Waar verblijven in Berlijn? Dé 11 leukste Hotels om te overnachten in Berlijn

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Waar verblijven in Berlijn? Dé 11 leukste Hotels om te overnachten in Berlijn

3 februari 2023 in Berlijn3 reacties

Onze favoriete hotels voor je bezoek aan Berlijn: waar overnachten tijdens je citytrip of stedentrip?

Tijdens je bezoek aan Berlijn heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast de mooiste hotels in Berlijn in een overzicht gezet!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. MOXY Berlin Humboldthain Park (Mitte)

Een ander hotel in de wijk Mitte, is het moderne MOXY. Strategisch gelegen tussen Oost- en West-Berlijn, is dit hotel in februari 2018 volledig gerenoveerd. Direct naast de deur vind je het Humboldthain Park met zijn historische toren dat een 360-graden uitzicht over Berlijn biedt.

Kom verblijven in de verzorgde kamers, geniet van een veelzijdig ontbijt en neem een drankje in de bar die doorlopend open is. Via de Chrome cast kan je zelfs je telefoon streamen naar de tv. Meer info en prijzen via deze link.

  1. URBAN LOFT Berlin (Mitte)

URBAN LOFT Berlin is een nieuw en erg stylish hotel, ideaal voor een citytrip naar Berlijn. Ligt in de wijk Mitte vlakbij het centraal station Hauptbahnhof. Lekker vers ontbijt. Fijne douche. Koffie en thee in de lobby inbegrepen. Leuk dat je online kan inchecken, veel werkt digitaal in het hotel. Meer info en boeken

  1. Michelberger Hotell (Friedrichshain-Kreuzberg)

Het Michelberger Hotel staat bekend om zijn kwaliteit en persoonlijke aanpak. Zo vind je in het eigen restaurant enkel biologische maaltijden met lokale ingrediënten, en je kan op verzoek ook veganistische en vegetarische gerechten verkrijgen. 's Zomers kan je buiten in de mooie binnentuin eten. Voor sfeer moet je in de café-bar zijn, daar is er regelmatig livemuziek.

Het hotel ligt midden in de levendige wijk Friedrichshain en op een steenworp afstand van East Side Gallery. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Meininger Hotel (Mitte)

Voor een scherpe prijs moet je bij het Meininger Hotel zijn. Dit rookvrije hotel ligt vlak naast het station in de wijk Mitte, die als het centrum van Berlijn wordt gezien. Heel wat van de belangrijkste bezienswaardigheden liggen daar in de buurt zoals de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, de Berliner Dom, de Reichstag, het Holocaustmonument, Gendarmenmarkt, Hackescher Markt en Oranienburger Strasse. Rondom de accommodatie vind je vele trendy restaurants en bars, maar je kan bij het hotel zelf ook een ontbijtbuffet nemen of een drankje in de lounge.

Mitte is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, musea en architectuur. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Absolut Berlin (pension)

Een betaalbare accommodatie in een mooie Scandinavische stijl? Wij hebben het natuurlijk over Absolut Berlin! Het ligt op slechts 5 minuten lopen van het station Schönhauser Allee.

Hoewel het dichtbij vele leuke winkels, restaurants en culturele bezienswaardigheden ligt, heb je geen last van geluiden van buitenaf. Meer info en prijzen via deze link.

  1. InterContinental Berlijn (Mitte)

Perfect voor wie van luxe houdt. Het 5-sterren InterContinental Berlijn voldoet aan al jouw wensen, met een bekroond wellnesscentrum met een hot tub, een sauna en een zwembad. Vanuit het 1 Michelin-ster bekroonde restaurant op de 14e verdieping kan je genieten van een panoramisch uitzicht.

Genieten doe je zowel binnen als buiten het hotel. Het Tiergarten Park en de winkelstraat Kurfürstendamm liggen beide op loopafstand, zo heb je geen extra vervoerskosten. Meer info en prijzen via deze link.

  1. The Westin Grand Berlin

Wil je graag overnachten in een historisch 5-sterrenhotel? Het Westin Grand Berlin ligt aan de historische Friedrichstrasse van Berlijn. Het heeft een spa, een mooie tuin en een unieke lobby met een zeer bijzondere trap. Op 10 minuten wandelen sta je aan de Brandenburger Tor.

Op zoek naar luxe tijdens je verblijf in Berlijn? Dan is dit een goede keuze. Meer info en boeken

  1. Hotel nhow Berlin (Friedrichshain-Kreuzberg)

Wow. Dat is het eerste wat er bij je opkomt als je een blik werpt op het unieke Hotel nhow Berlin. Dit buitengewone gebouw is het eerste muziekhotel in Europa en heeft 2 professionele muziekopnamestudio's. Het ligt direct aan de oever van de rivier de Spree, vlakbij MTV Berlijn en Universal Music.

Hier kan je je creatief vermaken met de elektrische gitaren die gratis tot je beschikking staan. Rock and roll! Meer info en prijzen via deze link.

  1. 25hours Hotel Bikini Berlin (Tiergarten)

Na je verblijf in het 25hours Hotel, heb je inderdaad het gevoel dat een dag meer is dan een dag. Een uitzicht op de apen uit de dierentuin Zoologischer Garten, recht vanuit je hotelkamer. Klinkt dit interessant voor je? Wat dacht je van de mogelijkheid om in een hangmat te slapen? Avontuurlijk!

