Waar overnachten in Limburg? 15 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

Bestel je gedrukte boek voor € 17,95

Waar overnachten in Limburg? 15 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

22 december 2021 in België0 reacties

Tijdens je bezoek aan Limburg heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Limburg.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Tranendreef in Borgloon

In het landschap, langs de dreef naar het kasteel van Hex, vind je vier boomtenten waarin je kunt overnachten. De traanvormige sculpturen hangen aan hoogstammen en vormen een alternatief onderkomen om een nacht in Haspengouw door te brengen. Hier overnachten is tot rust komen, aangezien je rondom je voornamelijk velden en plantages ziet.

Het is natuurlijk wel een beetje back to basics, je neemt best een slaapzak, hoofdkussen, zaklamp (er is geen verlichting in de dreef) en een extra afvalzakje mee. In de tenten is een matras aanwezig. De boomtenten zijn perfect bestand tegen slechte weersomstandigheden maar verder is er momenteel geen andere schutting voorzien op locatie.

Wil je graag in een boomtent overnachten? Reserveer dan via [email protected]. In een boomtent kamperen kan met 2 volwassenen en 2 (kleine) kinderen onder de 12 jaar.

  1. Villa Copis in Borgloon

Hotel Villa Copis ligt in Borgloon en beschikt over een prachtige tuin. Een gracieus historisch pand met adembenemende kamers. Gastvrouw Veerle helpt je graag met oog voor detail: van inrichting tot bediening, van het glaasje lokale appelcider als welkomstdrankje tot het heerlijke ontbijtbuffet, tot in de puntjes verzorgd.

Je ziet dat dit met liefde wordt gedaan! Als je staat op discretie en een zorgzaam onthaal zal je dit verblijf weten te waarderen. Meer info en prijzen.

  1. Hotel Stayen in Sint-Truiden

Hotel Stayen ligt in Sint-Truiden en biedt ruime, moderne kamers en gratis toegang tot de fitness- en wellnessfaciliteiten, die in de buurt van het hotel liggen. 's Ochtends geniet je van een heerlijk ontbijtje en bij mooi weer kan je buiten op het terras zitten, dat uitkijkt over het voetbalveld.

De omgeving is ideaal voor wandel- of fietstochten. Het treinstation van Sint-Truiden ligt op 10 minuten lopen van het hotel en de stad Hasselt ligt op 15 minuten rijden. Meer info en boeken.

  1. Boutique Hotel Caelus VII in Tongeren

Boetiekhotel Caelus VII is een echte aanrader in Tongeren. Het is een klassevolle ingericht charmehotel dat vroeger dienst deed als hoedenwinkel, je vindt er dan ook nog enkele details in de decoratie terug. Voor een meerdaags verblijf is Tongeren perfect gelegen om Haspengouw en omstreken te verkennen!

Het personeel staat ook altijd klaar om je extra informatie over de streek te geven! 's Ochtends geniet je van een heerlijk ontbijt en voor de lunch of voor een diner kan je terecht in Restobar BarVenu waar 'sharing plates' centraal staan! Heerlijk... Meer info en boeken.


  1. BareFood GIULIA in Hasselt

BareFood GIULIA is een boetiekhotel in een gerenoveerd herenhuis, gelegen in het centrum van Hasselt. Je kunt er overnachten in een van zeven unieke luxekamers vol kunst en design, na een dagje stappen in het levendige Hasselt. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Sint-Pieters-Voeren

In het pittoreske Sint-Pieters-Voeren, midden in het glooiende landschap van de Voerstreek, kan je overnachten in deze gezellige en authentieke B&B. Zowel in de patio als onder de fruitbomen voor het natuurhuisje kan je hier heerlijk ontspannen met een boek of gewoon genieten van de rust en het uitzicht. In het juiste seizoen zijn er in de boomgaard achter het huis volop appels, peren, pruimen, kersen of walnoten te vinden.. en bij mooi weer kan je heerlijk ontbijten buiten.

In de directe omgeving van onze B&B zijn volop mogelijkheden voor het maken van prachtige wandelingen of fietstochten, en vind je talloze kleine (eet-)cafeetjes en restaurants op wandelafstand. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Maaseik

Dit gloednieuwe natuurhuisje (studio) voor twee tot vier personen op een unieke locatie in het Oeterdal is ook zeker een aanrader! Het natuurhuisje is gelegen aan een idyllische watermolen tussen twee kabbelende beken. De natuurbeleving is hier dus top! De ruime kamers zijn voorzien van alle comfort en een balkon met prachtig uitzicht op de tuin en de oevers van de Oeter.

Een gezond en heerlijk ontbijt op de kamer is ook mogelijk. Omringd door diverse natuurgebieden en gelegen aan zowel wandel-, fiets-, moutainbike- als ruiterroutes. Meer info en boeken.


  1. Natuurhuisje in Alken

Overnacht in een Haspengouwse vierkantshoeve en geniet van de groene omgeving. Alken is de perfecte uitvalsbasis om de fruit- en bloesemstreek te verkennen. Dit natuurhuisje is een landelijk ingericht appartement en biedt plaats aan maximaal 6 personen. Het beschikt over stijlvolle slaapkamers en een comfortabele slaapbank. Als gast kan je genieten van de privé parkeerplaats en van de prachtige tuin. In het oogstseizoen kan je zelfs smullen van de vele fruitbomen in de tuin (kersen, appels, bosvruchten, walnoten). Meer info en boeken.


