Johan Cruijff ArenA bezoeken in Amsterdam: Boek je tickets voor het Ajax stadion

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Johan Cruijff ArenA bezoeken in Amsterdam: Boek je tickets voor het Ajax stadion

3 juni 2021 in Amsterdam0 reacties

Ben jij een echte Ajax-fan en wil je graag eens het prachtige stadium bezoeken? Of misschien heb je gewoon altijd al eens een kijkje willen nemen in de kleedkamers een voetbalstadium? Voel het kloppende hart van Ajax tijdens een bezoekje aan de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Ervaar de plek die zoveel voetballegendes heeft voortgebracht!

Lees in dit blogartikel alles wat je moet weten over je bezoek aan de Johan Cruijff ArenA en hoe online je tickets te boeken.

Tours en excursies Johan Cruijff ArenA

Kan je haast niet wachten met een bezoekje te brengen aan de Johan Cruijff Arena? We raden je aan je tickets op voorhand te bestellen, zo kan je lange wachtrijen vermijden! Ga mee met een gids en tour en geniet van je bezoek aan de thuishaven van Ajax! Bekijk het volledige aanbod tours en excursies Johan Cruijff ArenA.

Inhoud artikel

  1. FAQ - Veelgestelde vragen over de Johan Cruijff ArenA

Vanwaar ken je de Johan Cruijff ArenA?

Voor de fervente voetbalfans onder ons is dit natuurlijk niet zo’n moeilijke. Maar toch.. De Johan Cruijff ArenA is het voetbalstadion van Ajax, de bekende Amsterdamse voetbalclub. Het stadion is geopend in 1996 en is met ruim 54.000 zitplaatsen het grootste stadion van Nederland.

Een eerbetoon aan profvoetballer Johan Cruijff

In maart 2016 overleed profvoetballer Johan Cruijff welke zijn voetbalcarrière startte bij de Amsterdamse club Ajax. De wereldberoemde Amsterdammer werd in 1999 door de International Federation of Football History & Statistics verkozen tot Europees voetballer van de eeuw. Om deze voetballegende te eren, kreeg het stadion sinds 2018 de benaming ‘Johan Cruijff ArenA’.

  1. Architectuur van het voetbalstadion

Je ziet de Johan Cruijff ArenA al van ver blinken. De ArenA is ontworpen door Rob Schuurman, een architect die graag werkte met associaties. Het is dus niet toevallig dat het stadion oogt als een vliegende schotel. De trappenhuizen zijn diagonaal met elkaar verbonden, zoals de veters in voetbalschoenen. En bij slecht weer kan het dak weer dichtschuiven.

  1. Niet alleen de thuishaven van voetbalwedstrijden

Naast de vele spannende voetbalwedstrijden die hier gespeeld worden, hebben er ook al veel beroemde artiesten hier een optreden gegeven. Denk maar aan toppers als Michael Jackson, Eminem, Metalica, Madonna, Pavarotti enzoverder. De dag van vandaag worden er nog steeds evenementen en concerten georganiseerd in het stadion. Ga zeker eens kijken op de website of je een concertje kan meepikken!

Wist je trouwens dat hier het huwelijksfeest van koning Willem-Alexander en Máxima gevierd?
  1. Wat moet je weten over het voetbalstadion?

  • De bouw van het stadion begon in 1993 en eindigde in 1996.
  • Officieel werd het stadion ingewijd in augustus 1996 door koningin Beatrix tijdens een grootschalige ceremonie met een concert van Tina Turner en een inaugurale wedstrijd tussen Ajax en A.C. Milaan.
  • Het voetbalstadion was door de jaren heen ook een belangrijke locatie voor al dan niet grote concerten. Bekende artiesten als Michael Jackson, David Bowie, The Rolling Stones, Roger Waters en Armin van Buuren hebben hier reeds opgetreden.
  • De Johan Cruijff ArenA heeft een capaciteit van 53.490, en maximaal 60.000 gasten kunnen tijdens muziekconcerten worden ondergebracht.

Wil je graag het voetbalstadion bezoeken? Reserveer je tickets voor een bezoek aan het Johan Cruijff ArenA alvast op voorhand! Zo kan je lange wachtrijen vermijden.

  1. Een tour in de Johan Cruijff ArenA

Het Johan Cruijff ArenA Stadion bezoeken is een onvergetelijke ervaring. Er zijn verschillende tours die je vandaag de dag kan doen. Van een gewone stadiontour tot een tour waar je je waant als een echte VIP. Kortom, de Johan Cruijff ArenA Stadion Tour is een must-do voor iedereen met een passie voor voetbal!

