Waar overnachten in Nantes? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Nantes? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe

21 oktober 2022 in Bretagne0 reacties

Tijdens je bezoek aan Nantes je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Nantes. Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. SOZO Hotel Nantes

Dit SOZO Hotel Nantes boetiekhotel ligt in het centrum van Nantes, tegenover de Botanische Tuin en is gevestigd in een typische 19e-eeuwse kapel met glas-in-loodramen. Sozo betekent in het Japans "creatie, verbeelding". Vanaf de eerste drempel, voel je de verfijnde designdecoratie die de schoonheid van deze historische plek uitbeeld.

Betreed de rustige sfeer van de lobby onder een 17 meter hoge gewelf met glas in lood en zichtbare stenen. Een combinatie van moderniteit én mystiek. Meer info en boeken.

  1. Maisons du Monde Hotel & Suites - Nantes

Maisons du Monde Hotel & Suites - Nantes biedt moderne accommodatie in het centrum van de stad. Het 4* hotel weerspiegelt een plek die stijl, gezelligheid en elegantie combineert. Tijdens je verblijf in het Maisons du Monde Hotel & Suites zal je je meteen thuis voelen. Je kan er voor kiezen om te overnachten in een van de ruime, elegant ingerichte kamers, een appartement of een suite.

Dagelijks kan je genieten van een continentaal ontbijt met lokale producten. Na je stadswandeling door Nantes kan je nog even genieten van een lekker glaasje wijn in de sfeervolle bar met een charcuterie of kaasplankje. Meer info en boeken.

  1. Nantes Camping

Ben je eerder op zoek naar een leuke camping om te verblijven? Op een kwartiertje rijden van het centrum van Nantes ligt de gezellige Nantes Camping. Deze middelgrote camping ligt langs een beekje en biedt zowel staanplaatsen, chalets als cottages voor verhuur. De bomen die de camping omringen zorgen voor voldoende schaduw en privacy.

Wie een verfrissende duik wilt nemen, kan terecht in het overdekte zwemparadijs op slechts 100 meter van de camping. Genoeg van al dat waterpret? Dan kan je elkaar nog uitdagen in een potje mini-golf, tafeltennis of jeu de boules. Of je kan ook gezellig samen een fiets huren en een mooie fietstocht maken in de omgeving. Meer info en boeken.

's Avonds kan je in het campingrestaurant Les Terrasses du Petit Port genieten van een lekker pakje friet of een pizza. Verder kan je er ook mosselen, Bretonse oesters, heerlijke langoustines of de specialiteit van de chef: kabeljauw in witte botersaus proeven. Meer info en boeken.

  1. Citadines Confluent Nantes

Citadines Confluent Nantes is ideaal gelegen, net buiten het centrum van Nantes. Het aparthotel biedt verschillende soorten moderne en volledig uitgeruste studio's met een breed scala aan hoteldiensten. Laat je na een heerlijke nachtrust verwennen met een continentaal ontbijt of een ontbijtbuffet vooraleer je de stad in trekt.

Laat je auto achter op de privéparking van het hotel en huur een fiets om de stad te verkennen. Na je stadsverkenning kan je nog even ontspannen in de sauna of enkele baantjes trekken in het binnenbad. Meer info en boeken.

  1. Hotel Voltaire Opera Nantes Centre

Hotel Voltaire Opera Nantes Centre (ook wel gekend als het vroegere Qualys-Hotel) bevindt zich in het hart van de meest populaire wijk van Nantes, op wandelafstand van topbezienswaardigheden als Théâtre Graslin en Les Machines de l'Île. Het charmante boetiekhotel is gebouwd in 1855 en biedt moderne kamers allemaal voorzien van satelliet-tv, gratis WiFi en een bureau.

Het 3* hotel verzorgt iedere ochtend een continentaal ontbijtbuffet, dat je kan nuttigen in de eetzaal of op de patio bij mooi weer. Tegen een toeslag kan het ontbijt ook geserveerd worden op je kamer. Bij het ontbijt worden ambachtelijke jam en honing geserveerd, die ook te koop zijn bij de accommodatie. Meer info en boeken.

