10 x mooiste vakantieparken in België: Welk park kiezen? Alle info + foto's

Koop de volledige reisgids voor € 15

10 x mooiste vakantieparken in België: Welk park kiezen? Alle info + foto's

1 februari 2023 in België0 reacties

Een weekendje weg om even tot rust te komen, een familiereünie of gewoon een paar weken lekker op vakantie?

Voor de leukste uitjes en vakanties je helemaal niet ver en lang te zoeken naar de perfecte plek. Van de Belgische Ardennen tot de Kust: In België zijn heel wat leuke vakantieparken die je een onvergetelijke vakantie bieden. Heerlijk genieten van de rust, even uitwaaien of op avontuur gaan? Het kan er allemaal!

Wij maakten alvast een overzichtje met de 10 leukste en mooiste vakantieparken in België.

Overzicht mooiste vakantieparken in België

  1. Vakantieparken Belgisch Limburg

Landal Mooi Zutendaal - Zutendaal

Landal Mooi Zutendaal ligt naast het Nationaal Park Hoge Kempen, midden in de bossen. Dit vakantiepark beschikt zowel over luxueuze vrijstaande villa’s als bungalows en chalets. Belgisch Limburg is de groenste provincie van Vlaanderen en dat zal je hier zeker merken. Nabij het enige nationale park van België is Landal Mooi Zutendaal namelijk de perfecte uitvalsbasis voor het ontdekken van de omgeving.

Maak met het hele gezin een mooie wandeling in de omgeving, bewandel het blotevoetenpad of ga voor sportief vakantieplezier door gezamenlijk te mountainbiken of handboogschieten. Graag nog meer ontspannen? Wat dacht je van een verblijf in een knusse chalet of in een luxe wellnessvilla ingericht door Jan des Bouvrie? In de zomer kan je in het openluchtzwembad een duik nemen. Meer info en boeken.

Center Parcs de Vossemeren - Lommel

Center Parcs de Vossemeren ligt bij twee grote meren en biedt heel wat vertier voor het hele gezin! Er is een subtropisch zwemparadijs met een supersnelle doorzichtige tunnelglijbaan en snorkelbad, een enorme speelwereld genaamd Discovery Bay en nog vele andere (sportieve) activiteiten en zelfs een bad met exotische vissen in een echt koraalrif. Wanneer je hier verblijft moet je zeker eens natuurgebied de Lommelse Sahara bezoeken. Hier heb je tal van uitgestrekte wandel- en fietsroutes.

Bij Centerparcs De Vossemeren kan je kiezen voor een verblijf in een van de gezellige cottages of in een luxe hotelkamer. De accommodaties liggen direct aan de oever van het meer of midden in het dennenbos. Dit vakantiepark is een absolute aanrader voor je familie uitstap. Meer info en boeken.

Vakantiepark Molenheide - Houthalen-Helchteren

Ook dit kindvriendelijke vakantiepark is een absolute aanrader. Vakantiepark Molenheide ligt middenin de natuur en biedt moderne vakantiewoningen. Overnacht in een van de (villa)bungalows, de greenhouses of in een van de heidehutten.

Kinderen kunnen zich urenlang amuseren in het overdekt speelparadijs (met 20.000m2 de grootste van Limburg) terwijl papa en mama in Tom's Herberg eten of drinken. Of ga samen ravotten in het zwemparadijs Aquapolis met 4 fantastische glijbanen inclusief peuterbad. Daarbij valt er natuurlijk ook nog van alles te ontdekken zoals een grote buitenspeeltuin, een voetbalveld (kooi) met kunstgras en het groot wild- en wandelpark direct gelegen aan Park Molenheide. Meer info en boeken.

  1. Vakantieparken Belgische Kust

Breeduyn Village - Bredene

Wakker worden in een luxe vakantievilla 200 meter verwijderd van de zee? Dat kan in een van de prachtige villa's van Breeduyn Village. Wakker worden met een heerlijk ontbijtje, eventueel bij mooi weer op je eigen terras. Daarna verzamel je je spullen en vertrek je richting het strand waar je lekker kan uitwaaien en genieten van het weer en het uitzicht.

In de pittoreske omgeving rijd je langs kastelen en door eeuwenoude dorpjes en kan je heerlijk wandelen. Op een half uurtje van Oostende waar het bruist van de promenades, het casino en de gezellige terrassen. Meer info en boeken.

Center Parcs De Haan aan Zee

Lekker relaxen aan de Belgische kust? Op wandelafstand van zee en strand, en midden in een prachtige omgeving ligt Center Parcs De Haan aan Zee. Even geen kust? Dan ka je altijd een frisse duik nemen in het zwembad Aqua Mundo met wildwaterbaan en interactieve Black-Hole-glijbaan. Voor de kinderen is er de Baluba, een indoor speelparadijs waar ze zich geen moment zullen vervelen!

Je verblijft hier in een van de vernieuwde cottages met een privé tuin of met terras aan het meer. Vanuit je cottage heb je trouwens prachtig zicht over de omgeving, fijn wakker worden is dat! Meer info en boeken.

