Waar overnachten in Berchtesgaden? 10 x hotels & B&B's van goedkoop tot luxe

Koop de volledige reisgids voor € 10

Waar overnachten in Berchtesgaden? 10 x hotels & B&B's van goedkoop tot luxe

1 september 2022 in Beieren0 reacties

Tijdens je bezoek aan Berchtesgaden heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Berchtesgaden. Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Gästehaus Achental

Gästehaus Achental is een gezellig pension dat omringd wordt door een prachtig berglandschap in de Beierse Alpen. Het pension ligt op wandelafstand van het station en stadscentrum van Berchtesgaden. Het gasthuis straalt ook een en al een traditionele sfeer.

Je overnacht in charmante en comfortabele kamers waarvan sommige beschikken over een balkon of terras met direct uitzicht op de bergen. ’s Ochtends kan je genieten van een heerlijk ontbijtbuffet met versgebakken broodjes, diverse soorten jam en vruchtensappen. Meer info en boeken.

  1. Hotel Grünberger Superior

Hotel Grünberger Superior heeft een centrale ligging in Berchtesgaden aan de rivier de Ache. Het 3* hotel biedt ruime kamers in alpine stijl en iedere ochtend geniet je van een heerlijk ontbijtbuffet.

Als gast kan je ook gebruik maken van de sauna en het zwembad met massagestralen. Op mooie zomerdagen kan je lekker zonnebaden op de grote zonneweide. Meer info en boeken.

  1. Alpenhotel Denninglehen

Het Alpenhotel Denninglehen is een panoramisch hotel dat beheerd wordt door een vriendelijke familie. Het hotel ligt in een rustige wijk Oberau en biedt een fantastisch uitzicht op de schilderachtige bergen.

De kamers zijn ingericht in een traditionele stijl en beschikken over een eigen balkon. Na een dagje verkennen van de omgeving, kan je nagenieten in de spa met sauna, een binnenzwembad en een ruime tuin. Verder is het Alpenhotel Denninglehen ookeen ideale uitvalsbasis voor activiteiten als wandelen en skiën. Meer info en boeken.

  1. Hotel Bavaria

Hotel Bavaria is gelegen in het hart van Berchtesgaden, op een steenworp afstand van het stadscentrum en schilderachtige wandelroutes. Je overnacht in een van de romantische, landelijk ingerichte kamers en je kan ontspannen in de wellnessruimte met Finse sauna. Tegen een bepaalde toeslag kan je ook professionele massage- en pedicurebehandelingen boeken. Meer info en boeken.

  1. Ferienwohnungen Scheifler

Verblijf in de vakantiewoningen Scheifler en geniet van een adembenemende panorama van Berchtesgaden. Deze woning prijkt op een rustige, zonnige locatie op een steenworp van het stadscentrum. Zo kan je na een heerlijk nachtje slapen, meteen een leuke wandeling maken naar het historische centrum.

Het vakantiehuisje straalt een en al gezelligheid uit en heeft directe toegang tot het privézwembad. Geniet van een heerlijk zelfgemaakte cocktail op het terras met een schilderachtig uitzicht op de bergen en omgeving als achtergrond. Meer info en boeken.

  1. Alpenhotel Fischer

Alpenhotel Fischer biedt elegante accommodatie in de Beierse Alpen. De kamers zijn uitgerust met hoogwaardig houten meubilair en een balkon vanwaar je een panoramisch uitzicht hebt op de prachtige omgeving.

Na een mooie stadswandeling kan je heerlijk tot rust komen in de spa met binnenzwembad en een Finse sauna en een stoombad. ’s Ochtends geniet je er van een heerlijk ontbijtbuffet. Meer info en boeken.

  1. HomeHotel Salzberg

HomeHotel Salzberg is rustig gelegen aan de voet van de Obersalzberg en op slechts 3 minuten rijden van het centrum van Berchtesgaden. Het hotel biedt rustieke accommodatie met een gemeenschappelijke lounge, gratis parkeergelegenheid, een tuin en een terras. Iedere ochtend wordt er een uitgebreid ontbijt geserveerd.

Daarnaast is Homehotel Salzberg een ideale uitvalsbasis voor wandel-, fiets- en skivakanties in de regio Berchtesgadener Land. Ook de geliefde Königssee ligt op slechts 10 minuten rijden van het hotel. Meer info en boeken.

  1. Gästehaus Vogl

Gästehaus Vogl is een goed onderhouden pension gelegen op een rustige, zonnige zuidhelling met prachtig uitzicht op de bergen van de Watzmann. Het pension beschikt over een woonkamer met tegelkachel, een gezellig zonneterras en een gratis parkeerplaats. Bij mooi weer kan je genieten van het zonnetje op het terras in de mooie tuin. Meer info en boeken.

  1. Appartementen Salzbergalm

De ruime appartementen van Salzbergalm bieden een prachtig uitzicht op het centrum van Berchtesgaden en de omliggende bergen. De accommodatie is uitgerust met gratis privéparkeergelegenheid en een volledig ingerichte keuken met een vaatwasser.

Sommige appartementen beschikken ook over een eigen balkon of een terras. In de buurt kan je tal van spectaculaire wandel- en mountainbikeroutes maken. Meer info en boeken.

  1. Hotel Vier Jahreszeiten

Hotel Vier Jahreszeiten is een driesterrenhotel gunstig gelegen nabij het voetgangersgebied en de spatuinen van Berchtesgaden. Je overnacht in een van de modern ingerichte kamers waarvan sommige panoramisch uitzicht bieden op de Berchtesgadener Alpen. 's Ochtends kan je de dag beginnen met een lekker ontbijtje. Meer info en boeken.

  1. Mis niets en download onze gratis reisgids Duitse Alpenstrasse

Wil je niets missen tijdens je vakantie in de Duitse Alpenstraße? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Duitse Alpenstraße met meer dan 70 bezienswaardigheden + volledig uitgewerkte rondreis. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Duitse Alpenstraße en ga op pad!

Duitse Alpenstraße

Gratis reisgids Duitse Alpenstraße downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?