bezoek? Bekijk het volledige aanbod hotels in Ávila.

  1. Kathedraal van Ávila

De kathedraal van Ávila, ook wel bekend als de San Salvador kathedraal werd gebouwd aan het einde van de twaalfde eeuw. Dit gebouw moet je gezien hebben, het is zowat de eerste gotische kathedraal van Spanje, maar wel met hier en daar wat romaanse en barokke invloeden. Ga ook zeker binnen eens een kijkje nemen, het interieur zal je positief weten te verrassen!

  1. San Vicente basiliek

Net buiten de middeleeuwse stadsmuur ligt de romaanse San Vicente basiliek. Deze basiliek is gebouwd tussen de twaalfde en veertiende eeuw naar een ontwerp van de Franse meester Fuchel, pionier van de gotische stijl in Spanje. Vooral de rijk versierde zuidelijke en westelijke toegangspoorten zullen hier je aandacht weten te trekken! Ook de graftombe is indrukwekkend om te zien.

TIP: Verken de middeleeuwse stad Ávila met onze uitgestippelde 14-daagse rondreis door Castilla y León.

  1. Los Cuatro Postes

Een ander monument, net buiten het centrum van Avila is het Los Cuatros Postes. Los Cuatros Postes is zowel een heiligdom als een prachtig uitzichtpunt. Het markeert de plek waar Teresa en haar broer door een oom werden tegengehouden terwijl ze wegliepen van huis. Maar de belangrijkste reden om hier te komen is omdat je niet alleen het beste maar ook het mooiste uitzicht hebt op Ávila. Vooral ’s avonds is het uitzicht op de verlichte stad indrukwekkend!

  1. Het klooster van de heilige Theresia

Dit heiligdom en klooster werd gebouwd in 1636 op de plek waar ooit het geboortehuis van de heilige Teresa stond. Wanneer je het klooster bezoekt, zal je al snel het standbeeld van de Maagd van Sonsoles zien staan, een van de beschermheiligen van Ávila. Wist je dat de inwoners van Ávila zelfs de traditie hebben om dit heiligdom blootvoets te bezoeken als een pelgrimage?

  1. Plaza Mayor van Ávila

Wil je graag even genieten van de omgeving en de sfeer in Ávila? Ga dan gerust even naar Plaza Mercado Chico (Plaza Mayor), het middelpunt van de oude stad. Het plein is niet zo indrukwekkend als in andere grote steden, maar het heeft zeker zijn charme en gezelligheid. Hier kan je even tot rust komen op één van de gezellige cafeetjes. Bovendien kan je hier ook het stadhuis en de kerk van San Juan Buatista bewonderen.

  1. Koninklijk klooster van Santo Tomás

Real Monasterio de Santo Tomás is een Dominicaans klooster dat gebouwd werd in de late 15e eeuw. Het klooster ligt op een kwartiertje wandelen van het historische centrum en heeft een fraai altaarstuk en mooie binnenplaatsen. Het herbergt de dag van vandaag ook een Museum voor Oosterse Kunst en een ander voor Natuurwetenschappen. Zeker een bezoekje waard.

Wil jij ook graag meer ontdekken van deze mooie Spaanse regio? Download onze gratis preview reisgids Castilla y León en ontdek alvast enkele mooie plekjes.

  1. Daguitstappen vanuit Ávila

Je kan je bezoek aan Ávila ook combineren met een stedentrip. Er zijn dan ook heel wat georganiseerde dagexcursies van en naar Ávila. Hieronder vind je alvast meer info over de steden die vaak samen bezocht worden met Ávila.

Segovia

Niet ver van Ávila ligt een van de meest indrukwekkende steden van Spanje. Segovia, een stadje dat vooral aantrekt dankzij haar sprookjesachtige charme! De oude stad Segovia heeft een prachtig historisch centrum met een van de mooiste kastelen van het land, het Alcázar van Segovia. Daarnaast zijn er nog heel wat andere mooie, indrukwekkende bezienswaardigheden die je hier kan bezichtigen.

Madrid

Madrid is de Spaanse hoofdstad waar heel wat te zien en te beleven valt. Madrid bruist van de geschiedenis, kunst en voetbal en loopt over van de bezienswaardigheden. Je kan er wandelen op het plein Plaza Mayor, het Prado-museum bezoeken, ronddwalen door het paleis El Escorial en nog zo veel meer.

Ontdek hieronder alvast de mogelijke dagexcursies van en naar Ávila

  1. Waar overnachten in Ávila?

Voor je bezoek aan het middeleeuwse Ávila, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Ávila online bekijken.

Palacio de los Velada

Palacio de los Velada is gevestigd in een indrukwekkend paleis uit de 16e eeuw in Avila. Het hotel beschikt over luxe kamers met elegant meubilair en airconditioning. Rondom de lichte, centrale binnenplaats ligt een mooie galerij met arcades waar je heerlijk kan vertoeven. Het restaurant El Tostado is ingericht met prachtige kroonluchters en serveert karakteristieke gerechten uit de regio. Palacio de los Velada heeft ook een bar in Engelse stijl. Meer info en boeken.

Antika Snoga

Het driesterrenhotel Antika Snoga is gelegen in Avila, op wandelafstand van het centrum. De accommodatie is gebouwd in de 15e eeuw en biedt ruime kamers voorzien van alle nodige comfort en luxe. Verder beschikt het hotel over een gemeenschappelijke lounge. Meer info en boeken.

Palacio Valderrabanos

Palacio Valderrabanos in middeleeuwse stijl ligt naast de kathedraal van Ávila en is gevestigd in een 14e-eeuws paleis en maakt deel uit van het UNESCO-werelderfgoed van de stad. Het hotel biedt elegante kamers en een authentiek interieur, met houten deuren, harnassen en oude kunstwerken. Het hotel heeft ruimtes waar je kan ontspannen, zoals de lounge en La Crestería, waar je kan genieten van lekker drankje met uitzicht op de kathedraal. Meer info en boeken.

  1. Mis niets met onze reisgids Castilla y León

Herkenbaar: Bij je bezoek aan Castilla y León wil je zeker zijn dat je niets mist tijdens je bezoek? Koop onze volledige reisgids Castilla y León. Liever eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Castilla y León met een stadswandeling door Salamanca om reeds in de stemming te komen en ga op ontdekking.

Castilla y León

Gratis reisgids Castilla y León downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?