  1. Oceania l'Hôtel de France Nantes

Oceania l'Hôtel de France Nantes bevindt zich in het centrum van Nantes, op een steenworp van het Graslin-theater, de Passage Pommeraye en Place Royale. Het 4* hotel heeft een eigentijdse inrichting, volledig in harmonie met het oude en authentieke karakter van het voormalige 18e-eeuwse herenhuis. Je verblijft in een van de ruime kamers voorzien van een eigen badkamer met inloopdouche en Rituals-producten. Sommige kamers bieden ook uitzicht op het Place Graslin en het theater.

Na een lekker dinertje in de stad kan je nog even nagenieten in de sfeervolle bar, die elke dag is geopend en is ingericht met een zebraprint. Tot slot kan je nog wat energie kwijt in de fitnessruimte van het hotel. Meer info en boeken.

  1. Best Western Plus Hotel De La Regate-Erdre

Op zoek naar een aangenaam verblijf op de rand van Nantes? Het milieuvriendelijke Hôtel de la Regate bevindt zich op 20 minuten rijden van het centrum. Het hotel is gunstig gelegen aan de oever van de rivier de Erdre en kijkt uit op het indrukwekkende Château de la Gascherie. De accommodatie biedt zowel knusse kamers als ingerichte appartementen met hot tub en gratis WiFi.

Voor een gastronomisch etentje kan je terecht in de 2 nabijgelegen restaurants, Le Manoir de la Régate en l’Auberge du Vieux Gachet, waar seizoensgebonden Franse gerechten worden geserveerd (reserveren wordt aanbevolen). Nadien kan je een pousse-café drinken in de sfeervolle loungebar van het hotel of ontspannen op het terras. Verder kan je bij het hotel ook een romantische boottocht boeken op de rivier. Meer info en boeken.

  1. Surprenantes- Jules Verne

Bijzonder overnachten tijdens je rondreis door Bretagne? Surprenantes- Jules Verne, gelegen in het hart van Nantes aan de rivier de Loire, biedt thema-appartementen die zijn ingericht in een unieke stijl met stenen muren en koloniale voorwerpen. Ieder appartement heeft een eigen karakter en beschikt over een gezellig ingerichte woonkamer met flatscreen-tv en een volledig uitgeruste keuken waar je een lekker diner kan klaarmaken. Op wandelafstand van de accommodatie vind je supermarkten en restaurants. Meer info en boeken.

  1. Le Prestige by Cocoonr

Of verblijf in een gezellig appartement te midden van de stad, zo kies je zelf waar je gaat en staat wanneer je zelf wilt. Appartement Le Prestige by Cocoonr is gelegen op de 3e verdieping van het gebouw (geen lift aanwezig) en biedt accommodatie voor maximum 6 personen. Het appartement beschikt over hoge plafonds, twee ruime slaapkamers en een gezellige woonkamer met slaapbank. Na een gezellige dag in de stad, kan je samen achter het fornuis kruipen om een verrukkelijke maaltijd op tafel te toveren. Meer info en boeken.

  1. Okko Hotels Nantes Château

Okko Hotels Nantes Château bevindt zich in het stadscentrum en op slechts 900 meter van het treinstation, ideaal voor wanneer je een daguitstap wilt maken vanuit Nantes. De accommodatie biedt modern ingerichte kamers voorzien van airconditioning, een satelliet-tv en een kluisje om waardevolle zaken in op te bergen. 's Ochtends begin je de dag met een uitgebreid ontbijtbuffet (16€/p) en 's avonds krijg je een lekkere aperitivo aangeboden, een soort Italiaanse snack, die goed samengaat met een glaasje wijn van de wijnkaart.

Ter ontspanning beschikt het hotel een gratis wellnessruimte met sporttoestellen en sauna. In Le Club vind je ook een souvenirwinkel waar je streekproducten kan kopen. Verder kan je tegen een toeslag en onder voorbehoud van beschikbaarheid een privéparkeerplaats reserveren. Meer info en boeken.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Bretagne?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Bretagne? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop je reisgids Bretagne met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Bretagne.

Bretagne

Gratis reisgids Bretagne downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?