Waar overnachten in de Bourgogne? 11 x van goedkoop tot luxe (update 2024)

Koop de volledige reisgids voor € 10

Waar overnachten in de Bourgogne? 11 x van goedkoop tot luxe (update 2024)

11 januari 2024 in Bourgogne0 reacties

Tijdens je bezoek aan de charmante Bourgogne heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in de Bourgogne!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Najeti Hôtel de la Poste (Beaune)

Dit hotel in Beaune zet de Bourgondische traditie van gastvrijheid, lekker eten en heerlijke wijnen voort. Het Najeti Hôtel de la Poste is gevestigd in een 19e-eeuwse koetshuis op slechts 2 minuten wandelen van het historische centrum van Beaune. De ruime en stijlvolle kamers zijn ingericht met antieke meubels en bijbehorende stijlvolle elementen en bieden uitzicht op de tuin of de stad.

Restaurant Le Relais serveert gastronomische gerechten, die bereid worden met verse lokale producten. In de zomer kan je van de heerlijke maaltijden genieten op het terras. De bar is ingericht in de belle epoque-stijl en biedt een gezellige omgeving voor een kopje thee, een aperitief of een ontspannen drankje laat op de avond. Meer info en boeken.

  1. Novotel Beaune (Beaune)

Designhotel Novotel Beaune ligt in het zuiden van Beaune. Je verblijft in ruime, comfortabele kamers met een moderne inrichting. Het restaurant van Beaune Novotel serveert traditioneel Franse gerechten en een ontbijtbuffet in de chique eetkamer of naast het zwembad. Geniet na een lange dag rijden van een verfrissende duik in het zwembad en van de prachtige tuin. Meer info en boeken.

  1. Hôtel Golf Château de Chailly (Chailly-sur-Armançon - Beaune)

Het Château de Chailly is een authentiek middeleeuws kasteel dat als nationaal monument wordt aanschouwd en op een rustige landelijke locatie te vinden is. Het kasteel is omgetoverd tot een luxe hotel met elegante kamers met een combinatie van moderne faciliteiten en traditionele elementen. Voor een heerlijk diner heb je de keuze tussen 2 restaurants. Bij Armançon kan je gastronomisch dineren en genieten van heerlijke wijnen uit de Bourgogne en in het Rubillon kan je terecht voor een eenvoudige maar lichte lunch.

Ter ontspanning biedt het Golf de Chailly een prachtige 18-holes golfbaan in een park van ruim 66 hectare. Geen golfliefhebber? Je ook altijd gebruikmaken van het verwarmd buitenzwembad, de tennisbaan, de hamam en de hot tub. Of in de SPA Vinésime & Charme dʼOrient genieten van verschillende soorten massages en behandelingen. Meer info en boeken.

  1. La Dormance (Beaune)

B&B La Dormance ligt in Beaune, op 700 m van Hospices Civils de Beaune en op enkele minuten wandelen van het stadscentrum. De B&B biedt moderne accommodatie met gratis WiFi en een gezellige tuin. 's Ochtends kan je genieten van een verzorgt continentaal ontbijtbuffet. En in de omgeving kan je een gezellige fietstocht of wandeling maken. Meer info en boeken.

  1. Châteauneuf Suites (Châteauneuf)

Châteauneuf Suites is een luxe accommodatie gelegen in het hart van het middeleeuwse dorp Châteauneuf. Ideaal om de Bourgogne te verkennen. Dit charmant 15de-eeuwse pand is voorzien van alle comfort waar de suites gerenoveerd zijn met veel liefde en respect voor de authentieke elementen.

Airconditioning in de zomer en verwarming in de winter, alsook open haard. Ontbijtmand met koffiekoeken, stokbrood, yoghurt, vers fruit... kan op bestelling elke dag aan huis worden geleverd. Bij verblijf in Châteauneuf Suites kan u ook genieten van een korting voor wijndegustatie in het bekende wijndomein Château de Pommard. Ook is er voor liefhebbers van truffels de mogelijkheid om in de buurt een beleving met diner te organiseren. Meer info en boeken.

  1. Château de Courban and Spa Nuxe (Courban)

Château de Courban & Spa is gevestigd in een 17e-eeuws kasteel en ligt in de buurt van de beroemde wijngaarden van Chablis en Champagne. De elegante kamers van dit boetiekhotel hebben een uniek interieur, elk een eigen badkamer en sommige hebben Italiaanse douches. Alle kamers bieden uitzicht op de tuin, het bos of het zwembad. Heerlijk wakker worden!

