Waar overnachten in Albanië? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

Waar overnachten in Albanië? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

5 januari 2022 in Albanië3 reacties

Tijdens je bezoek aan Albanië, heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Albanië.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Hotel Boutique Vila 135 (Tirana)

Hotel Boutique Vila 135 ligt in Tirana, op wandelafstand van het Skanderbeg-plein. Het boetiekhotel biedt ruime kamers die modern zijn ingericht en voorzien van alle luxe en comfort als airconditioning en een minibar. De dag begin je met een heerlijk continentaal ontbijt. Meer info en boeken.

  1. B&B Artistic Tirana

B&B Artistic Tirana is gelegen in het hart van Tirana, in de buurt van de voormalige residentie van Enver Hoxha en de Et'hem Bey-moskee. De B&B is gevestigd in een boetiekhuis met authentieke Albanese elementen. De kamers van de bed and breakfast biedt ruime kamers, voorzien van een eigen badkamer en een woon-/eetkamer vol sfeer! Iedere ochtend geniet je van een continentaal of volledig Engels/Iers ontbijt en wanneer je graag de omgeving wilt verkennen, kan je een auto huren bij de gastvrouw. Meer info en boeken.

  1. Hotel Epidamn (Durrës)

Hotel Epidamn is gelegen in Durrës en gevestigd in een bijzonder opvallend gebouwd. De accommodatie biedt ruime kamers voorzien van luxe antieke meubels en alle comfort. Verder biedt iedere kamer van dit 4-sterrenhotel uitzicht op de tuin en heb je als gast toegang tot het spacentrum met hamam. Meer info en boeken.

  1. Boulevard Boutique Aparthotel (Korçë)

Deze charmante B&B Boulevard Boutique Aparthotel biedt een onvergetelijk verblijf in Korçë. Boulevard Boutique Aparthotel biedt familiekamers voorzien van een modern interieur, gratis WiFi en uitzicht op de stad in Korçë. Het is de ideale uitvalbasis voor je verblijf. Meer info en boeken.

  1. Illyrian Boutique Hotel (Sarandë)

Illyrian Boutique Hotel in Sarandë is ook een absolute aanrader tijdens je rondreis door Albanië. Dit boetiekhotel biedt ruime, moderne kamers voorzien van alle comfort en luxe. Iedere kamer beschikt ook over een eigen balkonnetje vanwaar je uitzicht hebt op de omgeving. Na een dagje verkennen van de omgeving kan je nog even nagenieten op de rooftop dat 's avonds tot leven komt met geweldige muziek en entertainment. Meer info en boeken.

  1. Buzë Boutique Hotel (Sarandë)

Een ander hotel dat we kunnen aanraden in Sarandë, is het Buzë Boutique Hotel. Dit 4-sterrenhotel biedt naast ruime modern ingerichte kamers over een seizoensgebonden buitenzwembad, een bar en een privé strand waar je een dagje kan zonnekloppen. Iedere dag is er ook een uitgebreid ontbijtbuffet beschikbaar in het hotel. Meer info en boeken.

  1. Hotel Tradita (Shkodër)

Hotel Tradita ligt in Shkodër, een van de oudste en meest historische plaatsen in Albanië. Het is een traditioneel ingericht boetiekhotel dat beschikt over een bekend lokaal restaurant, een gezellige bar met ruim terras. Het gebouw is ook een etnografisch- en fotomuseum en beschikt over souvenirwinkels met traditionele Albanese producten. De kamers zijn voorzien van traditionele meubels en beschikken over originele Albanese decoraties.

Je kan ook fietsen huren bij de receptie en de eigenaren kunnen rondleidingen en excursies organiseren. TIP: Er is een traditionele carnavalmasker-fabriek op slechts een paar stappen van de accommodatie. Meer info en boeken.

  1. Hotel Kodra (Gjirokastër)

De dag van vandaag is Boutique Hotel Kodra een emblematisch monument van de stad Gjirokastra, gelegen in het hart van het historische centrum. De kamers kregen een fris en levendig interieur en zijn voorzien van airconditioning en een eigen badkamer. 's Ochtends kan je er terecht voor een heerlijk ontbijtje.

Het hotel is zeer dicht gelegen bij boeiende musea, traditionele bazaar, oude geplaveide straten, bijzondere monumenten, traditionele huizen en gezellige restaurants, waardoor dit verblijf de ideale uitvalbasis is. Meer info en boeken.

  1. Hotel Enkelana (Pogradec)

Het Enkelana Hotel is gelegen direct aan de oever van het meer van Ohrid in Pogradec en beschikt naast comfortkamers met balkon ook over een eigen strand, een sfeervol restaurant en een aangename bar waar je 's avonds kan bekomen van je drukke dag. Ben je op rondreis door Albanië? Dan kan je altijd je auto kwijt op de gratis privé parking. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Upper qeparo (Vlorë)

Liever verblijven in een charmant natuurhuisje? Dit vakantiehuis in Vlorë biedt accommodatie voor maximum 7 personen en beschikt over drie ruime slaapkamers. De accommodatie is voorzien van een elegante, moderne inrichting en authentieke elementen. Verder beschikt het vakantiehuisje over een prachtig uitzicht over de omgeving, een aangenaam terras mét barbecue. Ideaal voor als het zonnetje schijnt! Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan Albanië met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je rondreis door Albanië? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. We hebben een complete digitale reisgids Albanië voor je uitgewerkt met de mooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden van het land. Download je gratis reisgids Albanië hier.

Albanië

Gratis reisgids Albanië downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 30 april 2022 - Franky De Keyser

Een zeer mooi beeld van een nog vrij onbekende regio.

- 16 februari 2022 - nicolaas

overzichtelijk, volledig en gedetailleerd.

- 25 januari 2022 - nico

gedetailleerd en informatief

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?