Waar overnachten bij Pompeï, Herculaneum & Vesuvius: 15 x leuke B&B's en hotels

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten bij Pompeï, Herculaneum & Vesuvius: 15 x leuke B&B's en hotels

Wil je graag zoveel mogelijk halen uit je bezoek aan het toeristische Pompeii, de Vesuvius en Herculaneum? Dan raden we aan om in de nabije omgeving van deze toppers te overnachten. Zo verlies je niet te veel tijd met het rondrijden en kan je de sites zo vroeg mogelijk in de ochtend bezoeken om de massa toeristen vermijden. Of ga juist 's avonds laat wanneer de sites rustiger zijn en de zonsondergang op de achtergrond schittert.

Ontdek in deze blogpost alvast enkele hotels, B&B's en appartementen in de buurt van deze bezienswaardigheden + boek je verblijf op voorhand.

Inhoud artikel

  1. Pompeii

Pompeii: een van de beroemdste archeologische sites ter wereld. Jaarlijks bezoeken bijna 4 miljoen toeristen deze bijzondere plek, waar je door de 2000 jaar oude straten kan wandelen. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent of niet, een bezoekje aan Pompeii mag niet ontbreken. Boek hier je toegangsticket voor Pompeii en sla de lange wachtrijen over.

De stad werd in het jaar 79 getroffen door de uitbarsting van de Vesuvius. Pompeii werd bedekt door een laag puimstenen en assen. Veel inwoners konden niet ontsnappen en stierven in hun huizen of op de straten. De Romeinse stad bleef zo bewaard tot in 1748, wanneer de opgravingen begonnen. Wist je dat vandaag nog steeds 40% van Pompeii ontdekt moet worden?

In Pompeii zie je hoe de rijke en minder rijke burgers leefden, je wandelt langs restaurants en cafés uit die tijd en je kan je levendig voorstellen hoe de mensen hier 2000 jaar geleden leefden. Heel erg bijzonder.

TIP: Door de straten van Pompeii wandelen is erg leerrijk, maar je zal veel meer bijleren wanneer je de verlaten stad met een gids bezoekt. Boek daarom best een georganiseerde tour naar Pompeii vanuit Napels. Zo hoef je je bovendien geen zorgen te maken over vervoer en parking.

  1. Waar overnachten in de buurt van Pompeï?

Pompeï is een fascinerende historische locatie waar veel te zien en te ontdekken valt. Door in de buurt te overnachten, kan je vroeg in de ochtend de drukte vermijden en de site op je gemak verkennen.

  • Crudo Home een elegante bed and breakfast in boetiekstijl. De ruime, kleurrijke kamers beschikken over alle nodige comfort, een eigen badkamer en hebben uitzicht op het Pompeii. Meer info en boeken.
  • Resort & Winery Bosco De Medici ligt op zo'n 700 meter van de ruïnes van Pompeii en biedt modern ingerichte kamers, een aangenaam terras, een wijnmakerij-restaurant en een zwembad met een panoramisch zicht op de Vesuvius. Meer info en boeken.
  • Habita79 Pompeii - MGallery is een viersterrenhotel op 300 meter van Pompeii en beschikt over moderne kamers, een fitnesscentrum en iedere ochtend een continentaal of à-la-carteontbijt. Meer info en boeken.
  • Eerder op zoek naar een camping? Dan is Camping Zeus met ruime staanplaatsen en voldoende schaduw misschien iets voor jou. De camping ligt op 7 minuten rijden en 20 minuten wandelen van Pompeii. Meer info en boeken.
  1. Vesuvius

De Vesuvius is één van ’s wereld bekendste vulkanen. De beroemde uitbarsting in het jaar 79 zorgde ervoor dat Pompeii en Herculaneum de tand des tijds doorstaan hebben. Niet alleen die Romeinse steden, maar ook de vulkaan zelf is absoluut een bezoekje waard.

