15 x mooiste bezienswaardigheden in Tarifa? Wat zeker zien en doen tijdens je verblijf?

Volledige reisgids kopen voor € 10

15 x mooiste bezienswaardigheden in Tarifa? Wat zeker zien en doen tijdens je verblijf?

14 april 2022 in Andalusië0 reacties

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Tarifa + waar verblijven?

Tarifa is het zuidelijkste puntje van Spanje, in de regio Andalusië. Tarifa heeft een gezellig oud centrum met een wirwar van smalle straatjes en witgeschilderde huizen waar je uren kan rondwandelen. Of je kan ook gewoon lekker ontspannen op een van de mooiste zandstranden. Daarnaast is het ook dé ideale bestemming voor te kite- en windsurfen!

Benieuwd naar wat deze stad allemaal te bieden heeft? Ontdek hier de mooiste bezienswaardigheden in Tarifa.

Inhoud artikel

  1. Puerta de Jerez

Vooraleer je de oude stad binnenwandelt, ga je eerst onder de Puerta de Jerez door, de stadspoort van Tarifa. In de middeleeuwen werd Tarifa omringd door stadsmuren met drie toegangspoorten. Puerta de Jerez is daar eentje van. De poort dateert uit de 8ste eeuw en is de enige overgebleven poort van die stadsmuur. Merk ook even het embleem boven de poort op dat verwijst naar Sancho IV van Castilië, die de stad in 1292 veroverde op de de Moren.

  1. Wandel door het oude stadscentrum van Tarifa

Niets leuker dan rond te wandelen door het oude maar sfeervolle stadscentrum van Tarifa. Het centrum is niet bijzonder groot, je wandelt er van het ene smalle straatje naar het andere. Je komt langs de pittoreske witgeschilderde huizen en enkele overblijfselen van 600 jaar Moorse overheersing. Verder vind je in de wirwar van straatjes ook tal van gezellige cafeetjes, restaurants en winkeltjes waar je even kan uitrusten.

Wanneer je door de oude stad Tarifa wandelt, kom je ook altijd wel overblijfselen van de middeleeuwse stadsmuren tegen die dienden als verdediging van de stad in de 19de eeuw.

VERBLIJFTIP: Verblijf tijdens je bezoek aan Tarifa in het Hotel Wawa Tarifa. Het hotel is gelegen op wandelafstand van het strand Valdevaqueros en biedt kamers en bungalows met prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan of de bergen. Verder is er ook een buitenzwembad aanwezig! Meer info en boeken.

  1. Plaza de Santa Maria

Een van de gezellige pleintjes in Tarifa is Plaza de Santa Maria. Door de lokale bewoners wordt het plein ook wel eens het Plaza de la Ranita genoemd wat letterlijk ‘Het plein van de kleine kikkers’ betekent in het Spaans. Niet zo gek, want je kan er een stervormige fontein terugvinden met keramische kikkers in het Marokkaans blauw. Verder vind je hier een aantal historische gebouwen en gezellige cafeetjes.

  1. Wind,- en kitesurfen in Tarifa

Ben je een vaste kite- of windsurfer of hou je er gewoon van om surfers bezig te zien? Dan zit je hier zeker goed! Tarifa is namelijk met meer dan 300 dagen wind per jaar, een walhalla voor elke kite- en windsurfer. Vooral in de zomermaanden juni tot augustus wordt het stadje overspoeld door kiters van over de hele wereld.

Tarifa is namelijk gelegen op de plek waar de Atlantische Oceaan, de Straat van Gibraltar trekt. Niet alleen kruisen hier twee zeeën maar ook twee winden: de zogenaamde Levante en Poniente. Wil jij ook graag een dagje wind- en kitesurfen? Dan is het strand bij Valdevaqueros is de perfecte plek om te surfen.

