7 x leukste activiteiten, excursies en tours in Napels + tickets

Volledige reisgids kopen voor € 10

7 x leukste activiteiten, excursies en tours in Napels + tickets

Overzicht met de leukste activiteiten, tours en daguitstappen in Napels + waar tickets boeken?

Napels heeft ontzettend veel in de aanbieding. Het is een stad die barst van de geschiedenis en omgeven wordt door nog meer interessante plekken. Zowel in de stad als daarbuiten valt dus heel wat te beleven.

Wij hebben alvast de leukste en mooiste daguitstappen vanuit Napels voor jou op een rijtje gezet. Zo haal je het meeste uit je bezoek aan Napels!

Inhoud artikel

  1. Ontdek Napels met een lokale gids

Geen betere manier om een stad echt te leren kennen dan door een stadswandeling te maken met een gids. Meer zelfs, we vinden het de ideale opener van je citytrip Napels. Zo kan je de hele stad verkennen en een goed beeld vormen van wat je allemaal kan en wil bezoeken. Bij sommige wandelingen kom je zelfs bij bezienswaardigheden of gebieden waar je zelf misschien niet zou komen. Bovendien heeft de gids vaak tips voor leuke restaurantjes en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

GEORGANISEERDE WANDELING: Boek je stadswandeling met gids in Napels online en mis niets tijdens je verblijf.

  1. Culinaire trip door Napels

Je wist het misschien nog niet, maar Napels is de geboortestad van de pizza. Je kan Napels dus absoluut niet verlaten zonder een heerlijke pizza napolitana, een van de lekkerste typische Italiaanse gerechten, geproefd te hebben. Maar in de straten van Napels worden ook andere lekkernijen bereid. We raden je dan ook een food tour aan.

Samen met een gids trek je erop uit en bezoek je de beste restaurantjes van de stad. Proef er niet alleen pizza, maar ook huisbereide Napolitaanse gerechten en natuurlijk Limoncello. Boek je culinaire stadswandeling in Napels.

TIP: Zin om zelf een echte Italiaanse pizza te maken? Boek dan zeker ook deze leuke pizzaworkshop in Napels en leer hoe je een authentieke Napolitaanse pizza maakt met een ervaren Italiaanse chef-kok.

  1. Bezoek de beroemdste archeologische site Pompeii met gids

Pompeii is misschien wel de beroemdste archeologische site op de hele wereld. De stad werd in het jaar 79 begraven onder een dikke laag puimsteen en as en pas duizenden jaren later weer opgegraven. Het resultaat: een uitstekend bewaarde Romeinse stad.

Je kan Pompeii natuurlijk zelf bezoeken zonder een gids, maar met een gids komt deze Romeinse stad pas echt tot het leven. Je leert ontzettend veel en de gids duidt je op dingen die je zelf niet zou opmerken. We raden een gegidst bezoek aan Pompeii absoluut aan, geschiedenisliefhebber of niet. Jaarlijks reizen bijna vier miljoen mensen af naar deze bijzondere plek. Boek je tour naar Pompeii.

  1. Bezoek Herculaneum

Herculaneum, of Ercolano in het Italiaans, is minder beroemd dan Pompeii, maar ook heel erg indrukwekkend. Deze Romeinse stad werd getroffen door lavastromen en verkoolde. Je ziet er Romeinse huizen met twee verdiepingen staan en je kan ook meubilair en muurschilderingen bewonderen. Ook hier geldt dat je met een gids veel meer uit je bezoek kan halen.

TOEGANGSTICKET: Boek je ticket voor Herculaneum online voor € 17, zo kan je naar binnen zonder wachtrij en ben je zeker van je toegang. Boek je ticket hier.

  1. Herculaneum in combinatie met de Vesuvius bezoeken

Wil je in ook de Vesuvius vulkaan bezoeken in combinatie met je bezoek aan Herculaneum dan kan je vanaf het station Ercolano de shuttlebus nemen. Beschik je over een eigen (huur)wagen dan is het natuurlijk eenvoudig om naar de Vesuvius te rijden, wie niet zelf wil rijden kan gaan met een georganiseerde daguitstap.

De Vesuvius kwam tot uitbarsting in 79 na Christus waarbij het de twee Romeinse steden Pompeii en Herculaneum en nog 3 dorpen onder de lava bedolf. Sindsdien zijn er nog talrijke uitbarstingen geweest, de ene al wat heftiger dan de andere, maar gelukkig zonder dezelfde desastreuze gevolgen als toen.

DAGUITSTAP COMBI VESUVIUS: Je kan de Vesuvius + Herculaneum bezoeken met een daguitstap, bekijk alle tours hier online.

