Slapen in een kasteel? Ontdek de 10 mooiste kasteelovernachtingen in België

Koop de volledige reisgids voor € 15

Slapen in een kasteel? Ontdek de 10 mooiste kasteelovernachtingen in België

20 januari 2023 in België0 reacties

Bijzonder overnachten in een kasteel in België? Ontdek hier onze 10 favorieten!

Altijd al eens willen overnachten in een kasteel? Gelijk heb je. In België zijn er meer dan genoeg indrukwekkende kastelen die een aangename verblijfplaats aanbieden. Overdag wandel je door een prachtige omgeving, 's avonds kruip je in een van de mooi ingerichte kamers en na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een uitgebreid ontbijt in een prachtig decor.

Heb je ook al zin gekregen om in een kasteel te overnachten? Ontdek hier alvast onze favoriete kastelen in België om te overnachten.

Inhoud artikel

  1. Kasteel van Ordingen

De indrukwekkende kamers in het Kasteel van Ordingen werden ingericht door een meesterdecorateur. Je kan zowel kamers boeken in het kasteel zelf, als in de commandeurswoning naast het kasteel. Elke hotelkamer heeft een zithoek, televisie en eigen badkamer.

Als gast geniet je er ook dagelijks van een uitgebreid ontbijtbuffet en kan je gebruik maken van het gastronomisch restaurant en de gezellige bar. Wie dit wenst kan er ook fietsen of een Vespa huren en tot rust komen in de tuin of het wellnessgedeelte. Het kasteel is gelegen in Sint-Truiden, een authentieke en historische stad. Meer info en boeken.

  1. Le Chateau de Namur

In Namen vlakbij de Citadel vind je het prachtige Chateau de Namur. In het kasteel zijn er moderne kamers gevestigd met een eigen badkamer, televisie, wifi en minibar. Elke ochtend wordt er een heerlijk ontbijtbuffet voorzien en kan je proeven van culinaire gerechten in het restaurant of op het buitenterras. Voor de sportievelingen is er ook gratis toegang tot het fitnesscentrum en een tennisbaan. Het kasteel kent een uitstekende ligging vlakbij het station, de kathedraal en de koninklijke schouwburg van Namen. Meer info en boeken.

  1. Landgoed Altenbroek

Middenin de voerstreek vind je het Landgoed Altenbroek, waar je kan overnachten in een fenomenale 14de-eeuwse kasteelhoeve. Dankzij het wondermooie interieur en de prachtige omgeving is het kasteel dé parel van de streek! De kamers zijn elegant en luxueus ingericht en zijn allemaal uitgerust met een eigen badkamer, airconditioning en wifi. In het hotel kan je proeven van een overheerlijk ontbijt. Ook het restaurant schijnt een echte aanrader te zijn! In de voerstreek kan je bovendien prachtige fietstochten en wandelingen maken in de natuur. Meer info en boeken.

  1. Martin's Château Du Lac

Hotel Martin's Château Du Lac is gevestigd in het historische kasteel van Genval, tussen een meer en een landschapspark. Je kan er luxueus overnachten in modern ingerichte kamers. Verder kan je er ontspannen in het wellnesscentrum of sporten in het fitnesscentrum met tennisbaan.

Tegen een toeslag kan je er bovendien profiteren van massages en relaxerende gezichtsbehandelingen. Het restaurant, met uitzicht op het meer, bereidt dagelijks gastronomische gerechten. Voor een cocktail of een biertje kunnen gasten ook terecht in de lounge met bar. Meer info en boeken.

  1. Domaine de Ronchinne - Château et Ecuries

Op het Domaine de Ronchinne kan je zowel overnachten in het kasteel zelf als in kamers die gevestigd zijn in de stallen naast het kasteel. Alle kamers hebben een warm interieur waarbij moderne elementen gecombineerd werden met authentieke natuurlijke elementen.

Op het domein zelf zijn zowel voor jong en oud heel wat activiteiten voorzien. Zo kan je er onder andere een frisse duik nemen in het zwembad, relaxen in de wellnessfaciliteiten, badmintonnen, basketballen, tennissen of mini-golfen. Voor de kinderen is er ook een speeltuin voorzien. In de omgeving kan je bovendien bijzonder mooie wandelingen of fietstochten maken. Ook een uitstap met de auto naar Durbuy of Namen is van hieruit mogelijk. Meer info en boeken.