De Vesuvius wordt sinds 1995 beschermd door een nationaal park. Zin om je wandelschoenen aan te trekken? Maak dan de vier kilometer lange wandeling (heen en terug) naar de top van de vulkaan, op 1281 meter boven de zeespiegel. Die wandeling is behoorlijk eenvoudig en uitstekend met kinderen te doen. Je wordt beloond met onklopbare uitzichten op de Golf van Napels.

Praktische info + welke tickets kopen?

  1. Hotels en B&B's in de buurt van de Vesuvius

Wil je graag de Vesuvius beklimmen? Dan is een verblijf in de buurt van de vulkaan ook zeker een aanrader. Zo kan je de vulkaan zo vroeg mogelijk in de ochtend beklimmen, wanneer de temperaturen nog aangenaam zijn en de lucht helder is.

Daarnaast is een verblijfplaats in de buurt van de Vesuvius ook ideaal voor wanneer je op zoek bent naar een rustige omgeving, weg van de drukte. Omgeven door prachtige landschappen met groene heuvels en wijngaarden. Hieronder alvast enkele van onze favoriete verblijven:

  • Tenuta Le Fornacelle ligt in de omgeving van het Nationaal Park Vesuvius. De vakantieboerderij is gelegen in een tuin met olijfbomen, en beschikt over kleurrijk en rustiek ingerichte kamers waarvan sommigen zicht hebben op zee. Verder beschikt de accommodatie ook over een zoet ontbijt, een restaurant en een ruim terras met uitzicht op de bergen en de zee. Meer info en boeken.
  • Domus Vesuvia is een knusse B&B op 30 minuten rijden van de Vesuvius. Deze accommodatie biedt ruime eenvoudig ingerichte kamers voorzien van alle comfort. Er is ook een tuin, een gemeenschappelijke lounge en een bar aanwezig. Meer info en boeken.
  • Of verblijf bij Torremerlata B&B gevestigd in een prachtig landhuis. De B&B beschikt over ruime kamers voorzien van moderne faciliteiten en antiek meubilair, een mooie tuin en een grote eetkamer met uitzicht op de Vesuvius. Meer info en boeken.
  • Vesuvio Inn Bed & Wine Experience ligt in Boscotrecase, aan de voet van de Vesuvius. Deze accommodatie biedt uitzicht op de stad, een gezellig restaurant, en een aangename tuin met een seizoensgebonden buitenzwembad. Meer info en boeken.
  1. Herculaneum

Herculaneum, of Ercolano in het Italiaans, is het kleine broertje van Pompeii. De stad is kleiner dan Pompeii, maar sommige gebouwen zijn zo goed bewaard gebleven dat het lijkt alsof hier enkele decennia geleden nog mensen gewoond hebben. Herculaneum werd namelijk niet getroffen door as en puimsteem zoals Pompeii, maar overspoeld door modder en lava.

Door de plotse hitte verkoolden de houten structuren van de woningen ook en zo zijn hier gebouwen met twee verdiepingen bewaard gebleven. Ook meubilair en muurschilderingen staan er in sommige huizen nog steeds. Er werden bijvoorbeeld beelden van brons teruggevonden en de kleuren in de fresco’s zijn erg levendig.

Net als Pompeii kan je Herculaneum makkelijk vanuit Napels bereiken. Wil je Pompeii en Herculaneum in één dag combineren, dan boek je ook beter een gegidste tour naar Herculaneum en Pompeii vanuit Napels € 46.

