De 5 beste camperplaatsen van België

23 februari 2021 in België0 reacties

België is voor veel camperaars een geliefde bestemming. Niet zo gek, want België kent eindeloos veel mooie camperplaatsen. Van plekjes midden in de natuur, ver weg van de bewoonde wereld, tot aan avontuurlijke plekjes waar het bruist van de activiteiten. Wij hebben de 5 beste camperplaatsen van België voor je op een rijtje gezet. Zelf geen camper? Je kunt eenvoudig een camper huren via Goboony!

 1. Le Palis

Le Palis is ideaal voor de echte wandelaars. Deze camperplaats is namelijk gelegen in het heuvelachtige Bouillon. Vanaf hier kun je mooi langs de rivier de Semois of naar het dorpje Rochehaut wandelen. De camperplekken zijn grotendeels terrasvormig aangelegd met verharde stroken en groene plaatsen voor tafels en stoelen.

 • Adres: Le Routi 25, 6830, Bouillon, België
 • Kosten: €15,- per nacht voor twee personen

Wist je dat we een leuke route langs de Semois hebben uitgestippeld? Download je autoroute Semois hier.

 1. Camping Tro Do Way

Deze kleine camping ligt verscholen in het bos, dus je komt hier gegarandeerd tot rust. De omgeving wordt gekenmerkt door grote rotspartijen, klaterende riviertjes en dichte bossen. Vanaf de camperplek heb je alle vrijheid en ben je omringd door natuur. Meer heb je toch niet nodig?

 • Adres: Rue Tro Do We 2, 6687 Bertogne, België
 • Kosten: Vanaf €13,- per nacht, inclusief 6 Amp aansluiting

Met onze rondreis Bastogne zie je de mooiste plekjes van de omgeving

 1. Camping Memling

Een camperplaats nabij de Belgische kust kan natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken! Camping Memling ligt op een half uurtje rijden vanaf het strand, maar ook op loopafstand van de historische stad Brugge. In Brugge kun je jezelf verwennen met Belgische chocolade, bier en natuurlijk friet, dan kun je daarna uitbuiken op het strand. Gek op de Belgische kust? Bekijk dan ook de leukste campings aan zee in België.

 • Adres: Veltemweg 109, 8310 Brugge, België
 • Kosten: Vanaf €16,- per nacht voor een verharde camperplaats
 1. Camping la Colline

Deze camperplaats is echt een pareltje! Vanaf deze camping stap je je camper uit en wandel of fiets je zo de bossen in. Ook zijn er op de camping verschillende zwembaden voor jong en oud, is het sanitair verwarmd en zijn de camperplaatsen lekker ruim opgezet. Dus pak die wandelschoenen maar in en vergeet je fiets niet mee te nemen!

 • Adres: Clos des Horles 1, 6760 Virton, België
 • Kosten: Vanaf €15,90 per nacht, inclusief voorzieningen
 1. Stukkenheidehof

Deze camping is gelegen aan het Kempisch Plateau vlakbij de Ittervallei en de Zuid-Willemsvaart. Ze beschikken over een prachtige grote tuin met drie vakantiewoningen en een mini-camping waar je je camper kunt neerzetten. Je kunt hier in ieder geval veel groen en rust verwachten!

 • Adres: Grensstraat 2, 3960 Bree, België
 • Kosten: €10,- per nacht, inclusief elektriciteit en water

Je ziet, in België zijn er een aantal prachtige campings te vinden. Je kunt er natuurlijk een roadtrip van maken en meerdere campings aandoen. Welke van deze beste camperplaatsen van België ga jij bezoeken?

Ardennengids

Gratis reisgids Ardennen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?