10 x leukste hondvriendelijke verblijven in België: waar overnachten met je hond?

Koop de volledige reisgids voor € 15

10 x leukste hondvriendelijke verblijven in België: waar overnachten met je hond?

20 januari 2023 in België0 reacties

Overzicht met de 10 x hondvriendelijke verblijven + tips

Zin in een weekendje weg maar wil je je trouwe viervoeter liever niet achter laten? Dat hoeft ook helemaal niet! Vandaag de dag zijn er verschillende verblijven waar je trouwe viervoeter ook welkom is. Wat dacht je van een knus vakantiehuisje middenin de natuur? Of een trendy hotel midden in de stad? Wij hebben alvast enkele leuke adresjes waar je kan overnachten met je hond in België voor je opgelijst.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Luxe vakantievilla’s bij Roompot Breeduyn Village

Bredene (West-Vlaanderen)

Op weekend aan zee met je trouwe viervoeter? Verblijf dan in een van de luxe vakantievilla’s van Roompot Breeduyn Village in Bredene. Wakker worden met een heerlijk ontbijtje, eventueel bij mooi weer op het terras in je omheinde tuin. Daarna verzamel je je spullen en vertrek je richting het strand waar je lekker kan uitwaaien. Er wordt een toeslag gevraagd van 5€ p.h.p.n. Meer info en boeken.

  1. Verblijven in een stijlvolle ecolodge

Antoing (Henegouwen)

Your Nature Eco Resort is gelegen in het Henegouwse Antoing is een absolute aanrader. In dit resort kan je origineel overnachten in elegante natuurhuisjes die voorzien zijn van alle hedendaagse comfort. Iedere ecolodge beschikt over een stijlvolle leefruimte met volledig uitgeruste keuken, ruime slaapkamers, een eigen badkamer en een prachtige omgeving waar je honden zich helemaal kunnen uitleven.

Daarnaast is er ook een binnen- en buitenzwembad voor wanneer de baasjes even wat baantjes willen trekken en een gezellig restaurant waar je Catalaanse, Franse en Italiaanse gerechten kan proeven. Verder kan je er ook verschillende watersportactiviteiten beoefenen zoals kayak, kano en pedal-board. In de omgeving kan je uitstekend wandelen en fietsen. Honden zijn toegestaan in sommige van de accommodatietypes als The Lodge en The Leaf. Meer info en boeken.

  1. Charmante Hostellerie Hof Ter Doest

Lissewege (West Vlaanderen)

In het gezellige polderdorpje Lissewege kan je overnachten met je trouwe viervoeter in een charmante hostellerie, aan de voet van de voormalige Abdij Ter Doest. Hostellerie Hof Ter Doest accommodatie biedt stijlvolle gerestaureerde kamers voorzien moderne comfort op een historische site. Geniet van het schitterende uitzicht op de achterliggende polders. Er wordt een toeslag gevraagd van 20€. Meer info en boeken.

  1. Overnachten in een Forest Cube met omheind terras

Oignies-en-Thierache (Namen)

Dompel je onder in de uitgestekte bossen en ongerepte natuur en verblijf in de Forest Cube in Oignies-en-Thierache. Deze knusse ecologische vakantiewoningen zijn gericht op de natuur en voorzien van alle comfort en gemakken voor een aangenaam verblijf. Door de grote ramen in de woonkamer heb je altijd uitzicht op de natuur, zonder inkijk van voorbijgangers. De cubes zijn geschikt voor maximum 6 personen en 2 honden.

Het natuurhuisje heeft een uitstekende ligging, midden in het natuurgebied van Viroin-Hermeton. Ideaal voor liefhebbers van natuur en rust. Er zijn mogelijkheden genoeg voor een mooie wandeling met je trouwe viervoeter(s). Per hond geldt er een toeslag van 7,5€. Boek je verblijf in de Forest Cube.

  1. Tiny House in Gesves

Gesves (Namen)

In Gesves kan je overnachten in de duurzame zelfgemaakte Tiny House. Dit natuurhuisje in Gesves biedt dankzij de kamerhoge ramen een prachtig uitzicht op de idyllische omgeving. Het geeft je als het ware een echt binnen-buiten gevoel op het platteland. Het natuurhuisje is voorzien van airco, een volledig uitgeruste keuken, een badkamer en een slaapkamer voor 2 personen.

’s Avonds kan je gezellig samen genieten van een warme chocomelk of een heerlijk glaasje wijn op het terras terwijl je hondje ligt te rusten voor het kampvuur. In de ochtend word je dan weer wakker met zicht op de weide waar schapen en alpaca's Harry & Barry staan. Meer info en boeken.

