Hoe van luchthaven Amsterdam Schiphol naar het stadscentrum? Alle info, tips + tickets

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Hoe van luchthaven Amsterdam Schiphol naar het stadscentrum? Alle info, tips + tickets

6 november 2022 in Amsterdam0 reacties

Wat is de beste en snelste manier om vanaf het vliegveld Amsterdam Schiphol in het centrum van Amsterdam te komen?

Eenmaal aangekomen in Amsterdam, wil je natuurlijk zo snel mogelijk de stad intrekken of het hotel opzoeken. Waar je ook aankomt, er zijn verschillende opties om van de luchthaven naar het centrum van Amsterdam te reizen.

Ben jij ook op zoek naar de beste manier om van en naar de luchthaven te reizen? In dit blogartikel geven we alvast de beste en meest efficiënte mogelijkheden.

Tickets voor je vervoer naar Amsterdam centrum

Ben je nog op zoek naar vervoer van de luchthaven naar het centrum? Bekijk het aanbod en boek je vervoertickets naar het centrum van Amsterdam online.

Ben je met een paar vrienden of familie op vakantie in Amsterdam? Dan kan je beter een taxi huren, dat komt nog eens voordeliger uit! Bekijk de mogelijkheden voor privé transfers en boek direct.

Ontdek hieronder alvast de mogelijke vervoerstickets

Inhoud artikel

  1. Eindbestemming: AMS, Amsterdam Schiphol Airport

Amsterdam kent één grote luchthaven: Amsterdam Schiphol Airport. De luchthaven ligt op 17 kilometer ten zuidwesten van de Nederlandse hoofdstad in de gemeente Haarlemmermeer. Schiphol is de grootste luchthaven van Nederland en de op drie na grootste van Europa. De luchthaven van Amsterdam is een belangrijk knooppunt voor het luchtverkeer.

Schiphol is de thuishaven voor KLM, Transavia en TUI fly Nederland. Maar er vliegen ook low-budgetmaatschappijen. Daarnaast wordt de luchthaven van Amsterdam door zo'n 40% van het totaal aantal passagiers gebruikt Schiphol voor een overstap. Schiphol is een grote luchthaven en beschikt over een groot winkelgebied (Schiphol Plaza dat ook toegankelijk is wanneer je niet vliegt), een casino, spa’s en zelfs een museum.

Hoe is Amsterdam Schiphol onderverdeeld?

  • Luchthaven Schiphol bestaat uit 3 vertrekhallen en één terminal met 7 pieren: B-, C-, D-, E-, F-, G- en H/M-pier.
  • Gates B, C en D59-D87 worden gebruikt voor vluchten naar Schengenlanden
  • Gates D1-D57, E, F en G worden gebruikt voor vluchten naar niet-Schengenlanden.
  • Bekijk de plattegrond van de luchthaven.

De afstand tussen Amsterdam Schiphol Airport en het centrum van Amsterdam is ongeveer 17 kilometer en is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer én de wagen. We sommen even de mogelijkheden voor je op. Kom je met de auto? Lees dan zeker onze tips om te parkeren op luchthaven Schiphol.

  1. Vanaf luchthaven Amsterdam naar het centrum met de bus

  • Bij de ingang van Schiphol Plaza vind je de bushaltes van Schiphol.
  • Naast het standaard stad- en streekvervoer vertrekken hier ook speciale buslijnen die naar het centrum van Amsterdam reizen maar eventueel ook naar je hotel.
  • De Amsterdam Airport Express (bus 397) is een snelle, rechtstreekse busverbinding met het centrum van Amsterdam.
  • Deze rode opvallende bus vertrekt iedere 15 minuten bij bushalte B9.
  • De bus brengt je zonder overstappen bij het Stadionplein, Museumplein en Leidseplein. Deze bus rijdt niet naar Amsterdam Centraal.
  • Bustickets kan je aankopen bij de automaten of bij de chauffeur.
  • Kom je ’s nachts toe? Dan kan je Nachtbus N97 nemen die dezelfde route als bus 197 volgt. Deze bus rijdt één keer per uur van 01.00 - 05.00 uur.
  • Nog meer info over de bussen op de website.

TICKETS: Je kan je tickets voor de Amsterdam Airport Express online op voorhand aankopen. Zo kan je alvast stress vermijden.

  1. Vanaf luchthaven Amsterdam naar het centrum met de trein

  • Op zoek naar de goedkoopste en snelste manier om naar het centrum van Amsterdam te reizen? Dan neem je best de trein.
  • Het treinstation bevindt zich onder Schiphol Plaza. Je bereikt het station makkelijk via de roltrap.
  • Om de 10 minuten vertrekt er een NS-trein naar Amsterdam Centraal. Daarnaast rijden er ook treinen naar andere steden in Nederland.
  • De eerste trein vertrekt om 6u ’s ochtends en de laatste om half 1 ’s nachts. ‘s Nachts is er slechts een trein per uur.
  • Een treinrit naar het centrum duurt ongeveer 15 minuten.
  • Tickets kan je aankopen bij de ticketautomaten bij de perrons.
  • Meer info op de website.

TICKETS: Je kan je treinticket van Schiphol naar Amsterdam Centraal online kopen.