Voor nog meer spanning moet je absoluut een bezoek brengen aan het restaurant Neni, waar je van pittige oosterse gerechten kan smullen. Vergeet ook niet de fijne skybar Monkey Bar. Geniet ten slotte ook van het prachtige uitzicht op de stad vanop het dakterras. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Motel One (Mitte)

Nieuwe, moderne kamers vind je in Motel One. Er zijn verschillende gebouwen van deze hotelketen, allemaal in centrale locaties voor een goede prijs. Altijd zijn er in de buurt praktische verbindingen op het Berlijnse OV, bij Motel One Berlin-Hackescher Markt is er bijvoorbeeld openbaar vervoer op maar 2 minuten stappen.

Elke ochtend kan je je tegoed doen aan een groot ontbijtbuffet. Heb je een lange nacht gehad en het ontbijt gemist? Geen probleem, in de loungebar kan je 24 uur per dag hapjes en drankjes krijgen. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Circus Hotel (Mitte)

Het trendy Circus Hotel heeft spijtig genoeg geen circus, maar kan je wel een geweldig verblijf aanbieden! Na te hebben genoten van een heerlijke à-la-cartebrunch, kan je fietsen huren bij de receptie.

De accommodatie is ook een prima uitvalsbasis om Berlijn met de tram, bus, trein of metro te ontdekken. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Overnacht goedkoop met onze handige tips!

Er zijn enorm veel hotels te vinden in Berlijn, zo veel dat je soms niet meer weet waar je moet beginnen. Waar moet je allemaal aan denken? Wat is de beste soort accommodatie? Welke dingen mag je zeker niet vergeten?

Praktische tips voor je bezoek aan Berlijn

  • In Berlijn overnachten in het hoogseizoen (zomer- en wintervakantie) is doorgaans duurder, dus probeer deze periode te vermijden.
  • Een hotel boeken als in de week (maandag-vrijdag) is vaak goedkoper, want sommige hotels werken met een weekendtoeslag.
  • Ontbijten in het hotel zelf is vaak duur in vergelijking met de gezellige én lekkere eetgelegenheden die je in de stad kan vinden.
  • Hotels in het centrum van Berlijn zoals in Charlottenburg of Mitte, vragen een hoge prijs door hun ligging. In de buitenwijken kan je echter goedkopere accommodaties vinden, bijvoorbeeld in de mooie groene wijken Köpenick en Spandau. Vaak heb je gemakkelijk toegang tot het openbaar vervoer naar het centrum.
  • Als je alleen reist, is een hostel misschien interessanter dan een hotel. Ben je daarentegen met een grote groep? In dat geval is een appartement vaak handiger.
  • Wanneer je op boekingssites naar een hotel zoekt, is het goed om een maximaal budget per nacht in te stellen als filter. Zo kom je niet in de verleiding om toch een duurder hotel te boeken.
  • Soms bieden hotels gratis faciliteiten aan, denk hierbij aan parkeerplaatsen, fietsen, internet enz. Deze kunnen ook het verschil maken in jouw keuze.
  1. Last minute boeken?

Wil je op het laatste moment nog snel een hotel boeken in Berlijn? Dan hebben wij goed nieuws: door het grote aantal hotels in Berlijn is er bijna altijd een kamer vrij voor jou. Je kan zelfs als backpacker vaak ter plekke nog onderdak vinden. De timing speelt echter wel een grote rol. Zo zijn hotelkamers voor oudejaarsnacht en paas- en pinksterdagen vaak al maanden op voorhand geboekt omdat dit populaire momenten zijn. Zoek je dus voor deze dagen nog last minute een kamer, dan kan het wel wat duurder uitvallen. Best vroeg boeken dus!

Aarzel zeker niet om een reactie te laten indien je nog vragen hebt of als jouw ideale accommodatie er niet tussen staat. Voor een uitgebreide keuze aan verblijven in Berlijn, kan je een kijkje nemen op booking.com.

  1. Download je gratis stadswandeling Berlijn

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Berlijn. Ideaal om Berlijn volledig te verkennen op eigen tempo. In de gratis stadsgids Berlijn kan je 2 stadswandelingen vinden. Nog meer goesting in Berlijn? Koop onze volledige reisgids Berlijn en ontdek alles over deze prachtige stad.

Berlijn

Gratis reisgids Berlijn downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 3 oktober 2022 - Rik van Tricht

Een plek waar het heel goed vertoeven is: de Westin Grand in Berlijn, gelegen op een historische plek aan de hoek Unter den Linden en de Friedrichstrasse. Mooie kamers, heerlijke bedden en een fantastisch ontbijtbuffet. De ligging is subliem. Aanrader!

- 6 september 2022 - leen leeman

Bij toeval op deze site terecht gekomen! Leuke en vlotte tips! Méér dan het consulteren waard!

- 20 februari 2020 - Gastmans Karel

Overzichtelijk , wandelroutes zijn praktisch , veel informatie om geslaagde citytrip te maken

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?