Sunparks Oostduinkerke aan Zee

Sunparks Oostduinkerke aan Zee ligt vlakbij de geliefde badplaatsen als Nieuwpoort en Koksijde. Op slechts enkele kilometers van het strand, verblijf je in een van de comfortabele vakantiehuizen met eigen tuin. In de omgeving zijn tal van uitstappen mogelijk. Zo kan je een daguitstap maken naar attractiepark Plopsaland De Panne, of een boeiende trip maken naar de historische Westhoek. Of maak een gezellige wandeling of fietstocht naar het strand.

Blijf je toch liever in het park? Daag je gezelschap uit voor een partijtje tennis of squash! Verder kan je ook enkele uren vertoeven in de wellness met sauna's en massagemogelijkheden of ga even plonsen in het subtropisch zwembad met een glijbaan en een golfslagbad. Voor de kleintjes is er een eigen Kids World, een indoorspeelparadijs! Meer info en boeken.

Neem alvast een kijkje in Sunparks Oostduinkerke aan Zee

  1. Vakantieparken in de Ardennen

Center Parcs Les Ardennes - Vielsalm

Liever een vakantiepark in de Belgische Ardennen? Dan moet je in Center Parcs Les Ardennes zijn! Hier kan je genieten van de rust en de prachtige natuur maar ook van de actie en het avontuur dat de Ardennen te bieden heeft. Zo kan je naast het kanoën, mountainbiken en klimmen in de bomen ook heerlijk een rustige wandel- of fietstocht maken. Of bezoek een van de schilderachtige dorpjes in de omgeving.

Natuurlijk zal je je ook op het park geen moment vervelen. Er is een subtropisch zwemparadijs met dubbele glijbaan, een speleologie, Indoor Minigolf en een lazer labyrint en ter ontspanning neem je een heerlijk kopje koffie. Meer info en boeken.

Landal Village les Gottales - Trois-Ponts

Ook Landal Village les Gottales ligt in de Belgische Ardennen, op de top van de Mont Sint Jacques. Vanaf het park geniet je dan ook van een prachtig uitzicht over het landschap en rivier de Amblève. Het is de ideale locatie om wandelingen te maken of verken de natuur van de Ardennen vanuit een kano!

’s Ochtends kan je je ontbijt bestellen en op eten in je eigen bungalow met het mooie landschap op je achtergrond. Nadien kan je een balletje slaan op de tennisbaan of je kan een potje Jeu-de-boules spelen. Altijd al eens Nordic Walking willen uitproberen? Huur dan een setje op Landal Village les Gottales! Ook voor de kinderen zijn er tal van ontspanningsmogelijkheden. Meer info en boeken.

Parc la Clusure - Tellin (Luxemburg)

Adem de zuivere boslucht in, terwijl je geniet van de natuur om je heen in Parc la Clusure gelegen in Tellin. Op warme dagen zit je met je voeten in het water van de verkoelende rivier de Lomme. Tijd om lang stil te zitten, heb je echter niet! De kinderen zullen niet weten wat ze als eerste willen doen: een tipi bouwen, roofvogels africhten of een tocht met een kompas lopen?

Geen zorgen want ook oude avonturiers kunnen hier zeker hun energie kwijt. Daag je gezelschap uit voor een gezamenlijk potje paintball of pak een pijl en boog en mik op de roos. Of verken het heuvelachtige landschap van de Ardennen op de mountainbike of stap in een kano om met je hele gezin de omgeving vanaf het water te verkennen. Na een actieve, kan je nog enkele uren vertoeven in het verwarmde zwembad. Meer info en boeken.

  1. Overige vakantieparken in België

Sunparks Kempense Meren - Mol

Sunparks Kempense Meren ligt in een prachtig natuurgebied waar je heerlijk tot rust kan komen. Middenin de schitterende Kempen, aan de oevers van een 180 hectare meer verblijf je in een van de gezellig ingerichte bungalows die voorzien zijn van al het nodige comfort.

Vervelen zal je ook zeker niet in Sunparks Kempense Meren. Dit vakantiepark is namelijk van alle gemakken voorzien. Zo zijn er verschillende activiteiten te ondernemen als midgetgolven, squashen, volleyballen, tafeltennissen, biljarten enzovoort. Verder is er ook nog een verwarmd zwemparadijs, een golfslagbad, een zwembad met stroomversnelling en een exclusieve Black Hole. Liever wat ontspannen en de drukte vermijden? Dan kan je even terugtrekken in de sauna of het Turks stoombad. Meer info en boeken.

  1. Ontdek de mooiste parken in België met onze reisgidsen

Wil je graag de omgeving rond je vakantiepark zo goed mogelijk ontdekken? Dat kan met onze compleet uitgewerkte reisgidsen! Download onze gratis reisgids, zodat je zeker niets mist tijdens je verblijf!

Belgische KustBelgische ArdennenFietsgids Limburg
Reisgids Belgische KustReisgids Belgische ArdennenFietsgids Limburg
Ardennengids

Gratis reisgids Ardennen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?