Stadiontour

Stap de ArenA binnen en verken het huis van Ajax met de stadiontour! Een gids of audiotour neemt je mee langs de hoogtepunten van het stadion. Hier zie je, hoor je en ruik je de ArenA. Je voelt je als het ware een onderdeel van deze iconische plek.

Highlights van deze tour?

  • Als een echte prof loop je door de spelerstunnel naar het voetbalstadion, de plek waar het allemaal gebeurt! Het veld, de dug-outs, de hoofdtribune..
  • Stap in de schoenen van een echte profvoetballer met een virtual reality-beleving! Ervaar hoe het voelt wanneer een vol stadion je toejuicht.
  • Ontdek de verschillen tussen de kleedkamer voor de gasten en de Ajax kleedkamer. Hier maakt jouw favoriete speler zich klaar voor de wedstrijd. Je voelt er als het ware de spanning stijgen.
  • In de Ajax Gallery of Fame maak je kennis met de Ajax-helden van vroeger en nu. Hier kom je meer te weten over de grootste Ajacied aller tijden: Johan Cruijff.
  • Oh ja, vergeet ook zeker niet je bezoek vast te leggen met een gratis digitale foto!

Interesse in een Stadiontour door de Johan Cruijff ArenA? Reserveer je tickets snel online en beleef de Nederlandse eredivisie van dichtbij!

VIP tour

De VIP-tour, het woord zegt het zelf al.. Tijdens de VIP Tour neemt een gids je mee langs alle hoogtepunten van het stadion én neem je een kijkje in een aantal exclusieve ruimtes. Met deze bijzondere tour leer je de Johan Cruijff ArenA nog beter kennen dan bij een Stadion-tour.

Highlights van deze tour?

  • Naast de hoogtepunten die je in de stadiontour hebt, biedt een VIP tour daarbij ook nog:
  • Een prachtig uitzicht vanaf de tweede ring van het stadion.
  • Stap de Boardroom binnen, waar je dankzij het spectaculaire zicht op het veld, de wedstrijd kan beleven op unieke wijze.
  • Als VIP geniet je zelf met een drankje van het uitzicht vanuit een Skybox.
  • Maak een selfie met de enige echte Johan Cruijff ArenA-sjaal en vergeet jouw bezoek nooit meer.

Toch liever de VIP-tour? Reserveer je tickets voor een VIP tour door de Johan Cruijff ArenA nu online! Deze tour geeft je toegang tot de meest exclusieve gebieden.

Kidstour

Ook voor kinderen is er een bijzondere tour! Bij de kidstour stappen kleine jongens en meisjes (5 t/m 12 jaar) in de schoenen van een echte profvoetballer of profvoetbalster. Tijdens de 2-uur durende rondleiding leren ze niet alleen het stadion kennen, maar mogen ze zelf ook een balletje trappen naast het veld van Ajax. Misschien wordt je kind wel de volgende Johan Cruijff! Een onvergetelijk kinderfeestje voor alle voetbalfans!

  1. Virtual Escape Room

Los jij het mysterie van de Johan Cruijff ArenA op?

Ontdek je het voetbalstadion liever op een actievere manier? Dat kan ook! In het Johan Cruijff ArenA speelt zich een mysterie af. Er ontbreekt namelijk een belangrijke trofee in de prijzenkast van Ajax! Help jij mee om het mysterie op te lossen?

  • Het interactieve spel bestaat uit puzzels met digitale elementen die je helpen bij de oplossingen.
  • Stadionspeaker Rob van Rossum neemt je mee door het stadion en helpt bij het oplossen van het mysterie!
  • Reken voor deze tour zo’n 60 tot 90 minuten in voor je bezoek.
  • In de webshop van de Johan Cruijff ArenA koop je een ticket voor de Virtuele Escape Room. Na betaling ontvang je per mail een code met een link. Door op de link te klikken kom je direct in de virtuele omgeving om het spel te spelen.
  • Let op: Het spel dient binnen 48 uur gespeeld te worden nadat je hebt ingelogd via de link die je doorverwijst naar deze website.

  1. Praktische info bij je bezoek aan de Johan Cruijff ArenA

Bereikbaarheid Johan Cruijf ArenA

  • Met de wagen? Parkeren kan rondom de Johan Cruijf.
  • Het parkeertarief voor de garages is 1 euro per 20 minuten. Tijdens evenementen gelden andere tarieven.
  • Kom je met de trein? De Johan Cruijff ArenA ligt op 5 minuten lopen van station Amsterdam Bijlmer ArenA.
  • Metro 50 en 54 stoppen op station Amsterdam Bijlmer ArenA.
  • Liever met de bus? Lijn 300 van Connexxion R-NET rijdt over speciale busbanen tussen Haarlem station en Amsterdam Bijlmer ArenA.