  1. Kasteelovernachting in Brugge

Brugge (West-Vlaanderen)

Ook bijzonder overnachten in een kasteel is mogelijk met je trouwe viervoeter. Het landelijke Hotel Lodewijk van Male is rustig gelegen in Brugge en wordt omgeven door een prachtig park met vijver. Het is een ideale plek voor een ontspannen verblijf. Alle kamers zijn voorzien van een unieke inrichting en beschikken over een eigen bad. Wil je graag een bezoekje brengen aan de stad? Brugge ligt op slechts 10 minuten rijden van het kasteel. Meer info en boeken.

  1. Trendy Upstairs Hotel in Oostende

Oostende (West-Vlaanderen)

Upstairs Hotel is thé place to be in Oostende, ook voor huisdieren! Het hotel bevindt zich in het bruisende centrum van Oostende op een steenworp van de prachtige, uitgestrekte stranden. Het is de perfecte uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken. De kamers van het hotel zijn ruim en modern ingericht met een tikkeltje urban interieur.

Wil je graag luxueus overnachten? Dan kan je altijd de kamer 'The Roof' boeken waarbij je geniet van een adembenemend zicht op de Oostendse skyline en de prachtige, uitgestrekte stranden. Voor je trouwe viervoeter zal men een toeslag aanreken. Meer info en boeken.

  1. Kleurrijke Yurt in Kapelle-op-den-Bos

Kapelle-op-den-Bos (Vlaams Brabant)

In een groene oase en afgelegen van de stadsdrukte, kan je in Kapelle-op-den-Bos overnachten in een yurt. Deze yurt bevindt zich op een groot terrein voorzien van de nodige privacy. Een verblijf hier staat gelijk aan “back to basics”. Zo vind je hier enkel en alleen een klein keukentje met gasfornuis en kleine frigo en kan je je enkele wassen met teil en kruik. Er is ook geen verwarming voorzien dus je kan best lekker tegen je viervoeter aan kruipen.

De yurt wordt omringd door prachtige natuurgebieden en bossen zoals het bos van Aa, het Kolintenbos ,en het waterbos waar je heerlijk kan wandelen. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Peer

Peer (Limburg)

Ook in Peer vind je een aangenaam natuurhuisje waar je viervoeter welkom is. Het is een ideaal verblijf voor als je even met vrienden of familie op stap wilt! Dit natuurhuisje beschikt over een grote leefruimte met wijds uitzicht over koeien- en paardenweides. De stijlvolle inrichting brengt je terug in de tijd (met chesterfields en gashaard), zonder in te boeten aan modern comfort.

De ruime tuin met verschillende zit- en speelhoeken is een lust voor het oog en een plezier voor kind en huisdier. De tuin is volledig omheind zodat je je hond los kan laten lopen zonder dat je je zorgen hoeft te maken. Ook kan je bij warme zomerdagen genieten van een gezellige barbecue met een gezellig kampvuurtje. En na een goede nachtrust kan je 's ochtends met de tandem fietsen naar de bakker. Meer info en boeken.

  1. Vakantiepark Landal Mooi Zutendaal

Zutendaal (Limburg)

Landal Mooi Zutendaal ligt naast het Nationaal Park Hoge Kempen, midden in de bossen. Dit vakantiepark beschikt zowel over luxueuze vrijstaande villa’s als bungalows en chalets. Per bungalow zijn één of twee huisdieren toegestaan. Er geldt een toeslag per huisdier van 5,75€ per nacht. Belgisch Limburg is de groenste provincie van Vlaanderen en dat zal je hier zeker merken. Nabij het enige nationaal park van België is Landal Mooi Zutendaal namelijk de perfecte uitvalsbasis voor het ontdekken van de omgeving.

Maak met het hele gezin een mooie wandeling in de omgeving, bewandel het blotevoetenpad of ga voor sportief vakantieplezier door gezamenlijk te mountainbiken of handboogschieten. Graag nog meer ontspannen? Wat dacht je van een verblijf in een knusse chalet of in een luxe wellnessvilla ingericht door Jan des Bouvrie? In de zomer kan je in het openluchtzwembad een duik nemen. Meer info en boeken.

  1. Download onze gratis reisgidsen België

Wil jij ook graag België zo goed mogelijk verkennen? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen en mis niets van je verblijf!

AntwerpenArdennenBelgische KustBruggeBrusselGentHagelandHaspengouwHnegouwenVlaamse ArdennenWesthoek
Reisgids AntwerpenReisgids ArdennenReisgids Belgische KustReisgids BruggeReisgids BrusselReisgids GentReisgids HagelandReisgids HaspengouwReisgids HenegouwenReisgids Vlaamse ArdennenReisgids Westhoek

Staycation in België? Nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in België.

Ardennengids

Gratis reisgids Ardennen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?