8 x leukste fietstours in Barcelona: Ontdek Barcelona op de fiets + tickets boeken

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

8 x leukste fietstours in Barcelona: Ontdek Barcelona op de fiets + tickets boeken

4 mei 2023 in Barcelona0 reacties

Mooiste fietstochten in en rond Barcelona + waar je fietstocht boeken?

Barcelona is een enorme stad die heel wat te bieden heeft. Om alles te ontdekken, moet je dan ook flink wat kilometers afleggen. Dat kan in een taxi of met het openbaar vervoer, maar met de fiets zie je zoveel meer van de Catalaanse hoofdstad. Maar welke fietstour is dan het beste? In deze blogpost zetten we de beste fietstours in Barcelona op een rijtje.

Fietstours in Barcelona en georganiseerde fietstochten

Reisgids
Fietstours1. Boek je begeleide fietstocht in Barcelona 2. Boek je fietstocht met NL gids

Inhoud artikel

  1. Fietstour langs de hoogtepunten van Barcelona in het Nederlands

Een fietstour door Barcelona met een Nederlandstalige gids? Natuurlijk kan dat. Deze tour brengt je in drie uur langs de hoogtepunten van Barcelona, waaronder de Sagrada Familia, Casa Batlló en andere bouwwerken van Gaudí. Maar je leert ook meer over het oude stadscentrum, El Gotico en El Born.

Enkele andere interessante haltes zijn het Ciutadella-park, de Ramblas en het Plaça Reial. Dit is een uitstekende manier om kennis te maken met Barcelona. Na drie uur op de fiets zal je je uitstekend kunnen oriënteren in de stad en je bent een expert in de lokale geschiedenis en cultuur. De gids vertelt je op het einde ook nog waar je het beste kan gaan dineren, welk stuk strand het leukste is en beantwoordt met veel plezier al je vragen. Boek hier een Nederlandstalige fietstourdoor Barcelona. Er zijn ook e-bikes beschikbaar.

  1. Culinaire fietstour door Barcelona met tapas

Op deze fietstour door Barcelona is er niet alleen aandacht voor de bekendste bezienswaardigheden, maar ook voor de lokale lekkernijen. Je fietst drie uur lang door de historische wijken van Barcelona en maakt onderweg verschillende stops waar de gids je uitleg geeft over de stad.

Je fietst door middeleeuwse straatjes en passeert onder andere de 13e-eeuwse kathedraal van Santa Eulalia. Natuurlijk ontbreken ook de moderne architecturale wondertjes niet op de tour. Verder trek je door de visserswijk Barceloneta waar je afsluit met heerlijke Spaanse tapas. Je krijgt vier gerechtjes voorgeschoteld, vergezeld van een glas wijn of een fris biertje.

TIP: Mmm, de Spaanse keuken! Geniet niet alleen van de mooiste en bekendste bezienswaardigheden in Barcelona, maar ook van de lekkerste tapas. Boek hier een culinaire fietstour door Barcelona.

  1. Fiets in de voetsporen van Gaudí

Is architectuur je ding? Dan is Gaudí je zeker niet vreemd. De meesterarchitect drukte zijn stempel op Barcelona en is bij het grote publiek vooral bekend omwille van de nog steeds niet voltooide Sagrada Família.

Op deze fietstour trek je door de stad en trap je in de voetsporen van Gaudí. Je fietst langs zijn andere meesterwerken, zoals La Pedrera, Casa Batlló en Casa Valvet. Dat doe je op comfortabele e-bikes. Beginnen doe je echter in het Parc de la Ciutadella, waar Gaudí in zijn beginjaren een fontein heeft ontworpen. Daarna gaat het naar de wijken Born en Grácia en via de hippe buitenwijk Vila de Grácia bereik je de Sagrada Família. Onderweg houd je halt bij andere bouwwerken van Gaudí die minder bekend zijn bij het grote publiek. Boek hier een fietstour in het teken van Gaudí door Barcelona.

  1. Ervaar Barcelona tijdens te land, ter zee en door de lucht

Of ga voor alles in één en boek je deze combinatie van een boottocht, kabelbaan & fietstocht met e-bike door Barcelona. Tijdens deze tocht ontdek je Barcelona vanuit verschillende perspectieven: te water, te land en in de lucht. Bewonder het uitzicht vanuit een spannende kabelbaan, ontdek de hoogtepunten van de stad tijdens een e-biketocht met een gids en vaar per boot langs de waterkant van Barcelona. Enkele hoogtepunten (sommige mag je letterlijk nemen) op deze tour zijn de berg Montjuïc, de Sagrada Família, het park Ciutadella en de Gotische wijk.