  1. Waar verblijven in Herculaneum (Ercolano)?

Door in de buurt van Herculaneum te verblijven, heb je de mogelijkheid om ook de omgeving verder te verkennen. Ercolano ligt namelijk overal tussenin. Zo kan je makkelijk een uitstapje maken naar de Vesuvius-vulkaan, Pompeii maar ook de mooie kustplaatsen aan de Golf van Napels, zoals Sorrento en Amalfi. Bovendien kan je genieten van het lokale leven in Ercolano zelf, waar nog een authentieke Italiaanse sfeer hangt. Bekijk hieronder alvast onze favoriete adresjes:

  • B&B 7cento Vesuviano ligt letterlijk op een steenworp afstand van de ruïnes van Herculaneum. De bed and breakfast is gevestigd in een 18e-eeuws gebouw en biedt modern ingerichte kamers. Iedere ochtend geniet je van een ontbijtbuffet met zoete en hartige gerechten. Meer info en boeken.
  • Pension Panorama Love to Stay ligt op op 3,3 km van de ruïnes van Ercolano en biedt accommodatie in een gerenoveerde appartementen met prachtig uitzicht over de omgeving. Ieder unit beschikt over modern ingerichte kamers, een kleine kitchenette en een badkamer. Meer info en boeken.
  • Villa Signorini Hotel is gevestigd in een indrukwekkende roze villa uit de 18e eeuw op 10 minuten wandelen van de ruïnes. De meeste kamers bieden uitzicht op de tuinen en het restaurant heeft een patio buiten waar men iedere dag heerlijk à-la-cartegerechten serveert. In de zomer kan je verfrissing opzoeken in het buitenzwembad. Meer info en boeken.
  • Miglio d'Oro Park Hotel ligt op een paar meter van de ingang van de opgravingen van Herculaneum en beschikt over ruime, moderne kamers met uitzicht op zee of het groene terrein rondom het hotel met marmeren beeldhouwwerken, fonteinen en visvijvers. Iedere ochtend geniet je van een heerlijk ontbijtje in de elegante 18e-eeuwse eetzaal en kan je genieten van het zonnetje bij het zwembad. Meer info en boeken.
  1. Of verblijf in Napels

Wil je graag zoveel mogelijk bezichtigen tijdens je vakantie? Dan kan je eventueel ook verblijven in Napels. Napels is een ideale uitvalbasis om zowel Pompeï, Herculaneum en de Vesuvius te bezoeken. Het aanbod is hier veel groter, verschillende type accommodaties zowel goedkoop als luxueus. Bekijk het volledige aanbod hotels in Napels hier.

Je kan eventueel ook een dagtour boeken vanuit Napels, zo hoef je je geen zorgen te maken over parkeerplaatsen ter plekke. Hieronder vind je alvast enkele van onze favoriete hotels en B&B’s in Napels:

  • Het Relais Della Porta is gelegen in het centrum van Napels aan de Via Toledo. Dit recente hotel beschikt over heel ruime kamers met zeer comfortabele bedden en zijn zeer fijn ingericht met oog voor detail. 's Ochtends kan je genieten van een heerlijk ontbijt. Met al jouw vragen over Napels kan je terecht bij het vriendelijke personeel van het hotel. Bereikbaar met het openbaar vervoer. Meer info en boeken.
  • B&B Hotel Napoli is gevestigd in een historisch gebouw uit de 19e eeuw op wandelafstand van het centraal station. Op het dakterras geniet je van een mooi uitzicht over de stad. Je kan bij de informatiebalie ook een leuke excursies boeken. Meer info en boeken.
  • Het Le Corti del Re Hotel biedt stijlvolle kamers waarvan sommige beschikken over een knus terrasje waar je 's avonds even kan tot rust komen. Graag in alle rust ontbijten? Het ontbijt wordt geserveerd op de kamer zodat je rustig kan wakker worden. Meer info en boeken.
  1. Wil jij ook niets missen tijdens je bezoek aan Napels?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Napels? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Napels met 49 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Download je gratis preview reisgids Napels-Amalfi-Pompeii.

Napels en Amalfikust

Gratis reisgids Napels downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

Reisroutes in de buurt

Napels stadswandeling

Baai van Napels en Amalfi kust
Premium

Napels en Sorrento rondreis

Baai van Napels en Amalfi kust

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?