Hoe & waar goedkope vliegtickets naar Barcelona boeken? Alle info, tips & handige trucjes

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Hoe & waar goedkope vliegtickets naar Barcelona boeken? Alle info, tips & handige trucjes

4 mei 2023 in Barcelona0 reacties

Barcelona is een fantastische stad die zich uitstekend leent tot een leuke citytrip. Alle vliegtuigmaatschappijen vliegen naar Barcelona, maar de prijzen schommelen sterk doorheen het jaar en verschillen ook per vliegtuigmaatschappij. Met een beetje zoekwerk kan je echter snel goedkope vliegtickets vinden naar Barcelona.

In dit artikel vertellen we je alles over handige websites, slimme trucjes en over de luchthavens in en rond Barcelona.

Inhoud artikel

Barcelona, de ideale bestemming voor een citytrip

Even opfrissen waarom je Barcelona zeker moet bezoeken. Barcelona is na Madrid de grootste stad van Spanje. Het is ook de hoofdstad van de regio Catalonië en telt 1,6 miljoen inwoners. De stad ligt aan de Middellandse Zee aan de Costa del Maresme en heeft een belangrijke haven.

Barcelona staat vooral bekend om zijn unieke architectuur. Gaudi liet er enkele pareltjes bouwen die vandaag de dag de populairste bezienswaardigheden van de stad zijn. Denk bijvoorbeeld aan Park Güell of de Sagrada Familia. Het is een creatieve en kleurrijke stad die barst van de bezienswaardigheden. De combinatie van stad, cultuur en strand zorgt ervoor dat Barcelona één van de populairste bestemmingen is voor een citytrip.

De 3 luchthavens van Barcelona

Barcelona telt maar liefst 3 luchthavens waar je naartoe kan vliegen om die prachtige stad te verkennen.

Aeroport El Prat

Aeroport El Prat, de internationale luchthaven van Barcelona, ligt het dichtst bij de binnenstad. Het is daarom ook de beste optie om Barcelona te bereiken.

Luchthaven Girona

De luchthaven van Girona ligt op zo’n 100 kilometer van Barcelona en op 12,5 kilometer ten zuidwesten van de stad Girona. Toch is dit ook een goede optie omdat er een directe auto-, bus- en treinverbinding is met het centrum van Barcelona. Je doet er ongeveer een uurtje over om het stadscentrum te bereiken.

Daarnaast is de luchthaven van Girona ook de ideale uitvalsbasis om de Costa Brava en de Pyreneeën (inclusief Andorra) te verkennen. Het vliegveld ligt ook op slechts 40 minuten rijden van de Franse grens.

Luchthaven Reus

Reus Airport ligt tussen de steden Reus en Tarragona op zo’n 100 kilometer ten zuidwesten van Barcelona. Het vliegveld wordt vooral in de zomermaanden gebruikt en ligt niet ver van de populaire toeristenstad Salou.

Het is ook een goede luchthaven om naar Barcelona te reizen dankzij de eindeloze transfermogelijkheden naar het centrum van Barcelona. Je doet er ook hier ongeveer een uurtje over om het stadscentrum te bereiken.

Hoe vind je de laagste prijs?

De gangbare prijs

Retourtickets naar Barcelona vanuit België of Nederland kosten gemiddeld zo’n 80 tot 100 euro per persoon zonder bagage of een specifieke stoel. In het hoogseizoen, de schoolvakanties en rond feestdagen kunnen de prijzen wel oplopen tot 150 of zelfs 200 euro per persoon. We raden je daarom aan om indien mogelijk het hoogseizoen en de weekends te vermijden. Het is dan ook rustiger in Barcelona en in de luchthavens, een win-winsituatie dus!

Onze tip: boek eerst je vliegtickets voor je je verblijf vastlegt. Als je slechts één weekend kan vliegen, zal het moeilijker zijn om goedkope tickets te vinden. We raden je aan om je flexibel op te stellen om je vlucht te boeken zodat je de prijzen vooraf goed kan vergelijken.

De beste manier om prijzen te vergelijken

Met de komst van low-cost maatschappijen als Ryanair, Transavia en Vueling is vliegen zeker goedkoper geworden. Maar welke vliegtuigmaatschappij is nu het goedkoopst voor jouw reis en datum? Bij websites zoals skyscanner.nl of momondo.be kan je alle vluchten vergelijken die op een bepaalde dag naar een bepaalde bestemming vliegen. Je kan ook een flexibele datum instellen zodat je nog goedkoper kan vliegen. Zo weet je precies welke optie de goedkoopste is. Schommel wat met de datum en luchthaven en puzzel de beste prijs!