  1. Kasteel Pietersheim

In Kasteel Pietersheim te Lanaken logeer je in wondermooi gerenoveerde kamers met klassieke elementen. Het kasteel was ooit de woonplaats van Prins Xavier de Merode en ligt net naast een historische burchtsite uit de 12de eeuw. Het kasteel is gelegen in een rustige natuurlijke omgeving en ook Valkenburg en Maastricht zijn vanuit het hotel makkelijk bereikbaar. In het hotel kan je dagelijks smullen van een lekker ontbijt, en in de nabije omgeving zijn er verschillende eetgelegenheden waar je terecht kan voor een lunch of diner. Meer info en boeken.

  1. Le Château de Mirwart

Voor een overnachting in een magnifiek decor ben je bij Le Château de Mirwart aan het juiste adres! De buitenkant van het kasteel werd zeer goed bewaard en lijkt uit een film te komen. De kamers en gemeenschappelijke ruimten binnenin zijn bovendien fenomenaal! Verschillende authentieke elementen worden er gecombineerd met moderniteit en luxe.

Het hotel beschikt over een gezellige bar, een aangename tuin en een terras. Voor culinaire hoogstandjes kan je bovendien terecht in het bijbehorende restaurant. Vanuit het kasteel en de hotelkamers geniet je van een overweldigend uitzicht. Voor een overnachting in dit kasteel betaal je dan ook iets meer. Meer info en boeken.

  1. Château de la Chapelle

In het charmante dorpje Anthisnes, niet zo ver van Luik en Durbuy, vind je Château de la Chapelle. In het kasteel zelf zijn eenvoudig modern ingerichte kamers gevestigd en wie wil kan in de zomer ook overnachten in een van de tenten in de tuin. In het openluchtrestaurant worden overheerlijke gerechten geserveerd, in de zomer is er zelfs een sterrenchef aanwezig. Voor verdere ontspanning kunnen gasten ook gebruik maken van het buitenzwembad, de wijnkelder of de bar. Meer info en boeken.

  1. Thermae Boetfort Hotel

Het Thermae Boetfort Hotel is gevestigd in en rond het 400 jaar oude kasteeldomein in Steenokkerzeel. De kamers met elegant en rustiek interieur liggen zowel binnen als net buiten het domein en zijn volledig uitgerust. Als gast kan je gebruik maken van sauna’s, bubbelbaden en het pittoreske buitenzwembad. In het restaurant met open haard en terras worden verschillende internationale gerechten geserveerd en kan je proeven van zelf gebrouwen bier. Het hotel ligt niet ver van het centrum van Brussel of Mechelen, ook ideaal voor een stadsuitstap dus! Meer info en boeken.

  1. Hotel Lodewijk van Male

Ook in het prachtige Brugge kan je overnachten in een indrukwekkend kasteel: Hotel Lodewijk van Male. Het landelijke driesterrenhotel wordt omgeven door een prachtige grote tuin met vijver, wat het de ideale omgeving maakt voor een ontspannen verblijf. Het kasteel heeft zo'n bijzondere uitstraling en ligging dat het ook vaak als decor dient voor bruiloften.

Alle kamers zijn voorzien van een unieke inrichting en beschikken over een eigen bad. Wil je graag een bezoekje brengen aan de stad? Brugge ligt op slechts 10 minuten rijden van het kasteel. Meer info en boeken.

  1. Bezoek de mooiste kastelen van België!

België, het land van kastelen. Ondanks de grootte, heeft ons Belgenlandje de meeste kastelen per vierkante kilometer ter wereld. Je kan maar liefst 3000 verschillende kastelen bezichtigen of even rondkuieren in de prachtig omliggende tuinen. Wanneer je een kasteel of twee, drie bezoekt, ben je toch al snel een dagje zoet. Het maakt niet uit of je een kasteelliefhebber bent, het zal je zeker bevallen. Elk kasteel heeft zijn eigen charme en eigen verhaal.

Ook voor de kinderen zijn er steeds activiteiten gepland zodat ze op een speelse manier in aanraking komen met de geschiedenis van het kasteel. Lees alvast op deze blog meer over dé mooiste kastelen van België!

  1. Download onze gratis reisgidsen België

Wil jij ook graag België zo goed mogelijk verkennen? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen en mis niets van je verblijf!

AntwerpenArdennenBelgische KustBruggeBrusselGentHagelandHaspengouwHnegouwenVlaamse ArdennenWesthoek
Reisgids AntwerpenReisgids ArdennenReisgids Belgische KustReisgids BruggeReisgids BrusselReisgids GentReisgids HagelandReisgids HaspengouwReisgids HenegouwenReisgids Vlaamse ArdennenReisgids Westhoek

Staycation in België? Nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in België.

Ardennengids

Gratis reisgids Ardennen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?