  1. Castillo de Guzmán el Bueno

Castillo de Guzman el Bueno is wellicht een van de bekendste bezienswaardigheden in Tarifa. Het Arabische kasteel werd zo’n 1000 jaar geleden gebouwd ter verdediging van de stad. Het kasteel werd vernoemd naar de Spaanse held Gúzman, die in 1292 de heerschappij van de Arabieren in Tarifa beëindigde.

Het interieur van het kasteel is niet zo bijzonder maar de buitengevel van het kasteel is echter een streling voor het oog. Ga ook zeker eens een kijkje nemen bovenop het kasteel. Hier heb je namelijk een prachtig uitzicht over de haven van Tarifa en bij heldere dagen kan je zelfs de straat van Gibraltar en de Marokkaanse kust zien liggen.

  1. Paseo de la Alameda

De Paseo de la Alameda is een lange laan (je kan het wat vergelijken met een boulevard) met langs beide kanten palmbomen en gezellige restaurantjes. We raden je aan om een van de terrasjes uit te zoeken en hier even te genieten van de typische Spaanse sfeer. Heel wat locals komen hier samen. Verder zal je hier ook het standbeeld van de lokale held Guzman el Bueno tegenkomen. Als je de Paseo de la Alameda afwandelt, kom je bij de haven van Tarifa uit.

RONDREIS: Ontdek nog meer van Andalusië met onze uitgestippelde rondreis langs de hoogtepunten van Andalusië.

  1. Iglesia de San Mateo

Een van de kerken die je in Tarifa kan bezoeken is de San Mateo kerk. De kerk bevindt zich in het oude centrum op het Plaza de Oviedo en zou gebouwd zijn op de overblijfselen van een moskee. De kerk werd oorspronkelijk opgetrokken in gotische stijl maar heeft in de loop der eeuwen tal van wijzigingen ondergaan waarvan de barokke gevel de belangrijkste is.

  1. Mercado de Abastos

Honger gekregen? Dan is de Mercado de Abastos de ideale stop. Hier kan je streekgerechten proeven en genieten van een lekker kopje koffie. Ook heel wat locals komen hier samen om een babbeltje te slaan. Je vindt er heerlijke verse producten als vis, groenten en fruit maar ook lekkere tapas. Deze markt bestaat al sinds 1928 en behoort tot één van de topbezienswaardigheden in Tarifa.

Mis niets tijdens je verblijf in Andalusië met onze uitgebreide reisgids Andalusië.
  1. Ontspannen op de stranden van Tarifa

Na al dat wandelen, kan je even ontspannen op de stranden van Tarifa. Tarifa is gelegen aan de Costa de la Luz, wat de Spaanse vertaling is voor “De kust van het licht”. En zoals de naam al aangeeft, klopt deze streek heel wat zonuren per jaar.

De stranden van Tarifa worden gezien als een van de mooiste stranden van Spanje. Plof je handdoek neer op het goudgele zand, geniet van het uitzicht op het heldere water en neem een verfrissende duik in de zee. Hieronder vind je alvast enkele stranden die de moeite waard zijn om te bezoeken:

  • Playa de Bolonia en Playa de Valdevaqueros, die meerdere keren werd uitgeroepen tot het mooiste strand van Andalusië. De stranden liggen op 10 km verwijderd van het stadscentrum Tarifa. Bekijk de ligging.
  • Playa Chica is te vinden bij de haven van Tarifa. Dit is ook meteen het dichtstbijzijnde strand vanuit de stad. Ideale plek om met je gezin even te komen zonnebaden. Bekijk de ligging.
  • Playa de los Lances is een zeer uitgestrekt en breed strand. Wanneer je dit strand bezoekt, buiten het hoogseizoen, heb je het strand zo goed als voor jezelf. Verder is het strand ook zeer geschikt voor beginnende surfers. Bekijk de ligging.
  1. Isla de las Palomas

Net voor de kust van Tarifa ligt het schiereiland Isla de las Palomas. Isla de Las Palomas”, wat letterlijk Duiveneiland betekent, is een klein eiland dat sinds 1808 verbonden is met Tarifa via een verhoogde weg. Vanaf het eiland heb je een prachtig uitzicht over Tarifa en de kite- en windsurfes.

