Dé 18 leukste Instagramwaardige plekjes in België - Instagramproof locaties

Koop de volledige reisgids voor € 10

Dé 18 leukste Instagramwaardige plekjes in België - Instagramproof locaties

3 maart 2021 in België0 reacties

Je zou het misschien niet durven denken maar België is echt wel een fotogeniek land. De Waalse heuvellandschappen, de cultuurhistorische rijkdom van de Vlaamse steden en de prachtige architectuur, alles is de moeite waard om vast te leggen met je camera!

Wij hebben alvast de meest fotogenieke plekken van België uitgekozen. Bezoek de leukste plekken en maak er prachtige foto’s om je Instagram account mee te verfraaien!

Inhoud artikel

 1. Kruidtuin in Leuven

Met natuurfoto’s scoor je altijd! Het is niet altijd gemakkelijk om een bijzondere groene locatie te vinden maar de Kruidtuin in Leuven is het echt waard. De Kruidtuin van Leuven is de oudste botanische tuin van België en werd aangelegd door de universiteit van Leuven voor de studenten geneeskunde. Met een oppervlakte van meer dan 2 hectare heb je een uitgebreide verzameling van bomen en kruidachtige planten. Hier kan je tussen al het groen een prachtige foto maken. Het oogt al snel alsof je in een subtropische omgeving bent!

Wil je graag een bezoek brengen aan Leuven? Download dan zeker onze stadswandeling Leuven langs alle top bezienswaardigheden.

 1. City Safari Charleroi

Charleroi sleept te vaak nog een negatief imago mee. De stad werd ooit uitgeroepen als ‘de lelijkste stad ter wereld’. Hoewel Charleroi vandaag de dag flink zijn best doet om dat imago in positieve zin bij te stellen. Charleroi ontpopt zich meer en meer tot een dynamische, creatieve en bruisende stad.

Ga op ontdekking met een echte Charolo langs clichés, vergane glorie en ontdek zelf hoe mooi de lelijkheid kan zijn! Tijdens je City Safari Charleroi kom je de meest deprimerende straat van België, loop je tussen de street-art en kan de Koeltoren Power Plant IM bewonderen, een locatie die als decor diende voor de Belgische thriller 'De Premier' van Erik van Looy.

 1. Brugge

Brugge behoort ongetwijfeld tot één van de mooiste steden van Europa. De binnenstad bleef sinds de middeleeuwen goed bewaard en dat is een streling voor het oog. De stad werd dan ook niet voor niets door Unesco als werelderfgoed erkend. De gebouwen, de steegjes, de sfeer.. Brugge heeft iets uniek. Het maakt niet uit waar je je bevindt, elke plek is instagramwaardig. Dus vergis je zeker niet, het ziet er misschien klein uit maar er zijn ongelofelijk veel mooie plaatsen te fotograferen!

 1. Begijnhofbrug in Brugge

Begijnhoven zijn niet voor niets UNESCO werelderfgoed. De hoven zijn omringd door schattige kleine huisjes met telkens een pleintje in het midden. Een begijnhof is een hofje waar vrouwen als geestelijke zusters samen leefden, zonder een kloostergelofte af te leggen. In Vlaanderen zijn er heel wat bewaard gebleven maar het Begijnhof in Brugge springt er toch wel uit. Met de huisjes op de achtergrond is de Begijnhofbrug een ideale plek om een foto te nemen.

 1. Hallerbos in Halle

Vooral in de lente, is het Hallerbos een fotogenieke plek. Het Hallerbos wordt ook wel het ‘Blauwe bos’ genoemd omdat je in de lente omgeven wordt door zwevende bomen boven een tapijt van miljoenen paarse boshyacinten. Je kan hier prachtige wandelingen maken over de kronkelende paden en enkele konijnen en herten spotten die door het azuurblauwe bos springen. Een fotogeniek stukje in België!

 1. MAS in Antwerpen

Het Museum aan de Stroom in Antwerpen is een prachtig staaltje architectuur waarbij vooral opvalt hoe dat de buitenkant en binnenkant een prachtig samenspel vormen. De ideale locatie om enkele foto’s te nemen dus! Of je nu een foto neemt buiten tegen een baksteen aanloopt met de Schelde op de achtergrond, of op het dakterras met een 360graden uitzicht over de Antwerpse haven.

Instagramwaardig zal hij zeker zijn. En nu je hier toch bent, kan je beter eens een bezoekje brengen aan het museum zelf waar je meer te weten komt over de verbondenheid tussen Antwerpen en de wereld. Hier worden tentoonstellingen gegeven over de geschiedenis, kunst en cultuur van de havenstad Antwerpen, de internationale handel en scheepvaart en kunst en cultuur uit Europa, Afrika, Azië, Amerika en Oceanië staan centraal. Meer informatie vind je op de site.