Boek je pakket hier

  1. Fietstocht langs de wijnvelden van Barcelona

Ben je een wijnliefhebber? Dan weet je dat er in de heuvels en bergen rondom Barcelona geweldige wijnen geproduceerd worden. Geen betere manier om de lokale wijngaarden te verkennen dan vanop de fiets. Er worden verschillende fietstours aangeboden die je langs de mooiste wijnvelden brengen. Hieronder alvast twee van onze favorieten:

  • Op deze wijntour rondom Barcelona trek je met de fiets naar Penedès, het beroemde wijngebied net buiten Barcelona. De gids vertelt je alles over deze wijnregio en over de wijnen die hier geproduceerd worden. In Penedès zijn er meer dan 250 wijnhuizen en je bezoekt er natuurlijk ook eentje. Daar krijg je ter plekke uitleg over het hele wijnproces, gevolgd door een fantastische proeverij.
  • Of verken de lokale wijnmakerij in Alella. Tijdens een begeleide e-bike-tour bezoek je de unieke Alella-wijnmakerij en wijngaarden, ontdek je de kustlijn van Barcelona, proef 4 verschillende wijnen en geniet van een picknick in een prachtige natuurlijke omgeving.
  1. Maak een fietstocht langs de stranden

Je zou het niet meteen denken van de bruisende Catalaanse hoofdstad, toch zijn er enkele mooie stranden in de buurt waar je kan genieten van het zonnetje. Hoe kan je deze beter ontdekken dan tijdens een mooie fietstocht? Je fietst op eigen tempo en maakt vele stops, zodat je van de ontspannen Spaanse sfeer kan genieten en de frisse zeelucht kan inademen.

Je begint in de historische wijk van Barceloneta, de beroemde vissersbuurt van Barcelona en bezoekt plekken als Port Vell, Port Olympic, Poble Nou en het groene Parc de la Ciutadella. Deze fietstocht langs de stranden van Barcelona is de ideale ontsnapping aan het hectische stadsverkeer.

  1. Straatkunsttour door Barcelona met een bamboefiets

Een andere, aan te raden fietstour door Barcelona, is deze straatkunsttour met een zelfgemaakte, duurzame bamboefiets! Tijdens deze straatkunsttour door Barcelona verken je de alternatieve en industriële buurten van de stad en kom je langs beschilderde muren, bedekt met stedelijke kunst, artistieke graffiti, expressieve tags en meer. De fietstour start in het stadscentrum en brengt je onder andere naar de wijk Poble Nou.

  1. Huur een fiets en ga zelf op verkenning

Kies je liever zelf waar je heen fietst? Of wil je gewoon een fietstochtje door de stad maken? Dan kan je natuurlijk ook gewoon een fiets huren. Er slingert zich maar liefst 250 kilometer aan fietspaden door Barcelona, er valt dus heel wat te ontdekken. Huur hier online een fiets in Barcelona tegen een scherpe prijs.

BESPAARTIP: Wil je graag meerdere bezienswaardigheden of monumenten bezoeken? Koop dan een Barcelona Pas, dat is beste deal (Incl. Sagrada Familia + Park Guell) zo bespaar je honderden Euro's uit en kan je ook gebruik maken van het openbaar vervoer.

  1. Filmpje: de highlights van Barcelona

Benieuwd naar hoe Barcelona eruitziet? In deze video maak je een blitzbezoek aan Barcelona en passeer je de belangrijkste bezienswaardigheden van deze Spaanse stad. Als je al dat moois in het echt wil zien, haast je dan naar Barcelona!

  1. Mis niets tijdens je bezoek Barcelona met onze reisgids

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Barcelona? Ontdek dan de stad met onze gratis stadswandeling Barcelona. Ideaal om Barcelona volledig te verkennen op eigen tempo. In de gratis stadsgids Barcelona kan je 1 stadswandeling vinden. Nog meer zien in Barcelona? Koop onze volledige reisgids Barcelona en ontdek alles over deze prachtige stad.

Barcelona

Gratis reisgids Barcelona downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?