  1. Duik het ondergrondse Napels in

Wist je dat onder de stad een heel netwerk van tunnels, kerken en Griekse en Romeinse gebouwen ligt? Je kan delen van dit bijzondere deel van Napels bezoeken met een gids. De populairste tour is die door Napoli Sotterranea waarbij je een bezoek brengt aan een Grieks aquaduct, een Romeins theater en nog veel meer. Allemaal 40 meter onder de grond!

Andere populaire tours zijn die naar de catacomben van San Gennaro, een vroegchristelijke kerk en begraafplaats waar de eerste christenen heimelijk hun geloof samen vierden. Ook de tour naar de Bourbon-tunnels is een aanrader. Deze gigantische tunnel werd als vluchtroute gebouwd door de laatste koning van Napels en tijdens de Tweede Wereldoorlog als schuilkelder gebruikt.

Maak het jezelf gemakkelijk en boek je tickets op voorhand:

  1. Verken de prachtige omgeving rond Napels

In Napels valt heel wat te zien en te beleven, maar ook in de omgeving van de stad vind je tal van bijzonder mooie plekjes die een bezoekje waard zijn. Wij hebben alvast de mooiste plekjes in de buurt voor je uit gezocht. Lees ook zeker ons blogartikel met de leukste daguitstappen vanuit Napels.

Amalfikust

De Amalfikust is een van de beroemdste kustlijnen ter wereld. Jaarlijks komen er miljoenen toeristen op af en het is ook een geliefd vakantieoord bij de jetset. De Amalfikust ligt slechts een korte auto- of busrit van Napels verwijderd. Zin in een leuke dagtrip vanuit Napels? Dan is de Amalfikust een aanrader. Boek je uitstap naar de Amalfikust. Op het programma staan het prachtige Positano, de romantische stadjes Amalfi en Ravello en de indrukwekkende kliffen langs de kustlijn.

Procida

Procida is een karaktervol eilandje met pastelkleurige huizen voor de kust van Napels. Wil je even aan de drukte van Napels ontsnappen en proeven van het Italiaanse eilandleven? Dan is een excursie naar Procida de geknipte daguitstap voor jou. Er worden verschillende tours naar Procida georganiseerd vanuit Napels.

Een gids laat je dan de mooiste plekjes van het eiland zien en er is ruimte voor ontspanning. Daarnaast geniet je van een heerlijke lunch in een traditioneel lokaal restaurantje. Boek je excursie naar Procida en haal het beste uit je verblijf.

Capri

Capri is misschien wel het mooiste eiland van Italië. De steile kliffen tekenen zich hier af tegen de azuurblauwe zee en het eiland ligt bezaaid met enorme villa’s, zowel Romeinse als moderne exemplaren. Het is een populaire vakantiebestemming bij rijke Europeanen en een fantastische afwisseling met de drukte van Napels. Je kan Capri bezoeken vanuit Napels op een leuke dagtocht met de boot.

Paestum

Zin in een leuke daguitstap vol cultuur die ook je honger stilt? Dan raden we de tour naar Paestum en een mozzarellaboerderij aan. De tempels van Paestum zijn de best bewaarde Griekse tempels in Italië. De grootste en oudste tempel was gewijd aan de Griekse godin Hera en dateert uit 550 voor Christus. Even verderop ligt een grote mozzarellaboerderij waar buffelmelk omgetoverd wordt tot heerlijke kaas. Je ziet er hoe alles in zijn werk gaat en proef van de verse mozzarella!

TICKETS RONDLEIDING: Wil je graag Paestum verkennen? Er zijn worden verschillende tours vanuit Napels georganiseerd. Boek je tour naar Paestum en de mozzarellaboerderij.

  1. Extra tip: Koop de ArteCard Napels

  • Ben je van plan om niet één maar verschillende musea te bezoeken?
  • Dan kan je geld besparen met de Artecard van de stad Napels.
  • Met de kaart krijg je gratis toegang tot 2 musea naar keuze en korting op alle andere bezienswaardigheden.
  • Bovendien mag je ook 3 dagen lang gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. Zo reis je snel van het ene naar het andere museum. Kortom: alleen maar voordelen.

TIP: Koop hier je Artecard van de stad Napels online en bespaar flink wat geld uit.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je bezoek aan Napels?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Napels? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Napels met 49 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Download je gratis preview reisgids Napels-Amalfi-Pompeii.

Napels en Amalfikust

Gratis reisgids Napels downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

Reisroutes in de buurt

Premium

Napels en Sorrento rondreis

Baai van Napels en Amalfi kust

Napels stadswandeling

Baai van Napels en Amalfi kust

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?