Dé 10 x mooiste stranden in Napels en omgeving + kaartje

Volledige reisgids kopen voor € 10

Dé 10 x mooiste stranden in Napels en omgeving + kaartje

De leukste stranden en beaches in Napels en omgeving

Gedurende de zomermaanden kunnen de temperaturen in het zuiden van Italië aardig oplopen. Tijdens een stedentrip Napels is het verleidelijk om het sightseeing af te wisselen met een verfrissende duik in kraakhelder water. Je verwacht het niet maar hoewel Napels direct aan zee ligt, kan het nog knap lastig zijn om een goed strand te vinden dat eenvoudig te bereiken is. Toch is het zeker niet onmogelijk om tijdens een verblijf in de stad even je voeten in het water te dippen.

In dit artikel zetten we op een rij waar je in Napels en directe omgeving terecht kunt om een paar uurtjes zon te pakken en af te koelen in zee.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Napels

Duur2 - 5 dagen ()
Vliegtickets2,5 uur vliegen op Napels (Capodichino) - richtprijs € 99. Vergelijk bij TuiFly en Cheaptickets
Shuttle transferVan de luchthaven naar het centrum van Napels, boek je luchthaven transfer hier
VerblijvenAan te raden verblijven in Napels zijn:
HuurautoWil je ook de Amalfikust verkennen, boek je huurauto bij Sunnycars of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
PakketreizenOp een Vespa langs de Amalfi (va. € 630)? Of rondreizen bij Euroreizen (va. € 599), Eliza was Here (va. € 800) of bij TUI (va. € 608)
Napels City PassMet deze Pass bespaar je geld als je de top bezienswaardigheden van Napels wil bezoeken
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Kaartje met mooiste stranden in Napels

  1. Rotonda Di Via Nazario Sauro

De eerste plek die wij tippen, Rotonda Di Via Nazario Sauro (zie locatie op de kaart), is geen strand, maar wel de plek waar Napolitanen zelf van wat zonuren genieten en afkoeling zoeken in het water. Met uitzicht op de Vesuvius en vissersbootjes die op het water dobberen, dompel je je op de kade aan de Via Nazario Sauro onder in pure Napolitaanse sferen.

Op warme zomerdagen installeren locals zich op hun klapstoeltjes, toveren complete maaltijden op tafel of spelen een kaartspel. Terwijl kinderen zich vermaken door op acrobatische wijze in het water te plonsen en de woorden van het Napolitaanse dialect als muziek in de oren klinken, geniet je op deze plek van een dag aan zee zoals de inwoners van de stad dat zelf gewend zijn.

  1. Spiaggia della Colonna Spezzata strand

Geef je de voorkeur aan een echt strand, dan vind je een stukje verder het Spiaggia della Colonna Spezzata (zie locatie hier). Het is een klein zandstrand dat direct langs de boulevard ligt. Door de beperkte ruimte is het strand op zonnige dagen al snel gevuld en wijken de meeste mensen daarom uit naar de rotsblokken in de nabijheid van het strand. Wanneer je op zoek bent naar een snelle verfrissende duik, is deze plek aan de boulevard ideaal om te bezoeken tijdens je stedentrip of citytrip Napels.

  1. Mappatella strand in Napels

Eveneens langs de boulevard, ter hoogte van Rotonda Diaz, ligt het zandstrand Mappatella Beach (zie locatie hier). Het is een klein stukje vrij strand waar je je eigen strandlaken uit kunt rollen en met zicht op de Vesuvius kunt zonnen en zwemmen. Het strand is erg geliefd bij locals uit de iets minder bedeelde delen van de stad. Je zit op dit stukje strand midden tussen de Napolitanen, wat ook zeker zijn charme heeft en kun je zo stiekem meegenieten van de Zuid-Italiaanse gezelligheid en bijbehorende kenmerkende taferelen.

  1. De stranden van Posillipo

Posillipo is een van de chiquere wijken die Napels kent. Aan de Via Posillipo (zie locatie hier), de weg die vanaf de boulevard langs zee loopt, vind je verschillende opties om een dag aan het water door te brengen.