  1. Vanaf luchthaven Amsterdam naar het centrum met de taxi

Misschien wel de handigste maar ook wel de duurste optie, is met de taxi naar het stadscentrum. Eenmaal geland, kan je de borden voor taxistandplaatsen volgen. De taxi’s wachten je op bij de officiële taxistandplaats van Schiphol, voor de deur van Schiphol Plaza en zullen je naar de plek brengen die jij wenst.

Er is voldoende aanbod aan taxi’s op de luchthaven. Op een rit van de luchthaven naar het centrum van Amsterdam (ong. 17 km) reken je best op een bedrag tussen de 40 en 50€, afhankelijk van de verkeersdrukte.

TIP: Je kan best op voorhand al een taxi reserveren. Voor deze service betaal je natuurlijk wel wat meer. Het voordeel is echter wel dat je niet hoeft te wachten op een taxichauffeur. Wil je graag je taxi of minibus op voorhand boeken? Boek je privé transfer van luchthaven Amsterdam naar het centrum.

  1. Vanaf luchthaven Amsterdam naar België (of omgekeerd)

Reis met de trein van en naar Brussel vanuit Amsterdam Schiphol

  • Het duurt gemiddeld 1u50 om van luchthaven Schiphol naar Brussel-Zuid te reizen.
  • Dagelijks rijden er zo’n 20 treinen van Schiphol naar Brussel en omgekeerd.
  • De eerste trein vertrekt om 6u30 en de laatste om 21u40.
  • Houd er rekening mee dat niet elke trein een rechtstreekse verbinding heeft. Indien je moet overstappen, kan het zijn dat je meerdere tickets nodig hebt.
  • De prijs van treinkaartjes begint bij €25 voor een enkele reis in standaard klasse 2 als je op voorhand boekt. Boek je op de dag zelf, dan kan je ticket duurder uitkomen.
  • Actuele info en prijzen vind je bij NS International en NMBS Europe.
  1. Auto huren op de luchthaven van Amsterdam

Verblijf je voor enkele dagen of weken in Amsterdam? En wil je graag de omgeving van deze prachtige stad ontdekken? Dan kan het ook handig zijn om een auto te huren. Verschillende autohuurbedrijven zijn gevestigd op de luchthaven. Je kan je auto huren bij de service desk op Schiphol Plaza. Bij de service desk vul je formulieren in en vertelt een medewerker waar je de auto kan vinden.

Houd er wel rekening mee dat het op sommige periodes erg druk kan zijn bij autoverhuurbedrijven. Wil je zeker zijn? Dan reserveer je best op voorhand je wagen. Wij raden je aan een wagen te huren bij Rentalcars, Sunnycars en EasyTerra.nl.

TIP: Een auto huren op vakantie kan heel handig zijn. Je bepaalt zelf waar je gaat en staat en wanneer jij dat wilt. Je hebt ook de vrijheid om meer van de omgeving te bewonderen. Maar waarop dien je te letten bij het huren van een auto op reis? Lees onze tips bij het huren vaneen auto op vakantie.

  1. Overnachten op of in de buurt van Amsterdam Schiphol

Is de luchthaven van Schiphol een tussenstop? Of heb je een vroege ochtendvlucht en wil je gewoon ontspannen naar de luchthaven vertrekken? Dan is het aan te raden om een hotel te boeken in de buurt van Schiphol. Zo kan je nog enkele uurtje slaap meepikken voordat je het vliegtuig op stapt en onnodige stress vermijden.

Er zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten in de buurt van Amsterdam Schiphol. Hieronder vind je enkele hotels waar je kan overnachten:

  • Het 2-sterren ibis budget Amsterdam Airport ligt op 2,5 kilometer van Schiphol verwijderd (10 minuten rijden) en een kamer boek je al vanaf €40. Je verblijft in kleurrijke ingerichte kamers met een urban design. Je kan hier ook gebruik maken van een gratis shuttle die je naar de luchthaven brengt. Meer info en boeken.
  • citizenM Schiphol Airport is een modern designhotel dat ruime kamers aanbiedt voorzien van alle luxe en comfort. Met de iPad in de kamer of de gratis citizenM-app kan je zelf de verlichting, verduisteringsgordijnen, gordijnen, temperatuur en tv- en radiozenders regelen. Het hotel ligt op wandelafstand van het treinstation en op 20 minuten rijden van het centrum van Amsterdam. Meer info en boeken.
  • Het Sheraton Amsterdam Airport Hotel and Conference Center biedt directe toegang tot de internationale Luchthaven Schiphol. De kamers zijn ruim en modern ingericht en beschikken over alles wat je maar kan wensen. Het hotel ligt op slechts 15 minuten met de trein en 20 minuten met de auto van het centrum van Amsterdam. Meer info en boeken.
  1. Download je gratis stadswandeling Amsterdam

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Amsterdam. Ideaal om Amsterdam volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer zien in Amsterdam? Koop dan onze reisgids Amsterdam met 3 themawandelingen en meer dan 87 highlights. Eerst uitproberen? Download alvast onze gratis stadswandeling Amsterdam en ga op pad!

Amsterdam

Gratis reisgids Amsterdam downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?