De prijzen kunnen dagelijks variëren, maar iedere dag prijzen vergelijken? Geen denken aan! Skyscanner helpt je daarbij, want je kan een prijsalarm instellen. Kies je gewenste vluchtroute en geef enkele mogelijke vluchten door. Vervolgens houdt Skyscanner voor jou in de gaten wanneer de prijzen veranderen van de gekozen vluchten. Je krijgt dan van Skyscanner een notificatie wanneer de goedkoopste optie gevonden werd.

Aanbiedingen

Er wordt vaak gevlogen van België of Nederland naar Barcelona. Dat betekent dat de concurrentie groot is en dat de prijzen daardoor dalen. Alle vliegtuigmaatschappijen willen de beste optie aanbieden en daardoor zijn er vaak aanbiedingen of acties waardoor de prijs tot de helft lager kan liggen. Vooral Vueling en Transavia maken van zulke aanbiedingen gebruik, maar ook winkels of reisbureaus bieden soms weekendjes aan.

Let wel op, want meestal zijn de vluchttijden niet ideaal. Je vertrekt dan ’s avonds en komt terug in de ochtend waardoor je veel minder lang in Barcelona bent dan gedacht.

Handige trucjes

Boek op dinsdag

Wist je dat een dinsdag de perfecte dag is om je vlucht te boeken? Het weekend is namelijk net voorbij en het weekend ligt ook nog niet in het vooruitzicht. Mensen hebben vanaf woensdag en donderdag opnieuw een fijn gevoel en zoeken dan ook vaker naar een weekendje weg. Weekends zijn daarentegen het minst goede moment om een vlucht te boeken.

Het verschil is door het succes van vergelijkingssites wel minder groot, maar vergelijk vooral zelf om te zien of de prijzen op dinsdag inderdaad het laagste zijn. Vliegtuigmaatschappijen en ook hotels zijn zich bovendien bewust van het trucje en spelen er soms zelfs op in.

Wees flexibel met de luchthaven

Nog een trucje is om een andere luchthaven te kiezen en dus niet in dezelfde luchthaven terug te keren dan in welke je vertrokken bent. Vlieg bijvoorbeeld vanuit Amsterdam en kom terug aan in Eindhoven. Daardoor heb je niet alleen meer vluchten en dus ook meer prijzen ter beschikking, maar je hebt ook de keuze uit verschillende vluchttijden. Wie dicht bij de grens woont, doet er goed aan om vliegvelden net over de grens in het buitenland te overwegen.

Kijk goed na wat inbegrepen zit

Het is een goed idee om ook iets duurdere vluchten te overwegen. Vaak komen er bij goedkope vluchten nog bijkomende kosten bij zoals een luchthavenbelasting, brandstoftoeslag, transactiekosten of servicekosten bij en het is ook mogelijk dat er geen bagage inbegrepen zit. Bij een iets duurdere vlucht zit dat misschien wel inbegrepen en daardoor kan die toch goedkoper uitkomen. Vergelijk dit goed, want vliegtuigmaatschappijen verstoppen die info goed.

Hoe bereik je Barcelona vanuit de luchthaven?

Hoe bereik je nu het makkelijkst het stadscentrum van Barcelona? Er zijn verschillende opties.

Taxi of privétransfer

In Barcelona rijden erg veel taxi’s en ze vormen een goede reisoptie voor wie snel ter plekke wil zijn. Wie echter geen Spaans spreekt en Barcelona niet kent, kan ook kiezen voor een privétransfer. Tickets voor privévervoer kan je makkelijk online boeken. Er staat dan een chauffeur op de luchthaven te wachten met een naambordje.

Minibus

Je kan ook een minibus reserveren. Dat is een klein busje waarmee meerdere reizigers opgehaald worden die naar verschillende bestemmingen moeten. De minibus moet daarom wel stoppen bij verschillende hotels.

Openbaar vervoer

Er zijn ook verschillende bussen die van de luchthaven naar de stad rijden. De Airport Express Bus en de Barcelona TMB-bus zijn daar voorbeelden van. Er rijden ook treinen naar het centrum van Barcelona. Die vertrekken twee keer per uur.

De reismogelijkheden naar het stadscentrum zijn dus eindeloos. Het is dan ook raadzaam om thuis voor je vertrek te plannen hoe je het liefst naar het stadscentrum wil gaan.

Boek direct je tickets online van de luchthaven naar het centrum

Mis niets tijdens je bezoek Barcelona met onze reisgids

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Barcelona? Ontdek dan de stad met onze gratis stadswandeling Barcelona. Ideaal om Barcelona volledig te verkennen op eigen tempo. In de gratis stadsgids Barcelona kan je 1 stadswandeling vinden. Nog meer zien in Barcelona? Koop onze volledige reisgids Barcelona en ontdek alles over deze prachtige stad.

Barcelona

Gratis reisgids Barcelona downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?