  1. Mirador Africa

Ben jij ook altijd op zoek naar de plekken vanwaar je het mooiste uitzicht hebt? Dat kennen we! Bij Mirador Africa geniet je van een prachtig uitzicht op – je kan het al raden – Afrika. We raden je aan om naar dit uitzichtpunt te komen bij zonsopgang of zonsondergang, dan kan je namelijk enkele prachtige foto’s maken.

Nog op zoek naar een aangenaam verblijf? Bekijk het volledige aanbod hotels, vakantiehuizen en B&B's in Tarifa.
  1. Mirador del Estrecho

Een ander uitzichtpunt dat de moeite waard is, is het Mirador del Estrecho dat zich op 6 kilometer van Tarifa bevindt. Vanaf dit punt geniet je van een mooi panoramisch zicht op de Straat van Gibraltar en de Afrikaanse kust. Bij mooi en helder weer, kan je misschien wel Tanger in Marokko zien liggen. Je kan het uitzichtpunt makkelijk bereiken met de wagen. Er is ook een parkeerplaats voorzien en een restaurantje waar je even kan uitrusten.

HUURAUTO: Ben je nog op zoek naar een huurauto voor tijdens je verblijf in Tarifa? Dan raden we een huurauto van Sunnycars aan.

  1. Walvissen en dolfijnen spotten

Altijd al eens walvissen en dolfijnen willen spotten? Dat kan in Tarifa! De wateren bij Tarifa zitten vol met dolfijnen en walvissen die genieten van de warme wateren bij de straat van Gibraltar. Tijdens je excursie zie je tot zeven verschillende soorten walvisachtigen in hun natuurlijke habitat. De beste periode om deze schattige dieren te spotten is van april tot oktober. Bij de haven kan je verschillende boottochten boeken die je op walvis- en dolfijnsafari meenemen.

TICKETS: Maak het jezelf gemakkelijk en boek je excursie walvissen en dolfijnen spotten in Tarifa online op voorhand.

  1. Bezoek de ruines van Baelo Claudia

Op een klein halfuur rijden van Tarifa vind je de kleine stad Bolonia waar je de indrukwekkende ruïnes van Baelo Claudia. Deze ruïnes liggen verstopt tussen de palmbomen en witte zandstranden vormen een indrukwekkend spoor van de Romeinen in Spanje die hier gevestigd waren tot aan de 1e eeuw voor Christus.

Je kan tijdens je bezoek overblijfselen van stadsmuren, tempels, het oude Romeinse theater en de eeuwenoude basiliek bewonderen. Het geeft je een goed beeld van hoe een Romeinse stad er uit zag.

  1. Maak een daguitstap naar Tanger (Marokko)

Zin in een leuke daguitstap? Doordat Tarifa zo dicht bij de Afrikaanse kust gelegen is, kan je makkelijk een daguitstap maken naar Tanger in Marokko. Je bent ongeveer een uurtje onderweg van de haven van Tarifa naar Tanger en je hebt de heel de dag tijd om de Marokkaanse stad op eigen houtje te verkennen.

  1. Of maak een daguitstap naar Gibraltar

Is Tanger niet echt jouw ding? Dan kan je ook een daguitstap maken naar Gibraltar. Gibraltar is een bizar stukje Groot-Brittanië gelegen in het zuiden van Spanje. Het is meer dan de moeite waard om deze stad te bezoeken.

Gibraltar kent namelijk een rijke geschiedenis en je kan er als je geluk hebt de welbekende Berberaapjes spotten. Wil je graag wat meer te weten komen over deze bijzondere plek? Dan kan je altijd een bezoekje brengen aan het Gibraltar Museum.

DAGUITSTAP: Wil je graag deze daguitstap maken? Boek je dagtrip naar Gibraltar vanuit Tarifa online en vertrek zorgeloos op vakantie!

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Andalusië?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Andalusië? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Andalusië met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Andalusië.

Andalusië

Gratis reisgids Andalusië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?