Bekend is Bagno Elena, een strandtent waar je zowel op het zandstrand als het houten zonnedek een bedje kunt huren (zie locatie hier). De beach club is van alle gemakken voorzien. Bij de bar kun je terecht voor een snack of lichte maaltijd en bij het restaurant kun je aanschuiven voor een maaltijd met verse vis of een smakelijke cocktail.

Voor de tarieven van een ligbedje en om te reserveren, kun je terecht op de website. In de drukke zomermaanden is het aan te raden om vooraf te reserveren.

Aan de andere kant van het strand kun je ook bij Bagno Ideal een bedje huren (zie ligging hier). De strandtent ligt aan voet van het Palazzo Donn’Anna, het gebouw waar voetballer Dries Mertens (lees meer hier) nog steeds een appartement heeft.

Je kunt een ligstoeltje en parasol huren op het zonneterras of op het stukje zandstrand dat bij de beach club hoort. Het zonnebaden kun je afwisselen met een duik in het water en kun je voor de lekkere trek terecht bij de bar. Met uitzicht op de Golf van Napels en de imposante Vesuvius kun je op dit stukje strand in Napels heerlijk ontspannen.

  1. Spiaggia delle Monache & Bagno Sirena

Aan de andere kant van het Palazzo Donn’Anna geeft een trap toegang tot een stukje kust dat is opgedeeld in een stuk vrij strand en een beach club waar je tegen betaling kunt zonnen.

  • Het spiaggia delle Monache (zie locatie hier) is een klein zandstrand dat grenst aan helder blauw water en vormt een van de weinige vrij stranden van Posillipo.
  • Het andere deel van het strand is onderdeel van beach club Bagno Sirena (zie locatie hier), waar je aan kunt kloppen wanneer je toch liever een bedje huurt en jezelf wilt verwennen met lokale specialiteiten die in het restaurant worden geserveerd.
  1. Riva Fiorita strand

Riva Fiorita is een ander (piep)klein zandstrand (zie ligging hier) waar je vrij bent om je eigen strandlaken uit te rollen. Je bent omgeven door weelderige villa’s en historische gebouwen en je kijkt uit op de vissersbootjes die in de charmante haven liggen. Je hebt ook zicht op de Posillipo-heuvel en een deel van de Golf van Napels met de Vesuvius als hoogtepunt. Om de haven en het strand te bereiken, daal je af over de Via Ferdinando Russo.

  1. Marechiaro

Marechiaro is een oud historisch vissersdorpje dat onderdeel is van de wijk Posillipo. Langs dit stukje kust zijn er een aantal heerlijke en schilderachtige plekjes te vinden waar je je voeten in het prachtige zeewater kunt dippen.

  • Een van de meest geliefde plekjes om dit te doen, is bij Scoglione Marechiaro (zie locatie hier). Het is geen echt strand maar een enorme rots die zich uitstrekt in zee en wordt omringd door kristalhelder water. Het is een redelijk klein oppervlakte dus zorg ervoor dat je in de drukste maanden van het jaar vroeg op de dag richting dit pareltje trekt. Het stukje kust is enkel over het water te bereiken.
  • Bij Calata Ponticello a Monticello (zie locatie hier) vertrekken er dagelijks bootjes waar je tegen betaling aan boord kunt stappen om een dagje in dit rotsachtige paradijsje aan zee te relaxen.

Een ander populair plekje is Lido Marechiaro (zie locatie hier). Ook dit betreft geen echt strand maar een steiger gevuld met zonnebedjes en parasols. Vanaf het platform heb je direct toegang tot het schitterende water dat de nodige verkoeling biedt. Er is ook een restaurant waar je aan kunt schuiven voor een maaltijd of een drankje.

De Baia delle Rocce Verdi (zie locatie hier) is een betoverend plekje waar je tegen betaling een duik in het smaragdgroene water kunt nemen om daarna in de zon op een ligbedje te drogen. Dit tufsteenrotsen zijn onderdeel van Villa Fattorusso, die ook beschikt over een panoramisch terras met zwembaden en daarnaast een adembenemend uitzicht biedt op de Golf van Napels en het eiland Capri. Voor een dagje zonnen op deze prachtige locatie kun je het beste vooraf een plekje reserveren via de website.

