Waar overnachten nabij het Neuschwanstein kasteel? 10 x hotels van goedkoop tot luxe

Koop de volledige reisgids voor € 10

Waar overnachten nabij het Neuschwanstein kasteel? 10 x hotels van goedkoop tot luxe

22 juni 2022 in Beieren0 reacties

Overzicht met de mooiste verblijven in de buurt van het Neuschwanstein kasteel

Op zoek naar een hotel vlak bij Slot Neuschwanstein? Kasteel Neuschwanstein is gevestigd in Hohenschwangau, een klein dorpje waar slechts een paar hotels te vinden zijn. Maar geen zorgen, er zijn genoeg gezellige dorpjes in de buurt waar je kan overnachten en die op wandelafstand van het kasteel gelegen zijn.

Ontdek hier alvast onze favoriete adresjes in de buurt van het Neuschwanstein kasteel of bekijk meteen het volledige aanbod online.

Inhoud artikel

  1. Hotel Villa Ludwig

Hotel Villa Ludwig ligt in het Hohenschwangau en dus vlak naast het Neuschwanstein kasteel. Het viersterrenhotel heeft een modern interieur en biedt ruime kamers voorzien van alle nodige luxe en comfort. Het hotel beschikt daarnaast ook over een spa met Finse sauna en uitzicht op het kasteel. Ook de tuin en sommige slaapkamers hebben een schitterend uitzicht. Meer info en boeken.

  1. Pension Albrecht

Pension Albrecht is een kleine traditionele B&B in Hohenschwangau in vintage stijl. De eenvoudig ingerichte kamers hebben elk een balkon met uitzicht op het Neuschwanstein kasteel. Elke ochtend voorzien de eigenaars een heerlijk ontbijtbuffet. Verder is het pension ook een ideale uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten in het schilderachtige platteland van Allgäu. Het ligt op wandelafstand van de Alpsee en de Schwansee. Meer info en boeken.

  1. AMERON Alpsee Resort & Spa

Het AMERON Alpsee Resort & Spa in Schwangau ligt op slechts 5 minuten rijden van Neuschwanstein kasteel. Dit luxe hotel biedt moderne kamers waarvan sommige een balkon hebben en/of uitzicht op het meer. Verder heeft het 4* hotel ook een eigen fitnessruimte en spa. ‘s Ochtends kan je de dag goed beginnen met een uitgebreid ontbijtbuffet in het restaurant. Vroeg boeken is de boodschap, want dit verblijf is erg populair! Meer info en boeken.

  1. Das König Ludwig Wellness & SPA Resort

Das König Ludwig Wellness & SPA Resort in Schwangau biedt luxe accommodatie op 4 km van het kasteel. Het hotel beschikt over charmant ingerichte kamers voorzien van alle comfort, een sfeervol restaurant met een traditioneel Duits 5-gangen menu. Het meest indrukwekkende aan het chique hotel is echter de spa en het reusachtig zwembad met uitzicht op de bergen. Meer info en boeken.

  1. Das Rübezahl Hotel

Het charmante Das Rübezahl Hotel combineert een klassiek interieur met modern design. Ontspan na een lange dag in de moderne spa, het verwarmd buitenzwembad met uitzicht op de bergen van Schwangau en Slot Neuschwanstein. ‘s Avonds kan je smullen van regionale gerechten in de gastronomische keuken. Meer info en boeken.

  1. Appartement Luna Blanca

Kook je liever zelf dan op restaurant te gaan? Elk appartement van Luna Blanca heeft een eigen, volledig uitgeruste keuken, living en balkon. Ideaal als je graag wat meer ruimte wilt of een kleiner budget hebt. De lichtrijke kamers zijn ruim en stijlvol ingericht met houten vloeren. Daarnaast liggen de appartementen slechts op 5 minuten rijden van het kasteel. Meer info en boeken.

  1. Altstadt-Hotel Zum Hechten

Het Altstadt-Hotel Zum Hechten ligt in het hartje van Füssen, een middeleeuwse stad op 4 kilometer van het kasteel. Het traditionele hotel wordt uitgebaat door een familie en is ingericht in een huiselijke stijl. je verblijft er in klassieke kamers en geniet er van regionale gerechten. Het is een ideale optie voor een beperkter budget, maar heeft nog steeds een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Meer info en boeken.

  1. Hotel Sonne

Hotel Sonne is één van de meest stijlvolle verblijven in Füssen. Elke slaapkamer heeft een eigen origineel ontwerp: van modern, tot klassiek of art deco. Begin de dag met een heerlijk ontbijtbuffet en sluit de dag af in de chique cocktailbar. Sportievelingen kunnen bovendien hun energie kwijt in de fitness. Meer info en boeken.

  1. Seehotel Hartung & Ferienappartements

Seehotel Hartung & Ferienappartements ligt vlak naast het strand in Füssen en kijkt uit over de Hopfensee. De gezellige appartementen in landelijke stijl zijn volledig uitgerust met een ruime keuken en woonkamer met tv. Het hotel daar tegenover beschikt over een restaurant en spa waarvan je gratis gebruik mag maken. Meer info en boeken.

  1. Hotel Hirsch

In het hart van Füssen ligt het Hotel Hirsch op minder dan 10 minuten rijden van de kastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau. Je overnacht hier in stijlvolle kamers, en elke dag wordt er een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd. In het à-la-carterestaurant kan je proeven van creatieve gerechten en de traditionele Beierse gerechten. Meer info en boeken.

  1. Download je gratis reisgids Beieren

Verblijf je voor een langere tijd in Beieren? Ontdek dan de stad met onze gratis reisgids Beieren. Download ook je gratis stadswandeling door München om je trip compleet te maken!

Romantische Straße

Gratis reisgids Romantische Strasse downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?