Dit zijn de 8 x mooiste stranden van Formentera

Koop de volledige reisgids voor € 10

Dit zijn de 8 x mooiste stranden van Formentera

18 augustus 2021 in Balearen0 reacties

Formentera is het ideale eiland als je de schoonheid van de Balearen wilt maar niet de drukte wilt hebben die je op andere eilanden wel hebt. Het eiland is rustig en authentiek en beschikt dan ook over heel wat prachtige stranden waar je nog in alle rust en privacy kan zonnebaden. Om jouw vakantie op Formentera aangenaam te maken hebben we alvast de mooiste stranden van Formentera in een overzicht gegoten.

Inhoud artikel

Hoe naar Formentera vanuit Ibiza?

Hoe geraak je op Formentera vanuit Ibiza? Koop je tickets direct online

Waar liggen de mooiste stranden

  1. UNESCO strand: Platja de Ses Illetes

Platja de Ses Illetes is een van de populairste toeristenstranden van het eiland en met reden. Deze plek pronkt met alles waar Formentera voor staat wanneer het aankomt op stranden: zacht wit zand en een prachtige setting. Ses Illetes staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst, en terwijl je hier enerzijds alles vindt dat je nodig kan hebben tijdens een dagje strand — eten, drinken, activiteiten — kan je er tegelijkertijd ook genieten van de natuur op haar mooist.

  1. Het brede strand van Platja de Llevant

Het brede strand Platja de Llevant is een favoriet. Daarom is het hier soms ook drukker, vooral tijdens het hoogseizoen. Aangezien het echter een tamelijk lang strand is, vind je hier altijd wel nog een plekje. Er is hier veel te doen voor wie het graag wat actiever wil, met een groot aanbod aan watersporten en andere activiteiten.

Nog op zoek naar een verblijf tijdens je vakantie op Formentera? Bekijk alvast onze favoriete verblijven.

  1. Het afgelegen Cala en Baster

Zelfs tijdens het hoogseizoen blijft Cala en Baster relatief rustig. Dat heeft deels te maken met het feit dat dit mooie strand moeilijk bereikbaar is. Doe je toch de moeite, dan zal je een charmante baai met ruwe uitstraling en veel rotsen vinden. De beste manier om hier te komen is met de boot.

  1. De mooie baai van Caló Des Mort

Caló Des Mort is nog een mooie baai aan het begin van de kliffen van La Mola. De compacte baai bestaat vooral uit rotsen, hoewel het ook wat fijn zand heeft. Het zijn net de rotsachtige kliffen op de achtergrond en de panorama’s die dit strand doen opvallen, en met reden. Aan het einde van de baai staan enkele vissershuisjes waar vissers ’s avonds met de vangst van de dag terugkeren.

  1. Het beste strand van Formentera, Platja de Migjorn

Platja de Migjorn is een van de beste en grootste stranden van het eiland, maar is, buiten het hoogseizoen, gelukkig zelden te druk. In de spectaculaire duinen vind je enkele restaurants en bars. Dit is een goede plek om enkele typische gerechten van het eiland te proeven. Er is een zeilschool, en je hebt er de kans om enkele bekende duiksites in het gebied rondom het eiland te ontdekken.

Wil je graag nog meer ontdekken van de Formentera? Download dan nu onze gratis preview reisgids!

  1. Zwemmen naar Espalmador

Espalmador is een klein eilandje, met nóg mooiere stranden om naartoe te gaan! Je kan hier zwemmen of waden door het water om de afstand naar deze kleine parel te overbruggen. Heb je tijd, ga dan verder dan alleen het strand, en bekijk er ook het natuurreservaat en de wachttoren, Torre de sa Guardiola, met fantastische uitzichten over de zee.

  1. Uitkijken op Ibiza vanop Cala Saona

Cala Saona is een klein strand van zo’n 140 meter lang, maar met een charmante sfeer. Je kan uitkijken op Ibiza van hier. Wil je de benen even strekken, dan vind je de mooie kliffen van Punta Pedrera en Punta Rasa op 10 minuten wandelen. Dit fijne zandstrand is ook geschikt voor wie reist met kinderen.

Wil je graag nog meer ontdekken van dit bijzonder mooie eiland? Lees ons artikel met mooiste bezienswaardigheden Formentera.
  1. De rust van Es Cavall d'en Borras

Gemakkelijk bereikbaar vanuit de haven van La Savina biedt Es Cavall d'en Borras uitzichten op het rotsachtige eiland Es Vedra. Het strand is rustig en onbedorven, hoewel er wel wat faciliteiten zijn, waaronder enkele plekken om te eten en drinken. Je kan hier relaxen in een hangmat of wat schaduw opzoeken in de jeneverbesbossen in de buurt.

  1. Waar overnachten op Formentera?

Het aanbod aan hotels en appartementen op Formentera is het grootst in de resorts van Playa Migjorn en Es Pujols. Gezien de kleine oppervlakte is het aanbod beperkt waardoor de prijzen al snel kunnen oplopen. We maakten een selectie met onze 5 favoriete hotels en appartementen op Formentera, zo ben je zeker van een onvergetelijke vakantie !

Booking.com

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf op Formentera?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Formentera? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Balearen en ontdek alle belangrijke bezienswaardigheden op Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera (+ GPS coördinaten). Eerst uittesten? Download je gratis preview reisgids Formentera.

Balearen

Gratis reisgids Balearen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?