  1. Spiaggia della Gaiola strand

Het spiaggia della Gaiola bevindt zich in het Parco sommerso della Gaiola, een beschermd zeegebied dat zich uitstrekt van het dorp Marechiaro tot de baai van Trentaremi. Het strand ligt ingeklemd tussen rotsachtige bergkammen, hoge kliffen van geel tufsteen en mediterrane struikgewas. Onder (het kraakheldere) water liggen er bijzondere schatten verborgen, van archeologische overblijfselen uit de Romeinse tijd tot een rijke en gevarieerde selectie zeedieren. Een zeer bijzondere plek voor een verfrissende duik waar je ook nog eens in de rijke geschiedenis van het gebied kunt duiken. Letterlijk.

Je treft hier een zand- én rotstrand, maar de ruimte is beperkt. Toegang tot het gebied is gratis, maar het is wel aan te raden vooraf te reserveren aangezien er maar een maximaal aantal personen wordt toegestaan. Je hebt daarnaast ook een geldig identiteitsbewijs nodig wanneer je het gebied wilt betreden. Jereserveert een plekje via de website.

Je bereikt het spiaggia della Gaiola (zie locatie hier) door het pad te volgen dat begint op bij Capo Posillipo. Het lange pad loopt tot aan zee en kan enkel te voet worden afgelegd. De wandeling duurt ongeveer vijftien minuten.

  1. De stranden van de Campi Flegrei

Ten westen van Napels vind je de Campi Flegrei. Het is een interessant gebied met bijzondere bezienswaardigheden maar leent zich ook perfect voor een stranddag. Vanaf de Cumana-halte Arco Felice (zie locatie hier) wandel je binnen een paar minuten het strand op.

  • Stap je een halte later uit bij Lucrino (zie locatie hier), kun je daar ook terecht bij een van de strandtenten voor een relaxt dagje aan zee.
  • Blijf je zitten tot de eindhalte Torregaveta (zie locatie hier), kun je daar ook je voeten in het kraakheldere water dippen en bij een van de lido’s terecht voor een maaltijd of snack.
Lees meer over het openbaar vervoer in Napels: hoe je verplaatsen tijdens je bezoek?
  1. Leuke activiteiten op het water

Wanneer je graag op het water bent maar ook sportief bezig bent, hebben we enkel leuke activiteiten opgelijst.

  1. Waar overnachten in Napels?

Voor je bezoek aan Napels, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Napels online bekijken.

  • Het Relais Della Porta is gelegen in het centrum van Napels aan de Via Toledo. Dit hotel beschikt over heel ruime kamers met zeer comfortabele bedden en zijn zeer fijn ingericht met oog voor detail. 's Ochtends kan je genieten van een heerlijk ontbijt in de prachtige eetruimte van het hotel. Met al jouw vragen over Napels kan je terecht bij de vriendelijke staff van het hotel. Meer info en boeken.
  • Hotel Piazza Bellini is gevestigd in een gebouw uit de 16e eeuw in het historische centrum van Napels. De kamers hebben een unieke inrichting, waarbij een modern design wordt gecombineerd met artistieke elementen. Daarnaast zijn alle kamers ingericht met originele schilderijen van de lokale kunstenaar Alessandro Cocchia. Meer info en boeken.
  • Gelegen op een gunstige locatie, in de wijk Plebiscito in Napels, ligt Le Corti del Re Hotel. Dit hotel biedt stijlvolle kamers voorzien van moderne faciliteiten. Sommige beschikken zelfs over een knus terrasje waar je 's avonds even kan tot rust komen. Graag in alle rust ontbijten? Het ontbijt wordt geserveerd op de kamer zodat je rustig kan wakker worden. Meer info en boeken.
  1. Wil jij ook niets missen tijdens je bezoek aan Napels?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Napels? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Napels met 49 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Download je gratis preview reisgids Napels-Amalfi-Pompeii.

Napels en Amalfikust

Gratis reisgids Napels downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

Reisroutes in de buurt

Premium

Napels en Sorrento rondreis

Baai van Napels en Amalfi kust

Napels stadswandeling

Baai van Napels en Amalfi kust

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?