Tickets en openingsuren

  • Wil jij ook graag een bezoek plannen aan het Johan Cruijf stadion?
  • Op dagen zonder evenementen: De Johan Cruijff ArenA is geopend van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 18.00 uur.
  • In het weekend van 09.00 tot 18.00 uur.
  • Boek je Johan Cruijff ArenA Stadion Tour tickets online om zeker te zijn van een plekje in de tour en om lange wachtrijen bij de ingang te vermijden.
  1. Waar overnachten in Amsterdam?

Wil je graag je bezoek aan de Johan Cruijff Arena combineren met een bezoekje aan Amsterdam? Dan ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf! Wij maakten alvast een overzichtje met de mooiste hotels in Amsterdam. Of bekijk het volledige aanbod hotels in Amsterdam op Booking.

Hotel Jakarta

Hotel Jakarta Amsterdam is een uniek, duurzaam boetiekhotel aan de rivier het IJ, op de voormalige locatie waar schepen vertrokken naar Jakarta. Hotel Jakarta biedt 200 luxe kamers in Indonesische stijl. Alle superior kamers hebben een balkon met een panoramisch uitzicht over het IJ aan de ene kant en uitzicht op het centraal station aan de waterkant. Je kan van het ontbijt, de lunch en het diner genieten in Café Jakarta of van een drankje in de Sky Bar Malabar op de 8e en 9e verdieping. Ontspan in het wellnesscentrum of het zwembad met uitzicht op het IJ. Meer info en boeken.

Hotel IX

Kunstliefhebber? Dan ben je hier zeker aan het juiste adres. Kom verblijven in Hotel IX, waar vroeger de lijstenmaker van Rembrandt van Rijn zijn atelier had. Vanwaar komt de naam Hotel IX? Het beroemde winkelgebied De Negen Straatjes ligt namelijk op een paar stappen van de accommodatie! Meer info en prijzen.

Generator Amsterdam (hostel)

Overnacht in een gloednieuw designhostel in het oosten van Amsterdam in de buurt De Pijp. Generator Amsterdam is een voormalig zoölogisch gebouw gevestigd in Oosterpark. Je vindt hier een eetruimte, een lounge en een eigen café. Het hostel heeft trouwens ook een geheime bar. Niet doorvertellen, hoor! Meer info en prijzen.

  1. Extra: leukste bezienswaardigheden in Amsterdam

Graag nog wat meer ontdekken van deze prachtige stad? Gelijk heb je! Amsterdam heeft enorm veel te bieden! Het symbool van de Nederlandse hoofdstad is de grachtengordel, maar je vindt er ook heel wat musea over de geschiedenis van de stad en over grote kunstenaars. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan het Anne Frank Huis of het Rembrandthuis en vergeet ook zeker de hoogste schommel van Europa niet!

Hieronder nog een enkele toppers van het mooie Amsterdam:

  • De Wallen van Amsterdam! Hier moet je zeker eens passeren en dat doe je best wanneer het al donker is en de omgeving helemaal rood kleurt door alle neonlichten.
  • Het Rijksmuseum is het grootste museum van Nederland en heeft ook de meest uitgebreide kunstcollectie van het land.
  • Van Gogh Museum: Hier kan je een grote collectie van meer dan 200 schilderijen bewonderen van Van Gogh, maar ook etsen en meer dan 500 tekeningen zijn tentoongesteld.
  • Heineken Experience: Heineken is één van de drie grootste bierproducenten ter wereld. Om meer te leren over de geschiedenis en het brouwen van zo’n heerlijke pils moet je hier zijn.
  • Rondvaart op de Amsterdamse Grachten: Amsterdam is voor een kwart bedekt met grachten en havens en het is dan ook de waterigste stad ter wereld. Vandaag zijn de kanalen een van de grootste toeristische attracties van Nederland. Een rondvaart op de Amsterdamse grachten is dan ook niet te missen bij een bezoek aan deze stad.
  1. Wil jij ook niets missen tijdens jouw verblijf in Amsterdam?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip in Amsterdam? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Amsterdam met meer dan 87 bezienswaardigheden en uitgestippelde stadswandelingen. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Amsterdam.

Amsterdam

Gratis reisgids Amsterdam downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?