TIP: Download onze stadswandeling door Antwerpen, zo kom je langs alle topbezienswaardigheden van de stad.

 1. Sint-Annatunnel in Antwerpen

De ellenlange voetgangerstunnel in Antwerpen: de Sint Anna tunnel. Hij is maar liefst 572 meter langs en ligt ongeveer 31 meter onder de Schelde door. Het verbindt het oude Antwerpen met het nieuwe Antwerpen en wordt dagelijks gebruikt door voetgangers en fietsers. Tot op heden, heeft de tunnel nog steeds enkele karakteristieke elementen van bij het begin van de bouw. Fotograferen doe je het best geheel zonder daglicht. Het is als het ware een uitdaging om met het aanwezig licht in de tunnel te spelen. Des te origineler de foto zal zijn!

 1. Centraal Station van Antwerpen

Het grootste juweeltje om te fotograferen in Antwerpen is misschien wel het Centraal Station. Het Centraal Station van Antwerpen, wat men ook wel de Spoorwegkathedraal noemt, bestaat uit een stalen perronoverkapping en een stenen stationsgebouw in eclectische stijl. En ook de impressionante inkomhal zal je zeker niet ontgaan. Je kan hier gerust uren ronddwalen om alle facetten van het station te bezichtigen en vast te leggen. Het werd al meermaals verkozen tot één van de mooiste stations ter wereld!

 1. Connecterra in Maasmechelen

Het Connecterra in Maasmechelen is een klein paradijs voor natuurliefhebbers. Een bijzondere plek waar meer dan een kwart eeuw geleden de steenkoolmijn van Eisden nog op volle toeren draaide. Het is gelegen in het Nationaal Park van de Hoge Kempen en ziet er vandaag de dag helemaal anders uit. Je kan hier genieten van een verrassend mooi landschap van ‘bergen en meren’ met spectaculaire panorama’s, ideaal voor de perfecte landschapsfoto!

Connecterra heeft ook 4 terrils vanwaar je een onvergetelijk uitzicht hebt op het omliggende landschap van de Maasvallei en het Nationaal Park Hoge Kempen. Echt wel een bezoekje waard!

Weetje: De naam 'CONNECTERRA' is een samenvoeging van 'connect' (verbinden) en 'terra' (aarde). Enerzijds is het een duidelijke verwijzing naar het mijnverleden, anderzijds wil het haar bezoekers en wandelaars terug leiden naar een ervaring en verbondenheid met de aarde en met moeder natuur.

 1. Kunstberg in Brussel

De tuin van de Kunstberg ligt in het verlengde van het Koningsplein en verbindt de hoge en de lage stad, het Koningsplein met de Grote Markt in het historisch hart van Brussel. De Kunstberg is één van de mooiste plekjes van Brussel vanwege het prachtige uitzicht. Je zal zeker niet de enige zijn die hier flamboyante foto’s neemt met de tuinen op de achtergrond. Maar ook de rijen boompjes met witte stammen worden vaak gebruikt als decor.

Weetje: Er is heel wat amok omwille van de boomstammen die wit geverfd zijn. De ene vindt het kunst, de andere vind het belemmering van de natuur. Men zou de boomstammen witgekalkt hebben om esthetische redenen, maar het beschermt ook tegen parasieten. Verder zou het ook efficiënt is zijn om honden van schorsbijten af te houden.
 1. Koninklijke Serres van Laken

Elke lente opent de serres van Laken en de botanische tuinen hun deuren voor enkele weken. De serres werden gebouwd in de art nouveau-stijl in opdracht van Leopold II. In de verschillende immense glazen kassen vind je de meest exotische en zeldzame planten, bomen en bloemen. Sommige planten en bloemen die je er aantreft zijn zelfs uiterst zeldzaam en waardevol. Maar ook de indrukwekkende glazen stolp zal je opmerken. Leuk voor de plantenliefhebbers onder ons, maar ook de serres zelf zijn ontzettend fotogeniek.

 1. Galeries Royal Saint Hubert in Brussel

De Sint-Hubertusgalerijen zijn veruit nog de mooiste galerijen van onze culturele hoofdstad. Ze zijn geïnspireerd op de architectuur van de Italiaanse paleizen uit de negentiende eeuw.
Op de bovenverdieping vind je nog enkele (bewoonbare) appartementen. Op het gelijkvloers tref je allerlei luxueuze winkels met merken als Delvaux en Neuhaus. De overdekte winkelgalerij is een bijzonder fotogenieke plek. Ook tijdens de feestdagen, wordt de galerij helemaal versierd. Wat het nog meer charme biedt. Wanneer je door deze galerijen wandelt, lijkt het wel alsof je je even in Parijs waant.