Het gastronomische restaurant van het hotel serveert Franse gerechten met een Aziatisch tintje bereid door een Japanse chef-kok, en het ochtendbuffet biedt een continentaal ontbijt waar je elke dag van kan smullen. Daarnaast beschikt het hotel over een spa van 300 m² met een sauna, een hot tub en een buitenzwembad. Meer info en boeken.

  1. Hôtel des Ducs (Dijon)

Hôtel des Ducs is gelegen in het historisch centrum van Dijon, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het Paleis van de hertogen van Bourgondië ligt op zo'n 50 meter. De gemakkelijkste manier om de omgeving te verkennen is om het "uilenpad" te volgen dat voor het hotel langsgaat. De kamers van het hotel zijn modern en ruim ingericht en 's morgens wacht je een heerlijk ontbijtbuffet. Meer info en boeken.

  1. Oceania Le Jura Dijon (Dijon)

Het viersterrenhotel Oceania Le Jura, in het centrum van Dijon, verwelkomt je in een elegante setting met een chique design, dat het historische karakter van het hotel weergeeft. Het moderne hotel gevestigd in een herenhuis beschikt over ruime kamers, allemaal verschillend en individueel ingericht. Ze bieden indrukwekkende plafondhoogtes, warme en levendige kleuren en zeer aangename badkamers met inloopdouches. Vanuit je kamer zul je ook de tuin, een klein stukje groen en rust waarderen. Meer info en boeken.

  1. Vertigo - a Member of Design Hotels (Dijon)

Gevestigd in een gebouw in Haussmann-stijl - meer Parijs dan Cote d'Or - vind je het Vertigo hotel. De individueel ingerichte kamers zijn voorzien van zwevende bedden, een flatscreen-tv met satellietzenders en airconditioning. Start je graag de dag met een heerlijke koffie? Gelukkig is er ook een koffiezetapparaat aanwezig. Vanuit je kamer geniet je van het uitzicht op de stad en de tuin.

Daarnaast beschikt het hotel over een zwarte retro-bar dat ondertussen vintage Bourgondische wijnen, champagne en cocktails aanbiedt. En tot slot zorgen een binnenzwembad, hamam en sauna voor de ultieme vakantiebestemming. Meer info en boeken.

  1. Brit Hotel Mâcon Centre Gare (Mâcon)

In het centrum van Mâcon, ligt het Brit Hotel Mâcon. Het hotel biedt ruime, moderne kamers en zijn voorzien van alles wat je maar nodig hebt tijdens een verblijf in Bourgondië. In de eetzaal van het Brit Hotel wordt er dagelijks een ontbijtbuffet geserveerd in een verfraaide zaal met heel wat verzorgde planten. Ontbijt je liever op je kamer? Dan kan dat ook! Meer info en boeken.

  1. Logis Hotel Lons-le-Saunier

Het 3-sterren comforthotel Logis Lons-le-Saunier - Restaurant Le Grill ligt in de buurt van meren en watervallen en wordt omgeven door een regio die rijk is aan gastronomie, wijn en cultuur. Ook bevindt het hotel zich naast een watersportcentrum, bowlingbanen, een spa en de stad Franche-Comté. Vervelen zal je hier dus zeker niet.

Je verblijft in ruime hotelkamers en elke ochtend geniet je van een continentaal ontbijt met kaas uit de regio en omeletten. Meer info en boeken.

  1. Mis niets met onze reisgids Bourgondië

Herkenbaar: Op rondreis in Bourgondië en je wil er zeker van zijn dat je niets mist? Koop onze volledige reisgids Bourgondië met de route des Grand Crus, 3 stadswandelingen+ tips en verborgen pareltjes. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Bourgondië om in de stemming te komen en ga op pad!

Hôtel des Ducs

Hôtel des Ducs is gelegen in het historisch centrum van Dijon. Het Paleis van de hertogen van Bourgondië ligt op zo'n 50 meter. De gemakkelijkste manier om de omgeving te verkennen is om het "uilenpad" te volgen dat voor het hotel langsgaat. De kamers van het hotel zijn modern en ruim ingericht en 's morgens wacht je een heerlijk ontbijtbuffet. Meer info en boeken.

Bourgogne (Bourgondië)

Gratis reisgids Bourgogne downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?