  1. Natuurhuisje in Sint-Martens-Voeren

Dit pittoreske natuurhuisje is gelegen in Sint-Martens-Voeren, de prachtige Voerstreek van België. Gelegen aan de rand van een stil gehucht omgeven door heuvels met boomgaarden en natuurlijke bossen. Je kan na een drukke dag ontspannen op je terras met privé tuin waar je zicht hebt op de fruitbomen.

Op de gelijkvloers kan je genieten van de gezellige houtkachel en een comfortabele zithoek. Nabij het natuurhuisje vind je schitterende wandel- en fietsroutes waar je langs adembenemende vergezichten met hagen, hoogstamboomgaarden, oude knotbomen, bronnen en stromende beken kan lopen. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Peer

Ook in Peer vind je een aangenaam natuurhuisje. Deze is maar liefst geschikt voor 22 personen. Een ideaal verblijf voor als je even met vrienden of familie op stap wilt! Dit natuurhuisje beschikt over een grote leefruimte met wijds uitzicht over koeien- en paardenweides. De stijlvolle inrichting brengt je terug in de tijd (met chesterfields en gashaard), zonder in te boeten aan modern comfort.

De ruime tuin met verschillende zit- en speelhoeken is een lust voor het oog en een plezier voor kind en huisdier. Ook kan je bij warme zomerdagen genieten van een gezellige barbecue met een gezellig kampvuurtje. En na een goede nachtrust kan je 's ochtends met de tandem fietsen naar de bakker. Meer info en boeken.

  1. Martin's Rentmeesterij in Bilzen

Op een steenworp van Landcommanderij van Alden Biesen ligt het Martin's Rentmeesterij. Een exclusieve onderdompeling in cultuur en gastronomie die in combinatie met ontspanning je verblijf onvergetelijk maakt. Het hotel - gecreëerd in het 13e-eeuwse makelaarshuis van de Commanderij - wordt aangevuld met een eigentijdse vleugel die inspeelt op de contrasten tussen de kracht van het verleden en de puurheid van recentere ontwikkelingen.

Je overnacht in een van de moderne, karakteristieke gastenkamers en je kan terecht voor een heerlijke dinertje in restaurant AKKO met een gezellig terras en bar. Verder heeft het hotel heeft ook een wellnessruimte met zwembad en uitzicht op een gezellige binnenplaats en uitgestrekte beboste tuinen. Meer info en boeken.

  1. Tuinhotel in Lommel

Of verblijf in het luxe Tuinhotel in het charmante Lommel dat beschikt over smaakvolle accommodatie en een aangename wellnessruimte met Finse sauna, zwembad en spabad op het dakterras. Je overnacht in een van de stijlvolle kamers en in de ochtend kan je genieten van een gezond gratis ontbijtbuffet.

Nadien kan je een gezellige wandeling of fietstocht maken om de groene omgeving te verkennen. Daarna even genieten van een kopje koffie of een heerlijke lunch? Dat kan in het Tuincafé! Meer info en boeken.


  1. B&B Villa Reynaert in Opoeteren

Villa Reynaert is gevestigd in een karakteristieke villa in de groene omgeving van Opoeteren. Deze gezellige B&B beschikt over ruime, klassiek ingerichte kamers, een grote landschapstuin met een seizoensgebonden buitenzwembad. En in de ochtend kan je genieten van een uitgebreid ontbijt in de lounge, op het terras in de tuin of op je eigen hotelkamer. Meer info en boeken.


  1. Bed & Breakfast 4 Seasons in Riemst

Op enkele kilometers van Maastricht gaat bevindt zich de stijlvolle B&B 4 Seasons. In de buurt kan je heerlijk uitslapen, uitrusten, wandelen, fietsen, shoppen, musea bezoeken of een wijn kasteel bezoeken. Zelfs lekker bourgondisch eten, allemaal binnen handbereik. In de charmante mergelschuur uit 1791 zijn er enkele kamers beschikbaar om je verblijf in Haspengouw volledig te maken.

Het is heerlijk genieten van een dagelijks wisselend ontbijt en lekker vertoeven in een van de luxe kamers, ontspannen op zijn Limburgs! 's Middags of ’s avonds nog even nagenieten van het mooie weer? Maak dan zeker gebruik maken van het terras op de binnenkoer of speel een potje Jeu de Boules. Meer info en boeken.

  1. Botel Ophoven in Kinrooi

Een unieke beleving: overnachten op het water! Het Botel Ophoven huist in een gerenoveerd vrachtschip op de Maasplas De Spaanjerd, in Belgisch Limburg. Overnacht in de typische Scheepse hutten of ga voor wat meer ruimte in de luxehutten.De ochtend begin je dan weer met een heerlijk ontbijtbuffet en 's avonds kan je genieten van een snack en drankje in de bar.

Graag even ontladen na een dagje verkennen? Het Botel Ophoven is uitgerust met een eigen spa- en wellnesscentrum, een sauna en watersportfaciliteiten. En er zijn ook kano- en visactiviteiten te regelen. Meer info en boeken.

  1. Download de gratis wandel- en fietsgids Belgisch Limburg

Wil je graag meer ontdekken van het Belgisch Limburg? Met onze gratis wandelboek en fietsboek ga je op verkenning in de natuur op eigen tempp.

Fietsgids Limburg

Gratis fietsgids Limburg downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?