TIP: Download onze stadswandeling door Brussel, zo ben je zeker dat je geen enkele bezienswaardigheid mist.

 1. Trollen in De Schorre in Boom

De Zeven houten Trollen die je kan vinden in Provenciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom (nabij Antwerpen). Dit is een uniek kunstwerk met gerecycleerd hout, van de hand van de Deense kunstenaar Thomas Dambo.

Je kan de trollen vinden verscholen in de bossen van het Provinciaal Recreatiedomein. Het is hier dat elke jaar het bekende dancefestival Tomorrowland plaatsvindt. De trollen werden geschonken door Tomorrowland naar aanleiding van het 15 jarig bestaan van het festival.

 1. Reading Between the Lines in Borgloon

Een ander instagramwaardig pareltje, is een wel heel bijzondere kerk. De kerk werd ontworpen in 2011 door de Belgische architecten Pieterjan Gijs en Arnout van Vaerenbergh in horizontale, stalen platen en weegt maar liefst 30 ton. De kerk kreeg de naam ‘Reading Between the Lines’ omdat je vanuit verschillende hoeken, een totaal verschillende visueel beeld kreeg. De kerk verdwijnt als het ware in het landschap en wordt daarom ook de ‘doorkijkkerk’ genoemd. Aan jou de keuze, langs welke zijde van de kerk je de perfecte foto maakt!

TIP: Download onze wandeling langs de doorkijkkerk hier.

 1. Graslei in Gent

Uiteraard mag Gent niet ontbreken in ons lijstje. Gent heeft namelijk alles te bieden wat je maar kan wensen. Historische gebouwen, mooie natuurparken, gezellige pleintjes. Genoeg redenen om naar Gent te trekken voor enkele leuke foto’s.. Wat we dan ook echt aanraden, is de Graslei.

De Graslei toont een resem prachtige gebouwen op een plaats waar in de middeleeuwen de haven lag. Bijna alle historische huizen ademen een flinke brok geschiedenis uit. Zet je gerust even neer langs de Leie om de gebouwen te bewonderen. De weerspiegeling van de gevels is dan ook echt prachtig om te fotograferen. Deze plek is echt een plek om te blijven hangen.

Wil jij ook Gent bezoeken, download onze gratis wandeling door Gent en zie de mooiste plekjes van de stad.

 1. Spookstad Doel

Kan je het wel vinden voor de kunst van de graffiti? Dan is Doel de ideale plek voor jouw fototoestel! Deze verlaten spookstad is namelijk een echt walhalla als je een liefhebber bent van street-art. Je zal hier geen werken van bekende kunstenaars tegenkomen maar je kan er wel echt mooie werken te spotten. Hier kan je dan ook prachtige foto’s maken van de bekladde gevels, gebouwen, plakkaten enzoverder.

De verlaten spookstad is niet zo verlaten als dat het ooit was. De dag van vandaag zijn er heel wat toeristen die net zoals jij met de camera in de hand klaarstaan. Maar lukt het jou om ‘de verlaten, morbide sfeer van het levenloze stadje’ op beeld vast te leggen?

Wil je graag Doel bezoeken? Lees alles over ons bezoek aan Doel + tal van tips.
 1. Dinant

Dinant, een prachtig, pittoresk dorpje dat zich genesteld heeft op de oever van de Maas. De gekleurde huisjes geven een Scandinavisch sfeertje weer en de weerspiegeling ervan in het water maakt het totaal plaatje compleet. Een ideale locatie om prachtige foto’s vast te leggen op je camera.

Naast een rij van gekleurde herenhuizen langs de oever, heb je ook nog de sculpturale klokkentoren van de Collegiale Kerk die onmiddellijk je aandacht trekt, een imposante rotswand en een duizelingwekkende trap van 408 treden die leiden naar de top van de citadel.

Met onze complete reisgids Ardennen kom je langs alle top bezienswaardigheden in de Ardennen, met tal van wandelingen, autoroutes en fietsroutes.

 1. Fietsen door het Water in Bokrijk

Fietsen door het water? Het klinkt best vreemd maar het is wel degelijk mogelijk! In Bokrijk vind je een fietsbrug gebouwd onder het waterniveau. Daardoor krijg je het gevoel dat je letterlijk onder water aan het fietsen bent. Het fietspad is zo’n 200 meter lang en 1,5 meter diep en splits zo de vijver doormidden.

Daarbovenop heb je nog eens een prachtig en uniek uitzicht op de natuur rondom je. Hier kan je dan ook echt leuke bijzondere nemen. Download hier onze fietsroute, Fietsen door het water in Bokrijk.

 1. Mis niets met onze reisgids Belgische Ardennen

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist in de Belgische Ardennen? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Ardennen met 24 routes en +200 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Belgische Ardennen.

Ardennengids

Gratis reisgids Belgische Ardennen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?